Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su kepta lašiša

parašė Asta 2 Lie ’23
Salotos su kepta lašiša

Retai kada kelionėse sureikšminu maistą – žygiai link gamtos mano širdžiai daug artimesni nei žygiai link restoranų. Jei jau taip nutiktų, kad galėčiau pasirinkti tik vieną – skanų maistą arba žvilgsnį į tolį nuo kalno viršaus – nedvejodama rinkčiausi antrąjį, o į kuprinę įsimesčiau bomžpakį, šypt.

O štai grįžusi po kelionių namo, į savo virtuvę grįžtu lyg į šventę. Išsiilgusi gaminti, ragauti, valgyti.p

Mūsų atostogos Zakopanėje buvo pilnos nuotykių, įspūdžių, kalnų. Skanaus maisto, beje, taip pat. Vis tik labiausiai per savaitę pasiilgau – spėkit? – salotų. Spalvingų, vasariškų, gaivių. Štai tokių, kokios yra šiame dubenyje.

Gaivios, traškios daržovės, iki kremiškumo sunokę avokadai, pikantiškas fetos sūris ir sultinga, minkšta, išorėje gardžiais apskrudusi lašiša. Nieko prašmatnaus ar pretenzingo, bet skonių derinys – labai gardus!


  • Vietoje lašišos salotas galite patiekti su kepta vištiena.
  • Lašišą (ar vištieną) galite kepti keptuvėje, orkaitėje arba grilyje ant grotelių.
  • Padažas – labai svarbi šių salotų dalis. Jis yra ryškaus, sodraus skonio, puikiai tinka tiek su lašiša, tiek su daržovėmis.
  • Vietoje pavienių prieskonių padažui pagardinti naudojau „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį salotoms. Visiškai natūralioje mišinio sudėtyje: druska, cukrus, džiovinti svogūnai, salierai, petražolių lapeliai, gelsvės, ciberžolės, džiovintos morkos, juodieji pipirai, kalendra, česnakai.
  • Padažu salotas apšlakstykite prieš patiekiant. Salotos skaniausios, kai šviežiai sumaišytos ir lašiša dar šilta.

Salotos su kepta lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. smulkiai kapotų petražolių
2 tarkuotų česnako skiltelių
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. medaus
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio salotoms

Lašišai:
2 lašišos gabalėlių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus

Salotoms:
1 nedidelės romaninės salotos
2 agurkų
200 g vyšninių pomidorų
¼ raudonojo svogūno
1 avokado
50 g fetos sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir gerai supurtykite, kad gautumėte tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

2. Iškepkite lašišą. Gabalėlius nusausinkite, pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Dėkite lašišos gabalėlius odele į viršų ir kepkite apie 3-4 minutes, kol gardžiai apskrus. Apverskite ir kepkite dar 4-5 minutes (arba priklausomai nuo lašišos gabalėlio dydžio).

3. Paruoškite salotas. Didesniame dubenyje sumaišykite smulkintą romaninę salotą, šiaudeliais supjaustytus agurkus, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidorus ir smulkiai supjaustytus raudonuosius svogūnus. Dėkite plonomis riekelėmis supjaustytą avokadą, šalia – dar šiltą pasmulkintą keptą lašišą.
4. Apiberkite trupintu fetos sūriu ir apliekite padažu. Patiekite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

Recepto įkvėpimas: Cafe Delites

agurkaiavokadaičesnakaicitrinosfetafetos sūrisgarstyčioslašišameduspetražolėspomidorairaudonasis svogūnasromaninė salotasalotos
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žygis Zakopanėje: KOPA KONDRACKA & KASPROWY WIERCH
kitas įrašas
Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir mocarela

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Sumuštiniai su žuvimi

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Kreminis airiško viskio likeris

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Saldžios dovanos Mamai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Beveik gimtadienis ir klausimų lietus

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

Keksiukų puokštė Mamai

Pavlovos pyragaičiai su spanguolėmis ir pistacijomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 6

    Vištienos kotletukai su varške

    8 Spa ’24

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų