Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

parašė Asta 28 Kov ’24
Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

Paruošti išskirtinį patiekalą šeimos savaitgalio pietums ar artėjančių Velykų stalui gali būti visai paprasta. Neilgas ingredientų sąrašas, paprasti gamybos žingsniai ir vos valandėlė virtuvėje, o rezultatas – nuostabiai gardus! Skamba puikiai, tiesa? Kalbu apie klasikinį Velingtono kepsnį su lašiša.

Velingtono kepsnys – šimtmečius skaičiuojantis klasikinis anglų patiekalas, kadaise taip pavadintas pirmojo Velingtono kunigaikščio garbei. Pagal autentišką receptą, šis sluoksniuotos tešlos pyragas buvo kepamas su jautiena. Laikui bėgant, patiekalas tapo toks populiarus, kad žmonės atrado daugiau būdų jį gaminti vis kitaip: su lašiša, aviena ar kiauliena.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša – ypatingai gardi šio recepto variacija. Lašišos filė pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinomis, tarkuotomis česnakų skiltelėmis, druska ir pipirais. Trumpam atidėkite į šalį, kad įgertų šiuos skonius. Tuo tarpu keptuvėje iki minkštumo kepkite smulkintus svogūnus, česnakus ir špinatų lapelius. Sumaišykite juos su kreminiu ir kietuoju sūriais, pagardinkite dosnia saujele smulkintų krapų. Lašišos filė ir špinatų kremą įtaisykite tarp dviejų sluoksniuotos tešlos lakštų, taip suformuodami dailų pyragą. Viršų aptepę lengvai išplaktu kiaušiniu, būsite pasirengę kepsnį pašauti į įkaitintą orkaitę, o už pusės valandos – patiekti ant stalo.

Viskas tikrai taip paprasta, kaip ir skamba! O svarbiausia, labai gardu – po traškiu tešlos sluoksneliu slepiasi minkšta, sultinga lašiša kremiškame špinatų ir sūrio apvalkale.

Sodrūs skoniai, gardus aromatas, malonios tekstūros ir išskirtinė patiekalo forma yra priežastys, dėl kurių šis pyragas sužavi daugelį. Išbandykite, paragaukite ir įsitikinkite. Gaminkime žingsnis po žingsnio kartu!

PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Atpjautas kepsnio gabalėlis atrodys įspūdingiau ir gražiau, jei rinksitės storesnę lašišos filė. Prieš marinuodami, būtinai nupjaukite jos odelę.
  • Kepsnį paruošite itin greitai, jei naudosite parduotuvėje įsigytą sluoksniuotą bemielę tešlą. Ją galite rinktis tiek šaldytą, tiek šviežią. Jei naudosite šaldytą, nepamirškite jos perkelti iš šaldiklio į šaldytuvą dieną prieš, kad galėtų lėtai atšilti.
  • Jei tik yra galimybė, naudokite didelius sluoksniuotos tešlos lakštus, kad nereikėtų jų vieno su kitu sujungti.
  • Galite naudoti tiek šviežius, tiek šaldytus špinatus.
  • Jei norite, galite įmaišyti ir gabalėlį tarkuoto mocarelos sūrio.
  • Nors didelis kepsnys atrodo išties efektingai, galite kepti ir porcijinius sluoksniuotos tešlos pyragėlius. Galbūt šis variantas pasirodys paprastesnis, jei naudosite nedidelius sluoksniuotos tešlos lakštelius. Tokiu atveju viską darykite lygiai taip pat, tik lašišos filė susipjaustykite gabalėliais ir formuokite kelis mažus pyragėlius.
  • Skaniausias kepsnys bus vos iškeptas. Išėmę iš orkaitės, leiskite kelias minutes pravėsti ir sutvirtėti, tuomet – pjaustykite gabalėliais ir dalinkite į lėkštes. Šalia patiekite mėgstamų šviežių daržovių salotų.

Velingtono kepsnys su lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

Lašišai:
800-900 g lašišos filė
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 nutarkuotos citrinos žievelės
½ citrinos sulčių
2 česnako skiltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Įdarui:
2 valg. š. sviesto
1 svogūno
3 česnako skiltelių
200 g špinatų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
ryšelio šviežių krapų
250 g kreminio sūrio
50 g kietojo sūrio

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
1 kiaušinio

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, nutarkuotos citrinos žieveles, citrinų sultis, tarkuotas česnako skilteles, druską ir pipirus.

4. Gautu mišiniu aptepkite lašišos filė. Atidėkite į šalį, kol paruošite įdarą.

5. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir maišydami kepkite 2-3 minutes, kol suminkštės.
6. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.
7. Sudėkite pasmulkintus špinatų lapelius ir maišydami dar minutę pakepinkite, kol špinatai suminkštės ir sukris. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Atvėsinkite.

8. Atvėsusį špinatų mišinį sumaišykite su smulkintais krapais, kreminiu sūriu ir tarkuotu kietuoju sūriu.

9. Pasiruoškite du sluoksniuotos tešlos lakštus (apie 25×35 cm dydžio, arba priklausomai nuo turimos lašišos filė dydžio ir formos).

10. Ant pirmojo tešlos stačiakampio paskleiskite maždaug pusę špinatų ir kreminio sūrio įdaro. Palikite švarius tik maždaug 3 cm kraštelius iš visų pusių.

11. Ant įdaro dėkite lašišos filė. Ją aptepkite likusiu špinatų kremu.

12. Uždenkite antruoju tešlos lakštu. Kraštelius kruopščiai užspauskite pirštais ar šakutės dantukais.

13. Viršų aptepkite išplaktu kiaušiniu. Jei norite, paviršiuje padarykite įpjovas.

14. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol lašiša viduje bus iškepusi, o tešla – gardžiai apskrudusi, auksinės spalvos.

15. Išimkite iš orkaitės, leiskite kelias minutes pravėsti. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite su šviežių daržovių salotomis ar kitais pagardais.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

česnakaicitrinoskepsnyskietasis sūriskrapaikreminis sūrislašišasluoksniuota tešlašpinataisvogūnai
1 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu
kitas įrašas
Citrininis tiramisu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Burokėlių ir fetos blyneliai

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

Aguoninis tortas su bananų kremu

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Sausainių kremo sūrio tortas

Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

1 komentaras

Marija 17 Lie ’24 - 9:17 pm

Ačiū!!!! Nuostabiai skanus pyragas su lašiša, tirpsta burnoje. Ketinu ateityje dar kartą gaminti. Paprastas, lengvas receptas.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų