Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Šokoladinė bananų duona

parašė Asta 1 Gru ’09
Šokoladinė bananų duona

Skonis: 9/10. Ech, kad jūs žinotumėt – šituo kepiniu aš spėjau ir taip be galo nusivilt, ir taip be galo apsidžiaugt, kad sunku žodžiais apsakyt. Viskas prasidėjo nuo to, kad nuvažiavus ilgiausią kelią per vėjus ir netikėtus lietus, sušalus ir sušlapus, ir pagaliau apsipirkus, o tuo pačiu pirkių maišelin įsimetus didžiulį maišą šokoladinės kakavos, baisiausiai patenkinta pirkiniu grįžau namo ir jau po poros dienų ėmiausi šio kepinio, tikėdama jo sėkme iki dangaus. Ar galite įsivaizduot, koks nusivylimas aplankė, kai pirmieji nekantrieji paragavę išpeikė ir nesugebėjo suvalgti net tos vienos lėkštelėn įdėtos riekelės… Tas svaiginantis šokoladinis kvapas, nuostabi sodri spalva ir visa kita – negi tai tik apgaulė? Nekantravau paragauti ir pati, kad tada jau galėčiau teisėtai visiškai nusivilti, o paragavus po kiek laiko… likau nesupratusi tų, kuriems nepatiko – kaip?!
O dabar moralas, išvados, Didysis Atradimas ar tiesiog auksinis patarimas tiems, kurie bandys kepti šią duoną. Neragaukite jos dar šiltos, neleidžiu! 😀 Būtinai atvėsinkite, visiškai atvėsinkite, o tada, kantriai išlaukę tą valandą, atsiriekite riekelę ir mėgaukitės! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Joy the Baker

Šokoladinė bananų duona

Atsispausdinti
Porcijos: 18 riekelių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 1 val. 15 min.

INGREDIENTAI

2 puodeliai (260 g) miltų
1 puodelis (130 g) šokoladinės kakavos miltelių
1 ½ arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
100 g sviesto, kambario temperatūros
¾ puodelio (150 g) cukraus
½ puodelio (100 g) rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
2 (~220 g) prinokę bananai, sutrinti
¾ puodelio (200 g) raugintų pasukų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 ºC temperatūros. Paruošti 22 x 13 cm. dydžio kepimo indą.
2. Sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
3. Minutę mikseriu paplakti sviestą, tuomet suberti cukrų ir plakti dar apie dvi minutes. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno paplakant masę po minutę. Šiuo metu masė turi atrodyti šiek tiek „susitraukusi“ – taip ir turi būti.
4. Įmaišyti trintus bananus.
5. Įmaišyti sausus produktus per tris kartus, maišant tik tol, kol nelieka sausų miltų.
6. Įmaišyti pasukas,
7. Supilti paruoštą tešlą į kepimo indą.
8. Kepti apie 30 minučių. Indą uždengti folija, kad duona neparustų pernelyg daug ir kepti dar 40 – 45 minutes (taigi, iš viso apie 70 – 75 minutes), arba tol, kol medinis pagaliukas, įsmeigta ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
9. Išimti indą iš orkaitės ir atvėsinti apie 20 minučių, prieš išimant. Tuomet gražiai aštriu peiliu apipjauti kepinio kraštus ir atsargiai jį išimti.
10. Supjaustyti riekelėmis ir patiekti.

bananaiduonakakavakeksasraugintos pasukossaldumynai
7 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Daržovių apkepas
kitas įrašas
Energijos pliūpsnis Saulėtoje virtuvėje

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Struffoli

Ledų sumuštiniai su avietėmis

Varške įdaryti kepti obuoliai

Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

Tiramisu Affogato

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Moliūgų kava

Tiramisu Affogato

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Braškių ir rabarbarų kokteilis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

Keksiukai su Bananais ir Šokoladu

Varškės pyragas su pudingu

Minkšti citrininiai sausainiai

Šokoladainis (brownie) su riešutais

7 komentarai

Aušra 1 Gru ’09 - 7:50 pm

vien pažiūrėjusi į miltų ir kakavos santykį pagalvojau, kad pas mus šis pyragas tikriausiai irgi liktų nesuprastas 🙂 Ir šiaip pastebėjau – kur dedasi daug kakavos, pas mus sunkiai valgoma, o kur dedasi šokoladas – puikiai susivalgo 🙂

Reply
Mademoiselle 1 Gru ’09 - 8:14 pm

Vaje!! kokia sodri spalva!! Neįtikėtinai atrodo – ir jokiu būdu nepatikėčiau, kad ši duonelė gali būti neskani 🙂

Reply
Asta 2 Gru ’09 - 11:48 am

Aušra, o aš būtent todėl ir pasirinkau jį – nes suintrigavo tiks miltų ir kakavos santykis 🙂 Beje, kakava pas mane ne ta paprasta, o šokoladinė, todėl ir skonis kitoks šiek tiek 🙂

Reply
Asta 2 Gru ’09 - 11:48 am

Mademoidelle, ačiū! Spalva sodri čia taip pat dėl šokoladinės kakavos 🙂
O duonelė ir nėra neskani, tikrai! Tiesiog ją reikia valgyti pilnai atšalusią – tuomet jos skonis visiškai kitas 🙂

Reply
Aušra 2 Gru ’09 - 2:39 pm

vat ir įdomu pasidarė tai su šita kakava pyragas gaunasi ar kaip su kakava ar kaip su šokoladu? 🙂
Kur pirkai tokią? a? 🙂 Kokios firmos? na visas detales prašau 🙂

Reply
Asta 2 Gru ’09 - 5:23 pm

Aušra, gal vis dėlto labiau kaip su šokoladu.. Jos ir kvapas visai kitoks, ir skonis skirias 🙂
O pirkau didžiulį maišą Kauno Urmo bazėje, firma – „Baiva” 🙂 Prekiauja jie kakava, kepimo milteliais, įvairiausiais prieskoniais 😉

Reply
Rūta 5 Kov ’17 - 9:47 am

Miela Asta,
nekantrauju išsikepti šią nerealiai skaniai atrodančią bananų duona… tik kadangi nelabai draugauju su virtuve, iškilo toks klausimas.. sviestą plakti išlydytą ar tiesiog kambario temperatūros? mąstau, jei lydytą, tai turbūt taip ir būtumėte parašiusi, o jei kambario temperatūros, tai ar tikrai jis leisis būti plakamas toks kietokas visgi? 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų