Kažin, ar šį receptą būtų galima pavadinti tikru receptu, bet jei kada pritrūksit idėjų gardiems, spalvingiems ir lengviems vasaros pusryčiams – štai viena, kurią labai raginu išbandyti!
„Banana split“ yra amerikietiškas ledų desertas – tarp dviejų banano puselių yra įtaisomi trys ledų kaušeliai, apliejami šokolado padažu ir papuošiami plaktos grietinėlės bokšteliais. Toks desertas – saldus ir gardus; tai jo įkvėpti yra šie vasariški pusryčiai.
Užtruksite penkias minutes, kol:
- bananą perpjausite perpus,
- ant jo uždėsite porą dosnių šaukštų graikiško jogurto (jei norisi, galite pasaldinti jį šaukšteliu medaus ar klevų sirupo),
- apibersite pora pilnų saujų mėgstamų vasaros uogų (braškių, aviečių, šilauogių ar kitų),
- apšlakstysite riešutų kremu,
- ir galiausiai – paskaninsite granola; tiks ir pirktinė, bet labai raginu išsikepti naminės, kurios užteks ilgam. Jei vasarą nesinori kaitinti orkaitės, kepkite keptuvėje – receptą rasite žemiau.
Ir viskas, vasaros pusryčiai paruošti! Skanūs nuo pirmo iki paskutinio kąsnelio, pilni spalvų ir gaivių vasaros uogų.
Visus produktus, reikalingus tokiems pusryčiams, rasite „Lidl Lietuva“. Čia vis dar tęsiasi vasaros sezonas – lentynos lūžta nuo šviežio daržovių, vaisių, uogų derliaus. Asortimente gausu Lietuvoje užaugintų produktų, taip pat – produktų, užaugintų be cheminių trąšų ar pesticidų; jie žymimi „Bio Organic“ ženklu. Šviežumas, aukšta kokybė, patrauklios kainos, lietuviški sezoniniai produktai ir daug specialių pasiūlymų – visa tai rasite „Lidl Lietuva“ vaisių ir daržovių skyriuose. Užsukit, nes…
… kada, jei ne dabar, prekių krepšelį pripildyti sezoninių vaisių, daržovių ir uogų? Ir kada, jei ne dabar, mėgautis tokiais vasariškais pusryčiais? Išbandykite, skanaus!
„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 banano
2 valg. š. graikiško jogurto
poros saujų šviežių uogų (braškių, aviečių, šilauogių)
1-2 valg. š. riešutų kremo
2-3 valg. š. granolos
Granolai:
2 valg. š. kokosų aliejaus
4 valg. š. klevų sirupo (ar medaus)
1 ½ stiklinės (150 g) pilno grūdo stambių avižinių dribsnių
½ stiklinės (75 g) migdolų riešutų
½ stiklinės (50 g) migdolų riekučių
½ arb. š. malto cinamono
žiupsnio druskos
½ stiklinės (50 g) kokosų drožlių
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite greitą granolą keptuvėje. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite kokosų aliejų, klevų sirupą ir vanilės pastą.
2. Suberkite avižinius dribsnius, migdolus ir migdolų riekutes, cinamoną ir druską. Vis pamaišydami kepkite 6-8 minutes, kol dribsniai ir riešutai apskrus bei pradės skleisti malonų aromatą.
3. Įmaišykite kokosų drožles, nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Laikykite sandariame inde.
4. Paruoškite pusryčius. Bananą išilgai perpjaukite perpus ir puseles paguldykite lėkštėje.
5. Ant viršaus dėkite porą šaukštų jogurto.
6. Užberkite porą dosnių saujų šviežių uogų.
7. Apšlakstykite riešutų kremu, užberkite granolos ir patiekite iš karto.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Šviežumas