Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

DuonaLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSumuštiniai

Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

parašė Asta 8 Rgp ’16
Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

Kiek prisimenu, visada mėgau duoną. O iš visų duonų, juoda buvo ir yra mano mėgstamiausia. Atminty saugau net vieną ypač ryškų prisiminimą – apie vasarą, kai dirbau vietinėje rajono parduotuvėlėje. Kaskart, tiekėjams atvežus šviežią ajerų duoną, iš karto į šalį atsidėdavau vieną kepalėlį sau. Tikrai nelaukdavau vakaro ar kitos dienos – nedelsdama sukrapščius litą ir keliasdešimt (atrodo, aštuoniasdešimt) centų, ją, dar minkštą, vis po riekelę ir po riekelę per dieną ir suvalgydavau. Kai tik parduotuvė ištuštėdavo, atsilauždavau gabalėlį. Valgydavau ją be nieko – buvo tokia skani, kad nieko prie jos ir nereikėjo.

Nesu iš tų bepročių, kurie, jei ant stalo nėra duonos, nieko daugiau be jos valgyti tiesiog negali. Bet sumuštinius mėgstu, riekelę duonos prie salotų taip pat mėgstu, o ir plakta kiaušinienė, kaip ir silkė, man skaniausia su duona. Kartais nė nepajaučiu, kaip per dieną suvalgau visas šešias riekeles: porą sumuštinių iš ryto, porą riekelių prie salotų perpiet, o vakare – dar dvi riekės su keptu ar virtu kiaušiniu.

Sumuštinius taip pat visada mėgau. Nors darbo dienų rytais jie nuo mokyklos laikų iki dabar yra patys paprasčiausi – riekė duonos, riekelė kumpio ar sūrio ir kokia daržovė, – savaitgaliais ar vakarais galima sugalvoti ir šį tą įdomesnio. Savo „Pusryčių knygoje“ visą skyrių dedikavau sumuštiniams (kas yra labai logiška, kai kalbame būtent apie pusryčius) ir jį beruošdama atradau dar ne vieną naują derinį.

Kepti duoną namuose? Taip, buvo ir toks etapas. Tačiau lietuviai kepa tiek nuostabių duonų – nuo gausaus pasirinkimo prekybos centruose iki dar bene gausesnio turguose ir mugėse. Todėl tą laiką, skirtą naminės duonos kepimui, aš nusprendžiau skirti verčiau kažkam kitam. O duoną ramia širdimi dedu į kasdienių pirkinių krepšelį.

 Sumustiniai su kiausiniais ir pomidorais

Paprastai į pirkinių krepšelį keliauja mano pastarųjų metų favoritė, „Gardėsio“ „Jorė“ su saulėgrąžomis arba juoda duona „Penkiagrūdė“, tačiau visada esu už išbandymą ir naujų produktų. Todėl kai „Vilniaus duona“ įteikė pilną krepšį savo naujų gaminių, aš nieko nelaukusi pasigaminau sumuštinių. O kadangi vien šiame įraše jau ne kartą paminėjau kiaušinius šalia duonos, tai nieko nuostabaus, kad šįkart tai buvo juodos ruginės duonos „Bemielė“ sumuštiniai su virtais kiaušiniais ir pomidorais. Pakeitus majonezą graikišku jogurtu bei pagardinus smulkintais špinatais, tai tapo ne tik labai gardžiais, bet mano akimis ir pakankamai sveikais pietumis.

 Sumustiniai su kiausiniais ir pomidorais

Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

2 kietai virtų kiaušinių
1 pomidoro, be minkštosios dalies
apie 10 špinatų lapelių
1 arb. š. graikiško jogurto
žiupsnelio druskos
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų

2 riekelių juodos duonos
kelių špinatų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Virtus atvėsintus kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Pomidorą, be minkštosios dalies, supjaustykite panašaus dydžio kubeliais.
3. Špinatus susmulkinkite.
4. Kiaušinius, pomidorus ir špinatus sumaišykite su šaukštelius graikiško jogurto. Pagardinkite druska ir grūstais juodaisiais pipirais.
5. Ant dviejų riekelių duonos (jei norite, jas paskrudinkite) dėkite po kelis špinatų lapelius, o ant jų paskirstykite kiaušinius.
6. Apibarstykite dar žiupsneliu grūstų juodųjų pipirų ir patiekite.

 Sumustiniai su kiausiniais ir pomidorais

duonagraikiškas jogurtaskiaušiniaipomidoraipusryčiaišpinataisumuštiniai
1 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sveikuoliški krekeriai
kitas įrašas
Avižinė košė su morkomis ir topinambais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Svogūnų pica

Salotos su vištiena ir braškėmis

Obuoliniai varškėčiai

Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Enčilados su vištiena ir sūriu

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvės su šviežiais miško grybais

Jautienos ir daržovių troškinys greitpuodyje

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Tešloje keptas vištienos pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

LYG MEDITACIJA // Vanilinis ryžių pudingas su keptais...

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

1 komentaras

Jovita 10 Rgp ’16 - 6:20 pm

Kaip miela, Asta, kad vėl būni čia. Ir mums leidi žvilgtelėti. Didelės sėkmės!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų