Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

Vaniliniai keksiukai su citrininio kremo įdaru (1)

Tos dienos, pilnos pavasario. Ir rytai, kai pabundi su saule. O aplink tvyro tylus švenčių laukimas…

Parsinešėm žydinčių medžių šakelių ir pamerkėm jas vazoje ant stalo. Pakabinom ant jų kelis spalvotus kiaušinius-žaisliukus. Mes jau laukiam švenčių, kurios – čia pat, nespėsim nė mirktelėti.

Vaniliniai keksiukai su citrininio kremo įdaru (2)

Nežinau, kaip yra Jūsų namuose, bet mes Šv. Velykų laukiam visai kitaip nei žiemos švenčių. Jei žiemą kartais ištinka maži panikos priepuoliai dėl tokių dalykų kaip dovanos ar namų dekoracijos, ar šventinio stalo meniu, tai laukiant Šv. Velykų tokių dalykų tikrai nebūna. Jokios skubos, jokių kūlversčių per galvą, jokios – galų gale – pompastikos. Nepuošiam namų ir neperkam dovanų. Tik laukiam. Ramiai ir jaukiai. Tyliai. Kartais pasitardami, kaip šiemet marginsime kiaušinius; ar vėl eisime rinkti žolelių į kiemą, ar galbūt išbandysim ką nors naujo. Pasidžiaugdami, kad šventiniam savaitgaliui pranašaujami gražūs ir saulėti orai. Pasvajodami, kokį čia desertą iškepus, kuriuo džiaugtųsi visa šeima. Suprasdami, kaip gera, kad didžiąsias metų šventes sutiksime kartu.

Vaniliniai keksiukai su citrininio kremo įdaru (4)

Šv. Velykos, kaip ir didžiosios žiemos šventės, be viso kito man reiškia ir dar vieną naują pradžią. Naują atskaitos tašką, pokyčių metą, iššūkių sau metą. Gal taip tiesiog todėl, kad mėgstu duoti sau mažus pažadus: plačiau šypsotis, dažniau sakyti komplimentus, gerti daugiau vandens, daugiau laiko skirti miegui, labiau mylėti žmones, pasaulį ir save. O gal dėl to, kad vis tik pavasaris. Bundant gamtai, norisi ir save pabudinti iš žiemos miego. Keisti ir keistis. 

Vaniliniai keksiukai su citrininio kremo įdaru (5)

Visos didelės šventės yra nuostabios dėl dar vienos priežasties. Jos jungia žmones. Prie to pačio stalo – prie to pačio šventinio pyrago – suburia visą šeimą ar net giminę. Ir tai tikriausiai yra bene didžiausias švenčių stebuklas. Tikiuosi ir linkiu, kad šis stebuklas aplankytų visų Jūsų, mielieji, namus.

Saulėtų ir skanių, džiugių ir prasmingų Šv. Velykų!

Vaniliniai keksiukai su citrininio kremo įdaru (7)

Skonis: 10/10. Puikūs vaniliniai keksiukai – minkšti, purūs ir labai drėgni. Būtų labai gardūs ir be jokių įdarų, tačiau su jais – dar gardesni. Jei mėgstate citrinų kremą, Jums tikrai patiks; jis desertui suteikia malonų saldžiarūgštį skonį, kuris puikiai dera su saldžiais vaniliniais keksiukais ir saldžia kreminio sūrio kepurėle – subalansuoja skonius ir keksiukai tampa šauniu šventiniu desertu. Šv. Velykų stalui ar nebūtinai jam – tiks ir šventėms, ir kiekvienai dienai pasilepinti.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Porcijų skaičius: 12 standartinio dydžio keksiukų.

Ar gaminčiau dar kartą? Taip.

Kur radau? Visur ir niekur konkrečiai.

Vaniliniai keksiukai su citrininio kremo įdaru (3)

♥ Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

Vaniliniams keksiukams:
175 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
90 g sviesto, kambario temperatūros
150 g cukraus
2 kiaušiniai
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2/3 puodelio grietinės arba tiršto vanilinio jogurto

Sulaistymui:
100 ml vandens
1 citrinos sultys
2 valg. š. cukraus

Citrinų kremui:
2 citrinos, sultys ir žievelės
100 g cukraus pudros
50 g sviesto, tirpinto
2 kiaušiniai

Papuošimui:
125 g kreminio sūrio (pavyzdžiui, maskarponės)
½ puodelio miltelinio cukraus
½ arb. š. vanilinio cukraus
½ puodelio plakamosios grietinėlės

spalvoti pabarstukai

1. Iškepkite keksiukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų formą ir 12 popierinių keksiukų formelių.
2. Į didelį dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atidėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės.
4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami masę iki vientisos konsistencijos.
5. Supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite grietinę (arba jogurtą) ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
6. Per kelis kartus suberkite miltus ir išmaišykite. Nepermaišykite – maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų.
7. Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol keksiukai bus iškepę. Patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
9. Išimkite iš orkaitės, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

10. Paruoškite sirupą sulaistymui: nedideliame puodelyje sumaišykite vandenį, citrinos sultis ir cukrų, kol cukrus ištirps.
11. Keksiukų paviršiuje nedideliu šaukšteliu išskobkite po duobutę.
12. Sulaistykite keksiukų paviršių paruoštu sirupu.

13. Pasiruoškite citrinų kremą. Į prikaistuvį supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį cukrų, supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, įmuškite kiaušinius. Elektriniu plaktuvu išplakite viską iki vientisos masės.
14. Dėkite prikaistuvį ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami, kaitinkite, kol masė ims tirštėti. Neužvirkite.
15. Masei sutirštėjus, išjunkite ugnį. Paruoštą citrinų kremą atvėsinkite, o tuomet juo pripildykite keksiukuose išskobtas duobutes.

16. Pasiruoškite kremą papuošimui. Dubenyje suplakite kreminį sūrį, miltelinį cukrų ir vanilinį cukrų iki vientisos masės.
17. Kitame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų.
18. Atsargiai išplaktą grietinėlę įmaišykite į kreminio sūrio masę.
19. Perdėkite kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuoškite keksiukus.

20. Apibarstykite keksiukus spalvotais pabarstukais ir patiekite. Skanaus!

, , , , , , ,

55 Responses to Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

  1. Indrė 18 Bal ’14 at 5:17 am #

    Mmmm citrinų kremas. Būtinai jį virsiu pas mamą. Mikro atostogos bus, tai reikia atsidžiaugt :) o dar mama naują viryklę nupirko, tai kaip čia neišmėginti orkaitės ;D kas daugiau be manęs ją ir naudos :)
    Kandu tavo kekso nuo ekrano ir toliau gurkšnoju kavutę. Gražios dienos 😉

    • Asta 18 Bal ’14 at 6:08 am #

      Indre, gaila, kad kandant per ekraną, skonis ne taip gerai jaučias kaip realybėje 😀
      Nauja viryklė, nauja orkaitė – nuostabu! Jau matau ir žinau, kad tavo mikro atostogos bus super skanios ir geros :) To ir linkiu! 😉

  2. Julija 18 Bal ’14 at 4:05 pm #

    Labas, norėjau pasiteirauti, ar galima keisti sodą į kepimo miltelius? ir ar reikia sodą nugesinti? nes niekad su ja nesu susidūrus. (think)

    • Asta 23 Bal ’14 at 11:15 am #

      Julija, kadangi tešlai naudojami ir rūgštinės kilmės produktai, reikalinga ir soda. Kita vertus, anksčiau aš dažnai į tai nekreipdavau dėmesio ir vis tiek kepiniai pavykdavo gerai. Taigi, gal nieko tokio, jei tik kepimo miltelius naudosi :) O nugesinti sodos nereikia.

  3. Zivilas 18 Bal ’14 at 10:22 pm #

    Asta, specialiai skaičiau receptą , kad sužinoti , kaip ten tas citrininis kremas keksiukų viduje atsirado- ar į tešlą prieš kepant dėtas ar kaip. Ir viskas ką sužinojau , tai kad jį reikia išsivirti ir tada pasidėti į šaldytuvą:DDDDD IR?!?
    ir dar..

    16 -tame punkte jau toks negražus žodis parašytas, jau toks negražus…norėta parašyti tikriausiai “ dubenyje“…

    Atsiprašau už tokį pastabumą :)
    bet pati esmė puiki- būtinai pabandysiu juos išsikepti- jau gomurys jaučia tuos citrinos, maskarponės ir vanilės skonius…

    • Asta 23 Bal ’14 at 11:16 am #

      Vaje! Kad prisikvatojau, ne tas žodis 😀 😀 😀 Ačiū už tokį pastabumą ir akylumą 😀 Čia, matyt, man jau šventės ant kulnų lipo ir aš taip skubėjau, kad nemačiau, ką ir kur rašau 😀 Pamoka ateičiai, kad daugiau tokių negražių ir neapetitiškų žodžių receptuose nebūtų 😀

      Dabar jau viskas ištaisyta. Ačiū labai! :)

    • Simona 24 Kov ’16 at 8:55 pm #

      😊drįstu pastebėti, kad 10 – tame punkte tas pats „negražusis“ žodis 😃 ačiū už nuostabiai skanią Velykų stalo puošmeną

  4. Vilma 19 Bal ’14 at 6:45 am #

    na kas del citrininio kremo, tai dazniausiai isskrobiamos duobutes ir i jas dedasi saukstelis kremo. kita karta jei eiga buna nelabai aiski, visada pasigooglinu panasiu keksiuku foto ir issiaiskinu kas kaip( cia is savo patirties, nes taip pat megstu miksuoti is kokiu 3-4 receptu).
    o ta sumaisyta raidele prajuokino, nuotaika pakele visai dienai :)

    • Asta 23 Bal ’14 at 11:21 am #

      Vilma, ačiū, kad padėjot ir sureagavot, kol aš tokias gėdingas klaidas buvau palikus :) Manau, kad visi, spėję perskaityti neištaisytą receptą, nuotaiką visai dienai pasikėlė 😀

  5. Giedre 22 Bal ’14 at 5:01 pm #

    O as laukiu Jusu ispudziu is Maltos, buvau tuo paciu metu, bet man labai rupi paskaityti kokia ja pamatete Jus.

    • Asta 23 Bal ’14 at 11:22 am #

      Giedre, būtinai pasidalinsiu įspūdžiais – jau pradėjau juos dėlioti po truputį :) O sutapimas koks! Man tokiu atveju būtų irgi labai smagu sužinoti, kokį įspūdį paliko Malta Jums :)

  6. Laura 23 Bal ’14 at 11:52 am #

    Norėčiau paklausti, kokią formą naudojate keksiukams kepti? Turiu galvoje metalinę, silikoninę, ar kokią kitokią?

    • Asta 23 Bal ’14 at 3:40 pm #

      Laura, metalinę :) Į ją visuomet dedu keksukų popierėlius.
      Aš, tiesą sakant, metalines kepimo formas myliu labiausiai – ar tai būtų keksiukų, ar kekso, ar torto, ar dar kokia. Bandžiau susidraugaut su silikoninėm, bet vis tiek ne tas, ne taip… :)

  7. Ilona 26 Geg ’14 at 5:17 pm #

    Jei ne paslaptis kokias citrinų sultis naudojote?

    • Asta 26 Geg ’14 at 6:13 pm #

      Ilona, naudoju natūralias citrinų sultis, išspaustas iš pačių citrinų 😉

  8. Ilona 26 Geg ’14 at 5:25 pm #

    Prisipažinsiu kai perskaitau miltelinis cukrus visada pasimetu kas tai yra, bet jei dabar nenusišnekėsiu tai mūsų visų pažystama cukraus pudra :)

    • Asta 26 Geg ’14 at 6:15 pm #

      Atsiprašau, jei šis senos geros „cukraus pudros“ pavadinimas klaidina 😀 Bet pagal Valstybinės kalbos komisijos reikalavimus konditerijoje naudojamas terminas yra būtent miltelinis cukrus 😉
      Man iš pradžių taip pat buvo labai keista, bet dabar jau pripratau :)

  9. Kiaune 6 Bir ’14 at 11:06 am #

    Labai puikūs keksiukai! Tik citrinų kremo man smarkiai per daug buvo. Ne bėda žinoma, dar tortą su citrinų kremu iškepiau.
    O keksiukus tikrai kepsiu dar, ačiū už receptą:)

    • Asta 16 Bir ’14 at 6:31 pm #

      O, kaip smagu rasti komentarą – dar kartą labai pasidžiaugsiu, kad keksiukai pavyko ir patiko :) Ir sutinku, kad tokio dalyko kaip „per daug citrinų kremo“ nebūna 😀 O kitą kartą ir skylutes keksiukuose didesnes galima daryti, kad daugiau to gėrio į keksiukus patektų 😉

  10. Simona 19 Bir ’14 at 2:42 pm #

    Labai skanus ir puikus keksiukai,kepsiu tikrai dar ne karta.
    :)

    • Asta 27 Bir ’14 at 5:21 am #

      Ačiū, Simona, džiaugiuosi! :)

  11. Kristina 29 Bir ’14 at 6:53 pm #

    Aciu uz recepta. Labai skanus, purus keksiukai! Tik likau ne viska supratus del to idaro. Kokia galutiniame rezultate turetu buti jo konsistencija? Man gavosi grietines tirstumo – atpjovus keksiuka idaras isbega. Ar taip ir turejo buti? Dariau 0.5 porcijos idaro, sukisau ji beveik visa i keksiuka, bet jo vistiek dar liko ir galutiniame rezultate atrode, kad jo per daug keksiuke :) Ir jis gavosi toks sakyciau per rugstus (gal del to, kad dejau gan dideles citrinas)

    • Asta 3 Lie ’14 at 10:13 am #

      Kristina, smagu, kad keksiukai pavyko ir patiko :)
      Įtariu, kad citrinų kremą pakaitinote šiek tiek per mažai ir liko jis perskystas; nes turėtų jis būti tikros riebios grietinės tirštumo ir niekur nebėgti, prapjovus keksiuką (mano nuotraukoje matosi, kad jis puikiai laikosi savo vietoje).
      O citrinų kremo iš mano surašytų proporcijų čia tikrai gaunasi per daug. Aš dėl to niekad nesirūpinu, nes mėgstu jį taip, kad galiu kabinti tiesiog šaukštais, bet aiškumo dėlei tuoj pat pataisysiu receptą :)

  12. Giedrė 14 Spa ’14 at 7:22 am #

    Vieną gražią vasaros dieną nusprendžiau pabandyti išsikepti keksiukus- ir šie buvo pirmieji mano išbandyti (aišku, pirmam kartui be įdaro). Šiai dienai jau išbandžiau daugybę receptų ir turiu pasakyti,kad kol kas nepavyko rasti skanesnių… O kai išbandžiau su viskuo- aš be žado- Asta, jie tobuli! Saldu-rūkštu-puru, kai visa ši harmonija pakutena gomurį, norisi užsimerkti ir mėgautis. Kaip aš sakau, pasijauti lyg danguje. Esu tikra saldumynų mėgėja ir šie keksiukai po pirmo karto šoktelėjo į lyderius. Tiesa, patys keksiukai man gaunasi nelabai patrauklios išvaizdos- vieni įskyla, kiti, toks vaizda, kad pasikelia „kepurę“ ir iš vidurio truputį išbėga. Niekaip nesuprantu, kodėl… Bet- saviems visada sueina, o „prie svečio“ darau su įdaru ir kepure ir netobulumų nebelieka :). Astute- ačiū už naują priklausomybę 😉

    • Asta 23 Spa ’14 at 3:11 pm #

      Giedre, gal per daug tešlos į formeles įpilat, todėl ir išbėga? O kad įskyla, tai net gerai; reiškia, kad keksiukas itin purus :) Na, o apskritai, tiesiog noriu labai pasidžiaugti, kad keksiukai Jums taip patiko! Nuostabu! :)

      • Giedrė 25 Spa ’14 at 8:04 am #

        Gal ir per daug… Na nepripilu formelių sklidinai, bet tikrai daugiau nei 2/3 užpildau. Aš tiesiog paniškai bijau, kad keksiukai nepakils pakankamai ir liks neužpildytas formelės kraštas :D. Na bet tas išbėgimas nėra taip, kad tešla nubėga per visą kraštą- keksiukas pakepa, o pasku vienas kraštas tarsi pasikelia, ir truputis tešlos išlenda, gaunasi toks, kaip vos iškištas liežuvis :). Bet skonio tai negadina 😉

        • Asta 30 Spa ’14 at 9:56 pm #

          Giedre, manau, kad vis tik trupučiuką mažiau tešlos į formeles pabandykite pilti ir viskas bus idealu :) Na, o svarbiausia, kad skoniui tai visiškai nekenkia. Be to, aš visada save raminu taip: naminiai desertai dėl to ir yra naminiai, kad neprivalo atrodyti tobulai. Juk tai – mūsų rankų darbas! 😉

  13. Giedrė 7 Lap ’14 at 8:09 am #

    O, labai gera mintis, Asta! Nuo šiol ir aš turėsiu pasiteisinimą 😉

    • Asta 10 Lap ’14 at 6:15 pm #

      Giedre, svarbiausia – tas pasiteisinimas visiškai nuoširdus ir teisingas :)

  14. Bandytoja 8 Sau ’15 at 4:05 pm #

    Labai skanūs,ir burnoje tirpstantys keksiukai.Bravo.Skanu. :))

    • Asta 20 Sau ’15 at 8:13 pm #

      Kaip smagu girdėti, ačiū! :)

  15. Egle 21 Sau ’15 at 8:53 pm #

    O prisiskaiciau komentaru ir jau seile tysta, bandysiu ir as keksiukus. Kadangi nesu skanestu kepeja, ir is tikro baisu bandyti kad nepavyks, tad pasakykit man ar prekybos centre rasiu „vaniles ekstrakto“?Ir jei dedu grietine, kokio riebumo ji turetu buti, manyciau normali, riebesne, ne riebalu misinys ir ne 18%, ar taip?

  16. Egle 24 Sau ’15 at 8:46 am #

    Isbandziau ir as. Butu viskas labai puiku, jei nesijsustu soda. Kodel jos nereikia det i grietine, nugesint? Kita karta taip ir padarysiu.

    • Asta 24 Sau ’15 at 4:20 pm #

      Egle, dėl kepimo miltelių, sodos ir visų jiems būdingų subtilybių, atsakymą rasite štai čia: http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/virtuve/kulinarines-gudrybes-kuo-skiriasi-soda-ir-kepimo-milteliai-547-326113 Nežinau, kodėl Jums jautėsi soda; tikrai taip neturėtų būti. Kepiau šiuos keksiukus ne kartą, ir niekad soda nesijautė :)

      Beje, atsakant į ankstesnius klausimus, vanilės ekstraktą aš naudoju naminį (jį pasiruošti tikrai paprasta), o grietinę normalią, riebią, 30% riebumo :)

      Tikiuosi, kad antrasis keksiukų bandymas bus sėkmingesnis ir skanesnis :) Sėkmės!

  17. Egle 4 Vas ’15 at 6:12 pm #

    Siandien buvo antras bandymas. Ka gi, soda nugesinau grietinej, iskilo gal siek tiek maziau, nei pirmaji karta, bet skonis superinis buvo. Ir toliau naudosiu si recepta!

    • Asta 8 Vas ’15 at 4:39 pm #

      Egle, skonis visada svarbiausias 😉 Džiaugiuosi, kad jis – superinis! :)

  18. Rimgailė 16 Kov ’15 at 1:14 pm #

    Labas , jei daryčiau šiuos keksiukus be įdaro, o tik su kremu ant viršaus, ar labai pasikeistų skonis? Kaip pirmam kartui galvoju be įdaro daryti.

    • Rimgailė 16 Kov ’15 at 1:16 pm #

      Ir beje, tas kreminis sūris. Kaip rašėte turi būti maskarponė ar tinka ir philladelphia? Kuris geresnis?:)

      • Asta 16 Kov ’15 at 7:15 pm #

        Rimgaile, skonis, žinoma, pasikeistų – citrinų kremas yra stipriai saldžiarūgštis, jis priduoda labai daug skonio. Kita vertus, ir be jo keksiukai skanūs: purūs, minkšti, saldūs, vaniliniai :) Drąsiai galima gaminti ir su, ir be įdaro :)
        Dėl sūrio – galite rinktis tiek vieną, tiek kitą; pagal savo skonį 😉

  19. Aure 26 Kov ’15 at 8:43 am #

    Norėjau pasiteirauti:)
    O keksiukus, jei kepti iš vakaro ir įdėti į šaldytuvą, tos kepurės išsilaikys? jos šiaip nenuvarvančios? neteko dar keksiukų su kepurytėm daryt, nes vis bijau 😀 ir kokį dažniausiai sūrio kremą naudojate? Geriausia gal tada keksiukus iškepti iš vakaro, o kepures ryte uždėti?
    Labai ačiū už atsakymą!

    • Asta 31 Kov ’15 at 8:17 pm #

      Jei kremas bus paruoštas ir išplaktas gerai, bus tirštas ir standus, kepurėlės tikrai laikysis šaldytuve idealiai – nė trupučio nevarvės, nekris, nečiuoš :) Net ir kambario temperatūroje tokie keksiukai kuo gražiausiai išbūna net kelias valandas, priklausomai, kiek šiltoje ir saulėtoje vietoje būna 😉 Tikrai neverta jaudintis! Tik, kaip sakiau, svarbu kremą tinkamai išplakti – iki standžių tirštų putų.
      Dažniausiai naudoju arba „Philadelphia“, arba maskarponę 😉

  20. Eimantė 14 Lie ’15 at 6:57 am #

    Laba diena, Asta, norėjau pasiteirauti kiek ml puodelį naudojote kreminio sūrio kepurėlių kremui ruošti? :)

    • Asta 19 Lie ’15 at 12:25 pm #

      Eimante, 250 ml :)

  21. Radvile 24 Rgp ’15 at 8:58 am #

    Sveika Asta,

    norėjau paklausti, kiek laiko reikia virti citrinų kremą. Aš vakar pagal šį receptą viriau ilgiau nei pusvalandį kol jis sutirštėjo tiek, kiek reikia. Ar toks laikas ir turėtų būti, ar aš dariau kažką ne taip?

    Šiaip labai skanus gavosi. Nerealiai :)

    • Asta 26 Rgp ’15 at 5:04 pm #

      Radvile, labai greitai citrinų kremas yra paruošiamas – tikrai kur kas greičiau nei per pusvalandį. Gal naudojote ne tikrą sviestą, o riebalų mišinį? Arba labai labai mažučius kiaušinius? Arba cukrų, o ne miltelinį cukrų? Iš tiesų citrinų kremas paruošiamas ir labai lengvai, ir labai greitai, todėl kažkur turėtų būti paslaptis, kodėl jums nepavyko :) Bet kokiu atveju labai džiugu, kad kremas pasirodė skanus! :)

      • Radvile 27 Rgp ’15 at 12:27 pm #

        Naudojau sviestą, ne mišinį. Kiaušiniai buvo normalaus dydžio. Pyliau ne cukrų, o cukraus pudra. Viskas nurodytom proporcijom.. Gal kaitinimo temperatūroje mįslė?

        • Asta 23 Rgs ’15 at 4:54 pm #

          Galbūt; aš kaitinu ant vidutiniškai silpnos ugnies.

  22. Ingrida 24 Spa ’15 at 12:56 pm #

    Ar būtina sulaistyti sirupu darant su šiuo įdaru? :)

    • Asta 13 Kov ’16 at 1:16 pm #

      Nebūtina :)

  23. Aušra 27 Kov ’16 at 6:26 pm #

    Labai gardūs :) pirmą sykį tokius dariau bet pavyko puikiai :)

  24. Ruta 30 Bal ’16 at 9:15 pm #

    Virtuve kvepia vanile ir citrina…Mamos dienos proga noriu vaikucius pavaisinti…ir tik iskepus pagalvojau,ar nieko tokio,kad keksiukai su kremu per nakti stoves?!Gal kremu juos kimsti ryte?Ir puosti matomai geriau pries patiekiant…Aciu uz atsakymus

  25. Jolita 27 Vas ’17 at 8:43 am #

    Ar butinai keksiukus reikia sulaistyti sirupu? Nelaistyti bus per sausi?

  26. jolanta 2 Lie ’17 at 1:14 pm #

    sveiki 😉 toks klausimas,jeigu ideciau i papuosimo krema ,grietineles standiklio ,ar nesugadinciau reikalo?:)

    • Asta 7 Lie ’17 at 9:22 am #

      Jolanta, reikalo nesugadintumėte, bet grietinėlės standiklis tikrai nėra būtinas, jei tik naudosite riebią (35-36 proc. riebumo) grietinėlę :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ketvirtas dalyvis. Vaniliniai keksiukai su citrininiu įdaru | Keksiukiada - 24 Lie ’15

    […] Keksiukų ir įdaro receptą aptikau http://www.sauletavirtuve.lt. […]

Parašykite komentarą