Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIPASAULIO SKONIAI

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir brokoliais

parašė Asta 2 Rgp ’22
Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir brokoliais

Kas nemėgsta bulvių? Visi mėgsta bulves!

Galėčiau jas valgyt turbūt kasdien: keptas orkaitėje ar keptuvėje, traiškytas, supjaustytas armonikėlėm, įsuktas į foliją ir užklotas žarijomis, virtas, sutrintas į košę ar suformuotas į blynelius… Įdarytas įvairiausiais pagardais – taip pat.

Jacket Potatoes (bulvės su švarkeliais, šypt) – anglų išmonė, su odele iki minkštumo orkaitėje iškeptos bulvės, kurias galima patiekti vien su sviestu ir druska, o galima ir su visokiausiais įdarais. Nuo seno tai ir gatvės, ir jaukių namų maistas. Man tokios bulvės yra labai skanios, o priedų įvairovė neleidžia pavargt nuo to pačio skonio.

Drauge su „Lidl Lietuva“ šią savaitę „keliaujam“ į britų ir airių virtuvės, kur be čederio ir šoninės – nė žingsnio. Bulvėms įdaryti toks derinys irgi tobulai tinka, o kad būtų gaiviau, įmaišiau apvirto brokolio žiedynėlių.

Tai galėtų būti paprasta, greita ir jauki jūsų šeimos vakarienė. Jei mėgstate bulves ir patiekalus iš jų, tikiu, patiks labai!


Teminėje „Hatherwood“ savaitėje, kuri šiuo metu vyksta „Lidl Lietuva“ parduotuvėse, rasite ir daugiau britiškų bei airiškų skonių: menkių gabalėlių tešloje (fish&chips!), čederio sūrio kroketų, airiškų jautienos kumpio kepsnių, bulvyčių, marmaledų ir nekuklų pasirinkimą įvairiausių saldumynų, nuo fudge stiliaus saldainių iki sūrio pyragų. Visą teminės savaitės asortimentą galite peržiūrėti ŠTAI ČIA.

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir brokoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 1 val. 30 min. + 15 min.

INGREDIENTAI

6-7 didesnių bulvių
120 g šaltai rūkytos šoninės
1 mažo brokolio
½ (125 g) riebios grietinės
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. maltų džiovintų česnakų
200 g čederio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Bulves gerai nuplaukite, odeles nušveiskite šepetėliu, nusausinkite. Odelę keliose vietose subadykite mediniu smeigtuku.
2. Dėkite bulves ant grotelių, įtaisytų orkaitės centre, ir kepkite bulves apie 1 val. 30 min. (tikslus kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio). Iškepusios bulvės turi būti traškios išorėje, o viduje – visiškai minkštos.
3. Kol bulvės kepa, šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gardžiai apskrus. Brokolius išskaidykite žiedynėliais ir trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje, kol šiek tiek suminkštės, bet vis dar liks traškūs.
4. Iškepusias bulves išimkite iš orkaitės. Perpjaukite perpus išilgai. Iš kiekvienos puselės išskobkite po porą šaukštų minkštimo – turite paruošti bulvių „dubenėlius“, kuriuos pripildysite įdaro.
5. Dubenyje sumaišykite pusę išskobto bulvių minkštimo, šoninės kubelius (saujelę atidėkite patiekimui), smulkiai pjaustytus apvirtus brokolius, grietinę. Pagardinkite druska, pipirais, česnakais. Įmaišykite 150 g tarkuoto čederio sūrio.
6. Paruošta mase įdarykite bulves. Išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, apiberkite viršų likusius čederio sūriu, ir grąžinkite atgal į iki 200 ᵒC temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 minučių, kol sūris išsilydys.
7. Patiekite su grietine, apibarstę skrudintos šoninės kubeliais ir smulkiai kapotais žalumynais. Ragaukite nedelsiant, kol bulvės dar šiltos.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė

Įkvėpimas: All Recipes

brokoliaibulvėsčederisgrietinėšoninėsūris
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais
kitas įrašas
Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Virtų bulvių blynai su sūriu

Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

Varškės apkepas su moliūgais

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Saldžios dovanos Mamai

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Moliūgų tyrė

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų