Skonis: 9,5/10. Jetau, žinokit, net gėda talpinti šį įrašą – kokia nuotrauka, kokia negraži ir net neapetitiška nuotrauka… 🙁 Bet aš negaliu kitaip, nes tokio skanuolio neįdėti ir neišgirti būtų beveik nuodėmė 🙂 Todėl ir įdedu, su viltim, kad greitu metu turėsiu progą perfotografuoti ir įdėti gražesnį variantą…
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? Sonatinos receptuose
Kiaušinių ir maltos mėsos vyniotinis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Omletui:
5 kiaušiniai
250 g majonezo
350 g tarkuoto fermentinio sūrio
Įdarui:
500 g maltos vištienos krūtinėlės
1 svogūno galva
1 kiaušinis
druska, pipirai
GAMINIMO EIGA
Kiaušinius sumaišyti su majonezu ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą standartinę orkaitės skardą ir kepti apie 20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Gautą omletinį pagrindą šiek tiek ataušinti.
Ant pagrindo paskleisti įdarą: faršą, sumaišytą su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, druska ir pipirais. Gautą „kvadratą” atsargiai susukti į vyniotinį ir kepti dar apie 40 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
10 komentarai
Tikrai labai skanus patiekalas, drauge padare, kai buvau sveciuose, kaip tik dabar pati gaminu vakarienei.Gardumelis!
Džiaugiuosi, kad patinka – man taip pat šis patiekalas labai patinka, o ir atrodo gražiai (tik ne mano nuotraukoj, deja…) 😀
teko ragauti ir man kelis kartus svečuose, nenuvylė 😉
Džiugu 🙂 Iš tiesų kiek kartų teko patiekti šitokius pietus, dar nėkart negirdėjau kokių nepatenkintų murmesių :)) Labai dėkingas ir žmonėms patinkantis patiekalas, o dėl savo gražios išvaizdos tinkantis patiekti ne tik šeimai, bet ir svečiams 🙂
Na, atrodo tai taip skaniai, kad net pilvas gurgti pradėjo, vien pažiūrėjus.. O tai jei paragaučiau turbūt nuo kedės nukrisčiau 😀
Tikrai išbandysiu, Asta, Jūsų receptai nuostabūs‼ 🙂
Deimante, labai ačiū už gražius žodžius 🙂
O šį patiekalą pagaminti tikrai dar paprasčiau nei gali atrodyti, todėl tiesiog linkiu skanaus! 🙂
Noriu pasidaryt sita patiekaliuka ir noreciau Jusu paklausati,ar nereikia kepimo popieriaus patepti aliejumi,truputi baiminuosi kad gali prikibti?o kazin kaip salta uzkandi galima ji patiekt :)?
Irma, jei naudoji gerą, kokybišką kepimo popierių, prie jo niekad niekas neprikibs. Aš labai rekomenduoju pirkti ne tą rusvą, o baltą ir tik baltą. Jis brangesnis, bet tikrai niekad nenuvilia 🙂
Na, o kaip šaltas užkandis šis vyniotinis tikrai tiks, tačiau karštas man jis vis tiek skanesnis 🙂
Sveiki, o su kuo tinka valgyti si patiekala, su kokiu garnyru?
Virga, paprastai bent jau mes valgome su šviežių daržovių salotomis 🙂