Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Vasara. Jau. Tikrai.
Kelis kartus lėtai sumirksiu akimis ir vėl žiūriu tiesiai į kalendorių. O čia – atverstas birželio puslapis. Maža to, žymeklis jau ant birželio šeštos dienos (o tuoj tuoj bus ant septintos)! Ar gali būti? Kada spėjo ateiti vasara?
Ir kodėl – dėmesio, čia svarbiausias klausimas – ji tik kalendoriuje, o ne už lango? Klausimas tikrai ne šiaip sau, nes suknelės spintoje labai liūdi. O aš, eilinį rytą iš spintos traukdama džinsus, truputį liūdžiu kartu su jomis.
Tik tai trunka neilgai, nes vėsų rytą išėjus laukan, apsivyniojus kaklą šaliku ir lengvai kalenant dantimis, imu ir vėl pamirštu.
Ar tikrai tikrai jau vasara?

O koks skirtumas? – noriu sau atsakyti klausimu į klausimą. Trauk iš spintos suknelę, jei tik norisi. Nestebėk orų prognozių. Neieškok trūkumų, bėdų ir pretekstų paverkšlenti. Taip, dabar tikrai vasara. Ta, kurios tu šitaip begaliniai laukei. Ir, ką, vėl blogai? Ne ne ne. Mesk visas mintis iš galvos ir pradėk iš naujo. Gražiau, geriau, šviesiau ir optimistiškiau. Su saulėta vasara, kuri gyvena širdy.

Arba su dubenėliu spurgų, nuo kurių širdis tik dar labiau apsąla…

Skonis: 10/10. Gardžios, minkštos, tirpstančios burnoje… tiesiog puikios spurgos – tokios, kurių norisi visada. Ir žiemą, ir vasarą.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Porcijų skaičius: ~ 30 nedidelių spurgyčių

Ar gaminčiau dar kartą? Taip.

Kur radau? Kulinarinis žurnalas °C, Nr. 3

♥ Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

200g varškės
2 dideli kiaušiniai
3 – 4 valg.š. grietinės
150 g cukraus
350 – 400 g miltų
½ arb.š. kepimo miltelių

~ 3 valg.š. šokoladinio kremo

1. Varškę, kiaušinius, grietinę ir cukrų išmaišykite dubenyje iki vientisos masės.
2. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
3. Išmaišykite iš išminkykite minkštą, lipnią tešlą.
4. Šiek tiek drėgnomis rankomis imkite po nedidelį gabalėlį tešlos, išplokite tarp delnų ir į vidų dėkite po mažą gabaliuką riešutų kremo. Suspauskite tešlos kraštelius ir suformuokite apvalią spurgą.
5. Puode įkaitinkite aliejų (tiek, kad apsemtų spurgas). Įpilkite šaukštelį spirito, kad spurgos nepritrauktų labai daug riebalų.
6.Aliejui įkaitus, sumažinkite ugnį. Dėkite spurgas į aliejų ir virkite, kartais apversdami, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Jei matote, kad spurgos skrunda per greitai, dar labiau sumažinkite ugnį.
7. Išimkite ant popierinio rankšluostėlio, nusausinkite. Perdėkite į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra.
8. Skanaus!

Print Friendly and PDF

, ,

16 Responses to Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

  1. Inga 7 Bir ’12 at 12:48 vakare #

    Labai žavingos, tokios vienodai apvalios ir mielos! O skonis turbūt neabejotinai pasakiškas, tokias vaikystėje valgydavome! :)
    O dėl suknelių – tikra tiesa, gi visai nesvarbu, kad dar ne taip šilta, kaip norisi, žiūrint į kalendorių, bet jei širdyje švyti saulutė ir jautiesi vasariškai, suknelės negali liūdėti spintoje! Jas užsidėti tiesiog privaloma! :) Tad pirmyn!

    • Asta 8 Bir ’12 at 8:42 vakare #

      Inga, ačiū :) Jos tikrai nuostabaus skonio, labai skatinu prisiminti tą skanią vaikystę ir išsivirti ;)
      Na, o dėl suknelių – niekad negalėtų paprieštarauti, visiška teisybė :)

  2. Klone 24 Bir ’12 at 9:09 vakare #

    Kaip gražu! Visuomet žaviuosi jūsų nuotraukomis, o tuo labiau kepiniais. Spurgytės tokios žavingos, kad iškart norisi bėgti į virtuvę ir pulti maišyti tešlą :)

    • Asta 25 Bir ’12 at 7:38 vakare #

      Ačiū labai labai! :) Na, spurgytės tikrai puikios, todėl labai skatinu imti ir nubėgti vieną dieną iki virtuvės ;)

  3. Justina 19 Liep ’12 at 6:57 ryte #

    Sveiki, o cia neprasilenkta su miltais? Gaminau vakr ir man nuo 230 g miltu tesla pasidare kieta tad jokiu spurgyciu pagaminti neisejo :( Visu kitu ingridientu kiekiai buvo kaip pas Jus nurodyta…

    • Asta 30 Liep ’12 at 5:58 vakare #

      Justina, na, ne, miltų naudoju tikrai tiek. Gal kiaušiniai buvo labai maži? Grietinės šaukštai labai kuklūs? Ar varškė super liesa ir sausa?
      Gaila, kad nepavyko… :(

  4. Birutė 23 Rugp ’12 at 8:46 vakare #

    Sveiki.:)
    Prieš savaitėlę atradau jūsų nuostabų blog’ą, tai dar ir dabar negaliu atsidžiaugt, kiek puikių receptų čia yra! Esu labai dėkinga už tai, mano šeimyna irgi.:D
    Planuoju desertui iškept šias mielas spurgytes ir kilo du klausimėliai: kokį tą šokoladinį kremą naudoti? Mąstau, gal ir Nutella, ar kažkas panašaus tiktų? :) Ir kitas – Ar kepant šias spurgytes be įdaro, viskas gerai gautųsi, nieko nereikėtų pridėt ar pan.?:)
    Ačiū!:)

    • Asta 26 Rugp ’12 at 7:26 vakare #

      Birute, labai ačiū už tokį gražų komentarą! :)
      Šios spurgytės tikrai labai puikios – būtinai išmėginkite ;) O šokoladiniu kremu ir yra vadinamas “Nutella” – ji čia tiktų idealiai.
      Be įdaro taip pat drąsiai galite kepti, koreguoti recepto tokiu atveju nereikia.
      Skanaus! :)

  5. Liuse 11 Rugs ’12 at 1:05 vakare #

    Labai viliojantis receptas! O spirito tai gryno? Ar kokio alkoholio uztenka (nes namie gryno spirito nerasta :D ) :)

    • Asta 3 Spal ’12 at 4:59 vakare #

      Liuse, užtenka ir stipraus skaidraus alkoholio ;)

      • Liuse 12 Spal ’12 at 4:56 vakare #

        nu va, nusprendziau siandien padarytin tas spurgas. Tai galiu pasakyt antra karta nedarysiu ;/ viska dariau pagal recepta, ir grietines saukstai buvo su kaupu, ir varske ne liesa, ir kiausiniai dideli, taciau spurgoms truksta minkstumo, kietos, sunku net ryti kokios sprangios, nutella vis verzesi lauk verdant.
        aisku ka jau minet, kad is durnos galvos alkoholio ipyliau i ikatinta alieju ir stebejom fukushima.. bet aplink visi buve liko gyvi ir su antakiais :) bet zodziu skoniu nepasizymi, o gaila, nes taip megstu varskes spurgas :(

        • Asta 13 Spal ’12 at 5:03 vakare #

          Liuse, labai gaila, kad spurgos nepavyko :(
          Pagal šį receptą mes spurgytes verdame labai dažnai (ir su įvairiais įdarais, ir be jų), todėl sunku suprasti, kodėl jums nepavyko. Gaila ir produktų, ir šiaip tokios nesėkmės :(

          • Liuse 14 Spal ’12 at 11:16 ryte #

            O kokia varske naudojate? koks riebumas? As ismeginau president varske isgirta 8 proc. gal netiko kazkas. O miltus kadangi dejau mililitrais gal irgi kazka apsiskaiciavau? 1g = 2.37ml radau tai pagal toki pyliau :) )) bet man ju kazkaip atrode gerokai perdaug kai jau isvire spurgos buvo, o kai reikejo det i puoda tai atrode normaliai nes kitaip nuo ranku neimanoma nuimt ;/

  6. Asta 18 Spal ’12 at 2:28 ryte #

    Liuse, varškę naudoju pusriebę, 9 proc., iš pakelių :)
    Na, o miltų kiekis tikrai mano ne toks. Pagal mane, 1 g miltų yra 1,56 ml. taigi, čia tikriausiai ir buvo priežastis, kodėl spurgytės nepavyko :(

  7. Giedre 19 Grd ’12 at 6:58 vakare #

    normaliai gavosi tos spurgytes, nei per kietos, nei ka. tik gaila dabar jau po ilgos terliojimosi su jomis, prisedau prie pc ir paskaiciau pirmaji irasa “varskes spurgytes”, kuriame parasyta kaip jas kepti. nes manosios kai kurios truputeli pridege. siulau irasyti dar cia tas eilutes, kad reikia sumazinti ugnis, kai aliejus ikais ir t.t. o siaip receptas puikus ir skonis nepakartojamas!! dekui!

    • Asta 2 Saus ’13 at 7:04 vakare #

      Giedre, džiaugiuos, kad spurgytės pavyko :) Ir labai ačiū už pastabą – atsižvelgiau ir papildžiau receptą :)

Rašyti atsakymą