Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

SALDUMYNAISausainiai

Avižiniai riešutų sviesto sausainiai

parašė Asta 8 Bal ’20
Avižiniai riešutų sviesto sausainiai

Avižiniai sausainiai – kaip ir biskočiai ar mielinės bandelės, – ar gali jų būti per daug? Tik ne mūsų namuose. Kaip jau juokavau ne kartą, mūsų namų karantino taisyklės paprastos – pasirūpinti, kad nepritrūktume kepinių, šypt.

Šiuos sausainius vakar vėlai vakare vos per kelias minutes sumaišiau vien iš to, ką radau spintelėse: iš smulkių greitai paruošiamų avižinių dribsnių, kurių šiaip jau košei niekad nenaudojam, iš puspilnio stiklainėlio riešutų sviesto, poros kiaušinių, cukraus, miltų, sviesto. Cukrų naudojau kokosų žiedų, todėl sausainėliai yra rusvesnės spalvos, bet galite naudoti ir paprastą rudąjį ar net baltą; tiesiog tokį, kokio turite.

Sausainius formavau visai mažučius, todėl iškepiau jų net 50! Iki Velykų tikrai turėtų pakakti, o tada – vėl nauji desertai. Saldus gyvenimas, išties!

 Avižiniai riešutų sviesto sausainiai

 Avižiniai riešutų sviesto sausainiai

Avižiniai riešutų sviesto sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 50 mažyčių sausainių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 10-12 min.

INGREDIENTAI

200 g minkšto sviesto
¾ stiklinės (150 g) kokosų žiedų cukraus
1 stiklinės (260 g) žemės riešutų sviesto
2 didelių kiaušinių
2 ½ stiklinės (210 g) miltų
3 stiklinių (210 g) smulkių greitai paruošiamų avižinių dribsnių
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. vanilinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi, kol šis ištirps. Sudėkite riešutų sviestą, įmuškite kiaušinius ir dar kartą išplakite.
3. Suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų. Išmaišykite tirštą tešlą.
4. Semkite po šaukštelį tešlos ir tarp šiek tiek drėgnų delnų formuokite apvalius kamuoliukus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami kelių centimetrų tarpelius. Sausainių paviršių paspauskite pirštų pagalvėlėmis ar šakutės danteliais, taip sausainius šiek tiek suplokštindami.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių. Atvėsinkite, kol sutvirtės, ir ragaukite.

 Avižiniai riešutų sviesto sausainiai

 Avižiniai riešutų sviesto sausainiai

avižiniai dribsniaidesertaskepiniairiešutų sviestassaldumynaisausainiai
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru
kitas įrašas
Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų padažu

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Trupiniuotis su obuoliais

Kavos ledai su pieniško šokolado gabaliukais

Citrininis manų kruopų pyragas

Kokosiniai sausainėliai

Žemės riešutų sviesto sausainėliai

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

Vištiena su pievagrybiais

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

LENGVI KĄSNELIAI

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21
  • Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

    9 Bal ’21
  • Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

    8 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (242)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (209)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (113)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (497)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (78)
    • Desertai indeliuose (58)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų