Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAISausainiai

Didelis sausainis

parašė Asta 24 Lap ’11
Didelis sausainis

Jeigu aš lyg pasakoj pagaučiau auksinę žuvelę… Arba surasčiau burtų lazdelę… Arba jeigu savaitgalio vakarą, atsikimšus butelį balto saldaus vyno, iš jo išsirangytų gerai nusiteikęs džinas…

Gyvenčiau Paryžiuje. Pro mano mielo butuko langus matytųsi Eifelio bokštas, o langas būtų su baltom langinėm, ir ant palangės žydėtų gėlės…
Butuke Paryžiuje turėčiau svajonių virtuvę. Ir daug daug gražių indų.
Būčiau gal rašytoja. Arba gal fotografė. Arba, žinoma, gal ir kulinarė. Konditerė. Man labai sektųsi tai, ką daryčiau.
Man nereikėtų keltis pusę septynių ryto.
Nuo pyragų, pyragėlių, sausainių, ledų, saldainių, tortų, triufelių ir visų kitų skanumynų nebūtų storėjama. Ir niekas niekad apskritai nesuktų galvos dėl to tokių menkniekių.
Mano plaukai būtų tiesūs. Ir gražios spalvos natūraliai.
Turėčiau šimtą ir vieną suknelę.
Sugebėčiau iškepti saldžiuosius puikiuosius makaronus. Ir nepakartojamus prancūziškus ragelius.
Paroje atsirastų dar kelios papildomos valandos.
Ir aš išmokčiau niekur neskubėti.
Gerčiau vyną Monmartro kalno papėdėje. Ir klausyčiau gatvės muzikantų.
Sekmadienio popietėmis į pintinę dėčiau sumuštinius, pyragą, termosą kavos ar arbatos, pledą, ir keliautume į parką ilsėtis. Atsipalaiduoti ir būti kartu.

Laukčiau kiekvieno ryto, nes tvirtai žinočiau, kad jis padovanos dar trupinėlį svajonės.


Skonis: 9,5/10. Dosniai saldus, todėl jei esate nesaldžių desertų mėgėjas, drąsiai mažinkite cukraus kiekį. Paprasta kaip dvi kapeikos, tačiau traški išorė ir minkštutis, šokoladu kvepiantis sausainio (pyrago?) vidus paperka. Lengvai. Iki tol, kol nelieka paskutinio trupinėlio.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Martha Stewart

Didelis sausainis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

2 puodeliai (280 g) miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
¾ puodelio (165 g) sviesto, minkšto
¾ puodelio (150 g) cukraus
½ puodelio (100 g) rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
2 arb.š. vanilės ekstrakto
250 g įvairių rūšių šokolado (balto, pieniško, juodojo)

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų iki purumo.
4. Įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilę ir vėl išplakite iki vientisos masės.
5. Į plakinį suberkite miltus ir atsargiai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
6. Įmaišykite smulkinto šokolado gabalėlius.
7. Kepimo popieriumi ištieskite 20×30 cm. dydžio kepimo indą. Supilkite tešlą, išlyginkite paviršių.
8. Kepkite orkaitėje, kol sausainis taps gražiai rusvos spalvos, apie 40 – 45 minutes. Neperkepkite, sausainis galutinai sutvirtės tik išimtas iš orkaitės.
9. Išėmę iš orkaitės, atvėsinkite apie 15 – 20 minučių, kol sausainis nebus karštas, bet dar bus šiek tiek šiltas.
10. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
11. Skaniausia patiekti dar šiltus, pagardinus kaušeliu vanilinių ledų. Tačiau ir atšalę labai gardūs.

pyragassaldumynaisausainisšokoladasvanilė
12 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vanilinis varškės pyragas
kitas įrašas
Artėjant Kalėdoms…

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ananasų ir bananų duona su kariu

Minkšti kavos sausainiai su šokoladu

Juodai balti brownie kvadratėliai

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Mangų ir kokosų semifreddo

Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Graikiškos makaronų salotos

Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananų duona su lazdynų riešutais ir šokolado gabalėliais

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Tortas „Boružė”

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

Itališki pyragėliai su rikotos kremu „Cannoli“

12 komentarai

Indrė 24 Lap ’11 - 7:46 am

Kadangi ką tik prasiploviau smegenis su knyga „Paslaptis” (ir ji mane dar veikia), tai pagal ją reiktų ne svajoti kaip bus, o įsivaizduoti kaip yra. Ir tada tai tikrai įvyks 😉

O sausainis/pyragas puikiai atrodo – esu kažką tokio seniai nusižiūrėjusi, tik niekaip neišbandau. Bet šis receptas taip gerai atrodo, akd noriu bandyti jau šiandien!

Reply
Asta 26 Lap ’11 - 10:07 pm

O, „Paslaptis”. Girdėjau daug teigiamų gandų apie šitą knygą, nors pati į rankas dar nebuvau paėmus. Bet iš esmės – pritariu tam, kas sakoma toje knygoje, kad patys prisišaukiam įvairius dalykus 🙂 Tik viskas labai paprasta atrodo teoriškai, o praktikoje… problemos 🙂

O pyragą drąsiai gali bandyti – jis labai paprastas, produktų jam tikriausiai rasi kasdien savo spintelėje, o skonis tikrai puikus 🙂

Reply
Renata 24 Lap ’11 - 12:55 pm

Graži svajonė. Pagalvojau, kad ir aš taip norėčiau.. Po to dar pagalvojau, kad žolė kitur tik atrodo žalesnė. Ir galiausiai nusprendžiau, kad tikrai yra žmonių, pavydinčių MANO gyvenimo :))

Reply
Asta 26 Lap ’11 - 10:08 pm

Renata, aišku, kad yra 🙂 Yra tikriausiai ir tokių, kurie manojo gyvenimo pavydėtų. Bet čia gi ne apie pavydus kalba eina. O apie gražias gražias ir truputį rožines svajones 🙂 O svajoti yra labai gera… ir kitaip aš net nemoku 🙂

Reply
Roneta 27 Lap ’11 - 11:49 am

Šis receptas tikrąją to žodžio prasme paslaptingas 😛 Tokie paprasti deriniai ir gaminimas, o rezultatas stulbinantis, PASAKIŠKAS 🙂 Ypač šokolado mylėtojams. Jei neturite daug laiko, o taip norisi ko nors skanaus (na žinoma, jei kalorijos jums taip pat ne problema) tai rinkitės šitą sausainiuką, su šokolado gabalėliais. 🙂

Reply
Asta 1 Gru ’11 - 8:10 pm

Roneta, esi labai teisi – kartais elementariausi kepiniai, paprasčiausi deriniai būna patys skaniausi, nors visai nesitikėtum 🙂 Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Giedrė 5 Gru ’11 - 7:06 pm

Labai gražios tavo svajonės 🙂 Ir labai skaniai atrodo tavo kepiniai, aš vis ruošiuosi kokį torčiuką pagal tave išbandyt… P.S. Nuo pyragų nestorėjama, jei valgai po vieną gabaliuką 😉

Reply
Asta 5 Gru ’11 - 9:08 pm

Giedre, ačiū 🙂 Man rodos, jog negražių svajonių tiesiog nebūna 🙂
Drąsiai bandyk tortuką, juk Kalėdos artėja, kodėl ne? Jie tikrai nėra tokie sudėtingi, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio 🙂

P.S. Pyragą po vieną gabaliuką? Taip nebūna 😀

Reply
Sima 4 Vas ’12 - 10:33 am

Vakar su drauge kepėm šį sausainį – užtrunkom viens-du-trys, o valgėm net čepsėdamos su rutuliuku ledų 🙂

Reply
Asta 5 Vas ’12 - 8:43 pm

Sima, labai smagu girdėti, džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Beatričė 8 Lie ’13 - 11:04 am

dažniausiai dedame dvi plyteles šokolado (pvz., juodo), truputį mažiau cukraus ir dar kokio migdolų ekstrakto 🙂 niam niam

Reply
Asta 12 Lie ’13 - 6:22 pm

Tikrai kad niam niam 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų