Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiBulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

parašė Asta 7 Sau ’20
Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Norėčiau pasakyti, kad sulig vidurnakčio dūžiais, perkėlusiais į 2020-uosius, staiga tapau ta, kuri: valgo tik sveikai, sportuoja dažnai, miega ligi soties ir gyvena be anei jokios įtampos. Tikslų ir norų, vedančių šia linkme, mano vizijose tikrai yra, žingsnių taip pat, bet – deja ar laimei – per naktį dalykai neima ir nepasikeičia.

Kaip ir pernai, taip ir šiemet, myliu bulves. Dar myliu ir vaflius, o šie du dera tiesiog puikiai! Pridėkite dar šiek tiek lašišos, šiek tiek žalumynų, paruoškite gardų padažą. Kelios minutės vaflinėje, kol išorė gardžiai apskrus iki traškumo, o vidus vis dar liks minkštas, ir – į stalą. Pietums ar vakarienei, ar net rimtiems sotiems pusryčiams.

Mums labai, labai patiko; tikiuosi, kad labai patiks ir jums. Skanaus!

 Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

 Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Atsispausdinti
Porcijos: 7-8 vafliai Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Vafliams:
2 stiklinių (500 g) trintų virtų bulvių
1 svogūno
3 didelių kiaušinių
¼ stiklinės (60 ml) pieno
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
4 svogūnų laiškų
ryšelio šviežių krapų
100 g šaltai rūkytos lašišos

aliejaus (vaflinei patepti)

Patiekti:
100 g tepamojo sūrio
50 g grietinės
2 svogūnų laiškų
1 arb. š. smulkiai kapotų krapų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų
100 g šaltai rūkytos lašišos

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą vafliams. Trintas virtas bulves ir smulkiai kapotą svogūną sudėkite į didelį dubenį. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir labai gerai išsukite.
2. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Suberkite smulkiai kapotus svogūnų laiškus ir krapus, sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą lašišą. Dar kartą išmaišykite, kad lašiša ir žalumynai tolygiai pasiskirstytų tešloje. Tešla turi būti labai tiršta.
4. Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę pagal gamintojo instrukcijas, ištepkite ją lašeliu aliejaus. Semkite ir įkrėskite po didelį šaukštą tešlos. Kepkite, kol vafliai gražiai apskrus iš abiejų pusių, o vidus bus iškepęs.
5. Kol vafliai kepa, paruoškite užtepėlę. Tepamąjį sūrį sumaišykite su grietine, smulkiai kapotais svogūnų laiškais ir krapais. Pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų.
6. Iškepusius vaflius patiekite iš karto, dar šiltus ir traškius, su užtepėle, gabalėliu lašišos ir šviežiais žalumynais.

 Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

 Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

bulvėsgrietinėkrapailašišasvogūnų laiškaitepamasis sūrisvafliai
7 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Skruzdėlynas
kitas įrašas
Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Salotos su mangais, avokadais, mocarela ir duoniukais

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

Sveikuoliški krekeriai

Salotos su keptais batatais ir vištiena

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes) su grietine ir silke

Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish &...

Šaltibarščiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Riešutų ir datulių batonėliai

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Sumuštiniai su burata ir keptais pomidorais

Sumuštiniai su tunu ir avokadais

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Kalėdinis užkandžių padėklas

7 komentarai

Sigita 9 Sau ’20 - 2:33 pm

O kokioje vaflių keptuvėje kepate šiuos vaflius ?
Dėkui

Reply
Asta 26 Sau ’20 - 3:52 pm

Sigita, kepu belgiškų vaflių keptuvėje, jei konkrečiai, šioje: https://krinona.lt/elektrines-vafliu-keptuves/230-elektrine-vafline-cloer-1445-briuselio-vafliams-kepti-185-x-22-cm-930-w.html

Reply
Karolina 17 Kov ’20 - 8:26 pm

Labai gardu, neapsižiūrėjau, kad lašišos reik tiek į vaflius, tiek patiekiant, tad į tešlą nedėjau, patiekiau prie vaflių, patiko net ir mėsėdžiui vyrui 😎

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:51 pm

Ačiū, labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Miglė 22 Kov ’21 - 10:39 am

Skanūs. Rekomenduoju išbandyti, tikrai nenuvils🙂

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:25 am

Migle, ačiū! 🙂

Reply
Laura 3 Lie ’21 - 10:09 am

Mes labai mėgstam visokiausių skonių belgiškus vaflius, todėl neatspyriau pabandyti ir su bulvėmis. Tik aš kadangi nesu lašišos mėgėja, pakeičiau ją į šoninės gabaliukus, įdėjau saują tarkuoto sūrio, du šaukštus aliejaus (kad nereiktų keptuvės kiekvienąkart patept aliejumi) ir atitinkamų prieskonių. Skonis bus vertinamas vakare, bet kolkas kepa labai gražiai ir kvapas labai skanus! Ačiū už receptą!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kokosinis pyragas su varškės kremu ir uogomis

    18 Rgp ’15

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų