Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKruopų patiekalaiLENGVI KĄSNELIAISalotosŽuvis

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

parašė Asta 16 Geg ’17
APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Prieš kurį laiką man į rankas pakliuvo citata – viename kavinių tinkle, įsigydamas puodelį kavos, gali ištraukti ir vieną iš kortelių su tau skirtais dienos žodžiais – ir man tie žodžiai vis skamba, ir skamba. Niekaip negaliu išmesti iš galvos, nes vis pasijaučiu atsidūrusi situacijoje, kurioje jie labai tinka. Ir vėl!

„Geras miškas lengvai neužauga – kuo didesnis vėjas, tuo tvirtesni medžiai.“ (J. Willard Marriott)

Tiesa ta, kad aš labai mėgstu, kai viskas vyksta labai lengvai ir sklandžiai. Kai sprendimai ateina patys ir pasirodo esantys labai teisingi. Kai dalykai klostosi taip, kaip iš jų tyliai ir tikiesi. Kai kažką suplanavus, įgyvendini tai vienas-du-trys. Kai, atrodo, visas pasaulis ir visata drauge su tavim eina pasirinktu keliu, iš jo patraukdama grumstus, akmenėlius ir dygias šakas, kad tik nesukluptum, kad tik nesusižeistum. Kad tik nesugalvotum sustoti ar, dar blogiau, apsisukti ir grįžti į kelio pradžią.

Kaip dažnai taip būna? Tikriausiai (beveik) niekada.

Užgniaužusi savo pasipiktinimą ar nusivylimą, suprantu, kad pasaulis ir visata nori tik gero. Jie žino, kad dešimtis kartų suklupę, parkritę, apsibraižę ir užsigavę mes pamažu tampame nepalyginamai stipresni. Kad taip mes užsiauginame ne tik storesnę odą, bet ir stipresnę valią, tvirtesnį ryžtą, galiausiai – didesnį tikėjimą. Todėl pamatę, kad žingsniuojame pasirinkta kryptimi sau pasišvilpaudami, lyg tyčia kartkartėm mums įkiša į ratus vieną kitą pagalį, pavasarį atsiunčia žiemiškas vėtras ar sugalvoja dar ką nors – to ko nors dėka lengva kaip vienas-du-trys kelionė virsta ei-kodėl-nesuprantu-o-gal-nereikia ir nu-palauk-aš-galiu kelionėmis.

Taigi. Kuo didesnis vėjas, tuo tvirtesni medžiai.

Viena, kuo tikrai reikėtų pasirūpinti – tai gilios šaknys. Šaknys, kurios mus išlaikys tada, kai vėjas pasirodys esąs per didelis. Tai mums brangių žmonių meilė, tikėjimas ir palaikymas. Tai mūsų pačių tikėjimas savimi. Tai – stiprybė nepaleisti savo svajonių, tai – žinojimas, kad net labai ilgai kritęs žemyn ir pasiekęs dugną, gali nuo jo atsispirti ir pašokti ligi debesų.

Juokinga ir baisu, kaip dažnai aš suirztu, kai dalykai vyksta ne pagal mano planą. Gali būti, kad ta kortelė su citata man į rankas pakliuvo pačiu laiku – dabar, kai aplink mane sklando daug trapių norų ir planų, labai reikia žinoti ir sau priminti, kad lengvas kelias nėra vienintelis kelias. Dažniausiai lengvo kelio net nėra. Sudėtingas, duobėtas, gyvenimą iš pagrindų supurtantis kelias – štai koks jis, vedantis į laimę ir sėkmę.

 Salotos su rukyta lasisa

 Salotos su rukyta lasisa

Salotos su rūkyta lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

½ stiklinės bulguro kruopų
½ stiklinės vandens
žiupsnelis druskos
1 arb. š. aliejaus

1 skardinė (400 g) raudonųjų pupelių
½ raudonojo svogūno
10 vnt. mažų pomidoriukų
ryšelis (apie 8 vnt.) ridikėlių
50 g sultenių
150 g rūkytos lašišos

Padažui:
2 valg. š. sezamų aliejaus
1 arb. š. sojų padažo
1 arb.š. balzaminio acto
1 skiltelės tarkuoto česnako

GAMINIMO EIGA

1. Nedideliame puode užvirkite žiupsneliu druskos pasūdytą vandenį. Jam užvirus, nuimkite nuo ugnies, suberkite bulguro kruopas, įpilkite šaukštelį aliejaus, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 8 minutes, kol kruopos išbrinks. Išbrinkusias išmaišykite šakute.
2. Dubenyje sumaišykite raudonąsias pupeles, smulkiai kapotą raudonąjį svogūną, perpus perpjautus pomidoriukus, pasmulkintus ridikėlius, sultenes ir plonomis juostelėmis supjaustytą rūkytą lašišą. Suberkite ir įmaišykite atvėsintas bulguro kruopas.
3. Padažui visus produktus sudėkite į mažą stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir supurtykite, kol gausite vientisą padažą. Supilkite į dubenį su salotomis ir išmaišykite.
4. Padalinkite į du dubenėlius ir patiekite.


 Salotos su rukyta lasisa

balzaminis actasbulgurasbulguro kruoposčesnakailašišapomidorairaudonasis svogūnasridikėliaisalotossezamų aliejussojų padažassultenės
4 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru ir šilauogėmis
kitas įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Šokoladainis su kava ir kreminio sūrio sluoksneliu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Varškės apkepas su brokoliais

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Obuoliniai varškėčiai

Makaronai su lašiša ir žirneliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Pyragėliai su kremu ir vaisiais

Varškės ir obuolių plokštainis

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

Prancūziškas obuolių pyragas

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Sviestinė duona „Brioche“

Obuoliniai varškėčiai

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

4 komentarai

ninel 20 Geg ’17 - 8:38 am

Puiki idėja. 😀

Reply
Asta 29 Geg ’17 - 10:02 am

Ačiū! Ir tikrai labai gardi 😉

Reply
Paulina 20 Geg ’17 - 11:52 am

O, būtinai reikės pasigaminti! Tik apsižiūrėjau, kad namie turim bolivinės balandos – ar jos irgi reikėtų panašiu būdu išsivirti pusę stiklinės? Ar siūlytumėte mažiau? 🙂

Reply
Asta 29 Geg ’17 - 10:03 am

Paulina, manau, galite virti pusę stiklinės – tik ne pagal bulguro, o pagal bolivinės balandos virimo instrukcijas 😉 Skanaus!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų