Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Tobulas varškės apkepas

parašė Asta 6 Spa ’09

Skonis: 10/10. Nesuskaičiuojamą skaičių kartų bandžiau, bandžiau ir vėl, ir dar kartą bandžiau išgauti tą nuostabų, fantastišką, neįtikėtiną ir žodžiais neaprašomo skonio varškės apkepą, kurį kažkada ir kažkur ragavau, o paskui netyčiom atradau vienoj jaukioj valgyklėlėj tomis popietėmis, kai paskaitos trunka per ilgai. Taigi, bandžiau ir bandžiau. Dėjau to mažiau, o ano daugiau. Ar išvis nedėjau. Ar dėjau ką kitą. Ir taip toliau, ir panašiai.

Ir tada, vieną gražią dieną, kai bandžiau kepti pagal dar vieną receptą, ir jau ne itin tikėjausi – net viltis kažkada juk miršta, cha cha – man pavyko!!! Nuo tos dienos mūsų namuos varškės apkepas valgomas dar dažniau ir tik šis – tikrai tobulas. Purus, minkštas, neįtikėtinai kvapnus (ak, romo esencija..) ir… labai labai tobulas! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? SM

Tobulas varškės apkepas

Tobulas varškės apkepas

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

300 g liesos varškės
2 kiaušiniai
4 valg.š. manų kruopų
1/2 puodelio pieno
3 valg.š. cukraus
keli lašai romo esencjos

GAMINIMO EIGA

Manų kruopas užpilti pienu ir palikti, kol išbrinks.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, suberti varškę ir su blenderiu sutrinti iki vientisos masės, kad neliktų jokių gumuliukų. Supilti išbrinkusias manų kruopas, pagardinti keliais lašais romo esencijos ir gerai išmaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Kepti 180 ºC temperatūroje apie 30 – 40 minučių. Skanaus!

apkepasmanų kruoposvarškė
148 komentarai
17
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena
kitas įrašas
Biscotti su šokoladu ir migdolais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Naminiai mėsainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena

Rupių miltų tarta su grybais

Makaronai su pesto padažu

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Grybų ir kopūstų pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Jogurtinis braškių ir želė tortas

Sluoksniuotas medaus tortas. Ir „Stylish Blog Awards”

Žemuoginis sūrio tortas

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Obuoliniai sausainiai

Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

148 komentarai

Egle 6 Spa ’09 - 8:57 pm

Mes irgi labai panašiai kepam. Reikės pasitikslint pas mamą proporcijas. Jos apkepas – dieviškas, o aš nelabai turiu (turėjau) kur kept. Bet manų irgi dedam. ir dar razinų 😀

Reply
Dautartė 6 Spa ’09 - 11:24 pm

O, mano mamos receptas 😉 Sis apkepas tikrai puikus! 🙂
Egle, mes irgi su razinom kepam arba kartais dar migdolais pabarstome. (Beje, ar jau turi, kur kept?)

Reply
Asta 6 Spa ’09 - 11:24 pm

Egle, kad dauguma apkepų išties panašūs. Aš net nežinau, kas čia tokį nuostabų jį daro, ar čia proporcijos taip tobulai parinktos, ar… bet tikrai kažkas daro 🙂
O su razinom situacija mano namuos jau aiški 😀

Reply
Asta 6 Spa ’09 - 11:27 pm

Dautarte! Oho 😀 Atrodo, jūsų mamų receptą nužiūrėjau kažkaip 🙂 Na ir puiku – pagirkit jas, kad nuostabiai skanų apkepą kepa! 🙂

Reply
Egle 7 Spa ’09 - 8:46 am

Pateršiu Astos blog’ą, bet gal nepyks… Dautarte, jau galima sakyt – taip! Dabar eksperimentuoju, bet ne visi esperimentai isvys dienos sviesa, nes bandau susitart su tuo aparatu 🙂

Reply
Asta 7 Spa ’09 - 8:51 am

Prašom teršti į valias, aš mėgstu tokią saikingą mielą netvarką 😀
Prisidėsiu ir prie sveikinimų tuomet! Šaunu! 🙂 Man orkaitė (čia apie orkaitę kalba, ar ne? 😀 )virtuvėje geriausias draugas, tikiu, kad greit ir tu, Eglut, su ja susidraugausi 😉

Reply
Nolita 7 Spa ’09 - 2:25 pm

Mėgstu varškės apkepus ;DDDDDD
O šis tikrai atrodo labai…labai….. ( aš labai alkana dabar ;D)

Reply
Asta 7 Spa ’09 - 4:34 pm

Nolita, suprantu – pati šiuo metu beveik išbadėjus 😀
Bet, žinok, šitą tikrai verta pamėgint ir įsitikint, kad tikrai ne tik atrodo „labai…. labai…. ” 😀

Reply
Patiklumas. « Spicecoat's Blog 16 Spa ’09 - 9:43 pm

[…] Taigi, receptas yra štai čia . […]

Reply
Bananinis Varškės Apkepas « Saulėta virtuvė… 11 Lap ’09 - 5:31 pm

[…] by Asta Skonis: 9/10. Šis apkepas, atidesni iškart pastebės, keptas analogiškai pagal Tobulojo varškės apkepo receptą, tik šiek tiek padidinant normą ir – svarbiausias akcentas – pagardinant trintais […]

Reply
Danute 4 Gru ’09 - 5:38 pm

Šis varškės apkepas iš tiesų dieviškas! Ačiū už receptuką :*

Reply
Asta 5 Gru ’09 - 11:03 am

Danute, labai smagu girdėti! 🙂

Reply
Rasakkila 5 Gru ’09 - 12:46 pm

Šįryt išmėginau! 🙂 Fantastiškas! Toks purus ir lengvas.. Tikrai TOBULAS varškės apkepas. 😉

Reply
Asta 5 Gru ’09 - 1:01 pm

Ooo, kiek daug dėmesio sulaukė apkepiukas! 🙂
Labai džiaugiuosi, kad patiko – man jis taip pat nepakeičiamas, pats pačiausias iš visų varškės apkepų 🙂

Reply
rūtuliukas 13 Gru ’09 - 4:06 pm

tokį apkepą jau seniai norėjau išbandyt. bet niekad nebandžiau, nes tingėdavau trint tą varškę 😀 na bet, šiandien buvo kitaip. Pabandžiau. Hmm, niekada nesu valgius tokio apkepo 🙂 skanus! Ačiū.

Reply
Asta 13 Gru ’09 - 4:18 pm

Rūtuliuk, tingėti negarbinga, tingėti negražu… 😀 Džiaugiuosi, kad šiandien buvo kitaip ir kad išbandei, ir kad patiko 😉
Aš beveik visada varškę trinu, kad jokių gumuliukų nebūtų – ir pyragams, ir tortams, ir apkepams… visai kitas skonis 🙂

Reply
Rūta 9 Sau ’10 - 11:25 am

Pagaliau išbandžiau!!! Nuostabus apkepas 🙂 Tikrai dažnas svečias mūsų virtuvėj bus 🙂 Kitąkart dar bandysiu kepdama įdėti šviežių ar konservuotų vaisių gabalėlių – kokių persikų, spanguolių, kriaušių… Manau, irgi turėtų būt skanu!

Reply
Asta 9 Sau ’10 - 1:52 pm

Rūta, valio! 🙂 O vaisiai apkepo tikrai nepagadins, su konservuotais nebandžiau, bet bandžiau su obuolių griežinėliais ir su bananais – taip pat puikūs variantai 😉

Reply
Rasa 1 Kov ’10 - 7:35 pm

O man kazko neiskilo :((( lyg viska taip pat dariau..

Reply
Asta 1 Kov ’10 - 9:54 pm

Oi, Rasa, kaip gaila.. 🙁 Bandom ieškoti priežasčių – ar baltymus išplakei labai labai gerai – taip kad indą apvertus „žemyn galva” ir dar gerai papurčius, nė nesujudėtų baltymų masė? Būtent puikiai išplakti baltymai čia priduoda daugiausiai purumo, todėl manau, čia gali slėptis realiausia priežastis 🙂

Reply
Rasa 4 Kov ’10 - 1:23 pm

Baltymus tai tikrai gerai isplakiau..nzn o kepimo milteliu ar sodos Jus nededat?

Reply
Asta 4 Kov ’10 - 3:13 pm

Na, ne, nededu – apkepą dariau jau bent… dvidešimt, o gal ir daugiau kartų, ir nei karto nebuvo problemų. Ir ne aš viena dariau, jau visiems draugams receptas apdalintas ir gamintas, ir giriamas vis…Todėl tikrai nenumanau, kur čia bėda galėtų būti 🙁

Reply
Rūta 5 Kov ’10 - 3:10 pm

Bandau ir aš 😉

Reply
Asta 5 Kov ’10 - 7:04 pm

Sėkmės! 😉

Reply
gema 15 Kov ’10 - 12:11 pm

Labai jau skaniai turėtų gautis, šiandien pabandysiu pagal jūsų receptą. Šiaip dažnai improvizuoju, bet po to pamirštu ir kitą kartą negaliu atkartoti. Reikės užsirašinėti. ačiū

Reply
Asta 15 Kov ’10 - 6:13 pm

gema, skanaus 🙂 Tikiuosi, apkepas nenuvils ir bus vertas užsirašymo 😉

Reply
Egle B 17 Kov ’10 - 9:49 pm

Bandžiau. Skanus. Kepsiu vėl 🙂

Reply
Asta 17 Kov ’10 - 10:07 pm

Egle, džiaugiuosi 🙂 Sakyčiau, „kepsiu vėl” yra pats geriausias iš geriausių įvertinimas 🙂

Reply
Virginija 19 Kov ’10 - 9:42 pm

Super ,kaip graziai iskilo man patiko 🙂

Reply
Asta 22 Kov ’10 - 7:33 pm

Virginija, džiaugiuosi 😉

Reply
Kasparas 21 Kov ’10 - 4:53 pm

As kazkaip imeciau dziovintu abrikosu tai visai neblogai sakyciau:)
vieno nepatariu deti razinu kartu su romo esencija… kazkas ten reaguoja ir razinos aitrios kazkokios gaunas;)

Reply
Kasparas 21 Kov ’10 - 4:54 pm

tiesa dar namine varske geriau:)

Reply
Asta 22 Kov ’10 - 7:32 pm

Kasparas, pas mane beveik visad varškė naminė, bet ir pirktinė ne bėda, kai kitokių sąlygų nėra 😉 O dėl džiovintų vaisių – tikiu, kad atradimas neblogas mėgstantiems džiovintus vaisius 🙂 Ir ačiū už pasidalinimą patirtim dėl razinų. Eksperimentavimas virtuvėje – sveikintinas dalykas! 😀

Reply
jurgita 29 Bal ’10 - 7:30 pm

Visada i varskes apkepa dedavau siek tiek miltu, gaminant pagal si recepta buvo keista, kad ju nereikia. Bet isejo labai skanus.

Reply
Asta 1 Geg ’10 - 3:40 pm

Jurgita, džiaugiuosi 🙂 Matai, o aš štai niekad miltų į apkepą nededu, visada pilnai užtenka manų kruopų 🙂

Reply
Vilma 1 Geg ’10 - 7:31 pm

Pats skaniausias apkepas , kuri valgiau ar gaminau
SUPER!!! 🙂

Reply
Asta 5 Geg ’10 - 5:19 pm

Vilma, ploju katučių ir džiaugsmo, kad taip labai patiko!! 😀

Reply
Indrė 8 Geg ’10 - 11:56 am

FANTASTIŠKAS apkepas!!!!! Suvalgėm su vyru po dvi porcijas ir norim daaaaaaaaaaaar (tik jau nebetelpa)…. :)))
Ačiū!

Reply
Asta 9 Geg ’10 - 5:47 pm

Indre, valiooooooooo!!! Super! 😀
Ir nėra už ką 😉

Reply
Agnė 17 Geg ’10 - 6:34 pm

Nuostabiu nuostabiausias apkepas! Is daugybes receptu internete si pasirinkau del pavadinimo. Norejau paziureti ir kas gi cia tokio tobulo 🙂 Teisingas pavadinimas 🙂
Labai aciu uz recepta!

Reply
Asta 23 Geg ’10 - 8:53 pm

Agne, nėra už ką 🙂 Džiaugiuosi labai, kad skonis pateisino tokį drąsų pavadinimą :))

Reply
Eglaite 21 Geg ’10 - 7:11 pm

Pasirinkau šį apkepą nes visos jį giria.. 😉 už poros val ziurėsim kas gausis 😉

Reply
Asta 23 Geg ’10 - 8:53 pm

Eglaite, na, ir kaip? 🙂 Tikiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Egle 25 Geg ’10 - 4:11 pm

Tobulas apkepas! Va tik ka neseniai issitraukiau! Didelis aciu! Bandysim kitus jusu receptelius!

Reply
Asta 25 Geg ’10 - 4:19 pm

Egle, džiaugiuosi, skanaus 🙂 Ir, žinoma, prašom bandyti, skanauti ir dalintis įspūdžiais :))

Reply
a 5 Bir ’10 - 8:00 pm

koki padaza geriausia naudot prie sio apkepo?

Reply
Asta 5 Bir ’10 - 10:02 pm

a, aš labiausiai mėgstu varškės apkepus valgyti su jogurtu :)) Bet čia jau pagal kiekvieno skonį – specialaus padažo nedarau 😉

Reply
irute 17 Bir ’10 - 1:53 pm

va iskepiau ir as si apkepa.man patiko,tikrai skanus.tik va varske dejau ne liesa,o 9% riebumo ir gerai.kai iskepa reikia palaikyti orkaitei kad nepakistu temperatura staigei tada biski sukrenta.o padaza as darau toki mano vaikams labai patinka.sviesto 50g geras saukstas su kaupu cukraus arbatinis sausktelis vaniles.saukstelis miltu ir pieno.sviesta islydaus dedu cukru su vanile tada ant mazos ugnies kaitinu kad istirptu tada dedu miltus ir maisydama kaitini po kokios minutes pilu pieno ir laukiu kol tirsteja po biskeli.ir taip kol gaunasi puikus padaziukas.atvesias jis dar labiau sutirsteja.
aciu uz receptuka

Reply
Asta 18 Bir ’10 - 2:54 pm

Irute, nėra už ką, džiaugiuosi, jog patiko 🙂 Ir ačiū už pasidalinimą skanaus padažiuko 😉

Reply
asfaf 24 Bir ’10 - 10:30 am

Labas! Iš kur gauti tos romo ekstencjos?

Reply
Asta 28 Bir ’10 - 2:26 pm

Romo esencijos galima gauti visuose didesniuose prekybcentriuose – ieškoti prie vanilės, kepimo miltelių, pudingų ir t.t. 😉 Būna ji mažučiuose buteliukuose, rudu kamšteliu 🙂

Reply
Sigita 26 Bir ’10 - 4:47 pm

Sveikos,bandysiu ir aš šitą apkepą šiandien kepti,nelabai draugauju su orkaite…..O ir varškę naudosiu anglišką „Quark” ir turiu jos 250g,tikiuosi tai nesugadins puikaus skonio.

Reply
Asta 28 Bir ’10 - 2:27 pm

Sigita, su angliška varške susidurti neteko, bet tikiuosi, kad ji reikalų nesugadino 🙂

Reply
Lina 30 Bir ’10 - 4:02 pm

ir as bandau si apkepa, ka tik paragavau teslos, tesla tobulai skani :))) as kaip visad paskutine minute laukiu kol orkaite pilnai ikais, ot… jei jis ir iskepes bus toks skanus tai nzn, teks kokia varskes apkepo dieta galvot :)))

Reply
Asta 30 Bir ’10 - 4:16 pm

Lina, aišku, kad bus skanus! :)) O jei dietą varškės apkepo sugalvosi, pranešk – ir man įdomu 😀 Tokios net aš galėčiau laikytis 😀

Reply
Lina 30 Bir ’10 - 6:12 pm

na jis labai skanus tik as jis vis dar kepu… dariau is dvigubos normos, bet kazko nuo apacios mazdaug apie 0,5cm jis slapias, ragavau ten kaip ir iskepe, bet kazko slapia, nzn,tokia kaip kosele apacia, gal kai is dvigubos normos dariau visa puodeli pieno supyliau gal per daug, reikejo gal maziau… nors nera to blogo kas neiseitu i gera, pasalinsim tas kas bloga valgysim tas kas gera…. :)))))

Reply
Asta 30 Bir ’10 - 7:08 pm

Lina, kaip čia dabar taip… įdomiai. Juk ir reikėtų logiškai tada visko dvigubai daugiau – ir pieno tuo tarpu 🙂 Gal netyčia tu labai mažoj skardelėj kepei ir labai aukštas jis gavosi?
Na, šiaip ar taip, mane laaabai žavi tavo optimizmas 😀 Šaunuolė! :))

Reply
Lina 30 Bir ’10 - 10:42 pm

na reik gi turet daaauuuggg optimizmo ir gyvenimas splavotesnis tampa :)))) na nemazoj tokio kepiau, na tortinej 27×7, bet siaip tai nerealiai skanus buvo 🙂 o ta apacia kur slapoka, tai nupjoviau ir i bliudeli sudejau ir sauksteli zelatinos, pasaka koks skanus desertas gavosi :))) ryt vel bandysiu, reik paziuret kur ta klaida padariau darant is dvigubos normos :)))

Reply
Asta 1 Lie ’10 - 4:31 pm

Hey, Lina, tai dabar galvoju, tikriausiai tave ne guosti dėl nesėkmės reikia, o pasveikinti atradus 2in1 – ir apkepas varškės, ir desertas! :))) Nu aš dar kartą tave pagirsiu – tikra šaunuolė 🙂

Reply
Ineta 3 Rgs ’10 - 3:42 pm

Labai skanus apkepas, o padazas idealus yra uzpilti tirstesnio kisieliaus, labai tinka.:)

Reply
Asta 4 Rgs ’10 - 12:21 pm

Ineta, džiugu, kad patiko :))

Reply
Kris 17 Rgs ’10 - 5:52 pm

badysiu kepti, nes sunus kazkur irgi skanaus paragavo ir praso, kad iskepciau. Jau turiu varskytes, tad… atsileipimus pranesiu 🙂

Reply
Asta 18 Rgs ’10 - 4:02 pm

Kris, labai lauksiu atsiliepimų 🙂 Tikiuosi, kad ir tau, ir sūneliui apkepiukas tikrai patiks 🙂

Reply
Giedrė 20 Rgs ’10 - 8:10 pm

laba vakara 🙂
norėčiau paklausti, ar šį apkepą būtų galima kepti „luminarc” stikliniame inde…?
neturiu kepimo skardos :/ tad gal šis tiktų? 🙂
ačiū už atsakymą 🙂

Reply
Asta 22 Rgs ’10 - 11:43 pm

Giedre, aš dabar galvoju, kad aš „Luminarc” žinau stalo indus, atrodo, o ne orkaitės… Bet jei tai orkaitės indas, tai žinoma, kad gali kepti 🙂 Nors aš asmeniškai labiau mėgstu metalines kepimo formas, tačiau iš esmės tinka bet koks orkaitės kepimo indas 😉

Reply
Sigita 24 Rgs ’10 - 9:45 pm

Labas Asta,

Turiu klausimą; Ar tas apkepas turi būti minkštas, nes aš bandziau kepti jis iškilo viskas tvarkoj, bet apkepo vidus per dauk minkštas…

Reply
Asta 24 Rgs ’10 - 10:23 pm

Sveika, Sigita, o kaip suprasti, „per daug minkštas”? Na, šis apkepas ir yra man puikus dėl to, jog jis labai purutis, minkštutis ir tiesiog tirpstantis burnoje 🙂 Taigi, taip, jis tikrai nėra kietas 🙂

Reply
rudas 29 Rgs ’10 - 1:56 pm

Kartais prasisuku virtuvėje. Tai lyg meditacija (jei neprisvyla) paįvairinanti meniu ir sukelianti naujų kalbų kaimynams. Kad dar daugiau būtu smagumo , norėčiau išbandyti ir šį receptuką. Manau ,kad pasiseks ir apkepas bus purus . Atvaizduotas -atrodo gražiai. Įdomu koks glaistas.

Reply
Asta 30 Rgs ’10 - 11:38 pm

rudas, aš irgi manau, kad pasiseks 🙂 Viskas čia juk labai paprasta ir elementaru, nėra, atrodo, kur padaryti klaidą ir sugadinti tikrai puikų apkepą 🙂
Tik štai, nelabai supratau, apie kokį glaistą tu kalbi? Mano nuotraukoje ant apkepo užpiltas jogurtas (mėgstamo skonio pasirinktinai), su kuriuo aš ir valgau dažniausiai visus varškės apkepus 🙂

Reply
Ina 2 Spa ’10 - 12:24 pm

Bandau siandien vėl apkepą gaminti. pirmą kartą kažko sukrito 🙁 nors skonis tikrai puikus!
galvoju gal per daug ar per mažai pieno? tas puse puodelio tai kokio – didziojo kasdienio virtuvinio ar mažesnio? kiek to pieno – 100 ml ar daugiau ar mažiau?

o padažas ir man prie apkepų – tirštas kisielius – pats idealiausias 😉

Reply
Asta 2 Spa ’10 - 5:59 pm

Ina, čia pusė standartinio (250 ml) puodelio, t.y. apie 125 ml 🙂 Tikiuosi, kad antras kartas bus sėkmingesnis 🙂

Reply
Aurelija 4 Spa ’10 - 3:09 pm

mmm, labai skanus apkepas, o mano mergyte kuriai vos 1metukai, valgo sako „Da” :))

Reply
Asta 5 Spa ’10 - 12:02 am

Aurelija, linksmuolė tavo mergytė :)) Akivaizdu, kad įvertinimas jos puikus 🙂 Labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Kristina 13 Spa ’10 - 6:36 pm

Ką tik kepiau, skanu labai, tik nesuprantu, ar turi buti tokia „sluoksniuota’ konsistencija? tvirtas manu sluoksnis apacioj, o tada lengvesnis varskes ir baltymu. Plakiau mikseriu, negi blogai susimaise..

Reply
Asta 13 Spa ’10 - 10:11 pm

Hm, Kristina, na ne, tikrai taip neturėjo būti. Konsistencija šio apkepo yra visiškai vientisa 🙂 Net neįsivaizduoju, kodėl taip galėjo gautis įdomiai 😮
Beje, pastabėlė dėl mikserio ne į temą – kai sudedi į masę iki standžių putų išplaktus baltymus, jokiu būdu neplak mikseriu, o tik lengvai, šaukštu įmaišyk baltymus. Tuomet apkepas visada bus purus 🙂

Reply
Kristina 13 Spa ’10 - 10:42 pm

apkepas purus, tik visi manai apačion susibėgo :)))

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:59 pm

Keista, na, bet jei buvo skanu, tai vis tiek gerai bent tiek 🙂

Reply
Vaiva 16 Spa ’10 - 5:32 pm

Pamėginusi padidinti proporcijas (varškės 500 gr), pridėjusi saulėgražų ir razinų bei šaukštą vanilinio cukraus (vietoj romo, kurio neturiu) – iškepiau. Skanu. Bet man irgi neiškilo.
Gal dėl to, kad nepakankamai išplakėm baltymus? Nes plakėm ranka…

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 1:03 pm

Vaiva, aha, tikrai bus todėl. Baltymus reikia išplakti labai labai labai gerai, iki standut standutėlių putų – kad pasėmus šaukštu ir tą šaukštą apvertus „aukštyn kojom”, putos nė negalvotų iškristi 🙂

Reply
Liudas 17 Spa ’10 - 4:02 pm

Ačiū už receptą. Puikiai išėjo. Tikrai gardu. Net anūkas, kuris gana išrankus maistui, pagyrė. 🙂

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 4:57 pm

Liudai, labai džiaugiuosi šitokia sėkme! :))

Reply
ru 26 Spa ’10 - 7:26 pm

labai skanus, super lengvas, greit užmaišomas ir dar greičiau suvalgomas. ačiū.

Reply
Asta 26 Spa ’10 - 10:38 pm

Šaunu, ru, jog patiko. Tikrai nėra už ką 🙂

Reply
Nijolė 29 Spa ’10 - 2:14 pm

Pirmą kartą kepiau iš tų 300gr per didelėj skardoj. Buvo tikrai skanus, bet plonas ir labai mažai keturiems. Šiandien kepiau 3x didesnį. Puikus. Ir suvalgius visi sakom – ačiū!

Reply
Asta 31 Spa ’10 - 1:49 am

Nijole, taip, iš 300 g tai tik mažoj skardoj reik bekepti, pora porcijų 🙂 Džiaugiuos, kad nepasidavei, gaminai dar kartą ir labiausiai smagu, kad visiems patiko :)) Tikrai nėra už ką! :))

Reply
evelina 16 Gru ’10 - 1:39 pm

TIKRAI TOBULAS VARSKES APKEPAS, JIS KAIP DESERTAS:)

Reply
Asta 19 Gru ’10 - 12:08 am

Ačiū, Evelina 🙂 Smagu, kad patiko 🙂

Reply
Ina 19 Gru ’10 - 3:05 pm

o aš nesuprantu, kepu jau irgi n-tąjį kartą, bet man jis kol kepa iškyla, tik ištrauki, subliūkšta. ir ar laikysiu orkaitėj kol pravės, ar išimsiu iškart – rezultatas tas pats.. jau ir temperatūrą buvau padidinus iki 210 ir vistiek..

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 12:44 am

Ina, na, jis tikrai truputį subliūkšta – neišlaiko savo aukščio, kurį pasiekia kepimo metu. Tačiau tikrai nesusmenga ir išlieka purus. Bent jau pas mane taip 🙂

Reply
Aušra 26 Gru ’10 - 3:36 pm

skanu labai labai

Reply
Asta 26 Gru ’10 - 7:25 pm

Aušra, džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Indre 6 Sau ’11 - 12:04 am

Sveiki,

Rytoj bandysiu kepti si apkepa. Kiek esu kepus visada iskepu kieta nevalgoma apkepa, o taaaaip noreciau minkstucio purucio apkepelio. tikiuosi pavyks 🙂
O jeigu ne turiu namie viena kuris valgo VISKA 😀
Bet labai tikiuosi pavyks nes ir as bais noooriu 😀

Reply
Asta 6 Sau ’11 - 11:28 pm

Laukiu nesulaukiu pranešimo apie rezultatus – kaip gi tas apkepas? Ar pavyko? Ar vėl tas, kuris valgo viską, turėjo kentėti? Tikiuosi, kad ne :))

Reply
Indre 7 Sau ’11 - 11:12 pm

Aciu, Asta uz recepta!!!!
Na tikrai tobulas!
Minstutis, svarbiausia purus ir nekietas!
Tik va beda greit suvalgomas :DD
Pirmu kartu su valgem dviese daugiau nei puse, antru kartu man jau nebeliko 🙁
Sis apkepas bus kepamas bent karta i savaite(o dar geriau du kartus) pietums.
Aciu!

Reply
Asta 11 Sau ’11 - 4:01 pm

Indre, kaip puiku girdėti 🙂 Labai labai džiaugiuosi! 🙂 Ir linkiu, kad ir toliau šis apkepas būtų valgomas taip skaniai :))

Reply
Kotryna 23 Sau ’11 - 6:13 pm

Vakar kepiau šitą gėrį. Turėjau daug varškės, tai užmaišiau beveik du su puse karto daugiau tešlos. Paskirsčiau į dvi skardas ir… Iškepė puikiai, bet labai greitai ir sukrito… 🙁 Skanu, bet visai neišvaizdu… ką dariau ne taip? Per daug pieno? (kiek ml tas puodelis yra?) Per trumpai plakiau baltymus? (apvertus indą nenorėjo net kristi į tešlą)

Reply
Asta 25 Sau ’11 - 5:05 pm

Kotryna, baltymai neabejotinai ir turi būti išplakti iki visiško standumo, kad nekristų, net dubenį apvertus „aukštyn kojom”, tvirtai laikytųsi savo vietoje 🙂 1/2 puodelio pieno yra 125 – 150 ml. Na, kaip jau sakiau, išimtas iš orkaitės apkepas šiek tiek subliūkšta, tačiau savo purumo tikrai nepraranda 🙂

Reply
Veronika 6 Vas ’11 - 8:19 pm

Ačiū už tikrai gerą receptą! Nesu jauniklė, jau ir anūkų sulaukiau, bet varškės apkepas pagal Tavo, Asta, receptą – pats skaniausias!

Reply
Asta 9 Vas ’11 - 9:54 am

Veronika, kaip gera girdėti 🙂 Labai labai džiaugiuosi :))

Reply
Asta 15 Kov ’11 - 1:18 pm

tikrai tobula

Reply
Asta 17 Kov ’11 - 7:51 pm

Smagu girdėti 🙂

Reply
ieva 4 Bal ’11 - 8:15 pm

O man arba nesigavo, arba ne to tikėjausi. Na purus, purus, bet man jau per daug, atrodė lyg neiškepusį valgau. O kepiau 45min. 190 laipsniu temp. Gal konvekcinė krosnelė pakišo koją… O gal toks ir turėjo gautis…
Tiesa, kai atšalo ir sukrito, tai buvo visai nieko. Žodžiu, skanu, bet agregatinė būsena nelabai patiko.

Reply
Asta 6 Bal ’11 - 7:39 am

Hm, na ne, tikrai neturėjo gautis lyg neiškepęs.. Aišku, purus jis labai, bet tai skiriasi nuo „neiškepęs” 😀
Šiaip ar taip, labai gaila, kad nepatiko..

Reply
Vigita 7 Bal ’11 - 11:15 pm

Sveika, Asta, matau, kad labai greit atrasinejat i zinutes 🙂 Ryt planuoju seima nustebinti varskes apkepu, bet kiek esu kepusi visada jis man gaunasi skystas, tai yra, kokia mase supilu tokia ir istrauku tik apskrudusia 🙁 ir manu ir miltu dedavau, ir nesuprantu kodel taip nutikdavo.. gal galite ka patarti i prieki, ka daryti, kad taip nenutiktu? ir kokia jau paruosta kepimui mase turi buti, kokio tirstumo?Dekoju 🙂

Reply
Asta 8 Bal ’11 - 7:39 am

Sveika, Vigita 🙂 Oho, įdomūs dalykai pas tave su tais apkepais dedasi, tikrai neįsivaizduoju, kodėl taip būti gali. Nors… prisimenu, aš vienąkart bandžiau stiklinėj formoj kepti, tai buvo tas pats, o metalinėj – idealiai iškepa. Gal tavo netyčiom irgi stiklinė? :))
Jei problema ne čia, tai gali pabandyti suberti į masę pudingo vanilinio pakelį – ir skanu bus, ir jis taip pat kaip tirštiklis veikia. Plius, aišku, piene išbrinkintų manų – jei niekad neiškepa, tai verčiau ir šių dėti kiek daugiau nei įprastai.
Šiaip kepimui paruošta masė turėtų būti nelabai tišta, gal kaip skystoka grietinė 🙂
Sėkmės kepant ir lauksiu atsiliepimų! Tikrai labai linkiu, kad šįkart pavyktų :))

Reply
Vigita 8 Bal ’11 - 12:55 pm

Laba diena, PAVYKO!!! labai dziaugiuosi, seimyna liko patenkinta, tikrai labai purus apkepas. viska dariau tiksliai pagal recepta. Dabar galvoju, kad anuos kartus nepavykdavo, nes baltymu neisplakdavau labai gerai.. si karta isplakiau, taip kad galejai apvertus bliuda kabint ant lubu, nebutu iskrite 😀 Aciu labai 🙂

Reply
Asta 8 Bal ’11 - 11:26 pm

Vigita, super! 🙂 Nuostabu, tikrai labai džiaugiuosi, kad pagaliau apkepas pavyko 🙂 Ir tikrai nėra už ką 😉

Reply
Živilė 8 Bal ’11 - 2:52 pm

Sveiki,
apkepą kepiau pati pirmą kartą 🙂 ačiū už nuostabų receptą :)tik klausimų turiu keletą, nes manau, kad gavosi toks be penkių minučių tobulas.
Manus užpilti šaltu, šiltu ar karštu pienu? į masę atvėsusį ar šiltą jau pilti?
kodėl man šiek tiek pakrito? ar taip ir turi būti?
nepaisant to kad pakrito, skonis buvo dieviškas. kepiau iš 800 g varškės, tai gal kad didelis gavosi, tai sunkiau kepti? kepiau apie 60 min. 180 temp. tortinėje formoje, gavosi gan aukštas, tai gal geriau būčiau kepusi orkaitės formoje, toje didelėje? gal tada būtų žemesnis, bet nesukristų labai?
ačiū už atsakymus

Reply
Asta 8 Bal ’11 - 11:29 pm

Sveika, Živile 🙂
Visų pirma, tikrai nėra už ką 🙂 Be penkių minučių tobulas – irgi didelis labai įvertinimas, o kitąkart, tikiuosi, bus ir su visom penkiom minutėm 🙂
Atsakau į klausimus: manus užpilu šaltu vandeniu, į masę tokį ir pilu. Pakristi truputį tikrai apkepas gali, kai jau ima vėsti – man taip pat pakrenta, tačiau skonio ir purumo absoliučiai negadina 🙂 O kai kepu iš tokio kiekio varškės, tai aš renkuosi 30 x 20 cm. dydžio kepimo indą, gaunasi puikaus aukščio 🙂

Reply
Sandrike 3 Geg ’11 - 3:41 pm

Nu zinok dariau net ne identiskai pagal produktu kiekius, pvz ir varske riebi, bet gavos super!:)

Reply
Asta 4 Geg ’11 - 7:07 am

Sandra, labai džiaugiuosi 🙂

Reply
Kamilė 18 Geg ’11 - 8:47 pm

Na man tai jis visiškai netobulas, toli gražu iki tobulumo… kad jau radau tobulo apkepo receptą, dariau dvigubą porciją, kad nepritrūktume. Ir ką gi, po 40min. kepimo, viduje buvo šlapia košė, kepiau dar 20min. viršus apdegė, vidus ir liko beformė košė. Orkaitė kepa puikiai, daug ir pastoviai joje kepu, tikrai ne joje bėda, viską dariau pagal receptą. Deja… Daugiau niekada nekepsiu, gaila, kad nuotaiką sugadino 🙁

Reply
Asta 18 Geg ’11 - 10:36 pm

Kamile, labai gaila, kad nepavyko. O, sakyk, gal tavo apkepas buvo labai aukštas, t.y. kepei nedidelėje formoje iš dvigubos normos? Tada labai normalu, kad per 40 minučių jis neiškepė, juolab, kad iš dvigubos normos. Bet kokiu atveju, jei tokios problemos iškyla, kad vidus dar neiškepęs, o viršus svyla, reikia kepinio viršų uždengti folija.
Na, bet kokiu atveju, kaip jau sakiau, tikrai gaila, kad nepavyko..

Reply
ruta 26 Geg ’11 - 6:54 pm

Saunuole Asta, aciu Tau uz saunius receptus, ir ju ivairove 🙂 Sis apkepas tikrai labai labai skanus 🙂 As dar razinu iberiu pora saukstu, ir su braskiu uogiene,tiesiog tobula pasaka 🙂 Pasakiskas receptas!!!!!!!

Reply
Asta 29 Geg ’11 - 12:13 am

Labai ačiū, Rūta 🙂 Ir nėra už ką, žinoma. Džiaugiuosi, kad apkepas patinka ir atrado vietą ant jūsų virtuvės stalo 🙂

Reply
Laima 31 Geg ’11 - 2:52 pm

o kokias proporcijas rekomenduotumet 500 g varškės?

Reply
Asta 13 Bir ’11 - 1:20 pm

Laima, jei naudoji 500 g varškės, tai reiškia, kad naudoji 1,66 karto daugiau nei pateiktame recepte. Vadinasi, ir visus kitus produktus daugini iš 1,66, pavyzdžiui, reikės 3 didelių arba 4 mažų kiaušinių, 6,5 valg. š. manų kruopų ir t.t. 🙂

Reply
vaida 17 Bir ’11 - 1:11 pm

O kur pirkti romo esenciją? Niekada nieko nesu dariusi su jokiom esencijom, todėl ir kilo toks klausimas.

Reply
Asta 3 Rgp ’11 - 10:08 am

Vaida, romo esenciją (Dr. Oetker, mažais buteliukais) gali rasti didesniuose prekybos centruose, prie visų kepiniams skirtų produktų (kepimo miltelių, želatinų ir t.t).

Reply
Nena 3 Rgp ’11 - 9:09 am

Susiviliojau siuo receptu ir aprasytu tobulu rezultatu. Deja, du kartus gaminau, ir abiem kartais nepavyko:(Atrodo, viska darau, kaip nurodyta, BET is orkaites istraukiu suglebusi, kieta varskini paploti:) Sakau sau, bandysiu trecia karta, jei ir vel nepavyks, sugadinsiu produktus, ieskosiuos kito tobulo apkepo recepto:) O gaila, skaitydama atsiliepimus seile varvinu…

Reply
Asta 3 Rgp ’11 - 10:10 am

Nena, kaip gaila… Bet juk tai neįmanoma! Kaip apkepas gali būti kietas, jei dedate iki standumo išplaktus baltymus, kurie masę padaro purią purią. O galbūt jūs kepate per ilgai, kol apkepas tiesiog sudžiūna (nors tai neatrodo irgi įmanoma)? Arba gal kepate labai žemą? Iš šio kiekio išeina vos 3 porcijos, kepu nedidelėje stačiakampėje keksinėje.

Reply
Nena 4 Rgp ’11 - 8:09 am

As, gyvas to irodymas, kad imanoma:)) Na, is visu jusu isvardytu problemu tikriausiai tiktu per didele skarda. Jei jus kepate keksineje, reiktu ir man pabandyti.

Reply
Asta 29 Rgp ’11 - 9:44 am

Nena, tikiuosi, kad po ilgų bandymų pagaliau pasiekėte puikius rezultatus? 🙂

Reply
Jolanta 27 Rgp ’11 - 4:33 pm

Aš į savo tobulą dedu cukinijų (vasarą), pieno nebereik. Mėgstu apkepus: ir su manais, ir su ryžiais, ir su avižiniais dribsniais.

Reply
Asta 29 Rgp ’11 - 9:45 am

Jolanta, kaip įdomu – tiesiog vietoj pieno cukinijas? Gal norėtumėte pasidalinti savo recepčiuku? 🙂

Reply
as 22 Rgs ’11 - 11:25 am

Puikus ir labai lengvas receptukas! Aciu 🙂

Reply
Asta 23 Rgs ’11 - 9:05 pm

Nėra už ką! Džiugu, kad patiko 🙂

Reply
Živilė 9 Bal ’12 - 2:21 pm

Labai labai skanus apkepas 🙂 net sunku apsispręsti – jis skanesnis karštas ar jau atšalęs… anyway, 11 balų iš 10 😀

Reply
Asta 9 Bal ’12 - 8:05 pm

Super! 🙂

Reply
Vida 30 Rgp ’12 - 12:08 pm

Niekada nerašau komentarų.., nors daug gaminu iš interneto receptų, tiesiog eksperimentuoju :).
Na šis varškės apkepas tiesiog dieviškas.Tik nereikia užsiimti saviveikla, o daryt kas parašyta.
Dar karą ačiū. 🙂

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:27 pm

Vida, ačiū labai už komentarą – labai džiaugiuosi, kad apkepas pavyko puikiai 🙂 Ačiū dar kartą ir skanių kepinių!

Reply
Mažena 28 Spa ’12 - 1:56 pm

Sveika, Asta 🙂
bandau ir aš kepti šį apkepą, tik turiu klausimėlį… Sakote reikia sumaišyti varškę, su tryniais, cukrumi ir manų kruopom iki vientisos masės be gumulėlių, tačiau kiek bemiksavau man jie niekur nedingo…. Noriu paprašyti, gal galėtumėte įkelti kelias nuotraukas gaminimo eigoje? Ypatingai domina konsistencija gal neiškepto apkepo 🙂 nes Jūsų rezultatas – puikus :)))

Reply
Asta 10 Lap ’12 - 6:23 am

Sveika, Mažena 🙂 Deja, nuotraukų įkelti tikrai negaliu, nes jų neturiu, o gyvenu dabar tokiam krašte, kur tradicinės varškės net nėra, taigi… bet galiu atsakyti, kad aš viską iki vientisos masės sutrinu ne su mikseriu, o su blenderiu (tuo kotu su peiliukais). Kuo puikiausiai susitrina ir nei vieno gumuliuko nelieka! 🙂

Reply
EGLE 20 Lap ’12 - 6:37 pm

Sveiki, ruosiuosi isbandyti sia tobulybe. Labai vadovaujuosi instrukcijomis, kai gaminu :). O, sakykit, koks kepimo variantas: ar su karstu oru, ar tik kaitinimas, tipo = ?

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:50 pm

Egle, kepu su ventiliatoriumi, kaitinimas iš viršaus ir apačios 🙂

Reply
Monika 3 Kov ’13 - 5:38 pm

Vaje! Mano mama šitą apkepą pusryčiams gamindavo – vaikystės pusryčiai! Tik ten ji dar dėdavo razinų. Labai skanus apkepas!

Reply
Asta 9 Kov ’13 - 8:21 pm

Monika, koks sutapimas 🙂 Labai skanus!

Reply
Tobulas varškės apkepas (II) | Saulėta virtuvė 11 Kov ’13 - 7:57 am

[…] tiesų šį receptą jau “Saulėtoje virtuvėje” rašiau – štai čia. Bet visai neseniai ir vėl gaminau, kokį tūkstantąjį kartą, ir nufotografavau iš naujo. Šį […]

Reply
Kotryna 5 Rgp ’13 - 11:00 am

Jau tikrai, kad tobulas. Dar daug kartų bus kepamas. Ačiū už receptą. 😀

Reply
Asta 5 Rgp ’13 - 5:27 pm

Nėra už ką, Kotryna 🙂 Man didelis malonumas girdėti, kad kažkam jis taip pat yra tobulas 🙂

Reply
Monika 26 Bir ’14 - 11:21 am

Apkepas tikrai pavyko tobulai! Aš tik vietoj romo esencijos naudojau citrinos žievelę. Ačiū už receptą!

Reply
Asta 27 Bir ’14 - 5:30 am

Nėra už ką, Monika, džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Rasa 14 Lap ’14 - 11:53 am

na ka, bandau vadovaujantis instrukcijom apkepą.. tik va blenderio neturiu tai rankom tryniau ir mikseriu truputi plakiau, sakau gal geraiu bus… bet jauciasi varskes truputi.. ir romo neturiu, vakar vyras nerado parduotuvėje 🙂 bet žinant kokia is manes kepėja.. tikiuosi kad pavyks.. ir musu kepimo indai didesni, tai klausimas kaip cia pavyks 😀

Reply
Vita 27 Geg ’15 - 5:19 pm

Kepiau šiandien ir aš. Dėjau riebią varškę, nežinau, kiek nuo to skonis pasikeitė. Ir dėjau 400 g. Paskaičiavau, kad tokiam kiekiui reikia 5 šaukštų manų ir 166 ml pieno. Kiaušinių skaičiausi nedidinau.
Kitą kartą daryčiau tik dvigubas normas, nes 400 g varškės mums mažai. Mėgstam pavalgyti 🙂 trims žmonėms 400 g maža, desertui nebent 😀
išėjo plonytis, kepimo indas per didelis, mažesnio neturėjau.
Skonis puikus. Tikrai kepsiu dar kartą.
Ir komentaruose minėtas padažas tobulas. Kur 50 g sviesto, dedam miltų ir pilam pieno, kol padažas gausis tokio tirštumo, kokio norisi. Cukraus tiek, kiek norisi saldžai.
Ačiū!

Reply
Vita 27 Geg ’15 - 5:21 pm

tiesa nepyliau jokio brendžio ar esencijos

Reply
Asta 9 Rgp ’15 - 1:50 pm

Vita, labai džiaugiuosi, kad apkepas pavyko ir patiko 🙂 O maži ar net dideli tobulinimai visuomet yra tik sveikintini 🙂 Beje, aš šį apkepą dabar dažniausiai kepu taip pat tik didelėje kepimo formoje iš keliskart didesnių produktų kiekių 🙂 Štai čia atnaujintas receptas: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=3063

Reply
Varškės apkepas su abrikosais | Smart about Carbs 23 Lie ’15 - 5:39 pm

[…] apkepą. Nuo tada, kai prieš keletą metų Asta iš mano mylimo blogo Saulėta Virtuvė pasidalino tobulo varškės apkepo receptu, jis mano kepinių repertuare užima svarbią vietą. Nė kiek neperdedant galiu pasakyti, kad kepu […]

Reply
Tobulas varškės apkepas (III) | Saulėta virtuvė 13 Rgs ’17 - 3:38 pm

[…] ir tai akivaizdu net man! – šįkart yra nepalyginamai dailesnės nei tada, kai dalinausi receptu pirmą ar antrą […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų