Pasaulis sukasi beprotišku tempu. Kažkuriuo momentu, bandydami jį pasivyti, pardavėme sielas greičiui: greitas maistas, greita mada, greiti santykiai. Kelias tarp Lietuvos ir JAV tapo labai greitas, tuo tarpu kelias tarp dviejų šalia esančių žmonių – toks ilgas. Mes šypsomės ir klausiame, kaip tau sekasi, bet neturime laiko išgirsti atsakymų. Pakviečiame vakarienės, bet skęstame telefonų ekranuose, o ne priešais sėdinčio akyse. Mes linksime ir pritariame, kartojame „taip“ ir „ne“ pokalbyje, kurio jau rytoj nebeprisiminsime, nes tuo pat metu mintyse buvome dar trijose vietose. Mes pažadame sau šią dieną pradėti kitaip, bet vis dar supamės toje beprotiškoje karuselėje, todėl pro ausis švilpiantis vėjas nuneša mūsų žodžius, dar nespėjus patikėti, kad jie gali būti tikri.
Kai labai skubi, viską išbarstai. Pažadus, planus, svajones, siekius ir tikslus. Mažus ritualus ir mielas tradicijas. Draugystę, gal net meilę – meilę tam, ką darai; tam, kuo gyveni.
Gyventi lėtai – tai menas, pastangos ir nuolatinis darbas su savimi. Čia niekas nevyksta greitai; bet vyksta kryptingai ir su širdyje apsigyvenusia ramybe bei supratimu, kad savo laimę kasdien kuriame mes patys.
Kūrybai reikia laiko, tačiau procesas visada yra ne mažiau svarbus už rezultatą.
Tegul ši diena bus maloni kelio atkarpėlė link ten, kur trokštate vieną gražią dieną atsidurti. Gražios dienos!
Didelę juodą dviejų dalių piedų dėžutę galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt
Skonis: 10/10. Genialumas paprastume, tiesa? Orkaitėje keptos daržovės pastaruoju metu vienos mano mėgstamiausių – gardžiai apskrudusios, minkštos, tačiau nesukepusios, puikiai išlaikančios savo formą. Rinkitės mėgstamą jų derinį, keiskite vienas daržoves kitomis. Vištienos marinatas su sojos padažu paruošiamas itin greitai ir paprastai, o iškepusi vištiena būna sultinga ir labai gardi. Nepagailėkite česnako, jis čia puikiai tinka!
Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.
Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Daržovėms:
1 burokėlio
2 morkų
2 nedidelių saldžiųjų bulvių
6 mažų bulvių
1 nedidelės cukinijos
1 raudonojo svogūno
4-5 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio džiovintų itališkų žolelių
Vištienai:
½ didelės vištos krūtinėlės
1 valg. š. sezamų sėklų aliejaus
1 valg. š. sojos padažo
1 valg. š. citrinos sulčių
1 česnako skiltelės
1/2 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite vištieną. Supjaustykite ją vidutinio dydžio kubeliais. Marinatui sumaišykite sezamų sėklų aliejų, sojos padažą, citrinos sultis, sutarkuotą česnako skiltelę ir itališkas žoleles. Vištieną gerai įtrinkite marinatu ir palaikykite šaldytuve porą valandų, kol pasimarinuos.
2. Paruoškite daržoves. Burokėliai kepa ilgiausiai (apie 40-45 minutes), morkos, saldžiosios bulvės, bulvės trumpiau (apie 30 minučių), cukinija ir raudonasis svogūnas dar šiek tiek trumpiau. Norėdami viską iškepti vienu metu, burokėlius pjaustykite mažesniais gabalėliais, visas kitas daržoves – didesniais gabalėliais. Apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais, itališkomis žolelėmis. Išmaišykite, kad visos daržovės pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Daržoves suberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje, vis patikrindami, apie 30-35 minutes, kol visos daržovės suminkštės.
4. Pasimarinavusius vištienos gabalėlius suverkite ant keturių nedidelių medinių iešmelių. Likus 20 minučių iki daržovių kepimo pabaigos, į orkaitę įdėkite ir vištienos iešmelius. Neperkepkite ir neleiskite vištienai išsausėti.
5. Daržovėms ir vištienai iškepus, išimkite iš orkaitės ir patiekite.