Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsLENGVI KĄSNELIAISALDUMYNAIŠaltieji užkandžiai

Riešutų ir datulių batonėliai

parašė Asta 26 Sau ’22
Riešutų ir datulių batonėliai

Nors kartais juokauju, kad mano meilės kalba yra pyragų, iš tiesų – net nenumanau, koks desertas yra mano mylimiausias? Būna, vis dar nustembu atrasdama kažką, kam anksčiau sakiau „niekada“. Pavyzdžiui, datules. Jos mano virtuvės stalčiuje savo vietą turi dar tik dvejus metus, nes – o kas galėjo pagalvoti, kad jos suteikia tokį malonų saldumą ir karamelinį poskonį? Nemažai užtruko laiko, kol išdrįsau paragauti ir tą išsiaiškinti, šypt.

Šie riešutų ir datulių batonėliai, prisiekiu, yra patys skaniausi tokio tipo batonėliai, kokius kada nors esu ragavusi. Pakankamai minkšti, kad reikėtų laikyti juos šaldytuve; bet pakankamai tvirti, kad būtų galima valgyti laikant rankoje kaip batonėlį. Pakepinti riešutai ir avižiniai dribsniai tampa maloniai traškūs (nepraleiskite šito žingsnio!), o minkštos datulės, agavų sirupas ir riešutų kremas juos sujungia į skanią, saldžią visumą. Visiškai gerietiška sudėtis, o skonis – lyg karamelinių saldainių!

Visą produktų krepšelį susirinkau „Lidl Lietuva“; šiuo metu parduotuvėse vyksta sporto mėnuo, o sveikų produktų asortimente galima rasti visus metus.

Sunku pasakyti, kuriai receptų kategorijai šie batonėliai tiktų labiau – desertų, o gal užkandžių? Manau, kad tai vienas sveikesnių pasirinkimų, kai norisi ko nors skanaus ir saldaus. Riešutai, datulės, avižiniai dribsniai, riešutų sviestas suteikia sotumo ir energijos ilgesniam laikui; tikiu, kad net aktyviai sportuojantys tokio saldėsio „neišbrokytų“, šypt.

  • Jei norėtumėt įmaišyti žiupsnį cinamono, lašelį vanilės ekstrakto ar saują katopo juodojo šokolado, jie čia taip pat puikiai tiktų.
  • Pakepintus riešutus galite stambiai sukapoti, tačiau nėra būtina (man patinka riešutus palikti nesmulkintus).
  • Agavų sirupą galite keisti medumi ar klevų sirupu.
  • Riešutų kremas tiks tiek švelnus, tiek traškus. Aš naudojau žemės riešutų kremą, bet puikiai tiks ir migdolų kremas.
  • Naudokite minkštas džiovintas datules be kauliukų.
  • Batonėlius laikykite šaldytuve, išimkite prieš valgant.

Riešutų ir datulių batonėliai

Atsispausdinti
Porcijos: 9-10 batonėlių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

½ stiklinės (65 g) migdolų
1/3 stiklinės (50 g) anakardžių
1 ½ stiklinės (135 g) avižinių dribsnių
1 stiklinės (225 g) minkštų džiovintų datulių, be kauliukų
¼ stiklinės (90 g) agavų sirupo
¼ stiklinės (70 g) žemės riešutų kremo (traškaus arba švelnaus)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Riešutus ir avižinius dribsnius suberkite ant kepimo popieriaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių.
3. Datules susmulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių gabalėlių. Nesutrinkite datulių iki tyrės, bet smulkūs gabalėliai turėtų sukibti į lipnų rutulį.
4. Dubenyje sumaišykite kepintus riešutus ir avižinius dribsnius, smulkintas datules, agavų sirupą ir riešutų kremą. Visi produktai turėtų pasiskirstyti kuo tolygiau. Gausite tvirtą lipnią masę.
5. Kepimo indą (apie 20×20 cm) išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite masę ir paskirstykite kuo tolygiau. Tvirtai suspauskite delnais (kad nekibtų, šiek tiek sudrėkinkite juos vandeniu).
6. Palaikykite šaldytuve apie 30 minučių. Supjaustykite norimo dydžio batonėliais.
7. Laikykite sandariame indelyje šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė

Recepto įkvėpimas: Minimalist Baker

agavų sirupasanakardžiaiavižiniai dribsniaibatonėliaidatulėsmigdolairiešutaisveikesni pasirinkimaiužkandis
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės skarelės
kitas įrašas
Vegetariška daržovių lazanija

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Kavos chia pudingas

Šokoladainis su vyšniomis

Imbierinės spurgos

Juodai balti keksiukai

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Įdarytos šviežios bulvės

Silke įdarytos bulvės

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica su pesto padažu ir vištiena

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Beveik prancūziškas skrebutis

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

Citrininis manų kruopų pyragas

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Sluoksniuotas mėlynių desertas

Mažieji migdoliniai sausainėliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų