Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

LYG MEDITACIJA // Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

parašė Asta 1 Bir ’17
LYG MEDITACIJA // Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

Mūsų namuose tai jau tapo labai įprasta. Su kuo norėtum šįkart? – klausiu aš. Gal su mėlynėm?.., – susimąsto jis. Geraaai, – nutęsiu aš. – Tau su mėlynėm, o aš tai šįkart noriu su obuoliais. Ir einu į virtuvę, atidarau stalčių, susirandu maišelį apvaliagrūdžių ryžių, didelį puodą, iš šaldytuvo traukiu pieną. Verdu ryžių pudingą. Ir vėl. Nes nieko nėra geriau nei šaldytuve visada turėti ką nors skanaus.

Ryžių pudingo virimas – lyg savotiška meditacija. Jeigu esate įpratę per dienas skubėti itin sparčiu žingsniu ir pradedate jausti, kad nuo to bėgimo nuo vienų prie kitų reikalų ir darbų ima trūkti oro (ir gyvenimo džiaugsmo), išsivirkite ryžių pudingo. Tą daugiau nei pusę valandos jums neliks nieko kito, tik sustoti, nusiraminti ir būti čia ir dabar. Stebėti kunkuliuojantį pieną, maišyti brinkstančius ryžius, stebėti tirštėjantį ir vis kvapnesniais aromatais nosį kutenantį pudingą. Gali būti, kad nuspręsite akimirką atsitraukti nuo puodo ir nubėgti iki kompiuterio, telefono ar dar šen bei ten, bet, patikėkite manimi, – verčiau to nedarykite. Žinau, ką sakau, nes ir aš buvau nusprendusi, kad vien virti ryžių pudingą ir mažiausiai pusvalandį daugiau ničnieko neveikti yra beveik nuodėmė. Vienąkart ėjau iki užrašų knygelės, kitąkart – porai minučių iki kompiuterio, pasitikrinti elektroninį paštą. Savaime suprantama, viskas baigėsi pro puodo kraštus putojančiais pliūpsniais išbėgusiu pienu ir, jei niekaip be didesnių paskatų neprisiverčiate išvalyti viryklės ar net visos virtuvės, tai – išties puiki paskata, nepaliksianti jums kitos išeities.

Bet, nagi, pasimėgaukite ryžių pudingo meditacija, atsipalaiduokite ir bent trumpam pamirškite visus kitus laukiančius reikalus, darbus, rūpesčius. Niekur jie nepabėgs, juk niekada nepabėga, kantriai laukdami mūsų dėmesio. Žinote, kas dar laukia (ir dažnai nesulaukia) mūsų dėmesio? Mes patys. Žinau, kaip sunku atrasti laiko tik sau – galbūt, susikūrus mažus ritualus, tai būtų lengviau? Ryžių pudingo virimą paverskite tokiu ritualu, tegul tau būna laikas tik sau.

Šįkart nuotraukose pozuoja vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais. Kai užsiminiau apie variantą su obuoliais, jis irgi sutiko, kad skamba labai gardžiai. Kaip ir reikėjo tikėtis, skonių derinys tiesiog tobulas – juk klasika niekada nenuvilia. O variantą su mėlynėmis pasilikome kitam kartui – vienam iš tų daugelio kartų, kurie dar laukia. Nes – ar aš minėjau? – labai gerai šaldytuve visada turėti ką nors skanaus.

 Ryziu pudingas su keptais obuoliais

 Ryziu pudingas su keptais obuoliais

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Pudingui:
1 stiklinės (200 g) apvaliagrūdžių ryžių
1/3 stiklinės (65 g) cukraus
5-7 stiklinių (1,25 – 1,75 l) pieno
1 vanilės ankšties
žiupsnelio druskos

Obuoliams:
3 didelių obuolių
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
2 valg. š. medaus
2 valg. š. sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite ryžių pudingą. Į vidutinio dydžio puodą suberkite ryžius ir cukrų, supilkite 5 stiklines pieno, įdėkite vanilės ankštį (prieš tai perpjaukite ją išilgai ir išimkite sėklytes) ir įberkite žiupsnelį druskos. Kaitinkite virš kaitrios ugnies, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, vis atidengdami ir pamaišydami, apie 30 – 45 minutes, kol ryžiai taps minkšti. Jei matote, kad pienas jau išgaravęs, bet ryžiai dar kietoki, įpilkite daugiau pieno ir virkite toliau.
2. Paruoštą pudingą nukelkite nuo ugnies, išimkite vanilės ankštį ir atvėsinkite.
3. Paruoškite obuolius. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, maltu cinamonu ir medumi taip, kad obuoliai kuo tolygiau pasidengtų mišiniu.
4. Keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite obuolius ir kaitinkite virš vidutinės ugnies apie 6-10 minučių, kartais pamaišydami, kol obuoliai taps minkšti, tačiau vis dar laikus savo formą. Nukelkite nuo viryklės ir palikite šiek tiek atvėsti.
5. Atvėsusį ryžių pudingą paskirstykite į septynias stiklines ar indelius. Ant viršaus paskirstykite keptus obuolius. Patiekite dar kiek šiltą ar visiškai atvėsintą.

 Ryziu pudingas su keptais obuoliais

apvaliagrūdžiai ryžiaicinamonasmedusobuoliaipudingaspusryčiairyžiaisaldumynaivanilė
2 komentarai
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Šokoladainis su kava ir kreminio sūrio sluoksneliu
kitas įrašas
DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis, bananu ir žemės riešutų sviestu

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Riešutinis brownie su kreminiu varškės sluoksneliu

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

Moliūginiai keksiukai “Trick or Treat”

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

LENGVI KĄSNELIAI

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Tešloje keptas vištienos pyragas

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

SALDUMYNAI

Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

Didelis sausainis

2 komentarai

Ru 7 Bir ’17 - 3:21 pm

Įdomu, kiek laiko galima pudingą laikyti šaldytuve? Kada anksčiausiai galima pasigaminti laukiant svečių? 🙂

Reply
Asta 8 Bir ’17 - 3:01 pm

Aš visuomet gaminu šiek tiek daugiau ir šaldytuve laikau iki 3-4 dienų 😉

Reply

Komentuoti: Ru Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

    11 Gru ’20
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

    17 Sau ’21
  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (486)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (75)
    • Desertai indeliuose (55)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų