Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su kepta lašiša

parašė Asta 2 Lie ’23
Salotos su kepta lašiša

Retai kada kelionėse sureikšminu maistą – žygiai link gamtos mano širdžiai daug artimesni nei žygiai link restoranų. Jei jau taip nutiktų, kad galėčiau pasirinkti tik vieną – skanų maistą arba žvilgsnį į tolį nuo kalno viršaus – nedvejodama rinkčiausi antrąjį, o į kuprinę įsimesčiau bomžpakį, šypt.

O štai grįžusi po kelionių namo, į savo virtuvę grįžtu lyg į šventę. Išsiilgusi gaminti, ragauti, valgyti.p

Mūsų atostogos Zakopanėje buvo pilnos nuotykių, įspūdžių, kalnų. Skanaus maisto, beje, taip pat. Vis tik labiausiai per savaitę pasiilgau – spėkit? – salotų. Spalvingų, vasariškų, gaivių. Štai tokių, kokios yra šiame dubenyje.

Gaivios, traškios daržovės, iki kremiškumo sunokę avokadai, pikantiškas fetos sūris ir sultinga, minkšta, išorėje gardžiais apskrudusi lašiša. Nieko prašmatnaus ar pretenzingo, bet skonių derinys – labai gardus!


  • Vietoje lašišos salotas galite patiekti su kepta vištiena.
  • Lašišą (ar vištieną) galite kepti keptuvėje, orkaitėje arba grilyje ant grotelių.
  • Padažas – labai svarbi šių salotų dalis. Jis yra ryškaus, sodraus skonio, puikiai tinka tiek su lašiša, tiek su daržovėmis.
  • Vietoje pavienių prieskonių padažui pagardinti naudojau „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį salotoms. Visiškai natūralioje mišinio sudėtyje: druska, cukrus, džiovinti svogūnai, salierai, petražolių lapeliai, gelsvės, ciberžolės, džiovintos morkos, juodieji pipirai, kalendra, česnakai.
  • Padažu salotas apšlakstykite prieš patiekiant. Salotos skaniausios, kai šviežiai sumaišytos ir lašiša dar šilta.

Salotos su kepta lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. smulkiai kapotų petražolių
2 tarkuotų česnako skiltelių
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. medaus
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio salotoms

Lašišai:
2 lašišos gabalėlių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus

Salotoms:
1 nedidelės romaninės salotos
2 agurkų
200 g vyšninių pomidorų
¼ raudonojo svogūno
1 avokado
50 g fetos sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir gerai supurtykite, kad gautumėte tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

2. Iškepkite lašišą. Gabalėlius nusausinkite, pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Dėkite lašišos gabalėlius odele į viršų ir kepkite apie 3-4 minutes, kol gardžiai apskrus. Apverskite ir kepkite dar 4-5 minutes (arba priklausomai nuo lašišos gabalėlio dydžio).

3. Paruoškite salotas. Didesniame dubenyje sumaišykite smulkintą romaninę salotą, šiaudeliais supjaustytus agurkus, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidorus ir smulkiai supjaustytus raudonuosius svogūnus. Dėkite plonomis riekelėmis supjaustytą avokadą, šalia – dar šiltą pasmulkintą keptą lašišą.
4. Apiberkite trupintu fetos sūriu ir apliekite padažu. Patiekite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

Recepto įkvėpimas: Cafe Delites

agurkaiavokadaičesnakaicitrinosfetafetos sūrisgarstyčioslašišameduspetražolėspomidorairaudonasis svogūnasromaninė salotasalotos
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žygis Zakopanėje: KOPA KONDRACKA & KASPROWY WIERCH
kitas įrašas
Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir mocarela

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Dešrainiai su mėsos kukuliukais

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Ananasų ir bananų keksas

Sluoksniuoti pyragėliai

Minkšti sausainiai su šokolado gabalėliais

Karamelinis sūrio tortas

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Braškinis nekeptas sūrio tortas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Cukinijų ir ryžių apkepas

Špinatų sriuba su virtinukais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Takai su kepta kiauliena

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Prancūziškas batonas (Baguette)

Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 4

    Tiramisu Affogato

    28 Lap ’21
  • 5

    Šokoladinis cukinijų keksas

    31 Lie ’11
  • 6

    Kugelis | Bulvių plokštainis

    15 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (309)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (37)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (76)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (15)
  • LENGVI KĄSNELIAI (287)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (49)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų