Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiBulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Piemenėlių pyragas

parašė Asta 19 Vas ’13
Piemenėlių pyragas

Vienos dienos praeina akimirksniu, kitos slenka lyg metai. Vieni penktadieniai ateina greitai, kiti – po savaitės, trukusios pusmetį. Būna dienų, kai iš lūpų išsprūsta tik bambesiai ir nepasitenkinimai; būna priešingų – kai šypsais nuo ryto lig vakaro, net antrą kartą per dieną kasdamas automobilį iš po sniego.

Nors vis dar sninga. Nors žiema tikriausiai greitai nesibaigs. Nors esi nuo galvos iki kojų aplipęs baltu sniegu, į akis krinta snaigės, žandai ir pirštai raudonuoja nuo šalčio, viena koja įlipi į tirpstančio sniego balą, o vis dar valai tik antrą langą… bet akyse ir lūpose pati plačiausia šypsena. Juk tai beprotiška.

Dar beprotiškiau yra štai kas: aš žinau, jog ši mano savaitė truks pusmetį, bet esu pasiruošus uoliai šypsotis sau ir kitiems iki pat jos pabaigos.

Na, o ilgas ir šaltas žiemos savaites su šypsena ištverti visuomet padeda… skanus ir sotus maistas. Tokį šįkart ir atnešu į „Saulėtą virtuvę“, kad ir kaip neįprastai rimtas maistas čia atrodytų tarp šūsnies desertų, šypt.

Skonis: 10/10. Patiekalas, kuris, manau, patiktų daugeliui ar net visiems. Jis toks… nekaprizingas. Mėsa ir bulvės, bulvės ir mėsa. Paprasta, bet kitaip – šiek tiek nekasdieniškai. Idealu skaniems šeimos savaitgalio pietums.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Adora’s Box

Piemenėlių pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 svogūnas
1 kg maltos jautienos
340 g konservuotų kukurūzų
1 arb. š. rūkytos paprikos
1 puodelis jautienos sultinio
1 arb. š. rudojo cukraus
¼ arb. š. maltų juodųjų pipirų
2 valg. š. miltų
½ puodelio tarkuoto fermentinio sūrio

1 kg bulvių
1 arb. š. druskos
¼ puodelio sviesto
½ puodelio pieno
½ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytus česnakus. Kepinkite apie 2 minutes, tuomet suberkite smulkintą svogūną. Kepinkite ant nedidelės ugnies, kartais pamaišydami, kol svogūnai gražiai pagels.
2. Į keptuvę suberkite jautieną ir rūkytą papriką.
3. Kepkite, kol jautiena taps gražiai rusvos spalvos, tačiau neišsausės.
4. Tuomet į keptuvę sudėkite kukurūzus, supilkite sultinį, suberkite pipirus ir rudąjį cukrų. Kaitinkite, kol sultinys užvirs. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite, kol mėsa taps minkšta, apie 50 minučių. Jeigu sultinys išgaruos, įpilkite šiek tiek vandens.
5. Per šį laiką pasiruoškite bulvių košę. Nuskuskite bulves ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Suberkite bulves į puodą ir užpilkite vandeniu, įberkite šaukštelį druskos. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį ir virkite dar 15-20 minučių, kol bulvės išvirs.
6. Nusausinkite bulves ir sutrinkite iki vientisos masės.
7. Įmaišykite į bulvių masę sviestą, pieną ir ½ arb.š. druskos. Trumpam atidėkite į šalį.
8. Jautienos ruošimo pabaigoje, įberkite į keptuvę 2 šaukštus miltų ir išmaišykite.
9. Pakaitinkite dar porą minučių, kol viskas sutirštės, tuomet nuimkite nuo ugnies.
10. Paruoštą jautieną sudėkite į norimą kepimo indą (apie 20×25 cm dydžio) ar porcijinius indelius.
11. Ant viršaus paskleiskite paruoštą bulvių košę. Stenkitės paskirstyti ją kuo tolygiau ir „prikabinti“ prie kepimo indo sienelių.
12. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
13. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir patiekite. Skanaus!

apkepasbulvėsčesnakaijautienakukurūzaimėsasūrissvogūnai
7 komentarai
15
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuolių pyragas su džemu
kitas įrašas
Languota prijuostė: o tai ką bloggeris iš tikrųjų valgo?

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Neapolietiška pica „Margarita“

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Kepta avižinė košė su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Meduolių desertas su bananais

Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

Bananų ir avokadų keksiukai

Bandelės su cinamonu

Tortas „Juodasis miškas“

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

7 komentarai

prie gluosnio 19 Vas ’13 - 9:12 pm

sveiki, panasaus kazka gaminame, bet sis Jusu receptas atrodo tobuliau, tik darome su kiauliena, bet cia daugiau indigridentu…o jei pabandzius Jusu resepta tik vietoje jautienos deti neriebia kiauliena?

Reply
Asta 24 Vas ’13 - 3:38 pm

Žinoma, galite jautieną keisti kiauliena 😉 Skanaus!

Reply
Raminta 20 Vas ’13 - 9:03 am

Labai skaniai atrodo!:) kokio dydzio jusu indas ?:)

Reply
Raminta 20 Vas ’13 - 9:04 am

oi, atsiprasau, parasiau neperskaicius recepto.. 😀

Reply
Asta 24 Vas ’13 - 3:39 pm

Nieko tokio 🙂
Užtikrinu, kad ne tik skaniai atrodo, bet tikrai labai skanu ir yra 😉

Reply
Eglė 2 Gru ’13 - 9:18 am

Vakar išmėginome pietums šį patiekalą. Kažkada anksčiau esu gaminusi panašų, tik be kukurūzų, o į maltos mėsos troškinį dar dėjau smulkintų pomidorų be odelės kartu su sultimis. jei norisi alternatyvos – siūlau pamėginti. viršus (bulvių košė su trupučių sviesto) – lygiai toks pats.
galima ir kitų variantų sugalvoti, be abejo 🙂

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:06 pm

Egle, man atrodo, kad čia kaip ir su visas apkepais – jei tik fantazijos nestinga, jie kiekvienąkart gali būti bent truputį kitokie 🙂 Ačiū už skanias rekomendacijas 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų