Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Trupininis pyragas su carškės ir aguonų įdaru

parašė Asta 21 Rgs ’09
Trupininis pyragas su carškės ir aguonų įdaru

Skonis: 9/10. Aguonos man siejasi su žiemos šventėm, Kalėdom ir Kūčių vakariene. Tačiau nebūtinai – toks pyragas tikrai bus labai skanus bet kokią metų dieną. Labai labai aguoninis. Kai gaminau, tikėjausi bent jau panašaus rezultato, kokį galima išvysti recepto orginale, tačiau tačiau. Kažkodėl pas mane, nors tip-top laikiausi visų nurodymų ir aklai sekiau receptą kiekviename žingsnyje, vaizdelis prapjovus pasirodė visai kitoks – kas pavogė varškę?! 😀 Žinoma, skoniui tai nepakenkė, bet kitą kartą aguonų dėčiau (dėsiu) dvigubai mažiau… 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? SM

Trupininis pyragas su varškės ir aguonų įdaru

Trupininis pyragas su carškės ir aguonų įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 16 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
200 g sviesto
200 g cukraus
1 kiaušinis
500 g miltų
2 arb.š. kepimo miltelių

Aguonų įdarui:
400 g aguonų
100 g cukraus
2 kiaušinių baltymai

Varškės įdarui:
500 g varškės
2 kiaušinių tryniai
40 g krakmolo
1/2 citrinos sulčių
3 valg.š. cukraus

GAMINIMO EIGA

Tešlai skirtus produktus sutrinti pirštais, išminkyti ir gautą tešlą padėti į šaldytuvą. Tuo metu paruošti pyrago įdarą.
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, šiek tiek palaukti, nuvarvinti ir 2 kartus permalti. Sumaišyti su iki standumo išplaktais baltymais ir cukrumi.
Varškę blenderiu pertrinti iki vientisos masės, sumaišyti su cukrumi, kiaušinių tryniais, krakmolu ir citrinos sultimis. Paruoštus aguonų ir varškės įdarus sumaišyti.
Riebalais patepto kepimo indo (25 cm. skersmens) dugną ir gana aukštas sieneles iškloti 2/3 tešlos. Ant tešlos supilti aguonų ir varškės įdarą. Likusią 1/3 tešlos sutarkuoti burokine tarka ir užbarstyti ant pyrago viršaus.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Jei viršus pradeda per stipriai ruduoti, pyragą uždengti folija. Iškepus, leisti visiškai atvėsti (aš porai valandų įdėjau į šaldytuvą, kad įdaras dar labiau „subręstų”, taptų tvirtesnis).

aguonoscitrinosKalėdoskrakmolaspyragassaldumynaivarškė
6 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės ir obuolių pyragas
kitas įrašas
Obuolių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrinų tarta su mėlynėmis

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

Tiramisu Affogato

Itališkas pyragas su kokosais ir riešutais

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

Šokoladinis pyragas

Varškės pyragas su pudingu

Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

Labai šokoladinis pyragas

Marcipaninis obuolių pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Žaliasis avokadų kokteilis

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

6 komentarai

Zivile 31 Kov ’10 - 4:55 pm

asta, sakyk, o kokias aguonas naudoji kepiniams?? Aš esu pirkus aguonas (kilmės šalis Čekija) ir jos visos buvo blogos. Nuo jų kvapo net pykindavo… Niekaip nesugalvoju, kokias čia pirkti, kad pyrago nesugadint. Ačiū.l

Reply
Asta 1 Bal ’10 - 1:32 pm

Oi, Živile, kokia nemaloni tavoji patirtis… Deja, aš čia irgi tikriausiai ne didžiausias ir naudingiausias patarėjas būsiu, mat aguonas perkur paprastas, sveriamas ir į kilmės šalį dėmesio neatkreipiu. Bet, ptfu ptfu ptfu, tokių pokštų man dar nebuvo 🙂

Reply
Gabija 5 Bal ’10 - 12:26 pm

Pyragas labai skanus, bet biski problemele turiu. Kelis kartus kepiau bet varske man vis per skysta gaunasi ir kai supjaustai pyragas netenka viso grozio…ka daryti kad taip neatsitiktu?
:/

Reply
Asta 5 Bal ’10 - 9:21 pm

Gabija, o kaip čia taip ta varškės masė per skysta? Kad gi čia nieko labai skysto nesisdeda, hm. Gal netyčia kepi per trumpai, nespėja sutvirtės? O gal neatšaldai šaldytuve, kol įdaras „subręsta”? Iš teisų, sąžiningai sakau, kad bent jau man šio pyrago įdaras, palaikius šaldytuve, buvo tvirtut tvirtutėlis, sunku ir pasakyti, kur čia bėda slepias… Šiaip ar taip, visada galima eiti tokiu keliu – bandyti dėti daugiau krakmolo 🙂

Reply
Živilė 25 Spa ’10 - 10:45 am

Gaila, kad anksčiau nepamačiau šio recepto.
Vakar kaip tik bandžiau išsikepti pyrago su daug aguonų, bet nepavyko. Kol kepė, tai buvo iškilęs, bet kai prapjoviau, tai – banda :(. Nežinau kas ne taip: ar indas per mažas, kuriame kepė, ar permažai kepimo miltelių, o gal miltų per daug, nors viską dariau pagal recpetą. Kitą kartą bandysiu tavajį variantą.

Reply
Asta 25 Spa ’10 - 8:20 pm

Živile, nežinau, pagal kokį receptą darei, tai nė žodžio negaliu sakyt, nes net nenutuokiu 🙂 Bet palaikysiu kumščius, kad pagal šį receptą viskas pavyktų kuo puikiausiai ir skaniausiai :))

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų