Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIŽuvis

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

parašė Asta 23 Lap ’20
Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Man atrodo, mes jau beveik išmokome gyventi truputį kitaip. Tolimų kelionių planus perkelti į netoliese esančius gražius Lietuvos pažintinius takus; maisto meniu planuoti bent savaitei į priekį, šypsotis akimis; mažą restoraną kurti savoje virtuvėje.

Šiandien kviečiu būtent į jį – į restoraną namuose. Kol vis dar dažnai esame linkę ypatingesnes akimirkas atidėlioti iki savaitgalio, gal sulaužykim taisykles ir lyg šventę pasitikim pirmadienį?

Apie „Lidl Lietuva“ produktų seriją „DELUXE“ tikrai girdėjote – ji apipinta jei ne legendomis, taip bent jau liaupsinančiais atsiliepimais – tikrai, tikrai. Dailios pakuotės su aukščiausios kokybės produktais bei rinktiniais gurmaniškais delikatesais parduotuvių asortimentą papildo prieš kiekvienas Kalėdas. Jie tiesiog tobuli dovanoti – dovanoti sau ir tiems, kurie vertina išskirtinumą bei gerą skonį.

 Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Apsidžiaugiau, kai „Lidl Lietuva“ pakvietė mane dalyvauti virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko kalėdiniame „Deluxe“ iššūkyje – skubančiame pirmadienio šurmulyje susikurti restorano vertus pietus namuose.

Taigi, šiandien ypatingų pietų meniu – lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais pagal D. Praspaliausko receptą. Išskirtinio skonio patiekalui reikės vos kelių ingredientų: „Deluxe“ gelsvauodegių tunų alyvuogių aliejuje, žiupsnio druskos, sviesto, česnako, čili pipirų, po saują šparaginių pupelių ir vyšninių pomidorų, dar – žiupsnio pipirų ir trupučio šviežių krapų.

Dešimt minučių ir štai – restoranas namuose!

 Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

 Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Atsispausdinti
Porcijos: 1 Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

100 g „Deluxe“ gelsvauodegių tunų alyvuogių aliejuje
žiupsnelio druskos
1 arb. š. sviesto su jūros druska
2 skiltelių česnako
čili pipirų (pagal skonį)
1 saujos šparaginių pupelių (šviežių ar šaldytų)
3 vyšninių pomidorų
žiupsnelio pipirų
1 arb. š. krapų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus lengvai apkepkite smulkintą česnaką, smulkiai kapotus čili pipirus ir šparagines pupeles. Kartais pamaišydami viską kepkite keletą minučių.
2. Į keptuvę sudėkite perpus perpjautus pomidorus, po pusės minutės – „Deluxe“ tuną ir „Deluxe“ sviestą su jūros druska. Stipriai nemaišykite, kad tunas nesubyrėtų į gabalėlius.
3. Pašildykite dar minutę, kol sviestas ištirps, ir prieš patiekdami paskaninkite žiupsneliu „Deluxe“ druskos, grūstais pipirais ir pasmulkintais šviežiais krapais. 

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Recepto autorius: Deivydas Praspaliauskas
#reklama #lidllietuva #LidlPartnerystė

 Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

česnakaičili pipiraikrapaipomidoraišparaginės pupelėstunai
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Biskvitinis medaus tortas su apelsinais
kitas įrašas
Sviestiniai sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Makaronų salotos su kepta vištiena

Vištiena su pievagrybiais

Prieskoniniai riešutai

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Enčilados su vištiena ir sūriu

LYG MEDITACIJA // Vanilinis ryžių pudingas su keptais...

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Brokolių ir varškės blyneliai

Marinatas šašlykams

Grybų lazanija

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Obuoliniai varškės blyneliai

Šiltos bulvių salotos su skumbre

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 5

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20
  • 6

    Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų