Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiaiVALGOMOS DOVANOS

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

parašė Asta 16 Lie ’19
Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Jau ne kartą kalbėjau apie pusryčius ir apie tai, kokia didelė ir svarbi tai puikios dienos dalis (turbūt todėl ir sulaukiau kažkada seniai seniai pasiūlymo sudėti savo receptus į pusryčių knygą, šypt). Ir apie tai, kad pusryčiai turėtų būti ne tik skanūs, bet ir laimingi, – apie tai aš irgi rašiau visai neseniai kartą, o gal ir du.

Laimingi pusryčiai – tai tie pusryčiai, kurių tikrai norisi; tie, kurie pripildo ne tik skrandį, bet ir sielą, mintis, širdį. Ne tai, ką reikia suvalgyti, ir ne tai, kas arčiausiai ištiestos rankos. Tai įkvepiantys pusryčiai, laimės trupiniais nubarstyti pusryčiai. Argi ne tiek kartais tereikia, kad diena prasidėtų platesne šypsena, šviesesnėmis mintimis, uolesniu ryžtu ir pozityvia energija? Apie tai ir yra jie – laimingi pusryčiai.

Kas šiomis vasaros dienomis yra jūsų laimingi pusryčiai? Mano – granola. Traškūs dribsniai, jei jau teisingai ir taisyklingai, bet juk visi suprantame, apie ką kalbu, tiesa? Kaip suprantame ir tai, kad iš tiesų granolai nė receptas nėra būtinas. Į didelę orkaitės skardą šįkart be įprastų pilno grūdo avižinių dribsnių bėriau lazdynų riešutus, ispaninio šalavijo sėklas (jų mėgstu įberti praktiškai visur), saldinau šviežiu mūsų bityno medumi, gardinau kvapniu cinamonu. Išbandžiau ir vieną mažą gudrybę – tam, kad nereiktų naudoti daug riebalų, kurie suteikia granolai lipnumo ir kibumo, sumaišiau viską su išplaktu kiaušinio baltymu. Jis visai sėkmingai atlieka tą patį vaidmenį – granola pavyko puiki, kvapni ir traški!

Ir tai šiandien yra mano laimingieji pusryčiai. Galbūt galėtų būti ir Jūsų?

 Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

 Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 puodeliai dribsnių Paruošimo laikas: 5 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

2 stiklinių (280 g) pilno grūdo avižinių dribsnių
1 stiklinės (150 g) lazdynų riešutų
3 valg. š. (30 g) ispaninio šalavijo sėklų
2 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
2 valg. š. kokosų aliejaus
½ stiklinės (170 g) medaus
1 kiaušinio baltymo

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 150 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, grubiai peiliu pasmulkintus lazdynų riešutus, ispaninio šalavijo sėklas, maltą cinamoną ir druską.
3. Kitame dubenyje sumaišykite tirpintą kokosų aliejų ir medų. Užpilkite ant sausų produktų ir gerai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų ir gautumėte lipnią masę.
4. Įmaišykite iki minkštų putų išplaktą kiaušinio baltymą.
5. Paruoštus traškius dribsnius tolygiai paskleiskite kepimo skardoje. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tuomet išimkite iš orkaitės, išmaišykite, ir kepkite dar 10-15 minučių.
6. Iškepusius traškius dribsnius šiek tiek atvėsinkite, tuomet permaišykite, o visiškai atvėsusius suberkite į sandarų indą.

Recepto šaltinis: TUTTI Dolci

 Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

 Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

 Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

avižiniai dribsniaichiacinamonasdribsniaigranolaispaninio šalavijo sėkloskokosų aliejuslazdynų riešutaimeduspusryčiairiešutaitraškūs dribsniai
2 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiramisu ledai
kitas įrašas
Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Šokoladiniai blyneliai

Purūs pusryčių blyneliai

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

Pusryčių keksiukai

KARŠTIEJI PATIEKALAI

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Kitokia balta mišrainė

Tortilijų suktinukai su vištiena

2 komentarai

Jurate 28 Lie ’19 - 12:48 pm

Skaitau jūsų puslapį ne tiek dėl receptų, kiek dėl to pozityvaus įkvėpimo per jusu mintis, kuriose tas žemiškas paprastumas kaip kokios vilties kibirkštėlė, beveik kaip kokia savotiška psichologinė paskaitele pasiskaityti prieš miegą, kuri veikia, tai kažkaip veikia statydinanciai, kur ne tiek suzinai naujo ar kokia sensacija, bet atrandi save, tuos pačius rūpesčius ir džiaugsmus.

Reply
Asta 11 Rgp ’19 - 7:33 pm

Ačiū, Jūrate! Netikėtas, mielas, jautrus ir labai svarbus man šis jūsų atsiliepimas, ačiū!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21
  • Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

    9 Bal ’21
  • Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

    8 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (242)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (209)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (113)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (497)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (78)
    • Desertai indeliuose (58)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų