Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Balandėliai su vištiena

parašė Asta 10 Geg ’25
Balandėliai su vištiena

Neabejoju, kad tai vienas tų patiekalų, kurį daugelis ruošia pagal savo šeimos tradicijas; todėl labai gali būti, kad savo patikrintą ir mylimą balandėlių receptą jau turite. O jeigu ne – galbūt norėsite išbandyti manąjį.

Gaminu balandėlius su vištiena, nes tokius valgome visi trys. Man tai yra vienas iš didžiausių džiaugsmų – susėsti prie bendro stalo ir valgyti maistą iš to pačio puodo, visiems kartu. Gera ir labai gardu!

Balandėliai su vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 10-12 vnt. Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Įdarui:
400 g maltos vištienos krūtinėlės
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. džiovintų česnakų granulių
100 g ryžių (nevirtų)

1 šviežio kopūsto (apie 1 kg)
1 arb. š. druskos

Apkepimui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. miltų

Troškinimui:
2 morkų
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
½ stiklinės (125 g) pomidorų tyrės
½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės
2 lauro lapelių

Patiekti:
virtų bulvių
grietinės

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite įdarą. Maltą vištienos krūtinėlę sumaišykite su prieskoniais.
2. Ryžius išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Suberkite į vištieną ir išmaišykite.

3. Paruoškite kopūstų lapus. Kopūsto šerdį išpjaukite aštriu peiliu.
4. Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį. Nardinkite kopūstą ir pavirkite vos kelias minutes – šviežio kopūsto lapai suminkštės labai greitai. Išimkite kopūstą iš vandens ir šiek tiek atvėsinkite.
5. Švelniai atskirkite kopūsto lapus. Į pačius mažiausius įdaro nesukite, bet palikite juos troškinimui.

6. Susukite balandėlius. Imkite po vieną kopūsto lapą. Prie šerdies esančią storąją jo dalį nupjaukite, t.y. išploninkite.
7. Ant kopūsto lapo krašto (prie šerdies) dėkite porą šaukštų vištienos ir ryžių įdaro. Pasukite vieną kartą, kad įdaras pasislėptų po kopūsto lapo kraštu. Tuomet užlenkite lapą iš abiejų pusių, ir baikite sukti. Turite gauti gražius suktinukus su įdaru viduje. Taip paruoškite visus balandėlius.

8. Apkepkite balandėlius. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
9. Balandėlius apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvę, kopūsto „siūle“ į apačią. Apkepkite po porą minučių iš abiejų pusių.

10. Ištroškinkite. Ant didelio puodo dugno paskleiskite likusius mažus kopūstų lapus. Ant jų suberkite dvi burokine tarka sutarkuotas morkas. Išdėliokite balandėlius. Glauskite juos vienas prie kito kuo stipriau, kad virdami neišsisuktų.
11. Užpilkite sultiniu, sumaišytu su pomidorų tyre ir grietinėle. Įdėkite du lauro lapelius. Sultinys turėtų semti balandėlius per du pirštus – jei reikia, įpilkite jo dar šiek tiek papildomai.
12. Užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 30 minučių.

13. Patiekite su virtomis bulvėmis ir grietine.

bulvėsgrietinėgrietinėlėkopūstairyžiaisultinystrinti pomidoraiūkiška virtuvėvištiena
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės
kitas įrašas
Grūdėtosios varškės keksiukai su šilauogėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Obuoliniai varškėčiai

Bulvių ir menkės paplotėliai

Kugelis | Bulvių plokštainis

REKLAMA

GĖRIMAI

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Žaliasis kokteilis su persikais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Braškių ir citrinų limonadas

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Vištienos kepsniai su mocarela, pesto ir pomidorais

Svogūnų pyragas

Naminiai mėsainiai

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Makaronų apkepas su tunu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio...

Kavos panna cotta su šokoladu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų