Trečiadienis, vienuolikta valanda ryto, termometras rodo tik minus 10.
O už lango krenta baltos didelės snaigės. Pūga. Nuostabiai gražus vaizdas, kai jį gali stebėti tik pro langą, mhm. Kaip aš džiaugiuosi labai labai, kad man vis dar atostogos! Neįsivaizduoju, kokiu būdu reikėtų prisiversti kišti nosį į lauką, nors ir apsimuturiavus keturiais sluoksniais drabužių, irtis prieš vėją į stotelę, o ten dar laukti autobuso, kuris, žinoma, vėluotų bent porą ilgų, skausmingai šaltų minučių, kurios išsitęstų beveik iki begalybės. Tada bildėti baltais keliais pusę valandos, kur reiktų vėl žengti į tą šlapių, šaltų snaigių sūkurį.
Aha, tikrai, kiek nedaug trūksta, jog didelės baltos gražios snaigės virstų nemaloniai šlapiomis ir šaltomis?
Todėl aš – kol vis dar galiu džiaugtis šiais malonumais – rytais miegu iki vienuoliktos ryto, iki pietų slampinėju su chalatu, garsiai klausausi muzikos, geriu karštą arbatą ir mėgaujuosi labai skania sveikuoliška bananų duona su avižiniais dribsniais.
Ir dar tyliai tyliai užjaučiu tuos, kurie dabar yra anapus lango.
Skonis: 9,5/10. Nors to nesitikėjau, bet tenka pripažinti, kad ši duona mane nustebino – nesitikėjau, kad ji bus tokia puiki! Labai skani, minkšta ir puri, tačiau pats nuostabiausias akcentas man čia buvo avižiniai dribsniai. Duonelė, kurią reikia šiek tiek pakramtyti 🙂 Skaniai pakramtyti! 😉
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Joy the Baker
Bananų duona su avižiniais dribsniais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 ¼ puodelio (165 g) miltų
½ puodelio (100 g) rudojo cukraus
½ arb.š. druskos
½ arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. cinamono
3 arb.š. aliejaus
1 didelis kiaušinis, išplaktas
2 vidutinio dydžio kiaušinių baltymai, išplakti
3 bananai (~300 g), prinokę
1 puodelis (110 g) avižinių dribsnių
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Ištepti riebalais ir pabarstyti miltais arba tiesiog ištiesti kepimo popieriumi kepimo indą (26×12 cm).
2. Dideliame dubenyje sumaišyti visus sausus produktus, įskaitant avižinius dribsnius ir cinamoną.
3. Mažesniame dubenyje sutrinti bananus iki vientisos masės. Sudėti kiaušinius ir aliejų, gerai išmaišyti.
4. Supilti plakinį į sausų produktų mišinį ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti pakankamai tiršta.
5. Išplakti kiaušinių baltymus iki standumo. Per tris kartus baltymus įmaišyti į masę.
6. Supilti paruoštą tešlą į kepimo indą ir kepti apie 45 – 50 minučių. Išimti iš orkaitės, leisti pastovėti apie 5 minutes, tuomet išimti iš kepimo formos ir ant grotelių vėsinti dar apie 10 minučių.
7. Supjaustyti riekelėmis ir patiekti.
16 komentarai
Nesiliauji eksperimentavus su bananų duona? 🙂
Bet tai kaaaaaip šalta lauke. neduokdie…
Iš tiesų tai čia aplinkybės priverčia nesiliauti – teko skubiai gelbėti bananus 🙂 Bet eksperimentai labai skanūs, tai belieka džiaugtis 😀
Aš jau trečią dieną nekišu nosies į lauką, tik į termometrą pro langą pažiūriu… ir toliau džiaugiuos šiltais namais 🙂 Mes gi abi tokios: šalčiams ir žiemai NE! 😀
Labai puikiai atrodo, iš pradžių, rodos, galėjau prisiekti, kad bus su mielėmis, bet tai tik išplakti baltymai ir pusė šaukštelio kepimo miltelių 😮 neįtikėtina, gausiai puri atrodo, tikrai kaip mielinė :}
Ačiūūū, Brigita 😉
Oi, ne, pas mane mielėmis pakvips dar negreit tikriausiai, ką jau daryt, kad tokia bailė esu 😀 Draugui mielines bandeles su dešrelėm pažadėjau prieš šimtą metų, bet kada jis jų sulauks, ryškiai neaišku.. 😀
labai skaniai atrodo !!mane pakeri keksai, kurie taip graziai iskile ir parude yra. Itraukiu i savo receptu knyga 😉
aguonėle, ačiū 🙂 Tiesą sakant, šį keksą-duoną aš iš orkaitės traukiau irgi visa išsišiepus, kad taip puikiai iškilo, taip gražiai įtrūko, taip žaviai apskrudo ir taip toliau, ir panašiai 😀 Bet visų geriausia, kad jis labai skanus. Lauksiu įspūdžių ir iš tavo virtuvės, žinoma 😉
Ir aš bijau mielių ;)) Bet jau po truputį kovoju ir lyg nugaliu šią baimę 🙂 Pabandyk, gal ir tau bus kaip su eklerais, man pirmosios pavykusios bandelės irgi oi kiek džiaugsmo teikė :))
Brigita, pabandžiau! 🙂 Vakar mėgavomis nuostabiai skaniomis bandelėmis su prieniškomis dešrelėmis (nors aš prisiekt galiu, kad su cinamonu ar varške būtų šimtą kart skaniau, bet reikėjo atiduot „skolas”) 😀
hahaha pas mane pasityciojimas ne duona gavos, nes neiskilo ;D baltymus gerai isplakiau, bet zinau kur kitur klaida padariau jog net geda sakyti xD nors ir priplotas gavos bet vis vien skanus ;D ir kvapas geras
S, 😀 Tai jau pasakyk, nekankink, gal kažkas kitas tokios klaidos išvengs tavo dėka 🙂 Bet šiaip ar taip, labai džiaugiuos, kad nepaisant klaidelių, duonelė valgoma gavosi, o kitą kartą dar ir graži bus, neabejoju 😉
Labai skani duona, mano megiamiausiuju sarase. Gavosi lygiai tokia pati kaip foto 🙂 Kvapni, minkstute…Dabar daznai kepsiu. Aciu uz recepta 🙂
Nėra už ką, Vaida 🙂 Gera žinoti, kad duonelė patinka 🙂
O per kiek laiko tą duonytę reikia suvalgyti? Įtariu kad bananai greit genda ?
Bananai čia jau yra apdoroti, įmaišyti į masę ir iškepti, todėl jų galiojimo laikas tikrai nėra labai labai trumpas 🙂 Kita vertus, pati duonelė, jei laikysite ilgai, praras savo drėgnumą; skaniausi tokie kepiniai yra švieži 🙂 Mes paprastai suvalgome per porą dienų, tačiau sandariame indelyje galite laikyti ir 3-4 dienas.
Gavosi nuostabiausia pirma mano duonelė. Norėjosi sveikos ir panaudoti avižinių dribsnių, kurie stovi jau senokai spintelėje. Neiškenčiau kada atvės ir karštą valgiau. 🙂 Ir graži, ir skani – ačiū!!! 🙂
Ačiū Jums, Lina, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂