Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

DuonaLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiai

Sveikuoliški krekeriai

parašė Asta 3 Rgp ’16
Sveikuoliški krekeriai

Ar gi ne likimo ironija, kad tada, kai, rodos, norėtum papasakoti tiek daug, visi žodžiai ima ir išsilaksto, o surinkti juos į sklandžius sakinius pasidaro pernelyg sunku? Kartais man būna taip, kai ruošiuosi susitikimui su seniai matyta drauge – norėčiau jai papasakoti viską, bet kažkaip praplepam dvi valandas apie nieką. Kartais taip būna, kai noriu rašyti – atrodo, išliečiau visą širdį ir mintis. Bet tušinukas sustingsta virš popieriaus lapo po pirmo sakinio; pirštai pakimba virš kompiuterio klaviatūros ir nė krust.

Paskutiniu metu sau ir dėl savęs rašau taip retai, kad jaučiuosi truputį pamiršusi, kaip tą daryti. Kaip dėlioti žodžius? Ir… apie ką juos dėlioti?

Galėčiau rašyti apie mažus kasdienius dalykus. Apie tai, kad vakar vakare, valgant ledus, mane graužė sąžinė, jog patingėjau ir nenuvažiavau į treniruotę po atviru dangumi, taip nuvildama ne tik M., bet ir pati save. Apie tai, kad tą patį vėlų vakarą grįžtant namo taip stipriai žaibavo, jog akimirkai juoda naktis nušvisdavo ryškiai baltai; o aš pagalvojau, kad kai esi vienas, bijoti žaibų ir griaustinių visai lengva. Apie tai, kad mano mama augina pačius traškiausius agurkus ir sultingiausius pomidorus, kurių maišelį visada įduoda man į rankas, kai tik užsuku (per retai) aplankyti. Apie tai, kad šiandien kepsiu lazaniją su vištiena.

Dar galėčiau rašyti apie tai, kad pagaliau mes turime rudą medinę tvorą, o aptvertas kiemas atrodo dar didesnis nei iš pradžių tikėjomės. Apie tai, kaip svajoju ant tos tvoros vieną gražią dieną užkabinti girliandą baltų lempučių.

Galėčiau rašyti apie tai, kaip sunku keltis rytais, kokios ilgos kartais tampa dienos, kiek daug klausimų noriu sau atsakyti. Apie tai, kaip žaviuosi drąsiais žmonėmis, kurie gyvena gyvenimą, nes aš pati kartais pasijaučiu gyvenanti savaitgalius.

Dar galėčiau rašyti apie tai, kad nerašau ir kodėl nerašau, bet ne. Rašau, kad rašysiu. Gaminsiu. Fotografuosiu. Ragausiu ir gyvensiu gyvenimą.

O šį kartą – dar vienas receptas iš senų lobynų, kadaise publikuotas elektroniniame tinklaraštininkų žurnale „Debesys“. Tąkart uoliai ieškojau sveikų vakaro užkandžių idėjų ir gaminau šiuos krekerius, šiek tiek abejodama galutiniu rezultatu. Bet kartais tos abejones keliančios idėjos ir būna pačios geriausios, sėkmingiausios ar, kaip šįkart, skaniausios. Na, gerai, improvizacijoms ir tobulumui ribų niekada nėra, bet šie krekeriai pranoko visus lūkesčius. Rekomenduoju pamėginti, o aš pati kartosiu dar ne kartą!

 Sveikuoliski krekeriai

Skonis: 10/10. Pranoko visus lūkesčius su kaupu!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Publikuota: Kulinarinis elektroninis žurnalas “Debesys”

 Sveikuoliski krekeriai

Sveikuoliški krekeriai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 30 krekerių (5x5 cm) Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

½ stiklinės (70 g) saulėgrąžų branduolių
¾ stiklinės (100 g) moliūgų sėklų
½ stiklinės (80 g) sezamų sėklų
½ stiklinės (50 g) kokosų drožlių
¼ stiklinės (30 g) linų sėmenų
2 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
½ stiklinės (70 g) miltų be glitimo*
1 arb. š. druskos
1 arb. š. prieskoninių žolelių
1 stiklinės (250 ml) vandens

* miltų be glitimo sudėtis: ryžių miltai, bulvių krakmolas, kukurūzų miltai.

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Visus ingredientus, išskyrus vandenį, sumaišykite dubenyje.
3. Supilkite vandenį ir dar kartą išmaišykite iki vientisos tirštos masės.
4. Paruoštą masę sukrėskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Drėgnais delnais paspauskite ir išlyginkite paviršių, kad gautumėte 2-3 milimetrų storio tešlos paplotį.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės iš aštriu peiliu supjaustykite maždaug 5×5 cm dydžio kvadratėliais. Apverskite kvadratėlius apatine puse į viršų ir kepkite toliau dar 20 minučių.
6. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite.

 Sveikuoliski krekeriai

 

chiaispaninio šalavijo sėkloskokosų drožlėslinų sėmenysmoliūgų sėklossaulėgrąžossėklossezamų sėklossveika mitybasveikesni pasirinkimaiužkandžiai
8 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu
kitas įrašas
Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tuno tartaras su mangais ir avokadais

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Riešutų ir datulių batonėliai

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Belgiški pusryčių vafliai

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir...

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Bulviniai blynai su vištiena

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

Vištienos maltinukai su grikiais

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pieniško šokolado sūrio tortas

Sluoksniuotas angliškas desertas „Trifle“

Bananiniai biscotti su šokolado gabalėliais

Trupiniuotis su obuoliais

Jogurtinis aviečių tortas

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

8 komentarai

Agnė 5 Rgp ’16 - 5:42 am

..o aš sekdama Jūsų blogą, keliones, knygų gimimą ir asmenybę visada galvoju, kad Jūs tai tikrai gyvenat gyvenimą 🙂 o štai aš tik savaitgaliais gyvenu 🙂 Matyt, tas jausmas ne nuo veiklos gausos ar nuveiktų darbų dydžio priklauso.. tai tiesiog vidinis pojūtis, kurio mums abiems ir visiems kitiems linkiu 🙂

Reply
Aivilė 10 Rgp ’16 - 3:45 pm

Ar būtų įmanoma šiuos krekerius pagaminti be miltų ar juos kažkuo pakeisti?

Reply
Rasa 26 Rgs ’16 - 2:09 pm

Laba diena, norėjau paklausti ar tokių miltų yra pirkti ar galima pasigaminti ir pačiai? Jei taip, tai kokiomis proporcijomis galima juos susimaišyti? 🙂

Reply
Sarune 24 Sau ’17 - 10:41 am

Sveiki, ar galima naudoti paprastus/klasikinius miltus, ar nepakis skonis?

Reply
Monika 6 Gru ’18 - 4:41 pm

Sveiki, man viskas sutrūpėjo kai bandžiau supjaustyti, gal pasakytumėte kodėl man taip atsitiko? ačiū 🙂

Reply
Asta 8 Gru ’18 - 11:39 pm

Monika, kol krekeriai dar ne pilnai iškepę, jie tikrai labai trapūs. Pjaustyti reikia itin aštriu peiliu, itin atsargiai. Kita vertus, nėra jie ir visiškai birūs; gal netyčia sėklų įbėrėte šiek tiek daugiau, o vandens ir miltų kiekį palikote tą patį? 🙂

Reply
Grete 28 Spa ’19 - 6:35 pm

Sveiki,kokius prieskonius jus naudojate, pasidalinkite patirtimi 😊

Reply
Asta 1 Lap ’19 - 8:26 pm

Šiems ir panašiems krekeriams dažnai naudoju įvairias prieskonines žoleles: čiobrelius, raudonėlius, mairūnus, rozmarinus, pan. 🙂

Reply

Komentuoti: Sarune Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų