Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

GĖRIMAIŠaltieji gėrimai

Šalta juodoji arbata su persikais

parašė Asta 27 Lie ’14
Šalta juodoji arbata su persikais

Karšta. Beveik tropikai. Darbą iškeitus į ežerą ar jūrą, būtų tobula vasara. Nors ir dabar negaliu skųstis – ypač aš, nuolat svajojanti apie šilumą ir saulę ištisus metus. Tik štai mintis rišliai dėlioti truputį sunku. Ir apskritai, ar prie kompiuterio tokiu oru reikia sėdėti?! Ne, tikrai ne. Marš į lauką. Prie jūros, ežerų, į pievas ir miškus. Maudytis, degintis ar pagulinėti ant žolės medžio pavėsyje.

O kad neperkaistumėte, susimaišykit ąsotį šaltos arbatos. Gaivinančios, skanios, idealios karštą vasaros dieną.

Šalta juodoji arbata su persikais (3)

Skonis: 10/10. Šalta juodoji arbata su persikais yra maloniai saldi, tačiau gaivinanti. Jei mėgstame mažiau saldžius gėrimus, dalį persikų sulčių pakeiskite didesniu citrinų sulčių arba vandens kiekiu.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Šalta juodoji arbata su persikais (2)

Šalta juodoji arbata su persikais

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 stiklinės Paruošimo laikas: 15 min. + arbatos vėsinimas

INGREDIENTAI

3 puodeliai (750 ml) vandens
4 pakeliai juodos arbatos
¼ puodelio (50 g) rudojo cukraus
1 puodelis (250 ml) natūralių persikų sulčių
½ puodelio (125 ml) citrinos sulčių
ledo kubeliai

2 persikai
1 citrina
šviežių mėtų lapeliai

GAMINIMO EIGA

1. Vandenį užvirkite ir užpilkite juo penkis pakelius juodos arbatos.
2. Suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
3. Palaukite apie 10 minučių, tuomet arbatos pakelius išimkite.
4. Supilkite citrinos sultis, persikų sultis ir išmaišykite. Palikite, kol visiškai atvės.
5. Į šaltą arbatą įmaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, riekelėmis pjaustytą citriną ir šviežių mėtų lapelius.
6. Suberkite ledo kubelius, išmaišykite ir patiekite nedelsiant. Skanaus!

Šalta juodoji arbata su persikais (4)

arbatacitrinosgaivieji gėrimaigėrimaimėtospersikaišaltieji gėrimaisultys
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Prancūziškas batonas (Baguette)
kitas įrašas
Kavos ledai su pieniško šokolado gabaliukais

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų kava

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis kokteilis su persikais

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

LENGVI KĄSNELIAI

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

Salotos su traškiais avinžirniais

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Naminiai mėsainiai

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Kreminis airiško viskio likeris

2 komentarai

Ilona 26 Geg ’15 - 5:16 pm

Man toks klausimėlis iškilo dėl juodosios arbatos. Kaip žinia juoda arbata labai stipri, ją 10 min palaikius kogero gaunasi vadinamasis “čefyras”. Ji išties turi būti nepaprastai stipri? Citrinos sultys kaip suprantu tai ta tikroji ką tik išspausta citrina ar pakelyje kaip tradicinės sultys gali būti? Tas pats klausimas ir dėl persikų ar užtenka pasikliauti, kad ant pakelio parašyta 100 proc. persikų sultys?

Reply
Asta 31 Geg ’15 - 12:15 pm

Ilona, juodoji arbata yra stipriai atskiedžiama sultimis, todėl ji turi būti tikrai stipri – galutiniame rezultate turėsite tikrai ne tokį stiprų gėrimą 🙂 Dėl sulčių: citrinų naudoju natūralias, pati išspaudžiu iš citrinų. O persikų sultis renkuosi, kaip ir rašote, tokias, kurių sudėtyje daugiausiai persikų 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Raudonojo aksomo migdoliniai morengai (Red Velvet Macarons)

    12 Vas ’14
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

    17 Sau ’21
  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (486)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (75)
    • Desertai indeliuose (55)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų