Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEŽuvis

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

parašė Asta 28 Lie ’22
Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Kol vasara ir grilio sezonas tęsiasi, vakarienes dažnai gaminame kieme. Saulėtais vakarais norisi atsidžiaugt ligi soties. Ir jei skanus maistas jau savaime yra džiaugsmas, tai valgomas po atviru dangum – džiaugsmas iki pirštų galiukų!

Anądien gaminome Teriyaki lašišos iešmelius su kokosiniais ryžiais. Skamba kaip restoranas, o iš tiesų – paprasta, greita, labai skanu!

Visai (ne)slaptas recepto ingredientas – „Kikkoman“ Teriyaki padažas. Jį naudoju kaip marinatą, o taip pat – kaip sudedamąją glazūros dalį; ja aptepu jau iškeptus lašišos iešmelius, kad skonis būtų intensyvesnis ir dar gardesnis. Dažniausiai Teriyaki padažu gardinu vištieną, bet ir lašišai tas saldus pikantiškumas labai tinka. Ar kada ragavot?

Kokosiniams ryžiams reikės viso labo ryžių, kokosų gėrimo ir žiupsnio druskos. Rezultatas lėkštėje – truputį tolimoji Azija, truputį namai. Išbandykit!

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 12-16 min.

INGREDIENTAI

500-600 g lašišos filė
¼ stiklinės (65 ml) „Kikkoman“ Teriyaki padažo

Teriyaki glazūrai:
¼ stiklinės (65 ml) „Kikkoman“ Teriyaki padažo
¼ stiklinės (65 ml) vandens
1 apelsino sulčių
2 valg. š. cukraus
2 valg. š. rudojo cukraus
2 tarkuotų česnako skiltelių
2 valg. š. vandens
1 ½ valg. š. kukurūzų krakmolo

Ryžiams:
1 stiklinės (180 g) ilgagrūdžių ryžių
½ skardinės (200 g) riebaus kokosų gėrimo
½ stiklinės (125 ml) vandens
žiupsnio druskos

Patiekti:
sezamo sėklų
įvairių salotų lapelių (špinatų, sultenių, gražgarsčių, kt.)
šviežių agurkų
citrinos skiltelių

GAMINIMO EIGA

1. Pamarinuokite lašišą. Lašišos filė gerai nusausinkite. Nupjaukite odelę ir supjaustykite kubeliais. Užpilkite Teriyaki padažu ir palikite kambario temperatūroje 20 minučių.
2. Pamarinuotus lašišos gabalėlius suverkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių.

3. Paruoškite Teriyaki glazūrą. Visus jai skirtus produktus, išskyrus vandenį ir krakmolą, sudėkite į nedidelį puodą. Maišydami kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs. Ugnį sumažinkite ir pavirkite dar kelias minutes. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vandenį ir krakmolą, kol krakmolas ištirps. Supilkite į verdamą glazūrą ir dar trumpai pakaitinkite maišydami, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies.

4. Išvirkite kokosinius ryžius. Perplaukite ryžius tekančiu vandeniu. Sudėkite į nedidelį puodą, ten pat supilkite kokosų gėrimą, vandenį, pagardinkite žiupsniu druskos.
5. Leiskite užvirti, tuomet permaišykite, uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki visai mažos ir virkite 14-15 minučių. Tuomet nuimkite nuo ugnies ir palikite uždengtame puode dar 10 minučių. Išpurenkite šakute.

6. Iškepkite lašišos iešmelius. Lašišos iešmelius dėkite ant švarių aliejumi papurkštų grotelių virš kaitrių žarijų ir kepkite po 3-4 minutes iš visų keturių pusių (tikslus kepimo laikas priklausys nuo gabalėlių dydžio). Iškeptus iešmelius perkelkite į lėkštę, aptepkite glazūra, apibarstykite sezamų sėklomis.

7. Patiekite lašišos iešmelius su kokosiniais ryžiais ir šviežiais salotų lapeliais, agurkais, citrinų skiltelėmis.

Receptas paruoštas su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman #kikkomanlietuva #teriyaki

grillkokosų pienaslašišamaistas gamtojeryžiaiteriyakižuvis
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu
kitas įrašas
Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir brokoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės...

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

Menkė su keptų pomidorų padažu ir perlinio kuskuso...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir varškės apkepas

Cukinijų ir vištienos blyneliai

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Enčilados su vištiena ir sūriu

Neapolietiška pica „Margarita“

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Kreminis airiško viskio likeris

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

    18 Sau ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų