Avižiniai sausainiai – kaip ir biskočiai ar mielinės bandelės, – ar gali jų būti per daug? Tik ne mūsų namuose. Kaip jau juokavau ne kartą, mūsų namų karantino taisyklės paprastos – pasirūpinti, kad nepritrūktume kepinių, šypt.
Šiuos sausainius vakar vėlai vakare vos per kelias minutes sumaišiau vien iš to, ką radau spintelėse: iš smulkių greitai paruošiamų avižinių dribsnių, kurių šiaip jau košei niekad nenaudojam, iš puspilnio stiklainėlio riešutų sviesto, poros kiaušinių, cukraus, miltų, sviesto. Cukrų naudojau kokosų žiedų, todėl sausainėliai yra rusvesnės spalvos, bet galite naudoti ir paprastą rudąjį ar net baltą; tiesiog tokį, kokio turite.
Sausainius formavau visai mažučius, todėl iškepiau jų net 50! Iki Velykų tikrai turėtų pakakti, o tada – vėl nauji desertai. Saldus gyvenimas, išties!
Avižiniai riešutų sviesto sausainiai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g minkšto sviesto
¾ stiklinės (150 g) kokosų žiedų cukraus
1 stiklinės (260 g) žemės riešutų sviesto
2 didelių kiaušinių
2 ½ stiklinės (210 g) miltų
3 stiklinių (210 g) smulkių greitai paruošiamų avižinių dribsnių
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. vanilinio cukraus
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi, kol šis ištirps. Sudėkite riešutų sviestą, įmuškite kiaušinius ir dar kartą išplakite.
3. Suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų. Išmaišykite tirštą tešlą.
4. Semkite po šaukštelį tešlos ir tarp šiek tiek drėgnų delnų formuokite apvalius kamuoliukus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami kelių centimetrų tarpelius. Sausainių paviršių paspauskite pirštų pagalvėlėmis ar šakutės danteliais, taip sausainius šiek tiek suplokštindami.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių. Atvėsinkite, kol sutvirtės, ir ragaukite.
2 komentarai
Tobulų avižinių sausainių receptas! Kepu ir vaišinu ne tik namiškius (šie vyro mėgiamiausi), bet ir kaimynę (kuri, sako, kad šie sausainiai- kažkas tokio tobula…).
Ieva, labai ačiū, gera girdėti! 🙂