Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba silke)

parašė Asta 17 Vas ’23
Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba silke)

Iki Užgavėnių vos pora dienų – ar jau žinot, kokius blynus kepsit? O gal vaflius?

Vafliai – lyg truputį prašmatnesni blynai, tad artėjančioms Užgavėnėms puikiai tinka. Šie – bulviniai. Taip jau netyčia nutiko, kad didelė tinklaraščio dalis vasario mėnesį buvo dedikuota bulviniams patiekalams. Kaip ir priklauso paskutiniam žiemos pasispardymui, šypt.

Šie vafliai labiau tiks pietums ar vakarienei nei pusryčiams. Jie rimti, sotūs, labai skanūs. Vos iškepti, būna itin traškūs išorėje, o viduje – minkšti. Atvėsę suminkštėja, bet vis dar lieka tikrai gardūs. Keliaudami pasivaikščioti, likutį galite įsidėti į pietų dėžutę ir į kuprinę – juk gamtoje viskas dar skaniau.

Tokius bulvinius vaflius galite kepti labai įvairiai, siūlau kelis gardžius išbandytus variantus:

  • tik su čederio sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis;
  • su smulkinta kepta lašiša, įmaišyta į tešlą;
  • su smulkinta silpnai sūdyta Matjes silkės filė, įmaišyta į tešlą arba patiekta šalia vaflių.

Nuoširdžiai siūlau pamėginti į bulvinių vaflių tešlą įmaišyti lašišos ar silkės – skonių derinys tiesiog puikus! Vafliai su lašiša – sodresni, su silke – švelnesni. Kuriuos ragautumėt pirmiausia?


Žuvytės į mano saulėtą virtuvę atkeliavo iš „Fish Wish“ internetinės parduotuvės. Gera žinia: nuo šiol joje galite įsigyti po vieną supakuotų Matjes silkių ir lašišos filė gabalėlių. Jei negaminate dideliais kiekiais, tai itin patogu ir padeda nešvaistyti maisto – galite iš šaldymo kameros išsiimti ir šaldytuve atsišildyti lygiai tiek, kiek reikia. Visą „Fish Wish“ šaldytų žuvų ir jūros gėrybių asortimentą galite peržiūrėti jų štai čia.

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba silke)

Atsispausdinti
Porcijos: 12-14 vaflių Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 kiaušinių
½ stiklinės (125 ml) kefyro (arba raugintų pasukų)
50 g tirpinto sviesto
500 g virtų bulvių
ryšelio svogūnų laiškų
ryšelio krapų
1 ¼ stiklinės (175 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
200 g čederio sūrio

Pasirinktinai:
gabalėlio keptos lašišos (150 g) arba švelniai sūdytos Matjes silkės filė

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinius, kefyrą (arba pasukas) ir atvėsintą tirpintą sviestą išplakite elektriniu plaktuvu.
2. Sudėkite trintas virtas bulves, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus. Dar kartą išplakite.
3. Įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska ir pipirais, tuomet – įmaišykite tarkuotą sūrį.
4. Į paruoštą tešlą įmaišykite smulkintą keptą lašišą arba smulkiai pjaustytus silkės filė gabalėlius. Išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje.
5. Vaflinę įkaitinkite pagal gamintojo instrukcijas. Kepkite, kol gardžiai apskrus išorėje, o viduje bus iškepę ir minkšti.
6. Kad vafliai neatvėstų, kol iškepsite juos visus, iškeptus galite laikyti iki 100 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
7. Patiekite su mėgstamais priedais: salotomis, ridikėliais, pomidorais, svogūnų laiškais ar kt. Aš dalį vaflių kepiau su lašiša, dalį – vien su sūriu, o patiekiau su pjaustyta silkės filė. Jei norisi padažo, prie vaflių su lašiša puikiai tiks majonezas, pagardintas šviežiomis citrinų sultimis, prie vaflių su silke – riebi grietinė.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Fish Wish“.
#reklama #fishwish #laukinezuvis #ekologiskazuvis

čederio sūriskrapailašišamatjessilkėsūrissvogūnų laiškaiužgavėnėsvafliai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pistacijų ir baltojo šokolado tiramisu
kitas įrašas
Varškės spurgos

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Grikių granola

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Rudens daržovių blyneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

Neriebi bananų duona

Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir...

Juodai balti brownie kvadratėliai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų