Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Špinatų, porų ir varškės apkepas

parašė Asta 16 Vas ’10
Špinatų, porų ir varškės apkepas

Ei, žiemos mylėtojai, ei, sniego garbintojai, ar girdit? Taip taip, ar čia kažkam patinka sniegas? Gal kažkam jo per mažai, o gal yra toli nuklydusių ir saulėje/lietuje jo pasiilgusių?

Nagi, kam reikia? Parduodu, ne, atiduodu, dideliais dideliausiais kiekiais, dar primokėsiu, tik imkit. Visus tuos kalnus iš mano kiemo, prašau, ir sniego upes, nusidriekusiais takais takeliais, ir dar didžių didžiausias pusnis tolimam kaimelyje, prie mažo namelio, kur brendi brendi, o sniego iki kelių (ne, neperdedu, tikrai tikrai!), o tai taip džiugina pirmą dieną, verčia krykštaut, ir šaukti – žiūrėk, bėgu ant to kalniuko supustyto, ir tik rankytės kyšos, pažiūrėk, ar mataus? – bet antrą dieną, ir trečią, ir toliau, toliau… atiduodu, imkit.

Keičiam į pavasarį, prašau? Į žolę, saulę ir pliusinę temperatūrą.

Žiema žiema, bėk iš kiemo!

Skonis: 9/10. Lengvas, švelnus ir sveikuoliškas apkepiukas. Daugiau ar mažiau panašus į kiek prabangesnį omletą – kai kasdieniai kiaušinių vartojimo būdai pabosta 🙂

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Kalyn’s Kitchen

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

gabalėlis (~ 50 g) poro (stiebo)
2 arb.š. alyvuogių aliejaus
100 g špinatų lapų, nuplautų ir nusausintų
5 kiaušiniai, lengvai išplakti
1 – 2 arb.š. mėgstamų prieskonių (česnakinės druskos, džiovintų krapų, sausų garstyčių, citrinos žievelės, baltųjų pipirų, paprikos miltelių, malto imbiero, džiovinto raudonėlio, baziliko, rozmarino, čiobrelių ar kt.)
gruskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
110 g varškės

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 ºC temperatūros.
2. Varškę sutrupinti tarp pirštų iki smulkių gabalėlių.
3. Porą perpjauti išilgai į keturias dalis, tuomet kiekvieną jų supjaustyti plonomis riekelėmis.
4. Aliejų įkaitinti keptuvėje, sudėti porus ir pakepinti 3-4 minutes. Sudėti špinatų lapus ir pakepinti dar 3-4 minutes. Kol daržovės kepa, kiaušinius lengvai išplakti su prieskoniais, druska ir pipirais.
5. Kepimo indą ištiesti kepimo popieriumi. Sudėti pakepintas daržoves, ant viršaus suberti trupintą varškę ir galiausiai užpilti paruoštu kiaušinių plakiniu. Naudojantis šakute, kiaušiniu plakinį paskirstyti taip, kad jis pasiektų ir varškės, ir daržovių sluoksnius.
6. Kepti 20 – 25 minutes, kol kiaušinių plakinys sutirštės, o apkepo paviršius gražiai parus.

apkepaskiaušiniaiporaišpinataivarškė
16 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mielinės bandelės su dešrelėmis
kitas įrašas
Tortas „Boružė”

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Bananinis varškės apkepas

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Tiramisu Affogato

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragėliai su mėlynėmis

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

Minkštas cukinijų pyragas su varške ir trupiniais

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Pyragas su graikiniais riešutais, šokoladu ir brendžiu

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

16 komentarai

Indre 17 Vas ’10 - 12:49 am

Mmmm porai apkape – skanumėlis. Kartą išbandžius norisi dar.

Reply
Asta 17 Vas ’10 - 10:01 am

Visiškai pritariu, Indre! 🙂
Aš kažkadaise kepiau tokį paprastutį tik porų apkepą (daug porų, kiaušinių-pieno-prieskonių plakinys, apskrudęs sūris ant viršaus), tai irgi skanus variantas, bet šis – pagardintas dar ir špinatais, ir varške – tikras gėėėris 🙂

Reply
Eglė 17 Vas ’10 - 9:54 am

Asta, nebijok, aš tavo fronto nepalikau, tik užvakar ryte taip pakvipo pavasariu, kad net ir ta žiema nebaisi pasirodė 🙂

Pas tave kepiniai nesvarbu saldūs ar nem gardžiai į mane žiūri ir dar gardžiau kvepia.

Reply
Asta 17 Vas ’10 - 10:06 am

Egle, žiūrėk tu man 😀 Juokauju, žinoma, juk jei jau nuoširdžiai, tai labai labai reikėtų išmokti stipriai mylėti kiekvieną metų laiką, džiaugtis juo ir mėgautis 🙂

Ir ačiū už gražius žodžius mano kepiniams, labai gera girdėti 🙂

Reply
Rita 17 Vas ’10 - 1:06 pm

vaje koks skanuolis ir dar tokia nuotrauka jauki ir viliojanti 🙂 būtinai reikės išbandyti, be galo mėgstu varškės ir špinatų derinį 🙂

Reply
Asta 17 Vas ’10 - 2:59 pm

Rita, būtinai išmėgink ir pasidalink įspūdžiais! 🙂 Nors tikiu, kad jei mėgsti šį derinuką, tie įspūdžiai bus tik patys geriausi 😉
Nuotrauka net man pačiai miela – juk ten saulės spindulėlis matos! Pavyko sugauti bent vieną 🙂

Reply
Dalia 17 Vas ’10 - 4:06 pm

oi kaip tokio noreciau 😉

Reply
Asta 17 Vas ’10 - 4:30 pm

Dalia, na, čia toks viens-du-trys-ir-valgau kepinukas, kad vos tik panorėjus galima greit žygiuot virtuvėn 🙂

Reply
julė 17 Vas ’10 - 9:36 pm

nuklydusiems link saulės ir lietaus, sakai 😀
na pas mus kokie plius septyni. ryte grįžau iš paskaitų – apie 11 – sustirusi ne-ky-fai, bet atsigaivėliojau ir ryžausi iškišti snapą laukan, ligi bibliotekos, – tai kąąąąą jūūūūs, šiluma kaulų nelaužo, bet ir be pirštinių važiuoti įmanoma! net nustebau. va.!

Reply
Asta 17 Vas ’10 - 10:55 pm

Sakau, Jule, sakau, su tokiu baltučiu pavydu, ką beslėpsi.. 😀 Ir nuoširdžiu pasipiktinimu, kaip gi tu taip jau ne-ky-fai sušalai prie šitoookio pliuso, a? 😀 Ką darytum Lietuvėlėj sėdėdama? Vai vai vai, baisu ir pagalvoti 😛
Nors šiandien ir man teko iškišt nosį laukan ir dar pasivaikščiot nemenkai, tai išvadą padariau, kad sunkiai, bet gyvent galima 🙂

Reply
julė 18 Vas ’10 - 10:40 am

aš spėju, kad kai grįšiu balandį, tai nebus lietuvoj šilčiau nei dabar pas mumis; šian iki 12 pliuso žada 😀 gal net įveiksiu tinginį ir pasivaikščiot išeisiu.
matai, aš čia su lengva pavasarine striukute be jokio jokio pašiltinimo – medvilnė ir pamušalas – tai gal dėl to taip minusai trenkia ,)

Reply
Asta 18 Vas ’10 - 8:31 pm

Ei, aš šiandien net prie minus trijų ar kiek ten buvau pasivaikščiot, nors nosis kažkodėl nuraudo lyg prie minus trylikos 🙂 Todėl ir tu, tikiuos, pasinaudojai proga, o tinginį paslėpei kažkur giliai giliai kampe! 😉

O pasiaiškinimą dėl sriukės priimu, supratau ir jau nebesipiktinu – aš irgi drebėčiau su plonyte prie dvylikos ar septynių tuo labiau 😀

Reply
Goda 29 Geg ’12 - 2:16 pm

pas mane jau kepa sis apkepas su kai kuriais pakeitimais – vietoj poro naudojau svoguna, ji apkepiau keptuvej su trupuciu cukraus, druskos ir balzamiko acto, kol vos susicukravo, tada dejau spinatus ir viska jau pagal receptus. laukiu kol iskeps ir paragausiu sio kepinio

Reply
Asta 2 Bir ’12 - 7:08 pm

Goda, labai tikiuosi, kad patiko? 🙂

Reply
viksva 13 Lap ’19 - 12:42 pm

aš pirmiausia ištrinu varškę su kiaušinių tryniais. druskos ir cukraus ( pagal varškės rūgštumą).sudedu pakepintas daržoves, išplaku baltymus iki geros konsistensijos ir atsargiai įmaišau į varškę su daržovėmis. supilu į indą išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvesėliais, prismaigstau sviesto sočiai.

Reply
Asta 24 Lap ’19 - 6:23 pm

Viksva, džiaugiuosi, kad atradote mėgstamiausią recepto interpretaciją 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų