Tortilijos su kepta vištiena ir daržovėmis – fantastiškai skanios ir sočios; tikiu, kad patiks visiems! Mūsų šeimoje jos populiarios dar ir todėl, kad kiekvienas galim susisukti tokią tortiliją, kokios norisi. Aš visad būnu ta, kuri priedų nori visokių ir kuo daugiau, bet turim šeimoje ir veikėją, kuris valgo tik vištieną ir nieko daugiau (pirštais nerodysim, bet galit pabandyt atspėt), šypt.
Ar mėgstat tokius tortilijų suktinukus? Išbandykit! Pikantiška ir sultinga vištiena, kremiški avokadai, minkšti pomidoriukai, saldūs kukurūzai, gaivus graikiško jogurto padažas. Dera tobulai! (Pa)tiks ir savaitgalio pietums, ir draugų susibūrimui.
Mėgstat grilinti? Užsukit į „Lidl Lietuva“ – grilio sezono asortimentas čia šiemet kaip niekad gausus! Viskas šviežia ir kokybiška, o pagaminti labai paprasta – tereikia iškepti. Mūsų šeimos absoliutus „Grill&Fun“ favoritas jau keletą metų – vištienos filė kepsnelių žolelių marinate. Jos švelnios, minkštos, sultingos. Skanios vienos, bet puikiai tinka ir tortilijoms, salotoms, mėsainiams, sumuštiniams.
P.S. Nėra griliui blogo oro, bet jei netyčia pasitaikytų tikrai blogas, turiu patarimą iš asmeninės patirties – visada galima persikelti į virtuvę ir vištieną bei daržoves kepti orkaitėje. Net jei už lango šalta, vėjas ar liūtis, net jei pavasaris erzina – bus skanu be kalbų!
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 pakuotės (600 g) „Grill&Fun“ vištienos vidinės filė kepsnelių žolelių marinate
2 virtų saldžiųjų kukurūzų
250 g vyšninių pomidorų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Avokadams:
2 avokadų
½ citrinos sulčių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Graikiško jogurto padažui:
1 stiklinės (250 g) graikiško jogurto
2 tarkuotų česnako skiltelių
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
8 vnt. tortilijų (25 cm)
½ smulkinto raudonojo svogūno
200 g tarkuoto čederio sūrio
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite vištieną ir daržoves. Priklausomai nuo oro ar galimybių, vištieną ir daržoves kepkite ant grotelių arba orkaitėje. Jei kepsite orkaitėje, įkaitinkite ją iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išdėliokite vištienos gabalėlius, saldžiuosius kukurūzus, pomidorus. Kukurūzus ir pomidorus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.
2. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės, o vištienos vidinė temperatūra pasieks 74 °C. Jei norite labiau apskrudinti, porai paskutinių kepimo minučių įjunkite orkaitės „grill“ kepimo režimą.
3. Keptą vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, saldžiuosius kukurūzus nupjaukite nuo burbuolės.
4. Paruoškite avokadus. Avokadus šakute sutrinkite su citrinų sultimis, druska ir pipirais.
5. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus gerai išmaišykite.
6. Susukite tortilijas. Ant tortilijos centro paskleiskite dosnų šaukštą trintų avokadų. Dėkite saujelę vištienos gabalėlių, saldžiųjų kukurūzų, kelis perpus perpjautus keptus pomidorus. Ant viršaus dėkite porą šaukštelių graikiško jogurto padažo, šiek tiek smulkintų raudonųjų svogūnų ir saujelę tarkuoto čederio sūrio.
7. Sulankstykite tortiliją taip, kad įdaras liktų viduje.
8. Dėkite sulankstytas tortilijas į įkaitintą keptuvę (arba ant grotelių, jei gaminate gamtoje) ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių, kad šiek tiek apskrustų ir sūris viduje išsilydytų.
9. Valgykite iš karto, kol įdaras minkštas ir sultingas, sūris – tąsus, o tortilijos – traškios.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama #lidllietuva #GrillAndFun