Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

parašė Asta 24 Sau ’13
Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

Jau seniai „Saulėtoje virtuvėje” nebuvo jokio torto. Buvo sausainių ir pyragų, keksiukų ir keksų, visokiausių gardumynų dailiuose stikliniuose indeliuose ir net gardžių kavų su grietinėlės kalnais… o štai torto tikrai seniai nebuvo. Tikriausiai todėl, kad jau prieš keletą metų atradome, laikui bėgant įsitikinome, ir dabar galime sakyti, jog tikrai turime savo mylimiausią. Tą vienintelį ir nepakartojamą, kurio vardas yra „Snickers”. Būtent šį tortą gaminu tada, kai torto reikia čia ir dabar, kiek įmanoma greičiau. Arba tada, kai keliauju pas mažai pažįstamus žmones, kurių skonio subtilybių net nenumanau. Tuomet, kai ateina didelė šventė ir jai reikia torto – kai žmonių daug, reikia to, kas patinka visiems. Arba tuomet, kai tortas turi ištverti keliones autobusu arba net per vasaros karščius sėkmingai ne vieną valandą stovėti ant vaišių stalo. Šis tortas… dievaži, kepu jį jau ne vienus metus, dešimtis kartų per metus, bet jis tikrai patinka visiems. Mažiems ir dideliems, tortus dievinantiems ir jų dažnai net nepastebintiems. Stebuklas? Galbūt.

Ką aš noriu pasakyti? Kad taip jau yra, jog pastaruoju metu, kai tik prisireikia torto, aš imu ir pasirenku lengviausią kelią. Tiesa, naujų tortų receptų turiu nemažą šūsnį, bet jiems vis neateina laikas. Tiksliau, neatėjo iki šio karto.

Rūsyje verkiant pagalbos šaukėsi kelios dėžės obuolių, o man reikėjo iškepti tortą gimtadieniui. Jau mąsčiau, kad išsisuksiu su prabangesniu obuolių pyragu, kai visai netyčiom užtikau receptą… obuolių torto. Šiek tiek pagūžčiojus pečiais, paabejojus ir pasvarsčius, nusprendžiau, kad surizikuoti verta. Ir iškepiau… net du.

Skonis: 8/10. Šis tortas neabejotinai kitoks nei mums įprasti tortai. Jo saldumas priklauso nuo naudojamų obuolių, o aš naudojau nelabai saldžius, todėl ir tortas buvo itin gaivus ir palyginti nesaldus. Gera žinia ta, jog tortas nėra sausas – jis tvirtas, tačiau obuolių sluoksniai puikiai sudrėkino lakštus. Na, o apie viršutinį graikinių riešutų sluoksnį nereikia nė kalbėti. Jis – atsvara visam gaiviam ir nesaldžiam tortui. Nes jis saldus, karamelinis, nuodėmingas. Ir fantastiškai skanus. Man, nuodėmingų tortų mėgėjai, šis sluoksnis buvo pats skaniausias. Kita vertus, tarp ragavusiųjų buvo žmogus, kuris sakė, jog tortas nuostabus, nes nesaldus ir gaivus. Na, o mano išvada būtų tokia: tortas toks įdomus ir toks kitoks, jog jį išmėginti rekomenduočiau visiems gardumynų mėgėjams.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Śladami Słodkiej Babeczki

Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: du 22 cm. skersmens tortai Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

Torto lakštams:
350 g miltų
250 g margarino
100 g cukraus
2 valg. š. grietinės
2 kiaušiniai
2 arb. š. kepimo miltelių

Obuolių sluoksniams:
2 kg obuolių (svoris jau paruoštų)
2 pakeliai geltonos spalvos želė (naudojau Dr. Oetker citrinų ir apelsinų želė)

Riešutų sluoksniui:
300 graikinių riešutų, kapotų
160 g cukraus
4 valg. š. medaus
3 valg. š. pieno
110 g sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite torto lakštus. Į dubenį išsijokite miltus ir kepimo miltelius.
2. Sudėkite cukrų, kiaušinius, grietinę ir mažais kubeliais pjaustytą margariną.
3. Išminkykite minkštą tešlą. Padalinkite į šešias lygias dalis.
4. Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į 22 cm skersmens apskritimą.
5. Kepkite kiekvieną lakštą atskirai iki 210°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 minučių, kol gražiai parus.
6. Atvėsinkite.
7. Paruoškite obuolių sluoksnį. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.
8. Uždengtame puode kaitinkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.
9. Supilkite želė miltelius ir gerai išmaišykite.
10. Truputį atvėsinkite.
11. Paruoškite riešutų sluoksnį. Visus riešutų masei skirtus produktus sudėkite į keptuvę.
12. Maišydami kaitinkite, kol masė užvirs.
13. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
14. Surinkite tortą (iš viso – du tortus). Ant pagrindo dėkite pirmąjį torto lakštą, lengvai apšlakstykite jį sirupu (vandeniu, sumaišytu su keliais šaukšteliais cukraus), aptepkite puse obuolių masės.
15. Dėkite antrąjį torto lakštą, šiek tiek delnais paspauskite. Sudrėkinkite sirupu ir tolygiai aptepkite likusia obuolių masės dalimi.
16. Dėkite trečiąjį torto lakštą, vėl šiek tiek delnais paspauskite ir sudrėkinkite sirupu. Tolygiai aptepkite riešutų mase.
17. Dėkite į šaldytuvą. Tortas skaniausias kitą ar dar kitą dieną, kai nuo obuolių torto lakštai tampa minkšti ir drėgni.
18. Skanaus!

graikiniai riešutaigrietinėmedusobuoliairiešutaisaldumynaitortasželė
14 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbierinis pyragas
kitas įrašas
Pyragas su kreminiu sūriu ir bananais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais...

Bananų duona su avižiniais dribsniais

Meduolių desertas su bananais

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Keksiukai su braškių kremu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės ir pistacijų tortas su avietėmis

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

Tinginys

Keksas su spanguolėmis

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

REKLAMA

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Makaronų apkepas su tunu

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

14 komentarai

Justyna 24 Sau ’13 - 7:48 pm

Tortas labai gražiai atrodo! Tikiu, kad ir skanus buvo. Progai pasitaikius būtinai išbandysiu 🙂

Reply
Asta 25 Sau ’13 - 12:25 pm

Ačiū! Lauksiu atsiliepimų 😉

Reply
Rolanda 24 Sau ’13 - 7:59 pm

O sakykit ar graikiniu riesutu sluoksnyje ju skonis labai atsiskleidzia? nes asmeniskai ju nemegstu, kazi kokiais pakeisti galeciau 🙂 o receptas idomus!

Reply
Asta 25 Sau ’13 - 12:26 pm

Na, intensyviausias čia yra karamelės saldumas, tačiau graikinių riešutų skonis čia taip pat, žinoma, jaučiasi. Jei nemėgstate šių riešutų, tiesiog pakeiskite mėgstamais 😉

Reply
Kriste 28 Sau ’13 - 7:26 pm

Labas. Si, ar jau bent labai labai panasaus torto recepta jau dagiau nei desimtmeti zinau, ir tiesa sakant dievinu ! 🙂 Puikiai tinka nulupti zemes riesutai ir mandarinu skilteles imaisyti i tarkuotu obuoliu mase, o taip pat vietoje kepamu lakstu naudojam tokius riesutinius tortu lakstus, kuriu galima nusipirkti parduotuveje. Jei nemegstate graikisku riesutu (kaip as), to virsutinio sluoksnio net nebutina! Tortas puikus, tikrai rekomenduoju gaminti 🙂

Reply
Asta 5 Vas ’13 - 4:09 pm

Kriste, ačiū už pasidalinimą vertinga patirtimi bei patarimais 🙂

Reply
Joana 29 Sau ’13 - 4:38 pm

Tobulas tortas! Labai paprastas ir tuo pačiu naujas ir įdomus – bus gaminamas dar tikrai ne kartą 😉

Reply
Asta 5 Vas ’13 - 4:10 pm

Joana, labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Jane Navardauskas 11 Vas ’13 - 2:29 pm

Do you have an English translation of this recipe including measurements? It looks delicious! Thank you

Reply
Asta 24 Vas ’13 - 3:28 pm

Jane, no, I haven’t but you can find it here: http://babeczka.zuzka.pl/en/2012/12/sekaczek/ 🙂

Reply
jurgita 6 Rgp ’13 - 9:25 am

Man klausimelis kilo.. o kur dingo dar trys lakstai? Berods sesis kepti reikia, o pertepti tik trys.

Reply
Asta 6 Rgp ’13 - 12:27 pm

Jurgita, antrame torte dingo 😀 Štai ši eilutė viską paaiškina: „Porcijų skaičius: du 22 cm. skersmens tortai” 🙂

Reply
Laima 22 Rgs ’13 - 1:23 pm

o tai ir obuoiu ir riesutu mase irgi dalint dviem tortams?

Reply
Asta 1 Spa ’13 - 9:34 am

Taip, Laima, viską dalinkite dviems tortams 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų