Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsBlynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAISALDUMYNAI

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai lietiniai blyneliai

parašė Asta 17 Bir ’15
Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai lietiniai blyneliai

Prie to priprasti tikriausiai neįmanoma. Vakar pirmąkart į rankas paėmiau savo trečiąją knygą; ir štai vėl tas jausmas – nutvilkantis iki pirštų galiukų. Akimirkai apsukantis galvą ir atimantis amą. Mano rankose – mano knyga. Trečioji. Ne mažiau gardi, įvairi, ryški ir spalvinga. Ir tikrai labai saulėta!

Tikiuosi, jog saulę, pasislėpusią tarp šiugždančių knygos puslapių, atrasite ir Jūs. Tikiuosi, kad kai kepsite blynus ar vaflius pagal išsirinktą receptą, Jūsų virtuvę tikrai užlies pro langą plūstelėję šilti saulės spinduliai. O kai juos ragausite, atgnybsite pirmą jų kąsnelį, lėtai jį kramtysite, kai pajusite jų skonį, – aš tikiuosi, kad Jūs maloniai nustebsite iš naujo atradę blynus ir vaflius, visą begalinę jų skonių puokštę.

Sauletos_virtuves_Blynai ir vafliai_virselis_2D_650

Kurdama šią knygą, aš jaučiausi būtent taip – kaskart stebindama save vis naujais skoniais. Kas galėtų pagalvoti, kad yra tiek daug įvairių blynų ir vaflių! Tikrai yra, užtikrinu. Jei praversite šios knygos puslapius, tuo įsitikinsite patys. Aš pati maišiau jų visų tešlą, niūniuodama stovėjau prie keptuvės ir vaflinės bei juos kepiau, tuomet ragavau, o dažniausiai ir valgiau pilnais žandais, šypt. Ir fotografavau, ir ant šimtų popieriaus skiaučių rašiau dešimtis receptų, kurie visi šiandien čia –  „Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knygoje“.

Tai knyga visiems, kurie myli blynus ir vaflius. Saldžius ir nesaldžius. Lengvus ir sočius. Pusryčiams, pietums ir vakarienėms, o taip pat – ir desertams, o gal net šventėms! Visiems, kuriems kepamų blynų bei vaflių kvapas kutena nosis, verčia rytais iš lovos ir skatina basomis kojomis skubėti į virtuvę. Visiems, kurie dažnai mėgsta greitiems pietums ar vakarienei per penkias minutes užsimaišyti vis skirtingų blynelių ar vaflių tešlą. Visiems, kurie yra pakankamai drąsūs ir smagūs, kad vietoje įprasto torto gimtadieniui susluoksniuotų blynų tortą. Žinot, iš tiesų… tai yra knyga visiems! 

Šokoladiniai lietiniai blyneliai (2)

Skonis: 10/10. Šokoladas, riešutai, riešutų sviestas, karamelė – ar žinote, kaip šiuos visus skonius ir šiuos blynelius pavadinčiau vienu vieninteliu žodžiu? Pasaka!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Šokoladiniai lietiniai blyneliai (3)

Šokoladiniai lietiniai blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 15 blynelių Paruošimo laikas: 75 min. + 1 val. šaldymas

INGREDIENTAI

Blyneliams:
4 kiaušinių
2 stiklinių (500 ml) pieno
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1/4 stiklinės (30 g) kakavos
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. druskos
2 valg. š. miltelinio cukraus
½ stiklinės (125 ml) aliejaus

Įdarui:
375 g kreminės varškės
¾ stiklinės (105 g) miltelinio cukraus
¾ stiklinės (190 g) žemės riešutų sviesto
1/3 stiklinės (90 ml) graikiško jogurto

Patiekti:
sūdytos karamelės padažo
smulkintų kepintų žemės riešutų
šokolado gabalėlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blynų tešlą. Kiaušinius elektriniu plaktuvu išplakite, kol suputos ir jų tūris padidės. Supilkite pieną, vanilės ekstraktą ir dar kartą išplakite.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską ir miltelinį cukrų. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir išplakite iki visiškai vientisos masės. Toliau lėtai plakdami, plona srovele supilkite aliejų.
3. Uždenkite dubenį su paruošta tešla maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 1 valandą ar ilgiau.
4. Iškepkite blynus. Keptuvę (22 cm skersmens) ištepkite šlakeliu aliejaus. Pilkite po samtį (apie 50 ml) tešlos į keptuvę ir greitai ją paskirstykite per visą keptuvės paviršiaus plotą. Kepkite, kol blyno paviršius sutirštės ir pamatysite kylančius burbuliukus, o kepanti blyno pusė gražiai apskrus.
5. Atsargiai apverskite ir lygiai taip pat apkepkite antrą blyno pusę. Iškepkite visus blynus ir palikite, kad šiek tiek atvėstų.
6. Paruoškite įdarą. Elektriniu plaktuvu iki vientisos masės išplakite kreminę varškę, miltelinį cukrų, žemės riešutų sviestą ir graikišką jogurtą.
7. Paruoškite blynelius. Imkite po vieną lietinį blyną. Į jo centrą dėkite po šaukštą paruošto kremo ir tolygiai paskleiskite per visą blynelio paviršių.
8. Perlenkite blynelį per pusę, tuomet – dar kartą per pusę.
9. Patiekite. Patiekite blynelius nedelsiant, apšlakstę juos sūdytos karamelės padažu, apibarstę saujele riešutų ir šokolado gabalėlių.

blynaigraikiškas jogurtaskakavakaramelėknygosriešutairiešutų sviestassaldumynaisaldūs blynaišokoladasvafliaivarškėžemės riešutaižemės riešutų sviestas
4 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais
kitas įrašas
Grikių granola

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiramisu Affogato

Obuoliniai sausainiai

Tiramisu

Obuolių pyragas

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Braškinis pieno kokteilis

Nealkoholinis karštas vynas

Žaliasis avokadų kokteilis

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Grūdėtosios varškės blyneliai

Sviestinė duona „Brioche“

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

4 komentarai

Julė 17 Bir ’15 - 8:28 pm

Mieloji, sveikinimai! :} Ir, be abejo, jau žinau, ką šiąnakt sapnuosiu. O kadangi mano blynų repertuaras gana ribotas, jau žinau ir ką knygyne vartysiu, o gal net į krepšelį dėsiu. Tiesa – ar jau galima rasti knygynuose?

Reply
Asta 28 Bir ’15 - 8:27 am

Jule, ačiū už sveikinimus! 🙂 Tikiuosi, sapnai tąnakt buvo tikrai skanūs ir saldūs? 🙂
Knygynuose dar nėra, kol kas – tik internetiniame knygyne knygos.lt 🙂 Bet bus! 😉

Reply
aurute 18 Bir ’15 - 9:52 pm

Tu nereali! Sveikinu ir noriu padekoti uz grazias ir saldzias gyvenimo akimirkas, kuriu ir vel galesiu pasisemti ikvepta Tavo knygos – jau TRECIOOOS! Neitiketina. Lekiu pirkti!

Reply
Asta 28 Bir ’15 - 8:28 am

Labai labai ačiū už gražius žodžius! Jie įkvepia! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (77)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų