Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Graikiško jogurto tortas

parašė Asta 9 Bir ’13
Graikiško jogurto tortas

Kartais man visai knieti paklausti kitų maisto tinklaraštininkų – ar nekyla jiems kartais viena kita juoda mintis imti ir… viską mesti? Arba pamėginti „pabūti šiek tiek atskirai“, lyg bandant vieną kartą ir visiems laikams išsiaiškinti savo santykius. Kalbant apie žmonių santykius, man visada tai skambėjo ir tebeskamba nelabai suvokiamai, bet kaip dėl santykių su tinklaraščiais?

Žinau ir suprantu, kad „Saulėta virtuvė“ yra vienas puikiausių dalykų mano pasaulėlyje, bet kartais vis tiek apninka keistos mintys. Tada imu save keikti, kad per retai čia pasirodau; kad per mažai stengiuosi; kad mano nuotraukos negražios, o receptai – neįdomūs; kad visi kiti tinklaraščiai tiesiog tobulėja, įdomėja ir fantastiškėja akyse, o mano įstrigęs ten pat jau kelinti metai; kad tikriausiai gal net niekas neskaito…

Nėra tokios mintys dažnos, bet – įkyrios. Tyliai atsliūkina kartas nuo karto, sugadina nuotaiką, o po kelių valandų ar po dienos kitos – žiūrėk, jau nebėr. Ir vėl už lango šviečia saulė, ir vėl mano virtuvė saulėta. Pakilus ūpui, galima keliauti tiesiai ten ir pagaminti kažką skanaus. Pasistengti kuo gražiau nufotografuoti ir pasidalinti su tais, kurie vis tik užsuka ir skaito. Nes aš tikiu, kad tokių tikrai yra, šypt.

O dabar apie tortą. Jis – labai labai geras. Visų pirma, jo skonis yra nuostabus; iš esmės tai yra pats svarbiausias dalykas, kalbant apie šį tortą. Juk kas gali būti svarbiau nei skonis, ar ne? O bet tačiau, kartais imame kelti saldumynams (ar apskritai maistui) daugiau reikalavimų nei vien tik tai. Pavyzdžiui, kaina. Prie jos taip pat galim dėti pliusą su šauktuku, nes tortas – stulbinamai savo skoniu primenantis nuostabų cheesecake‘ą – nuo pastarojo savo kaina skiriasi labai ženkliai. Arba dar – kaloringumas. Nors stengiuosi apie tai savo tinklaraštyje nekalbėti, bet nebandysiu savęs apgauti: juk vasarą tikrai daugeliui rūpi tie niekingi skaičiukai. Ką gi, skaičiukai čia taip pat daug mažesni nei tradiciniame sūrio torte ar apskritai kokiame nors torte. Neskaičiavau tiksliai, bet juk tai akivaizdu – jogurtas yra jogurtas.

Išvada? Išbandyti privaloma! Ypač dabar, kai braškių sezonas – jomis gausiai pagardintas tortas tik dar gardesnis.

Skonis: 10/10. Skonis – itin panašus į klasikinį sūrio tortą. Jis lengvas, kreminės konsistencijos, tirpstantis burnoje, su vos jaučiama saldžiarūgšte citrinos nata. Absoliučiai vertas dešimtuko!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Yahoo! Shine (receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt)

Graikiško jogurto tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
1 ½ puodelio (180 g) sausainių
¼ puodelio (50 g) cukraus
½ puodelio (115 g) tirpinto sviesto

Įdarui:
4 kiaušiniai
¾ puodelio (150 g) cukraus
1 valg. š. (12 g) kukurūzų krakmolo
¼ arb. š. druskos
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 puodeliai (600 g) tiršto graikiško jogurto
1 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. tarkuotos citrinos žievelės

Papuošimui:
250 g šviežių braškių
1 puodelis (250 ml) vandens
1 valg. š. cukraus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE TORTO PAGRINDĄ

Įkaitinkite orkaitę iki 150˚C temperatūros.

Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Suberkite į dubenį. Supilkite į tą patį dubenį ištirpintą ir atvėsintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės.

Kepimo popieriumi išklokite ar sviestu ištepkite 22 cm skersmens apvalią kepimo formą. Pirštais ir delnais išklokite paruoštą sausainių masę taip, kad tolygiai padengtų kepimo formos dugną ir sieneles.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagrindas bus tvirtas ir sausas. Po šio laiko išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

PARUOŠKITE TORTO ĮDARĄ

Į dubenį įmuškite kiaušinius. Elektriniu plaktuvu šiek tiek paplakite. Suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite tirštą jogurtą. Plakite, kol gausite vientisą masę. Supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę supilkite ant iškepto sausainių pagrindo.

Įdėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę, į patį orkaitės centrą. Kepkite 50 minučių ir tuomet patikrinkite. Praverkite orkaitės dureles ir lengvai pajudinkite kepimo formą. Kepinio kraštai turi būti tvirti, o pats centras šiek tiek virpėti, būti kreminės konsistencijos. Jeigu matote, kad masė dar per skysta, kepkite toliau, vis patikrindami kas 5-10 minučių. Kai matysite, kad kepinio konsistencija yra reikiama, išjunkite orkaitę ir perkelkite kepimo indą ant grotelių. Nesijaudinkite dėl kreminės konsistencijos torto centro – vėsdamas jis sutvirtės.

Atvėsinkite graikiško jogurto tortą iki kambario temperatūros. Tuomet perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite jame mažiausiai 4 valandas ar per naktį.

Prieš patiekdami, paruoškite torto papuošimą. Braškes supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant torto viršaus. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vandenį, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Išmaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps ir masė pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies, maišydami šiek tiek atvėsinkite ir tolygiai plonu sluoksniu apipilkite braškes.

Atvėsinkite, kol torto paviršius sustings. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

braškėscitrinosgraikiškas jogurtasjogurtaskukurūzų krakmolassaldumynaisausainiaitortasuogosvanilė
98 komentarai
18
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bananų pudingas su vaniliniais sausainiais
kitas įrašas
Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

Triufeliukai su brendžiu

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lietiniai blyneliai su varške

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

GĖRIMAI

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Braškinis pieno kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

98 komentarai

Eglė 9 Bir ’13 - 2:22 pm

Super! Būtinai būtinai bandysiu…

Ir beje, Saulėta virtuvė – vienas mėgstamiausių mano lietuviškų blog’ų, kuriuos patikrinu, kai ieškau kokio recepto 😉 Taip kad tikrai jis turi skaitytojų, kurie laukia!!:)

Reply
Asta 10 Bir ’13 - 7:43 pm

Egle, labai geras pasiryžimas – tortas labai vertas, kad kiekvienas jį išbandytų! Puikuoliškas! 🙂

Ir… ačiū 🙂 Gera žinoti 🙂

Reply
Oksana 16 Bir ’13 - 6:23 am

as dabar kepu ir nekantrauju.
pritariu Eglei, kai tik reikia kokio nerealaus recepciuko begu i Sauleta virtuve :), linkiu gyvuoti dar labai labai ilgai , jusu receptai be galo reikalingi 🙂

Reply
Goda 9 Bir ’13 - 2:33 pm

Kur galima nusipirkti to graikisko jogurto? 🙂

Reply
Asta 10 Bir ’13 - 7:45 pm

Goda, aš pirkau didžiojoje Maximoje. Tokiuose plastikiniuose indeliuose kaip jogurtas, po 400 g supakuota. Ir parašyta ant pakelio: Greek Yogurt 🙂

Reply
Karolina 9 Bir ’13 - 2:38 pm

Sveika,Asta,bereikalo save grauži,o ypač tokiu nuotabiu metų laiku:)Jei tave tai paguos,tai tik tavo dėka aš pradėjau kept tortus ir dar biskvitus:):)Ir atėjus šventėms ar šeip belaukiant svečių,kai ruošiuos ką kept,niekur kitur net neužsuku,tad ačių tau ir iki virtualaus pasimątymo mūsų saulėtose virtuvėse:)

Reply
Asta 10 Bir ’13 - 7:47 pm

Karolina, ačiū 🙂 Negraužiu aš savęs labai labai stipriai, tik va kartais tokios mintys visokios tikrai apninka… Gal kai debesys saulę užstoja ar kaip. Bet tu esi visiškai teisi – vasarą yra per daug dalykų, kuriais reikia mėgautis, kad rastum laiko visokiems pasibėdavojimams 🙂

Reply
Ziu 9 Bir ’13 - 2:55 pm

Super receptas, butinai bandysiu, nes kad ir koks geris yra cheesecakes kalorijos ten neispasakytos, as itariu cia maziau. Bent jau galima taip sau sakyti – cia joooogurtas tik!

O del tinklarascio, as irgi visaip galvojau, bet dabar zinau, kad yra taip kaip yra, gyvenimas eina, prioritetai keiciasi, tinklarastis tebera, bet nebera kaltes jausmo 🙂

Reply
Asta 10 Bir ’13 - 7:49 pm

Žiupsneli, ne tik kad čia jogurtas vietoj kreminio sūrio, bet dar gi ir grietinėlės nėr! 😀

O tas kaltės jausmas… man būtų gerai išmokti jo atsikratyti įvairiausiose gyvenimo srityse 🙂 Kaip nors 🙂

Reply
Gintarė 9 Bir ’13 - 2:59 pm

Labas, Asta! Dažnai užsuku į tavo blogą, tačiau nė karto nebuvau pakomentavus. Žinoma, ir gaminus ne vieną desertą 🙂 Tavo blogas bene dažniausiai aplankomas, ir iš kitų išsiskiria jį kaip tik puikiomis nuotraukomis (ir tikrai galima pastebėti progresą) ir patogiu, bei labai smagiu ir mielu dizainu. Galbūt todėl ir nėra ypatingų pokyčių, nes jis iš tiesų prigijo ir puikiai atspindi „saulėtos virtuvės” temą.

Sėkmės ir toliau rašant bei nušviečiant maisto blogerių pasaulį! :))

Reply
Asta 10 Bir ’13 - 7:51 pm

Gintare, ačiū už komentarą! 🙂 Nesiekiau, kad šis įrašas taptų provokacija komentuoti, tačiau komentaro sulaukti, negaliu neigti, labai malonu 🙂 Ačiū už palaikymą, už gražius žodžius ir komplimentus, kurių gal nesu tiek nusipelniusi, bet… ak, kaip gi čia nepriimsi 🙂 Ačiū!

Reply
Saule 9 Bir ’13 - 3:39 pm

Sakykite kokius jus sausianius naudojote?

Reply
Asta 10 Bir ’13 - 7:51 pm

Saule, paprastai naudoju Selga sausainius 🙂

Reply
Agne 9 Bir ’13 - 3:52 pm

Labas 🙂

turbut nei karto nesu komentavusi, bet noriu pakelti upa autorei 🙂 Be reikalo save grauziate, jusu blogas – nuostabus!!!! Gimus sunui, jam kas menesi iki pirmu metuku gimtadienio kepiau po torta, ir dauguma buvo butent is jusu blogo! Taip kad nenuleiskit ranku, mes jus mylim 🙂 O jei kartais ir norisi pailseti nuo to, tai ir ilsekites, niekas nesmerks 😉

Reply
Asta 10 Bir ’13 - 7:53 pm

Oho, Agne, aš tikrai nuoširdžiai sužavėta! Šitiek tortukų iš mano tinklaraščio. Man tai – nuotabus įvertinimas. Ačiū! 🙂
O rankų tikrai nenuleisiu, ne. Kaip ir rašiau, kad ir kokios mintys mane kamuotų, visada iš tiesų žinau – per daug man „Saulėta virtuvė” reiškia, kad vieną dieną tiesiog imčiau ir uždaryčiau jos duris 🙂

Reply
Viktorija 9 Bir ’13 - 10:20 pm

Nenusimink, mane tokios mintis irgi kartais aplanko 🙂 Apie tai, kad reiktų mesti tinklaraštį negalvoju, nes jis jau tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi. Bet apie tai, ar jį kas nors lanko, skato ir gamina. Ar ne per mažai aš stengiuosi, ar ne per retai rašau ir pan, pagalvoju ir dažnokai 😀

Reply
Asta 10 Bir ’13 - 7:55 pm

Viktorija, gera žinoti, kad čia ne aš viena tokia 🙂 Mano mintys irgi tokios, kaip parašei. Nei iš šio, nei iš to. Čia gal perfekcionizmo bruožas toks – tas sunkiai paaiškinamas kaltės jausmas, kad gi galiu geriau, bet vis tiek iki to maksimumo kaip toli, taip toli… 🙂 O kai pagalvoji, tobulėti visada bus kur 🙂

Reply
Egidija 10 Bir ’13 - 12:12 pm

aha, kyla tokių minčių. tiksliau kildavo, ir tylėjau nuo lapkričio. visada atrodys, kad kiti rašo geriau, fotografuoja geriau, įdomesnius receptus rodo. bet… jei dėl to griaužtis ir nieko nedaryti?… geriau daryti, tikrai yra skaitančių, laukiančių, gaminančių 🙂

Reply
Asta 10 Bir ’13 - 7:58 pm

Egidija, na va, dar viena į mūsų nediduką būrį. Aš, beje, irgi tokią pertrauką turėjau prieš porą metų. Tada keičiau dizainą, nepavyko, nusivyliau savimi, numojau ranka išvis… o po poros mėnesių supratau, kad nu negaliu be šito. Ir grįžau – prisimenu, tieeek džiaugsmo buvo! 🙂

Reply
Irma 10 Bir ’13 - 5:53 pm

Sveiki,kaip jus manote ar vietoj graikisko jogurto butu galima naudot turkiska?kazin ar labai jie skiriasi?

Reply
Asta 10 Bir ’13 - 7:58 pm

Irma, manau, kad drąsiai galima 😉

Reply
Indrė 11 Bir ’13 - 5:41 am

Na jau Astaaaa, tavo blogas be galo fainas ir čia visad randu skanėstų idėjų. Kai noriu kažko patikimo einu į tavo virtuvę.
O pačiai. Na norėčiau rašyti dažniau, kokybiškiau fotografuoti ir griaužiu save dėl laiko trūkumo, dėl mažų tamsių namų, kur saulės spindulius tenka gaudyti. Bet visai mesti niekad niekad nenorėčiau – net jei niekas ir neskaitytų manęs, man blog’as leidžia pasitempti prieš save :)Tad mesk blogas mintis į šoną, jei norisi pailsėk, tik neužsibūk poilsyje per ilgai 😉
Ir pyragas atrodo fantastiškai 🙂

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 12:32 pm

Indre, aš irgi mesti nenorėčiau, jokiu būdu 🙂 Aš tik norėčiau surasti savy laiko ir gebėjimų patobulėti: daryti geriau, įdomiau. Aišku, čia jau tik nuo manęs priklauso 🙂 O visokios nekokios mintys tokios jau yra – kartais labai netikėtai užplūsta, o paskui kažkur ima ir dingsta 🙂

P.S. Pyragas ir yra fantastiškas, gamink! 🙂

Reply
Indrė 11 Bir ’13 - 3:27 pm

Beprotiškai skanus tortas!! Aš dariau jį su žemuogėmis ir manau, kad gavosi tikrai neprasčiau :))

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 12:32 pm

Indre, aš taip pat neabejoju, kad gavosi tortas ne prasčiau 🙂 Smagu, kad taip greitai išbandei; dar smagiau, kad patiko 🙂

Reply
Agota 11 Bir ’13 - 4:03 pm

As sito blogo kiekviena recepta isnarsciau kiaurai isilgai, butinai viska norejau perskaityti, kad tik nepraleisciau kokio tobulo recepto ir gaminu, gaminu, gaminu!!! Susnis atspausdintu receptu ant stalo pupso ir dziugina, kad bus pagaminti. Asta, blogas tobulas!!! Itin patogus, receptai, kai isigyvendina mano virtuveje, visada sulaukia dideliu ovaciju, o ir pati blogo struktura su visais sudetingumo vertinimais ir komentarais yra be galo patogu. Del tu komentaru visada aisku koks bus (ar bent turetu buti) galutinis rezultatas :))) I bloga uzsuku labai daznai patikrinti ar kas naujo vyksta, o jei nevyksta, tai nulendu prie patikrintu receptu ir kepu, kepu, kepu…:))) Reikia kada prisiruosti ir palikti komentarus po gamintais receptais. Manau turi daugiau tokiu gerbeju, kurie receptais naudojasi ir nei kriukt paskui. Neteisybe visiska, eisiu greit pasitaisyt 🙂

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 12:34 pm

Agota, ačiū už komentarą! 🙂 Na, didesnio įvertinimo kaip įkvėpimas gaminti kažką, ką publikuoju, tikriausiai ir būti negali 🙂 Labai labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Javute 12 Bir ’13 - 6:51 pm

Giriu giriu ir as Astute!

Beto issiskiriate labai daug kuom is kitu blogu! kiekvieno patiekalo aprasomas skonis, sudetingumas, net porciju skaicius, kcal (tos nemegstamos musu raideles.. 😀 )

Keliu didziausia nyksti y virsu Jums! 😉

Metu atradimas jusu blogas man :))

dabar esu intensyviose torto paieskose, galvoju apie si torciuka toki grazuoli.. bet, kuom butu galima pakeisti kukuruzu krakmola? ar labai pasikeis jei naudosiu paprasta? 🙂

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 12:35 pm

Javute, ačiū 🙂 Atrodo, kad šiuo įrašiu prisiprašiau daugiau pagyrų nei per visus metus 😀 Na, ne toks buvo tikslas… bet neneigsiu, labai malonu skaityti 🙂

Kukurūzų krakmolą galima keisti ir bulvių, jei kukurūzų neturit 😉

Reply
šokoladiniai keksiukai 13 Bir ’13 - 5:16 am

Norėjau paklausti o turkiškas arba paprastas jogurtas netinka? Ir kepant jogurtą, kokia orkaitėje turėtų būti temperatūra?
Ačiū

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 12:36 pm

Tinka ir turkiškas jogurtas, o paprastas būtų, manau, per skystas. Orkaitės temperatūra – 150 C 🙂

Reply
Aigustė 13 Bir ’13 - 10:55 am

Sveiki, jeigu darysiu tortą iš dvigubos normos, ar į įdarą dėti visus 8 kiaušinius, ar užteks mažiau? 🙂

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 12:36 pm

Jei dviguba norma, tai dvigubi ir kiaušiniai, ir visa kita dviguba 😉 Sėkmės ir skanaus! 🙂

Reply
Monika 14 Bir ’13 - 5:24 pm

Pirmiausia, prisipažinsiu – šitas blogas yra mano numylėtinis… Tiesa, jį seku, gėriuosi „iš tolo” – gal dėl to apninka abejonės, kad niekas juo nesižavi? Pradėsiu žavėtis tuojau pat, ryškiai ir garsiai, jei jau tokie nelemti klausimai kyla.:p Saulėta virtuvė iš tiesų saulėta – čia visada šilta nors pabūti, pauostyti, pasidairyti, pasisemti idėjų ar pačios nuotaikos. Ačiū tau, kad tu esi! 🙂

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 12:37 pm

Monika, labai dėkoju už tikį širdį glostantį komentarą. Tikrai. Ačiū! 🙂

Reply
Avis 15 Bir ’13 - 8:29 pm

Sveika, o kelias dienas toks tortas šaldytuve gali stovėt? Keturias ištemptų??

Reply
Avis 16 Bir ’13 - 12:25 pm

ir dar, o jei turiu 25 cm formą, ar galiu atitinkamai didinti proporcijas, tarkim daugint viską iš 1.2 ? neturėtų juk nebestingti, ar ne??

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 12:39 pm

Manau, kad keturias dienas pats tortas ištemptų (tik ne braškės ant viršaus), bet jei įmanoma taip ilgai nelaikyti, tai verčiau kepti vėliau. O dėl dyždio – taip, proporcingai reikia padidinti visus naudojamus produktus 🙂

Reply
zemuoge 17 Bir ’13 - 7:14 pm

Bet kokios nuotraukos….taip subtiliai viskas elegantiška…mmm…

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 12:39 pm

Ačiū! 🙂 Aš savo nuotraukoms baisiai kritiška, todėl visada labai miela sulaukti gero žodžio iš šalies 🙂

Reply
Jurga 19 Bir ’13 - 2:29 pm

Pats geriausias lietuviškas maisto tinklaraštis. Ačiū…

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 6:59 pm

Jurga, tai Jums labai ačiū! 🙂

Reply
Puikus 26 Bir ’13 - 5:30 am

Labukas, na katik paragavau, labai lengvutis, taciau nieka prastesnis uz new york cheesecake, zinoma ne toks riebus;labai tinka vasarai 🙂 as naudojau paprasta tirsta jogurta vaniles skonio, iskepusi aptepiau abrikosu uogiene, su kokosu uzdanga 😉 vertas tikrai 10!

Reply
Asta 7 Lie ’13 - 7:06 pm

Super! Labai labai džiaugiuosi. Beje, labai gardžios improvizacijos 😉

Reply
Jelena 26 Bir ’13 - 6:36 am

Asta, laaabai skanus pyragas, niekad nepasakyciau, kad jame nera surio, jei kas pavaisintu;) si jusu recepta ima i savo receptu knyga…fantastika!!!

Reply
Asta 7 Lie ’13 - 7:05 pm

Jelena, ačiū už komentarą, labai džiaugiuosi tokia pyrago sėkme! 🙂

Reply
Agne 30 Bir ’13 - 8:57 am

o gal galima vietoj kukuruzu krakmolo deti bulviu?

Reply
Asta 7 Lie ’13 - 7:05 pm

Taip, Agne, jei neturite kukurūzų, galite keisti jį ir bulvių krakmolu 🙂

Reply
Graikiško jogurto tortas | Virtuvės kertelės 5 Lie ’13 - 2:37 pm

[…] skanus neriebus ir nesunkiai pagaminamas tortas. Už receptą dėkinga Astai 🙂 Kol dar yra braškių, […]

Reply
Vita 1 Rgp ’13 - 8:27 am

Asta,
pirmiausia tai ačiū tau už tavo šaunius receptus 🙂
O antra, užvakar kepiau šį tortą, o vakar jį ragavo draugai,
tai visiems labai patiko. Uždėjo storą pliusą 🙂
Ant viršaus dėjau šaldytų (atšildytų;) trintų žemuogių (jos buvo su cukrum)
ir šilauogių 🙂

P.S.
O tavo kakavinis varškės pyragas seniai patapo mano TOPu 🙂

Reply
Asta 5 Rgp ’13 - 5:29 pm

Vita, ačiū už komentarą 🙂 Labai džiaugiuosi, kad tortas pavyko puikiai – žemuogės ir šilauogės skamba labai skaniai; kita vertus, neskanių uogų sunku ir sugalvoti, vien dėl to galima labai mylėti vasarą 🙂

P. S. Valio, kokia sėkmė kakaviniam varškės pyragui! 🙂

Reply
Ugne 19 Rgp ’13 - 11:42 am

O as norejau paklausti, ka galvojat, jeigu vietoj graikisko jogurto deti naturalu – jis siek tiek skystesnis, ir kompensuojant tirstumo trukuma, ideti kokius du saukstus krakmolo ir gal dar koki kiausinio tryni? Ar verta rizikuoti?

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 6:37 pm

Ugne, iš principo galima dėti skystą jogurtą ir daug krakmolo, tačiau skoniui tai tikrai pliuso neduos. Daug geriau naudoti tirštą ir riebesnį graikišką ar turkišką jogurtą 🙂 Nesu išbandžiusi daug paprastų natūralių jogurtų, bet tie, kuriuos esu bandžiusi, pakankamai skysti; tikrai gerokai per skysti. O šie – ne tik tiršti, bet ir labai malonios kreminės tekstūros, labai tinkami šiam tortui 🙂

Reply
Agne 10 Rgs ’13 - 9:18 am

Sveiki, norejau paklausti, o galima vietoj cukraus naudoti medu? kiek jo reiketu deti?

Reply
Asta 16 Rgs ’13 - 12:21 pm

Agne, žinoma 🙂 Dėkite pagal skonį, vis paragaudama kremo – tikrai neapsigausite 😉

Reply
uogos 26 Rgs ’13 - 4:19 pm

galvoju vietoj sausainiu pagrindo daryti sviestini. kaip manot, ar gerai butu?

Reply
Asta 1 Spa ’13 - 9:34 am

Žinoma, kad gerai 🙂 Kitaip, bet irgi gerai 😉

Reply
uogos 1 Spa ’13 - 9:41 am

jau du kartus dariau su teslos pagrindu, kuris naudojamas tartaletems. nerealiai skanu. aciu uz si recepta!!! ji smano favoritas isliks ilgai!!!

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:36 am

Labai džiaugiuosi, kad patinka ir net pakliuvo į favoritų gretas. Super! 🙂

Reply
Kristina 15 Kov ’14 - 5:37 pm

šis tortas yra mano vienas iš mėgstamiausių ir mano vaikinas visad prašo, kad jį padaryčiau 🙂 tik aš dažniausiai dedu 1 kg to graikiško jogurto, nes formą naudoju didesnę ir sausainius renkuosi, kokių tik turiu tuo metu. O viršui – nuo vasaros esu prisišaldžiusi trintų uogyčių šiam reikalui 😉
Tikrai super receptas. Man labiau patinka, nei su maskarpone ir rikota. Jis toks lengvesnis ir gaivesnis yra!

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:37 am

Kristina, labai smagu, kad atradote puikų patinkantį receptą 🙂 Netrukus ateis ir vasaro, o tada viršui bus galima naudoti įvairiausias šviežias uogos, mmm! 🙂

Reply
Simona 13 Bir ’14 - 3:12 pm

Ojoj…as tik dabar pamaciau,kad sausaininis pagrindas ir kaip torto sieneles buvo padarytos,o as tik grynai pagrinda dariau,uztai man tas sausaininis biskvitas storesnis gavosi ir zymiai ilgiau kepe.Dabar viskas dar formoj,bet jau dabar bijau kaip reiks isimt,ar kreminis pagrindas nebus prilipes prie sieneliu….

Reply
Asta 16 Bir ’14 - 6:16 pm

Simona, tikiuosi, viskas pavyko gerai ir tortas buvo išgelbėtas? 🙂 Net jei sienelės kartais prikimba, jas visada galima atsargiai apipjauti su peiliu 🙂

Reply
Rūta 11 Lie ’14 - 6:58 am

Labas, Asta, tavo blogas puikus! Ačiū tau!
Niekaip šito recepto nerandu tavo receptų rodyklėje, netyčiukais jį aptikau google paieškoj ir nustebau, kaip jo nemačiau pas tave… Pasirodo, jo neradau ir dabar nerandu, bet per google išmeta 🙂 arba akys jau nebemato :))

Norėjau paklausti, jei daryčiau 24cm kepimo formoje, ar būtina didinti produktų kiekį ar užtektų to pačio ir nebūtų labai žemas? Ar skirsis kepimo laikas?

Reply
Asta 27 Lie ’14 - 5:17 pm

Sveika, Rūta, labai ačiū Tau už gražius žodžius 🙂
Tavo akys tikrai mato viską gerai; bėda ta, kad nesu atnaujinusi receptų rodyklės jau pakankamai ilgai… vis planuoju, bet neatrandu laiko. Matyt, čia man ženklas, kad tas laikas turi ateiti kuo greičiau 🙂

Jei naudosi 24 cm skersmens kepimo indą, manau, gali naudoti ir tuos pačius produktų kiekius; tiesiog tortas bus šiek tiek žemesnis. O kepimo laikas gali būti ir truputį trumpesnis, todėl reiktų tiesiog stebėti situaciją orkaitėje 🙂

Reply
rûta 6 Gru ’14 - 1:51 pm

Miela Asta,patarkite, kuo be uogu butu galima papuosi si torta? P.s. Kaledu stalui:)

Reply
Asta 6 Gru ’14 - 2:32 pm

Rūta, manau, kad Kalėdų stalui labai tiktų tortą puošti štai taip: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=4278 🙂

Reply
rūta 8 Gru ’14 - 1:20 pm

Turetu labai derėti, aciū Jums… Esate labai nuosirdi, jautri ir gera. Labai daznai lankausi Jusu svetaineje, visiems nuosirdziai visada atrasote, patariate. Laiminga Jusų seima ir draugai, kad turi Jus… Grazių Jums artėjanciu svenciu 🙂

Reply
Asta 12 Gru ’14 - 8:49 am

Rūta, labai ačiū Jums už gražius žodžius 🙂 Labai kuklu juos skaityti ir net nežinau, ar jų – tikių didelių, svarbių ir įpareigojančių – tikrai esu verta. Bet, žinoma, esu be proto dėkinga! Ačiū, Jums taip pat gražių ir jaukių artėjančių švenčių! 🙂

Reply
Ingrida M. 5 Vas ’15 - 10:45 am

Laba diena, norėjau paklausti, o dėti kepti tortą jau su jogurtu kokioje temperatūroje? Nes sausainių padą 150 laipsnių, o vėliau tortą?

Reply
Asta 8 Vas ’15 - 4:38 pm

Ingrida, tortą kepkite tokioje pačioje temperatūroje 😉

Reply
ruta 29 Geg ’15 - 12:34 pm

Pagaliau, po ilgo delsimo issikepiau si skanesta. Na, man jis pasirode ne gaivus, bet keistai rugstokas. Gal tas jogurtas toki poskoni suteikia, kita karta gal didinciau cukraus kieki…Bet dukra labai isgyre, jai viskas tiko ir patiko 🙂

Reply
Asta 31 Geg ’15 - 12:17 pm

Rūta, labai keista, galbūt Jums keistas pasirodė graikiško jogurto poskonis, o galbūt citrinos rūgštelės buvo per daug 🙂 Tačiau, žinoma, saldumą galite pasireguliuoti pagal savo skonį, padidindama cukraus kiekį ar nedėdama citrinos 🙂

Reply
Klausimėlis 11 Rgp ’15 - 12:14 pm

Laba diena,

kokios firmos graikišką jogurtą naudojate ir kas dar tiktų vietoje braškių (galbūt konservuoti ananasai?) ?

Ačiū!

Reply
Asta 26 Rgp ’15 - 4:59 pm

Tiesą sakant, niekad neatkreipiau dėmesio į graikiško jogurto gamintoją; tikrai esu gaminusi su ne vieno gamintojo jogurtu 🙂 O vaisius ar uogas aš mieliau rinkčiausi šviežius: vietoje braškių galima naudoti tiek šilauoges ar mėlynes, tiek persikus ar nektarinus 🙂

Reply
Gabija 30 Geg ’16 - 4:04 pm

Pirmą kartą gaminau tortą/pyragą ir neapsirikau pasirinkdama šį Tavo receptą. Pranoko visus lūkesčius, esu begalo patenkinta. Sėkmės Tau, neapleisiu Tavo blog’o! :))

Reply
Loreta 4 Bir ’16 - 10:39 am

Labas, o ką duoda tas krakmolas jau ant braškiu užpiltas? Gal galima apsieiti be jo?

Reply
Migle 21 Gru ’16 - 8:00 pm

sveiki, noreciau paklausti kokio skersmens forma naudojote tortui? 🙂

Reply
Greta 20 Kov ’17 - 8:24 am

Nuostabaus skonio tortas! Patiko visai šeimai, ačiū už receptą 🙂

Reply
Monika 11 Bal ’17 - 7:16 am

Labai skanus tortas, ka vaisinau – visi visada giria ir, svarbu, gali iskepti be ypatingu igudziu. Planuoju kepti Velykoms penktadienio vakara (sestadieni kelione, negaliu kitaip), manau, iki sekmadienio issilaikys? Kaip manote?

Reply
Asta 15 Bal ’17 - 4:42 pm

Monika, geriau būtų kepti šeštadienį, bet tikrai šaldytuve išsilaikys ir nuo penktadienio 🙂 Skanaus!

Reply
Graikiško jogurto tortas su avietėmis | Saulėta virtuvė 15 Bal ’17 - 4:30 pm

[…] panorau nustebinti kažkuo lengvu. Tiesa, nustebinti tikriausiai nepavyks – šį tortą, graikiško jogurto tortą, gaminau jau eilę kartų. Uoliau dalijausi receptu, todėl pagal šį receptą tortą kepa ir mano […]

Reply
Dovilė 5 Geg ’17 - 11:30 am

Norėjau paklausti kokius sausainius pagrindui naudojote? 🙂

Reply
Asta 8 Geg ’17 - 12:48 pm

Dovile, anksčiau beveik visad naudodavau „Selga”, dabar pamėgau avižinius 🙂

Reply
Laura 5 Lie ’17 - 5:26 pm

Kokioje twmperaturoje reikia kepti pyraga su idaru?????

Reply
Asta 7 Lie ’17 - 9:21 am

Laura, 150 laipsnių temperatūroje 😉

Reply
Rita 2 Rgp ’17 - 8:57 am

Labai skanu, tik nesigavo pabaiga, gal galite aprasyti smulkiau uzpilo gamyba.

Reply
Asta 10 Rgp ’17 - 2:51 pm

Rita, džiaugiuosi, kad pats tortas patiko, o kaip dar detaliau aprašyti užpilo gamybą, net nežinau 🙂 Iš tiesų viskas čia labai paprasta: vandens ir cukraus sirupas dėl kukurūzų krakmolo kaitinamas sutirštėja ir tampa tiršto sirupo konsistencijos. Visus tris ingredientus reikia kaitinti ant nedidelės ugnies – iš pradžių cukrus ištirpsta, tuomet sirupas pradeda tirštėti. Kai matote, kad tapo sirupo konsistencijos – nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite ir užpilkite juo uogas. Tikiuosi, kad kitąkart pavyks daug sėkmingiau! O kita vertus, šis sirupas tikrai nėra būtinas – labai gardu tortą puošti tiesiog šviežiomis uogomis, vaisiais, ar uogų/vaisių tyre 🙂

Reply
Evelina 13 Geg ’19 - 4:12 pm

Galvoju galvoju ir nesugalvoju – kam dėto dar cukraus į pagrindą? 🙂

Reply
Asta 28 Geg ’19 - 11:43 am

Evelina, tikrai nebūtina, aš pastaraisiais kartais taip pat nededu 😉

Reply
Jurgita 14 Rgs ’20 - 2:58 pm

O pyraga kepti be vandens voneles?

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:30 pm

Jurgita, aš kepu be vandens vonelės 🙂

Reply
Gabrielė 20 Gru ’20 - 8:10 pm

Šitas tortas mano vienas mėgstamiausių! Puikus receptas ir labai gardus! Kepsiu Kalėdoms. Ačiū už jūsų receptus! 🙂

Reply
Marija 7 Geg ’21 - 7:04 am

Laba diena, norėjau pasiteirauti, ar galima dėti ant viršaus bananus vietoj braškių? Ar bananai sustings?

Dėkoju Jums!

Reply
Asta 9 Geg ’21 - 4:05 pm

Marija, labai atsiprašau, negaliu atsakyti tiksliai, nes pati šiek tiek baiminčiausi, kad bananai pajuoduos.

Reply
Marija 9 Geg ’21 - 7:52 pm

Ačiū Jums už atsakymą! Bandysiu su braškėmis, kai tik gausiu. Šis tinklaraštis įkvepia mane gaminti. Ačiū Jums už tai!

Reply
Asta 9 Geg ’21 - 9:17 pm

Ačiū jums už gražius žodžius! 🙂 Tiesa, norėčiau dar pastebėti, kad tikrai labai skaniai pavyksta ir su šilauogėmis, ir su avietėmis (esu išbandžiusi šiuos variantus, ir visi jie tikrai labai puikūs) 🙂

Reply
Marija 10 Geg ’21 - 4:51 pm

Labai ačiū už pasidalintą informaciją. Bandysiu gaminti su Jūsų išbandytomis uogomis. Dėkoju dar kartą:)

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Baltojo šokolado, pistacijų ir braškių tortas

    8 Lie ’20
  • 2

    Žagarėliai

    3 Kov ’11
  • 3

    Migdolinis tortas su maskarpone

    28 Bir ’10
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

    10 Sau ’23
  • 6

    Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

    24 Sau ’13

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų