Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIPASAULIO SKONIAI

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir brokoliais

parašė Asta 2 Rgp ’22
Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir brokoliais

Kas nemėgsta bulvių? Visi mėgsta bulves!

Galėčiau jas valgyt turbūt kasdien: keptas orkaitėje ar keptuvėje, traiškytas, supjaustytas armonikėlėm, įsuktas į foliją ir užklotas žarijomis, virtas, sutrintas į košę ar suformuotas į blynelius… Įdarytas įvairiausiais pagardais – taip pat.

Jacket Potatoes (bulvės su švarkeliais, šypt) – anglų išmonė, su odele iki minkštumo orkaitėje iškeptos bulvės, kurias galima patiekti vien su sviestu ir druska, o galima ir su visokiausiais įdarais. Nuo seno tai ir gatvės, ir jaukių namų maistas. Man tokios bulvės yra labai skanios, o priedų įvairovė neleidžia pavargt nuo to pačio skonio.

Drauge su „Lidl Lietuva“ šią savaitę „keliaujam“ į britų ir airių virtuvės, kur be čederio ir šoninės – nė žingsnio. Bulvėms įdaryti toks derinys irgi tobulai tinka, o kad būtų gaiviau, įmaišiau apvirto brokolio žiedynėlių.

Tai galėtų būti paprasta, greita ir jauki jūsų šeimos vakarienė. Jei mėgstate bulves ir patiekalus iš jų, tikiu, patiks labai!


Teminėje „Hatherwood“ savaitėje, kuri šiuo metu vyksta „Lidl Lietuva“ parduotuvėse, rasite ir daugiau britiškų bei airiškų skonių: menkių gabalėlių tešloje (fish&chips!), čederio sūrio kroketų, airiškų jautienos kumpio kepsnių, bulvyčių, marmaledų ir nekuklų pasirinkimą įvairiausių saldumynų, nuo fudge stiliaus saldainių iki sūrio pyragų. Visą teminės savaitės asortimentą galite peržiūrėti ŠTAI ČIA.

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir brokoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 1 val. 30 min. + 15 min.

INGREDIENTAI

6-7 didesnių bulvių
120 g šaltai rūkytos šoninės
1 mažo brokolio
½ (125 g) riebios grietinės
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. maltų džiovintų česnakų
200 g čederio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Bulves gerai nuplaukite, odeles nušveiskite šepetėliu, nusausinkite. Odelę keliose vietose subadykite mediniu smeigtuku.
2. Dėkite bulves ant grotelių, įtaisytų orkaitės centre, ir kepkite bulves apie 1 val. 30 min. (tikslus kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio). Iškepusios bulvės turi būti traškios išorėje, o viduje – visiškai minkštos.
3. Kol bulvės kepa, šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gardžiai apskrus. Brokolius išskaidykite žiedynėliais ir trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje, kol šiek tiek suminkštės, bet vis dar liks traškūs.
4. Iškepusias bulves išimkite iš orkaitės. Perpjaukite perpus išilgai. Iš kiekvienos puselės išskobkite po porą šaukštų minkštimo – turite paruošti bulvių „dubenėlius“, kuriuos pripildysite įdaro.
5. Dubenyje sumaišykite pusę išskobto bulvių minkštimo, šoninės kubelius (saujelę atidėkite patiekimui), smulkiai pjaustytus apvirtus brokolius, grietinę. Pagardinkite druska, pipirais, česnakais. Įmaišykite 150 g tarkuoto čederio sūrio.
6. Paruošta mase įdarykite bulves. Išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, apiberkite viršų likusius čederio sūriu, ir grąžinkite atgal į iki 200 ᵒC temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 minučių, kol sūris išsilydys.
7. Patiekite su grietine, apibarstę skrudintos šoninės kubeliais ir smulkiai kapotais žalumynais. Ragaukite nedelsiant, kol bulvės dar šiltos.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė

Įkvėpimas: All Recipes

brokoliaibulvėsčederisgrietinėšoninėsūris
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais
kitas įrašas
Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mažieji daržovių maltinukai

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Itališkas desertas „Struffoli“

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

Obuoliniai varškės blyneliai

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Varškės blyneliai

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Lašišos paštetas

Šilauogių „clafoutis“

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

    3 Rgp ’22
  • Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir brokoliais

    2 Rgp ’22
  • Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

    28 Lie ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (270)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (28)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (65)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (37)
  • LENGVI KĄSNELIAI (249)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (42)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (126)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (41)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (550)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų