Visada ir viskas gamtoje yra skaniau, o mėsainiai – visiška maisto gamtoje klasika. Šiandien ketvirtadienis, tad dar liko šiek tiek laiko pasiruošti kepsninę ir groteles savaitgaliui – turiu jums fantastiškai gardų mėsainių receptą!
Sultingas jautienos paplotėlis. Išsilydęs čederio sūris. Karamelizuoti svogūnai. Ir, žinoma, sviestu kvepiančios „Biržų duonos“ mėsainių bandelės.
„Brioche burger sliders“ – naujiena „Biržų duonos“ asortimente, kurios tikrai nepraleisite. Akimis bėgdami per parduotuvės lentynas, ieškokite pačių ryškiausių pakuočių – štai ir jos! Ryškiai rožinės – klasikinės, ryškiai mėlynos – su sezamais. Pakuotėje esančias bandeles galite dalinti, kaip norisi: į dvi dalis dviems sotiems mėsainiams ar į aštuonias dalis mažesniems mėsainiukams vaikams ar vakarėlio svečiams. Minkštos, purios ir gardžios, šios bandelės tikrai atras vietą vasaros meniu.
Čiupkit bandeles, čiupkit šį receptą – pradedam švęsti artėjančią vasarą ir atidarom maisto gamtoje sezoną dabar pat!
Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Padažui:
¼ stiklinės (62 g) majonezo
1 valg. š. barbekiu padažo
Svogūnams:
2-3 didelių svogūnų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Jautienos paplotėliams:
250 g smulkintos brandintos jautienos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Mėsainiams:
4 riekelių čederio sūrio
4 salotos lapelių
4 riekelių pomidoro
1 rauginto agurko
1 pakuotės „Biržų duonos“ „Brioche burger sliders“ mėsainių bandelių
gabalėlio sviesto
GAMINIMO EIGA
1. Padažui majonezą sumaišykite su barbekiu padažu. Atidėkite į šalį ir laikykite šaldytuve.
2. Paruoškite svogūnus. Supjaustykite juos plonais žiedais. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūnus, ugnį sumažinkite, ir kepkite, vis pamaišydami, kol svogūnai labai suminkštės ir karamelizuotis. Pagardinkite druska, pipirais ir nukaiskite.
3. Iš anksto pasiruoškite kitus mėsainiams reikalingus ingredientus: sūrio riekeles, salotas, pomidoro riekeles. Raugintą agurką taip pat supjaustykite plonomis juostelėmis (jei naudojate karnišonus – pjaukite išilgai plonais griežinėliais).
4. Mėsainių bandelių vidinę pusė aptepkite sviestu.
5. Paruoškite jautienos paplotėlius. Maltą jautieną padalinkite į dvi dalis ir suformuokite apvalius paplotėlius. Formuokite juos pora centimetrų didesnio skersmens nei bandelės, nes kepdami šiek tiek sumažės. Patarimas: galite pirkti ir kepti jau paruoštus mėsainių paplotėlius.
6. Prieš pat kepdami, jautienos paplotėlius iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
7. Dėkite į įkaitintą kepsninę ant grotelių ir kepkite po porą minučių iš abiejų pusių, arba kol vidinė temperatūra pasieks 70 °C temperatūrą.
8. Apvertę paplotėlius, jiems baigiant kepti (likus 1-2 minutėms), ant kiekvieno uždėkite po dvi riekeles sūrio. Šalia išdėliokite bandeles (sviestu aptepta puse žemyn). Kol sūris išsilydys, jautiena baigs kepti, o bandelės lengvai apskrus. Patarimas: jei naudojate mažą kepsninę, bandeles galite apkepti atskirai, prieš kepant jautieną.
9. Surinkite mėsainius. Abi bandelės puses aptepkite majonezo-barbekiu padažu.
10. Ant apatinės bandelės dalies išdėliokite plonus rauginto agurko griežinėlius. Dėkite salotą, pomidoro riekelę, ant šios – jautienos paplotėlį su sūriu. Ant viršaus dėkite porą dosnių šaukštų karamelizuotų svogūnų.
11. Užvožkite antrąją bandelės pusę ir ragaukite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Biržų duona“.
#reklama #birzuduona