Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

parašė Asta 2 Lie ’24
„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Kažin, ar šį receptą būtų galima pavadinti tikru receptu, bet jei kada pritrūksit idėjų gardiems, spalvingiems ir lengviems vasaros pusryčiams – štai viena, kurią labai raginu išbandyti!

„Banana split“ yra amerikietiškas ledų desertas – tarp dviejų banano puselių yra įtaisomi trys ledų kaušeliai, apliejami šokolado padažu ir papuošiami plaktos grietinėlės bokšteliais. Toks desertas – saldus ir gardus; tai jo įkvėpti yra šie vasariški pusryčiai.

Užtruksite penkias minutes, kol:

  • bananą perpjausite perpus,
  • ant jo uždėsite porą dosnių šaukštų graikiško jogurto (jei norisi, galite pasaldinti jį šaukšteliu medaus ar klevų sirupo),
  • apibersite pora pilnų saujų mėgstamų vasaros uogų (braškių, aviečių, šilauogių ar kitų),
  • apšlakstysite riešutų kremu,
  • ir galiausiai – paskaninsite granola; tiks ir pirktinė, bet labai raginu išsikepti naminės, kurios užteks ilgam. Jei vasarą nesinori kaitinti orkaitės, kepkite keptuvėje – receptą rasite žemiau.

Ir viskas, vasaros pusryčiai paruošti! Skanūs nuo pirmo iki paskutinio kąsnelio, pilni spalvų ir gaivių vasaros uogų.

Visus produktus, reikalingus tokiems pusryčiams, rasite „Lidl Lietuva“. Čia vis dar tęsiasi vasaros sezonas – lentynos lūžta nuo šviežio daržovių, vaisių, uogų derliaus. Asortimente gausu Lietuvoje užaugintų produktų, taip pat – produktų, užaugintų be cheminių trąšų ar pesticidų; jie žymimi „Bio Organic“ ženklu. Šviežumas, aukšta kokybė, patrauklios kainos, lietuviški sezoniniai produktai ir daug specialių pasiūlymų – visa tai rasite „Lidl Lietuva“ vaisių ir daržovių skyriuose. Užsukit, nes…

… kada, jei ne dabar, prekių krepšelį pripildyti sezoninių vaisių, daržovių ir uogų? Ir kada, jei ne dabar, mėgautis tokiais vasariškais pusryčiais? Išbandykite, skanaus!

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Atsispausdinti
Porcijos: 1 porcija Paruošimo laikas: 5 min. + granolos kepimas

INGREDIENTAI

1 banano
2 valg. š. graikiško jogurto
poros saujų šviežių uogų (braškių, aviečių, šilauogių)
1-2 valg. š. riešutų kremo
2-3 valg. š. granolos

Granolai:
2 valg. š. kokosų aliejaus
4 valg. š. klevų sirupo (ar medaus)
1 ½ stiklinės (150 g) pilno grūdo stambių avižinių dribsnių
½ stiklinės (75 g) migdolų riešutų
½ stiklinės (50 g) migdolų riekučių
½ arb. š. malto cinamono
žiupsnio druskos
½ stiklinės (50 g) kokosų drožlių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite greitą granolą keptuvėje. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite kokosų aliejų, klevų sirupą ir vanilės pastą.
2. Suberkite avižinius dribsnius, migdolus ir migdolų riekutes, cinamoną ir druską. Vis pamaišydami kepkite 6-8 minutes, kol dribsniai ir riešutai apskrus bei pradės skleisti malonų aromatą.
3. Įmaišykite kokosų drožles, nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Laikykite sandariame inde.

4. Paruoškite pusryčius. Bananą išilgai perpjaukite perpus ir puseles paguldykite lėkštėje.
5. Ant viršaus dėkite porą šaukštų jogurto.
6. Užberkite porą dosnių saujų šviežių uogų.
7. Apšlakstykite riešutų kremu, užberkite granolos ir patiekite iš karto.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Šviežumas

avietėsavižiniai dribsniaibananaibraškėscinamonasgraikiškas jogurtasgranolaklevų sirupasmedusmigdolaipusryčiairiešutairiešutų kremasšilauogėsuogosvanilė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Jogurtiniai braškių ir bananų ledai
kitas įrašas
Želė su uogomis arbūzo riekelėse

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Paprasčiausi karšti sumuštiniai orkaitėje

Minkšti sausainiai su šokolado gabalėliais

Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia)...

Šokoladinis grietininis keksas

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Mokyklos užkandžių dėžutės | 4 idėjos

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Vištienos suktinukai su pesto, mocarela ir pomidorais

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Vištienos kepsniai su mocarela, pesto ir pomidorais

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Moka keksiukai

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Juodosios arbatos keksas su medumi

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Meduolinis tiramisu su keptais obuoliais

    14 Lap ’25
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Pieniško šokolado sūrio tortas

    17 Rgs ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (363)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (174)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (93)
    • Sumuštiniai (43)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (698)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (143)
    • Desertai indeliuose (99)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (129)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (34)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų