Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Tuno tartaras su mangais ir avokadais

parašė Asta 14 Bal ’25
Tuno tartaras su mangais ir avokadais

Gaivus ir lengvas tuno tartaras – gardus užkandis artėjančių Velykų stalui. Jam prireiks vos kelių ingredientų, tačiau verta prisiminti nerašytą taisyklę: kuo ingredientų mažiau, tuo svarbiau juos rinktis pačius geriausius.

Tartaro pagrindas – tunas. Jis valgomas žalias, tad rinkitės jį tikrai kokybišką, šviežią, tinkamai apdorotą. Jei kyla abejonių, paklauskite pardavėjo, ar jų parduodamą tuną saugu valgyti neapdorotą.

Avokadai ir mangai – visada loterija. Pasitelkite visus žinomus būdus ją laimėti ir rinkitės didelius, aromatingus, gardžiai sunokusius, sodraus skonio vaisius.

Ne mažiau svarbus tartaro akcentas yra padažas. Jį ruošiu iš žaliosios citrinos sulčių, sezamų sėklų aliejaus ir sojų padažo (renkuosi patikrintą ir pamėgtą „Kikkoman“). Tiek pilnai pakanka, kad marinuotas tunas įgautų itin gardų, subtilų umami skonį.

Patiekimui pravers konditerinis žiedas arba apskrita sausainių formelė – sluoksniuokite avokadą, marinuotą tuną ir mango gabalėlius, ir dailius bokštelius patiekite nedelsiant. Tai – spalvingas, subalansuotas, tobulai gardus skonių derinys!

Tuno tartaras su mangais ir avokadais

Atsispausdinti
Porcijos: 1 Paruošimo laikas: 25 min. + marinavimas

INGREDIENTAI

Tunui:
150 g žalio tuno
1 valg. š. „Kikkoman“ sojų padažo
1 valg. š. sezamų sėklų aliejaus
1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių

Avokadams:
½ didelio gerai sunokusio avokado
1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

½ didelio gerai sunokusio mango

sezamų sėklų
česnakų laiškų

GAMINIMO EIGA

1. Tuną supjaustykite labai mažais gabalėliais. Sumaišykite su sojų padažu, sezamų aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis. Palaikykite šaldytuve 30 minučių.
2. Avokadą supjaustykite mažais gabalėliais. Pagardinkite žaliosios citrinos sultimis, druska ir pipirais. Išmaišykite.
3. Mangą supjaustykite mažais gabalėliais.
4. Naudodami konditerinį žiedą (ar apvalią sausainių formelę) susluoksniuokite avokadus, marinuotą tuną ir mangus. Kiekvieną sluoksnį paspauskite šaukštu, stengdamiesi, kad neliktų oro tarpų ir gautumėte tvirtą bokštelį.
5. Nuimkite konditerinį žiedą. Viršų pabarstykite sezamų sėklomis ir smulkintais česnakų laiškais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman

avokadaičesnakų laiškaimangaisezamų sėklossezamų sėklų aliejussojų padažastunasužkandisžaliosios citrinos
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis pyragas su morengo kepure
kitas įrašas
Citrininis-kokosinis tortas su avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Lavašo suktinukai

Mangų, avokadų ir juodųjų pupelių salotos

Karšti skrebučiai su lašiša

Mielinės bandelės su dešrelėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Migdoliniai pyragėliai su figomis

Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

Moliūgų keksas

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

REKLAMA

GĖRIMAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Žaliasis kokteilis su persikais

Šalta juodoji arbata su persikais

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šakšuka su bolivine balanda

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

Grybų ir kopūstų pyragas

Risotto su lašiša

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų