Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių ir varškės blynai

parašė Asta 13 Vas ’23
Bulvių ir varškės blynai

Sakykit ką norit, bet bulvės lietuvių širdyse (ir virtuvėse) turi specialią vietelę, šypt. Mūsų šeima – ne išimtis. Mėgstam viską iš bulvių, kaip ir viską iš varškės, o sujungti šiuos du į vieną – irgi visada gera mintis.

Bulvių ir varškės blyneliai – paprasti kaip dukart du, visada sutinkami šypsenom ir suvalgomi iki paskutinio blynelio. Ko gi dar galėčiau norėt?

  • Panašius blynus kepu ir kitaip: vien iš bulvių ar su sūriu. Bet būtent varškė jiems suteikia išskirtinio lengvumo, švelnumo.
  • Valgyti galite visaip: su grietine, su grietinės ir sviesto padažu, su grietinės ir varškės padažu, su šoninės, svogūnų ir grietinėlės padažu. Man skaniausia – su grietine ir šoninės padažu.
  • Blynams galite naudoti virtų bulvių ar bulvių košės likutį.
  • Skaniausi blynai karšti ir švieži, bet gardūs ir atvėsę, ir pašildyti, tad būtų puikūs pietūs dėžutėje.

Visą produktų krepšelį šiam receptui susirinkau „Lidl Lietuva“. Įprastai vis pasakoju apie temines „Lidl“ savaites ir pasaulio virtuvių asortimentą, bet ar žinojot, kad parduotuvėse gausu lietuviškų produktų: nuo daržovių iki duonos, mėsos bei pieno produktų, įskaitant ir šalies ūkininkų produkciją. Šiems blyneliams naudojau bulves, varškę, kiaušinius, šoninę, svogūnus, grietinę, grietinėlę, kurių visų kilmės šalis – Lietuva.

Lietuviškas prekes „Lidl“ parduotuvėse pažinsite pagal specialų „Lietuvos gamintojo“ ženklinimą ant pakuotės. Tuo tarpu „Eurofins“ (pasaulinio kokybės tyrimų lyderio) ženklu žymimi tik itin aukštos kokybės produktai.

Tad šįkart mano kvietimas kitoks: nesidairykim į tolimus kraštus, likim namuose, gaminkim jaukiai ir lietuviškai. Šie blynai – tikrai skanūs. Jei nekepsit šiomis dienomis, išsisaugokit Užgavėnėms – juk nėra labiau užtikrinto būdo žiemai iš kiemo išvaryti nei kad pilnais žandais valgant sočius bulvinius blynus!

Bulvių ir varškės blynai

Atsispausdinti
Porcijos: 18-20 blynelių Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Blynams:
500 g virtų bulvių
2 pakuočių (360 g) varškės (9 proc.)
2 kiaušinių
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ stiklinės (70 g) miltų

aliejaus (kepti)

Padažui:
1 didelio svogūno
100 g šaltai rūkytos šoninės
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
ryšelio krapų

Patiekti:
riebios grietinės
svogūnų laiškų

GAMINIMO EIGA

1. Virtas bulves sutrinkite grūstuvu. Sumaišykite su varške ir kiaušiniais. Įmaišykite druską, pipirus ir miltus.
2. Semkite po kupiną šaukštą masės ir tarp delnų formuokite apvalius blynelius.
3. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus. Kepkite blynelius po kelias minutes iš abiejų pusių, kol išorėje gardžiai apskrus, o viduje bus iškepę.

4. Kol blyneliai kepa, paruoškite padažą. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir šoninę. Kepkite, kol svogūnai suminkštės ir šoninė apskrus. Apliekite grietinėle ir dar trumpai pakaitinkite. Pagardinkite smulkintais krapais.

5. Blynelius patiekite su grietine ir šoninės-grietinėlės padažu. Apiberkite saujele smulkintų svogūnų laiškų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė

blynaibulvėsgrietinėlėpietūsšoninėsvogūnaisvogūnų laiškaivakarienėvarškė
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
„Juodojo miško“ pyragėliai
kitas įrašas
Makaronų sriuba su vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Švediški mėsos kukuliai

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Vištienos suktinukai su morkomis

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Pica su pesto padažu ir vištiena

Falafeliai su Tahini padažu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Lašišos paštetas

Makaronai su padažu „Bolognese”

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Naminiai ledai traškiuose vafliuose

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

Sluoksniuotas angliškas desertas „Trifle“

Trupinininis moliūginis sūrio pyragas

Imbierinės eglutės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų