Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Ar galima visą savo gyvenimą sutalpinti į 23 kilogramus? Ne. Bet kartais reikia. Kartais tenka. Tik kad ir kaip besistengtum, už borto vis tiek lieka begalės mielų, širdžiai brangių ir svarbių smulkmenų. Receptų sąsiuviniai ir segtuvai. Knygos, kurias planavau skaityti šią žiemą. Mieliausias puodelis, iš kurio ryte taip gera gurkšnoti karštą juodą arbatą. Nuotraukų albumai ir rėmeliai. Dešimtys mažų ir didelių užrašų knygelių, pilnos padrikų minčių. Kiaulė taupyklė. Šimtas devyniolika nagų lakų. Mieli maži suvenyrai. Indai, stalo įrankiai, servetėlės ir staltiesėlės. Receptų knygos ir mylimiausios vyno taurės… Aukšti violetinpadžiai ir žemę šluojantis sijonas…

Viršsvoris, niurnu po nosimi. Jis turi likti. Net jei atsisveikinti ir labai liūdna…

Gerai tai, kad bent prisiminimai nesveria nieko – jų galiu pasiimti visą didžiulį glėbį, laikyti arti širdies ir niekad nepaleisti. Juk jie ir yra patys svarbiausi, ar ne? Taip pat kaip ir optimizmas ir tikėjimas, ryžtas ir tvirtybė, gera nuotaika ir akimirkos džiaugsmas. Galiu prisikrauti pilnas kišenes – žinau, jų tikrai prireiks. Ir ne kartą.

Taip, svarbiausias bagažas nesveria nei gramo. Bet niekas nesakė, kad jį nešiotis širdyje bus labai paprasta ir lengva.

Šiuos keksiukus kepiau, kai dar buvau namie. Prisimenu, kad tądien nuo pat ryto dingo elektra, o aš, suplanavusi Kepinių Dieną, vaikščiojau iš kampo į kampą, vis padūsaudama dėl šitokios neteisybės. Elektra atsirado penktą popiet, o aš, nieko nelaukdama, įjungiau orkaitę…

Skonis: 10/10. Labai švelnios ir labai geros tekstūros, purūs ir minkšti. O mėlynės čia tinka labai puikiai – atsveria saldumą ir suteikia žiupsnį gaivumo.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Porcijų skaičius: 12 keksiukų

Ar gaminčiau dar kartą? Taip.

Kur radau? Edible garden

♥ Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

1 puodelis (240 ml) jogurto
1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas
1/4 puodelio (60 ml) aliejaus
1/2 arb.š. vanilės ekstrakto
2 puodeliai (260 g) miltų
1/2 puodelis (100 g) cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. sodos
1/4 arb.š. druskos
1 1/4 puodelio (100 g) šviežių ar šaldytų mėlynių

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros. Paruoškite 12 keksiukų formelių.
2. Dubenyje suplakite jogurtą, lengvai išplaktą kiaušinį, aliejų ir vanilės ekstraktą.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
4. Paimkite šaukštą šio mišinio ir apibarstykite juo kitame dubenėlyje esančias mėlynes, kad kuo geriau apsiveltų miltais.
5. Į dubenį su miltų mišiniu supilkite jogurto plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
6. Atsargiai įmaišykite mėlynes. Nepermaišykite.
7. Užpildykite paruošta tešla keksiukų formeles.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
9. Iškepusius keksiukus perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
10. Skanaus!

Print Friendly and PDF

, , ,

28 Responses to Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

  1. Eglė 11 Spa ’12 at 3:22 am #

    Šiaip visad pakomentuodavau dėl recepto, bet šįkart parašysiu tai, ką gan dažnai pamąstau, kai tavo įrašus skaitau – kaip tu puikiai moki dėstyti mintis! Tiesiog skaitai ir galvoji, kad taikliau aprašyti, labiau tinkamų žodžių ir junginių surasti tiesiog nebūtų galima.

    • Asta 13 Spa ’12 at 9:23 pm #

      Egle, ačiū! :) Rašyti man tikrai labai patinka, bet kai išgirsti, kad tos rašliavos patinka žmonėms ar net paliečia jų širdis, jausmas būna nuostabus :) Ačiū labai labai :)

  2. Indrė 11 Spa ’12 at 7:21 am #

    Sėkmės iškraustant lagaminus, susikuriant kruopelę po kruopelės vėl. Taip būna, matyt taip reikia, labai labai pažįstama. Tikiu, kad ne viena išvykai, tai kas kita. O kai tašiukas, bilietas ir pasas rankose, ir važiuoji iš tiesų net nežinodamas kaip kas bus, juk aš ne tokia drąsi!!! bet važiuoji… dabar prisiminus, net netikiu, kad tai aš buvau :)
    Saulėta virtuvė bus dar saulėtesnė, tikiu.

    Su linkėjimais,
    Indrė iš Keistaipaprasta

    • Asta 14 Spa ’12 at 2:03 am #

      Indre, ačiū. Labai ačiū už palaikymą, šiltus žodžius ir linkėjimus :) Aš irgi tikiu :)

  3. Ilona 11 Spa ’12 at 12:55 pm #

    O kur isvyksti? Sekmes kad ir kur bevyktum. Tavo receptai nuostabus, tikiuosi ju sulaukti dar daug. Ir nesvarbu kiek daug daiktu liko, svarbu, kad prisiminimai ir mintys pilnos graziu jausmu ir silumos su tavimi :)))

    • Asta 14 Spa ’12 at 2:04 am #

      Oi, Ilona, ačiū labai :) O aš jau išvykau – toli, labai toli :)

  4. Jurgita 11 Spa ’12 at 3:33 pm #

    hey hey, nuotraukų nėr!

    sėkmės svečiuose. arba tegul tie svečiai greičiau tikrais namais virsta :)

    • Asta 14 Spa ’12 at 2:05 am #

      Ups, Jurgita 😮 Atrodo, jau ištaisiau šią bėdą. Ar taip? :)

      Ir ačiū už linkėjimus :)

  5. Ramune 11 Spa ’12 at 6:58 pm #

    oi, Asta, kur tu susiruosei??? tikiuosi, savo pomegio neapleisi ir toliau mus sildysi savo irasais… plyyyyyyyyz:) sekmes bet kokiu atveju, sunkiausia pati isvaziavimo akimirka, o veliau viskas tampa tik sauniau ir lengviau… ir namo daznai jau net nebesinori…

    • Asta 14 Spa ’12 at 2:06 am #

      Ramune, tikrai „Saulėtos virtuvės“ nepamiršiu ir neapleisiu, kad ir kur bebūčiau – ji jau seniai tapo dalele mano gyvenimo :)
      Ir dėkoju už palaikymą! :)

  6. Vika 27 Lap ’12 at 3:58 pm #

    sveiki. gal zinote, kodel keksiukai nesigauna purus? jie viduje tarsi slapi ir neiskepe, o noretus minkstuciu ir puriu. kepu pakankamai ilgai, tai tikrai iskepa.gal kazka su jogurtu ne taip padarau? aciu

    • Asta 2 Sau ’13 at 7:47 pm #

      Vika, na, čia tikrai nėra kur suklysti. Ir su jogurtu sunku kažką ne taip padaryti. Sakyčiau, jei nepermaišai tešlos ir jei paruoštus keksiukus iškart šauni į įkaitintą iki reikiamos temperatūros orkaitę, nesėkmių neturėtų būti.

  7. Vilma 17 Lie ’13 at 6:40 am #

    Išsikepiau vakar šiuos keksiukus – labai purūs ir minkštučiai. Mano vaikas liko sužavėtas :) Ačiū už receptą!

    • Asta 22 Lie ’13 at 5:33 pm #

      Nėra už ką, Vilma :) Džiaugiuosi, kad keksiukai suviliojo ir dar gi patiko :)

  8. Rita 18 Lie ’13 at 1:34 pm #

    Kepa orkaiteje sie „fainuoliai“ jau! Melynes pakeiciau avietemis. Kol kas tegaliu pasakyti, kad iskilo supergraziai ir tesla labai skani gavosi! Jau matau, kad ir sis jusu receptukas keliauja i mano bookmark’us :)

    • Asta 22 Lie ’13 at 5:34 pm #

      Rita, labai smagu girdėti! :)

  9. Vasarė 30 Geg ’14 at 9:01 pm #

    Kokį jogurtą reikia naudoti?

    • Asta 2 Bir ’14 at 9:48 am #

      Vasare, aš dažniausiai naudoju vanilinį :) Bet kartais pasitaiko, kad kepdama keksiukus, sunaudoju ir kitokio likutį, jei jo turiu – ar persikinį, ar braškinį, ar dar kokį nors :)

    • Asta 27 Lie ’14 at 4:57 pm #

      Ernesta, tai tau ačiū, kad išbandei! :) Atrodo puikiai :)

  10. Dorota 6 Lie ’14 at 2:31 pm #

    Ačiū jums už recepta, labai skanū išėjo keksiukai, tik uogu dėjau daugiau ir žemuoginį jogurtą:)

    • Asta 27 Lie ’14 at 4:57 pm #

      Dorota, nėra už ką; labai džiaugiuosi, kad patiko :)

  11. Jurate 30 Lie ’14 at 9:10 am #

    Nuostabus receptas. Kepiau jau kokius 5 kartus. Pirmą kartą visiškai pagal receptą, kitus kartus su interpretacijomis. Labai ačiū už receptą.

    • Asta 30 Rgp ’14 at 9:28 am #

      Jūrate, nėra už ką, labai smagu, kad patiko :)

  12. Orka 18 Rgp ’14 at 5:24 pm #

    Jogurto kaip tik neturiu, kuo ji galima butu pakeisti? Ar tiktu lengvas kefyras?

    • Asta 30 Rgp ’14 at 9:29 am #

      Orka, manau, kad taip; pavyktų ir su kefyru :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Keksiukai su mėlynėmis | SKONIŲ RUMBA - 13 Bir ’16

    […] Receptas iš čia. […]

Parašykite komentarą