„Reiktų savaitgalį išsikepti kokį pyragą…“, – tyliai pasvarsčiau, įsitaisiusi ant sofos. Tik, žinot, kai kalba eina apie pyragus, net tyliausiai ištarti žodžiai neprasprūsta pro mažas ausis. „Pyragą? Taip, kepam pyragą!”,…
-
Jie kvepia kaip ruduo, o skonis tirpdo širdis – tai minkšti, drėgni moliūginiai keksiukai su šokolado gabalėliais. Papuoškite juos švelnaus maskarponės kremo kepurėlėmis, ir štai: keksiukai – lyg maži torčiukai!…
-
Vaikystėje mamos prašydavau iškepti „bulkos su kiaušiniu“, o pati anądien Joriui kepiau prancūziškus brijošės skrebučius, šypt. Ir šiaip sau – o skrebučių lazdeles! Kiekvienas galim eit iš proto kaip tik…
-
Bulvių patiekalaiGrybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI
Šilkiniai bulvių kukuliukai su voveraičių padažu
Asta 17 Rgs ’25Maistas yra laimė, ne kitaip! Kai grįžti po ilgos dienos namo, kai virtuvė prisipildo šildančių kvapų ir leidi sau įsisupti į namų jaukumą… ⠀ Šilkiniai bulvių kukuliukai, aromatingas voveraičių, šoninės…
-
Keistas metas tas rugsėjis – lyg ir norisi jau nerti į jaukių rudeniškų patiekalų ruošą, bet čia pat – dar gaila ir ilgu paleisti gaivius, spalvingus vasaros skonius. Kol sezonai…
-
Viena krekerių pakuotė – trys skirtingi, spalvingi ir labai gardūs užkandžiai! Ar jau žinote, kurį ragautumėt pirmąjį? Saldų ir jaukiai rudenišką skonių derinį su rikotos kremu, keptomis slyvomis, medumi ir…
-
Populiaru ir skambu yra sakyti, kad ruduo – geriausias metas kepti pyragus. Sakyčiau, kad ne visai – gabalėlis pyrago džiugina visais metų laikais. Bet štai slyvų pyrago tikrai labiausiai norisi…
-
Jokia ne tinginystė smulkiai sulaužyti šitiek daug sausainių (šypt), bet kuo gabaliukai smulkesni – tuo skaniau, tad verta! Jūsų dėmesiui – paprastutis, klasikinis, senas geras kakavinis tinginys! Turbūt nostalgiškiausias desertas,…
-
Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPIETŪS DĖŽUTĖJEŠaltieji užkandžiai
Mokyklos užkandžių dėžutės | 4 idėjos
Asta 27 Rgp ’25Keturios dienos iki rugsėjo – keturios idėjos mokyklinių užkandžių dėžutėms! Nesakykit, juk skauda kartais galvą nuo to kasdien mintyse dūzgiančio klausimo – o ką įdėt rytoj? Šypt. Čia – keturios…
-
KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai
Vištienos suktinukai su pesto, mocarela ir pomidorais
Asta 25 Rgp ’25Pesto, mocarelos ir pomidorų derinys skoniais nukelia į Italiją – tai klasika, kurią galima sutikti salotų dubenyje, makaronų lėkštėje ar daugelyje kitų patiekalų. Ši vištienos suktinukų interpretacija – labai gardi,…
-
LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiaiSumuštiniai
Brusketos su rikota, pesto ir vytintu kumpiu
Asta 22 Rgp ’25Iki saldumo sunokę kepti pomidoriukai, švelnus rikotos sūris, pesto padažas ir vytinto kumpio riekelės – viską išdėlioję ant paskrudintos duonos riekelių, paruošite itin gardžias brusketas. Čia puikiai dera skoniai, tekstūros,…
-
Daugiausiai įkvėpimo gyventi gražiau ir lengviau kaskart parsivežu iš kalnų. Praėjo jau mėnuo, o mintimis aš kartais vis dar ten: einu, kopiu, o vakarais krentu į patalus laiminga ir dėkinga…
-
ApkepaiBulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI
Bulvių plokštainis (kugelis) su skilandžiu
Asta 13 Rgp ’25Nieko naujo nepapasakosiu – kugelis vis dar yra jaukiausias namų maistas (na, ar bent jau vienas iš jaukiausių), o rudeniop, kai prasideda šviežių bulvių derlius, jis dar skanesnis – ta…
-
Be orkaitėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI
Šilauogių, žaliųjų citrinų ir bazilikų džemas
Asta 6 Rgp ’25Vasarai persiritus į antrą pusę, kai pilvai jau pilni šviežių uogų, ateina metas virti uogienes ir džemus. Gal ir tingisi truputį, bet, patikėkit, kiek daug džiaugsmo tą stiklainėlį, pilną vasaros…
-
Šiaurės Italijos Alpėse, tarp aukštų kalnų esančiuose mažuose nameliuose (rifugio), kas vakarą susirenka žygeiviai. Nuvargę po ilgo dienos žygio, bet plačiom šypsenom ir įspūdžių pilnom širdim, jie dalijasi savo istorijomis.…
-
Ispaninio šalavijo (chia) sėklas išbrinkinę kokosų kreme ir trintuose manguose, paruošite tropinio skonio desertą, o gal pusryčius – tai maistingas, gardus, augalinės kilmės skanėstas, kuris ne tik numalšins saldumo norą,…
-
Kažkada seniai, labai labai seniai saldžiarūgštį citrinų kremą įsimylėjau nuo pirmo paragauto šaukštelio, tad ir ši citrinų tarta – mano mylimų desertų sąraše. Jei mėgstate ryškaus citrinų skonio desertus, tikiu,…
-
Karališkos vasaros uogos – karališkiems vasaros desertams! Paragaukite braškių ir grietinėlės putėsių, kuriuos paruošite labai greitai, itin paprastai ir vos iš kelių ingredientų. Pirkinių krepšelį – penkis reikalingus ingredientus, jei…
-
Ar pastebėjot, kad labai dažnai, gaminant ne pagal receptą, o pagal principą „ką turėjau, tą sudėjau“, pavyksta taip skaniai, kad… receptą užsirašyti norisi? Taip nutiko ir su šiom salotom –…
-
Desertai indeliuoseSALDUMYNAI
Morengų, mangų, aviečių ir grietinėlės desertas | Eton mess
Asta 2 Lie ’25Tai – tikras vidurvasario desertas! Taurėse susluoksniavau trupintus morengus, plaktą grietinėlę, su laimų sultimis sutrintus mangus ir šviežias avietes. Viršų apibarsčiau smulkintais pistacijų riešutais, ir štai – dešimt iš dešimt,…