Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Šokoladinis pyragas

parašė Asta 31 Sau ’10
Šokoladinis pyragas

Šokoladas. Šo-ko-laaa-dassss… Saldi nuodėmė, tokia viliojanti.

Sakykit, ar daug pažįstate žmonių, kurie tikrai nemėgsta šokolado? Gerai, o kiek žinote žmonių, kurie tikrai labai mėgsta šokoladą? Drąsiai spėju, kad skaičiai iškalbingi, tiesa?

Mano gyvenime dažniausiai būna maždaug taip. Didžiulė laimė, verčianti šokinėti ligi dangaus ir net kvapą užimanti? Šokoladas nuoširdžiam atšventimui. Netikėtai užklupęs stresas? Šokoladas paguodai. Kalnas mokslų ir laukiančių nesulaukiančių darbų? Šokoladas darbingumo skatinimui. Nuobodulys? Šokoladas tiesiog šiaip, pakramtymui. Liūdesys ar nesiliaujančios mažesnės ar didesnės problemos? Daug daug šokolado užsimiršimui…

Aš mėgstu šokoladą. Aš myliu šokoladą. Visada be išimčių pienišką, kartais juodą, beveik niekad baltą.
(Koks tavo mėgstamiausias, a?).

O tada, kai namie dėl nesuvokiamos priežasties šokolado nėra (?!), mes galime save apgauti. Bent truputį, nekaltai, gal ne šimtu procentų įtikinamai, bet… bet geriau sodrus kakavinis pyragas nei nieko.


Skonis: 9/10. Minkštas ir labai purus, ir netgi labai šokoladinis. Visų įvertintas puikiai ir aš galiu pasakyti, kad jis turi dar vieną didelį pranašumą. Kokį? Pažvelkit į receptą – jam reikia tiek mažai produktų ir tiek mažai pastangų bei laiko, kad sunku net suvokti, kaip galutinis rezultatas gali būti toooks skanus 🙂

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Savory sweet life

Šokoladinis pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 ½ puodelio (225 g) miltų
1 puodelis (200 g) cukraus
½ arb.š. druskos
1 arb.š. kepimo miltelių
¼ puodelio (45 g) kakavos miltelių (naudojau šokoladinę kakavą)
6 valg.š. aliejaus
1 valg.š. acto
1 puodelis vandens

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 150 ºC temperatūros.
2. Sumaišyti dubenyje visus sausus produktus – miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir kakavos miltelius.
3. Supilti aliejų, actą ir vandenį ir išmaišyti iki lygios vientisos masės.
4. Supilti gautą tešlą į 22 cm skersmens kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.
5. Kepti 30 minučių. Leisti atvėsti prieš patiekiant. Gausiai apibarstyti cukraus pudra. Skaniausias pyragas kitą dieną. Skanaus!

actaskakavapyragassaldumynaišokoladas
104 komentarai
98
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bananų duona su avižiniais dribsniais
kitas įrašas
Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Bandelės su cinamonu

Keksas su spanguolėmis

Varškės pyragas su mandarinais

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Migdoliniai pyragėliai su figomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

Meduolinės eglutės

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Saldžios dovanos Mamai

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Braškinis pieno kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Sodos duona su rozmarinais

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

104 komentarai

Lady_A 31 Sau ’10 - 7:40 pm

Jau rytoj isbandysiu!

Reply
Asta 31 Sau ’10 - 7:47 pm

Puiku, lauksiu įspūdžių! 🙂

Reply
Julius Osokinas 31 Sau ’10 - 8:35 pm

O man skaniausias šokoladinis pyragas tai tas, kuriam gaminti nereikia miltų, o daug daug šokolado. Būna šlapias, tirštas, šokoladiškai rudas ir kaloringas. Ir, žinoma, ledų burbulas šalia.

Reply
Asta 31 Sau ’10 - 9:17 pm

Oooo, kalbam apie brownie, ar ne? Čia tikrai neprieštarausiu, jis – nepakeičiamas ir nepakartojamas 🙂 Ir vertas kiekvienos kalorijos 😀

Reply
Monika 17 Spa ’10 - 6:36 pm

Vat man irgi, tik dar su riešutais maltais – mm, tiesiog pasaka.

Reply
Mademoiselle 31 Sau ’10 - 8:51 pm

„Koks tavo mėgstamiausias, a?”
Mano mėgstamiausias irgi pieniškas, tik kažkodėl pastaruoju metu valgau juodą..(įdomiai čia, net pati susimąsčiau :)) ir dar labai mėgstu su negliaudytais riešutais, ypač lazdyno, bet negaliu pakęst jokių įdarų 🙂 jau geriau su kokiais nors traškučiais (kaip ritters, ar milka…) tai, va 🙂

O pyragas – liux 😉

Reply
Asta 31 Sau ’10 - 9:20 pm

Sutapimas – aš irgi negaliu pakęsti įdarų. Kažkada nusipirkau keletą pabandymui – taip ir stovi spintelėj vieniši, užmiršti…
Juodas, sako, didžiausią poveikį turi – protui, emocijoms ir visam kam. Ir pats tikriausias. Gal pasąmoningai tau kaip tik jo dabar ir reikia? 🙂

Reply
julė 31 Sau ’10 - 8:51 pm

haha. čia mano go-to receptas dvyliktoje klasėje, egzaminams besiruošiant. tada dar ir veganavau.. op šliop po dvim minučių turi garuojantį šokoladinį (dabar taip nebevadinčiau, bet..) pyragą. smagumėlis .)

Reply
Asta 31 Sau ’10 - 9:22 pm

Jule jule, kad tu žinotum, kiek kartų aš jį pervadinau. Kakavinis. Neee, šokoladinis. Ai, nu o gal kakavinis? Galutinį sprendimą matom, bet pateisinu šitus apgaudinėjimus tuo, kad kakava buvo toji šokoladinė, bent tiek 😀
O receptas tai tikrai pats tas dienoms, kai noriu, reikia, neturiu, bet laiko gaišt negaliu 😉

Reply
inga 31 Sau ’10 - 11:46 pm

mane labiausiai suzavejo sito pyrago praeitis:) Pasirodo jis yra „Didziosios Depresijos Pyragas” be pieno, kiausiniu ir sviesto, nes tuo metu siu produktu buvo sunku surasti!
Liudna sokoladinio pyrago istorija su laiminga pabaiga:)))

Reply
Asta 1 Vas ’10 - 12:37 am

Taip, Inga, aš irgi skaičiau tą istoriją. Prasmingas pyragas 🙂 O išties, negana to, juk visi šokoladai ir šokoladiniai pyragai yra lyg ir antidepresiniai 😉

Reply
Jolanta 5 Vas ’10 - 1:52 am

Sokoladas „Lindt” laaabai skanus su čili pipirais. Keistas derinys, bet subtiliai skanus.

O pyrago receptas taip super 🙂 Aciu.
Artimiausiu metu butinai isbandysiu.

Jolanta

Reply
Asta 21 Vas ’10 - 7:48 pm

Jolanta, prašom prašom, mėgink ir skanauk! 🙂
Aš kažkaip labiausiai linkstu visad prie paprastų eilinių pieniškų šokoladų, mm.. Bet bet bet – kaip įdomu! – neseniai į savo išbandytinų receptų sąrašą įtraukiau čili brownie, tikrai įdomus skonis turėtų būti! 😉

Reply
Neringa 21 Vas ’10 - 7:01 pm

Šiandien kepiau šį pyragą.. Aš kadangi mėgstu improvizuoti, tai nuo recepto šiek tiek nukrypau. Gavosi laaaaaaaabai skaniai

Reply
Asta 21 Vas ’10 - 7:49 pm

Neringa, tai dabar jau imk ir išduok, kaip patobulinai pyragą, m? 🙂 Smalsu smalsu 🙂

Reply
Twiggy 24 Vas ’10 - 3:53 pm

Ka tik issikepiau sita pyraga. Dieve koks skanus :DD Planuoju veztis i svecius, bet jauciu nebeliks ka vezti 😀

Reply
Asta 24 Vas ’10 - 7:37 pm

Twiggy, smagu tave čia matyti! 🙂
Labai džiaugiuosi, kad pyragas taip patiko 🙂 Ir užjaučiu svečius, kad jiems vargšeliams liko nedaug ar visai neliko, nežinau, kaip ten viskas pasibaigė 😀

Reply
Twiggy 25 Vas ’10 - 1:05 am

Sveciams buvo nupirkti saldainiai 😀

Nusiunciau recepta draugems, viena iskarto ejo kepti 🙂

Reply
hmm 20 Kov ’10 - 7:33 pm

o man jis nesigavo 🙁 neiškilo ir gavosi kietais sonais ir virsum,o vidus toks kaip nedakepes,,.kepimo milteliai tikrai geri buvo,tai nesupratau kas cia buvo..ir man reikejo truputi vandens dapilti,nes kitaip labai kieta tesla kaip bandelem butu gavusis..nesuprantu..

Reply
Asta 20 Kov ’10 - 7:53 pm

hmm, kaip negerai 🙁 bet neįsivaizduoju, kas čia negerai, ir kodėl gi tešla tau kieta gavos, taip irgi tikrai tikrai neturėjo jokiais būdais būti – sakyčiau, tešla pakankamai skysta, na, kaip keksui kokiam. Gal netyčiom miltų padauginai? Pavyzdžiui, matavai juos didesniais nei standartinio dydžio (~250 ml/150 g) puodeliais?

Reply
hmm 21 Kov ’10 - 4:31 pm

tai kad standartinis tas mano puodelis..visur jį naudoju..pati nežinau kaip čia man nesigavo toks paprastas atrodo kepinys 🙂 reiks gal kokį kartą iš naujo pabandyt..

Reply
Asta 22 Kov ’10 - 7:31 pm

hmm, jei nuspręsi bandyt dar kartą, tikiuos, kad pavyks – labai to linkiu. Tikrai keista, kai toks paprasčių paprasčiausias pyragas nesigauna 🙂

Reply
hmm 22 Kov ’10 - 9:51 pm

tai va ir man keista,nes tai pats paprasčiausias kepinys kokį esu kepus išvis :DD

Reply
Viktorija 12 Bal ’10 - 9:33 pm

Tiek ieškojau paprasto pyrago recepto-ir jį radau..Bet mano nusivylimui jis nesigavo 🙁 Viską dariau pagal receptą, bet jis neiškilo ir gavosi toks guminis..Net nesuprantu kodėl.

Reply
Asta 13 Bal ’10 - 10:04 pm

Viktorija, čia tai bent – iš pradžių hmm nesigavo, dabar tau. O aš tegaliu vėl pagūžčioti pečiais, nes – teisingai tu sakai – receptas toks paprastas, kad neturiu suvokimo, kas gi čia gali pakišti koją 🙂

Reply
Tute 2 Geg ’10 - 12:20 pm

Ačiū,Asta,už receptą 😉
Kaip tik dabar šis pyragas kepa orkaitėje 🙂 tik aš paimprovizavau ir dadėjau tarkuoto šokolado 🙂

Reply
Asta 5 Geg ’10 - 5:22 pm

Tute, nėra už ką 🙂
Mmm, su tarkuotu šokoladu turėtų būti dar aromatingiau ir skaniau! Puikios improvizacijos 🙂

Reply
Tute 7 Geg ’10 - 3:34 pm

Tikrai labai skaniai gavosi 🙂 Ačiū Tau,dar kartelį už receptą 😉

Reply
Asta 9 Geg ’10 - 5:47 pm

Nėra už ką, Tute, smagu, jog išbandei 🙂

Reply
akvile 29 Geg ’10 - 6:18 pm

man ir pirma karta nepavyko, bet po to aukstesnei temperaturoj kepiau ;P ir viskas puiku ;P

Reply
Asta 29 Geg ’10 - 7:41 pm

Akvile, džiaugiuosi, kad pavyko :))

Reply
Gabrielė 20 Bir ’10 - 4:04 pm

Labai dėkoju už receptą, ištirpti vasaros malonume.

Reply
Asta 20 Bir ’10 - 7:28 pm

Nėra už ką 😉

Reply
Asta 29 Bir ’10 - 10:16 am

O gal galima jo receptą panaudoti keksiukų gamybai, o ne pyrago? Ir dar riešutų įdėti…

Reply
Asta 29 Bir ’10 - 5:13 pm

Labas, bendravarde :))) Žinok, šis pyragas nėra iš labai pakylančių – vis gi ne keksas. Keksai pasižymi savo kelių žingsnių gamybos procesu, atskirai paruošiant sausą ir šlapią tešlos dalis, o paskui jas sumaišant. Todėl nežinau, ar būtent šis receptas labai pasiteisintų keksiukams… 🙂

Reply
Ausra 11 Lie ’10 - 1:04 pm

Kepiau si pyraga, bet iskeliavo jis i siukliadeze 🙁
Nepakilo jis visai, o ir slapias nebuvo. 🙁 Kita vertus nieko keisto – is kirvio koses neisvirsi…. pyragas be kiausinio ir sviesto negali buti labai skanus – stebuklu nebuna… Nebent tik per kaledas 🙂
Bet pyrago nuotrauka labai viliojanti 😉

Reply
Asta 11 Lie ’10 - 4:42 pm

Aušra, ne ne ne, tikrai įmanoma ir iš kirvio skanią sriubą išvirti, ir pyragą iškepti taip pat :)) Aišku, tikrai gaila, kad iškeliavo pyragas į šiukšlių dėžę, bet aš tikrai nemeluoju sakydama, kad man jis gavos puikiai! Purus, minkštas, skanus. Ir ne tik aš, o bent dar.. keturi žmonės tai galėtų patvirtinti – tarp kitko, mes visi stebėjomės, KAIP be kiaušinių ar be sviesto gali gautis toks gėris. Gavos, tikrai 🙂
Nors, matau, yra iš komentatorių visokių atsiliepimų – vieniam gavos, kitiems ne… Štai Akvilė išsprendė problemą kepdama aukštesnėje temperatūroje, gal ir tau tai padėtų? 🙂

Reply
Lina 16 Lie ’10 - 10:45 am

kepiau si pyraga, super, skanus, dregnas ir sotus labai 🙂 o jei dar vaniliniu ledu saukstelis tai net ausys linksta nuo skanumo, bet taip lengvai pasigamina 🙂 lengvesnio pyrago turbut ir nesu gaminus :)))

Reply
Asta 16 Lie ’10 - 11:32 am

Lina, kaip aš džiaugiuosi! :))
Tik vis tiek man niekaip neįmenama mįslė, kodėl vieniem puikiai pavyksta, kitiem – niekaip.. 🙁
Et, na, bet džiugu bent tai, kad pavyksta daugiau kam 🙂

Reply
On 17 Lie ’10 - 5:45 pm

Neseniai kepiau šį pyragą: išėjo toks, kaip buvo nuotraukoje, gal net dar skanesnis 🙂 . Viską dariau lygiai pagal receptą, o rezultatas probloškiantis. Dar ant viršaus užpyliau tirpinto šokolado ir palaukiau kol pastings. Skanesnio pyrago dar nesu valgęs…

Reply
Asta 19 Lie ’10 - 10:39 pm

Oho, On, įspūdingi atsiliepimai! 🙂 Laaaabai džiaugiuosi, kad šitaip puikiai pavyko! :))

Reply
Laurita 5 Rgs ’10 - 1:02 pm

Na pastaciau keptis.. 🙂
idomu ar gausis.. ;>

Reply
Asta 6 Rgs ’10 - 10:31 pm

Laurita, ar gavos? 🙂 Tikiuos, kad taip – ir kad skaniai :))

Reply
Viktoras 9 Rgs ’10 - 2:36 pm

Laba diena.
o ka jungt orkaitei ventiliatorių ar kur dvi linijos?
aciu.

Reply
Asta 10 Rgs ’10 - 9:03 pm

Viktorai, aš jungiu ventiliatorių beveik visad visad 😉

Reply
zivile 13 Spa ’10 - 4:30 pm

tikrai tikrai skanus pyragas, tik aš kepiau šiek tiek ilgiau ir didesnėje temperatūroje (galvoju, kad gal ir dar ilgiau galėjau kepti, nes toks lipnokas gavosi)

Reply
Asta 13 Spa ’10 - 10:10 pm

Živile, puiku, kad patiko 🙂 O dėl kepimo laiko… na, matyt visos orkaitės su savo charakteriu :))

Reply
Moni. 27 Spa ’10 - 12:12 pm

Wuow. recepto rezultatai tikrai stulbinantys 🙂 puikiai gavosi. Va tik visko beriau is akies, nes nezinojau kokio turio turi buti puodelis. O norint, kad pyragas butu purus ir kartu dregnas reikia deti maziau miltu?

Reply
Moni. 27 Spa ’10 - 12:14 pm

As kepu konvekcinej krosnelej, tai uztrunka 15min ir pyragas jau garuoja ant slato 🙂 o ka duoda pastovejimas ir valgymas kita diena?

Reply
Asta 31 Spa ’10 - 1:26 am

Moni, puodeliai pas visus skirtingi, todėl dažniausiai pateikiu skliausteliuose ir svorį gramais 🙂 Na, bet svarbu, kad viskas pavyko puikiai 🙂 Mažiau miltų? Na, nežinau. Nemanau, kad nuo to pyragas taptų puresnis, o ar tau jis buvo nepurus? Nes man – tikrai taip 🙂 Nors, kaip jau pastebėjau iš komentarų, čia laimės dalykas šis pyragas – vieni giria labai labai, kiti keikia. Ir neaišku, kas čia, kaip ir kodėl 🙂

Reply
Amber 27 Spa ’10 - 4:34 pm

Man irgi gavosi neiskepes.. kepem kepem jau valanda ir su virsum, jis vis tiek vidury toks dregnas.. ir neiskyla. kepem is karto du, ir abu vienodai blogi.viska matavom tiksliai, veliau net temperatura orkjaitej padidinau, bet vis tiek, zalias….

Reply
Asta 31 Spa ’10 - 1:28 am

Amber, kaip gali būti žalias? Juolab, jei kepi dvigubai ilgiau ir dar didesnėje temperatūroje? Juk tai tikrai neįmanoma, negaliu įsivaizduoti 😮 Iškilti, beje, jis ir neturi labai smarkiai. Ir drėgnas jis ir lieka šiek tiek – net iškepęs. Tikrai nesausas. Bet juk tikrai ne žalias… nežinau, ką ir besakyti – labai gaila, kad nepavyko 🙁

Reply
Vaiva 6 Lap ’10 - 11:46 am

Labai skanus pyragas (mm) O kai dedi acto jis gal išsipucia?

Reply
Asta 6 Lap ’10 - 7:37 pm

Vaiva, džiaugiuosi, kad patiko 🙂 O actas… tiesą sakant, nežinau, ką jis suteikia. Ar nuo jo čia pyragas man purus buvo, irgi negaliu pasakyt, bet purus buvo, kaip matosi ir iš nuotraukos 🙂

Reply
ievapieva 6 Gru ’10 - 10:01 pm

Kepu aš karts nuo karto šitą pyragą, išties vykęs, kaip iš tokių produktų. Tai va norėjau pasiteirauti, kur Lietuvoj galima aptikti šokoladinės kakavos? 🙂

Reply
Asta 9 Gru ’10 - 12:30 am

Ieva, pritarčiau tau, kad tikrai vykęs 🙂
Šokoladinės kakavos galima Lietuvoje rasti, bet aš galiu pasakyti tik Kauno „taškus”, kuriuose perku pati: tai prekybos miestelis „Urmas” ir Vilijampolės Turgus – Market 😉

Reply
naija 8 Sau ’11 - 8:29 pm

Visai nesigavo, lyg biškį iškilo tačiau skonis buvo lyg valgytum gumą. labai nusivyliau nes tikėjausi kažko ypatingo:)

Reply
Asta 11 Sau ’11 - 4:00 pm

Naija, liūdna girdėti 🙁 Bet, ką aš galiu pasakyti, tiesiog keliu rankas ir pasiduodu kovoje su šio pyrago netikėtumais. Nesuprantu niekaip, kodėl pusei žmonių jis gaunas nuostabiai, kitai pusei – tragiškai. Juolab, kad receptas toks juokingai lengvas, jog atrodo, ir suklysti nėra kur..

Reply
violeta 2 Vas ’11 - 9:40 pm

Ir man nesigauna.. Paragavau sio pyrago pas drauge, laabai patiko, o snd dariau jau antra karta ir vistiek nekyla 🙁

Reply
Asta 4 Vas ’11 - 10:53 pm

Violeta, gaila 🙁 Matyt, šis pyragas išties per paprastas, kad visiems išeitų šauniai 😀

Reply
Andrius 23 Vas ’11 - 7:57 pm

Viskas kaip ir aisku, bet man kyla klausimelis vienas, keliu procentu acto esensija turi buti?

Reply
Andrius 23 Vas ’11 - 8:04 pm

Ir kuo butu galima pakeisti kepimo popieriu – gal folija?

Reply
Asta 23 Vas ’11 - 10:13 pm

Andriau – actą naudojau 6 procentų 🙂 O kepimo popieriaus galima visai nenaudoti – tiesiog patepti kepimo formą aliejumi, kad kepdamas pyragas neprikibtų 🙂

Reply
Marmalida 30 Kov ’11 - 3:37 pm

Na, pati pirma karta panaudojau du puodelius vandens, gavosi skanus, bet dabar bandau kepti jau tikra, paziuresiu kaip gausis 🙂

Reply
Asta 30 Kov ’11 - 9:33 pm

Marmalida, o kodėl pirmą kartą du puodelius vandens? Ir ar iškepė pyragas, dvigubai kiekį padidinus? Na, manau ir tikiu, kad šįkart pavyks dar geriau ir skaniau 🙂

Reply
Marmalida 5 Bal ’11 - 4:13 pm

pavyko, ir tikrai skanus, bet dabar gavosi skanesnis 🙂

Reply
Asta 6 Bal ’11 - 7:31 am

Na, Marmalida, smagu girdėti tuomet 🙂

Reply
Andrius 8 Bal ’11 - 2:56 pm

Dekavoju, pabandysiu kada 🙂

Reply
Asta 8 Bal ’11 - 11:26 pm

Andriau, nėra už ką 🙂 Skanaus, kai pabandysi 😉

Reply
Margarita 18 Lap ’11 - 5:27 pm

na ka kepa…laukiu nesulaukiu paragaut jau 🙂

Reply
Asta 22 Lap ’11 - 8:22 pm

Margarita, na, ir kaip? Ar patiko? 🙂

Reply
Aivile 24 Kov ’12 - 4:12 pm

Na viska dariau pagal recepta, bet pyragas gavos siaubingai guminis, be skonio. Na – ismetimui. O gaila. 🙁

Reply
Asta 26 Kov ’12 - 8:07 pm

Aivile, neslėpsiu – šis pyragas man didelė paslaptis. Nors toks beprotiškai elementarus ir paprastas, deja, kai kam nesigauna. Ir aš nė neįsivaizduoju, kodėl taip galėtų būti, nes man jis pavyksta tikrai puikiai 🙁

Reply
Karolina 2 Bir ’12 - 1:26 pm

Heey 🙂 šiandien labai užsimaniau šokoladinio pyrago ir radau šį paprastą receptuką. Pamaniau pabandysiu, bet kai susiruošiau visus produktus paskaičiau komentarus, kad kai kam nepavyko, na ir pati išsigandau kad man tas pats gali būti ;D todėl pabandžiau paeksperimentuoti. Visko dėjau tiek pat kiek ir tikrame recepte tik papildžiau dviem kiaušiniais o baltymus išplakiau atskirai (kaip varškės apkepui) ir tuos trynius sumaišiau su dviem šaukštais grietinės, tai nereikėjo nei acto nieko pilti 😀 dar patarkavau šokolado (nesvarbu koks, tinka manau visoks, bet aš tarkavau rudą) žinokit gavos tikrai gerai ir išsipūtė labai. 😛

Reply
Asta 2 Bir ’12 - 7:05 pm

Karolina, labai džiugu girdėti, kad eksperimentai buvo sėkmingi ir skanūs 🙂

Reply
Ieva 3 Bir ’12 - 4:28 pm

O man išėjo labai skanus 🙂 Dėjau 2 kiaušinius. Bet toks tobulas skonis 🙂 O dar su ledais 🙂

Reply
Asta 6 Bir ’12 - 7:48 pm

Ieva, super, labai džiaugiuosi 🙂 Ledai prie pyragų beveik niekad nepamaišo 🙂

Reply
ji 19 Spa ’13 - 3:40 pm

issikepiau ir labai nusiminiau, nes tikrai nepavyko. tesla buvo nuostabi, visi namai pakvipo sokoladu, o kai iskepe vaizdelis nuvyle: sukrites, guminis, skonis gal ir nieko, bet burnoj veliasi… maniskis taip pirstus laizesi kol kepe, o iskepusio vos vos paragavo ir pasieme sausainiu su kava kramsnoti :(((

Reply
Asta 23 Spa ’13 - 10:16 am

Kaip liūdna, kad nepavyko 🙁 Šis pyragas – tikra mistika. Jei paskaitytumėt komentarus, suprastumėt, apie ką aš 🙂 Vieniems jis gaunasi itin lengvai ir itin gerai, o štai kitiems – visiška nesėkmė. Net neįsivaizduoju, kas galėtų būti kaltas, kai pats receptas toks paprastutis…

Reply
Paulina 20 Sau ’14 - 4:23 pm

Jau buvau bepradedanti bijoti kept pyragus, nes kad ir kokį receptą susirasčiau, kad ir ką bedaryčiau – kaip nepasisekdavo, taip nepasisekdavo. Užtat dabar negaliu pyragu atsidžiaugti – užsimaniau kažko skanaus, radau reikiamus ingredientus ir štai, pyragas garuoja šalia stiklinės pieno 🙂 Tik nedėjau acto, kadangi neradau ir kepiau žymiai daugiau, nors ir įkaitinta orkaitė buvo iki 150, bet pyragą reikėjo man kepti gal 45 minutes, jei ne daugiau. Šiaip ar taip – ačiū už puikų receptą!!:))

Reply
Asta 21 Sau ’14 - 7:24 am

Paulina, nėra už ką, labai džiaugiuosi, kad pavyko! 🙂 Tikiuos, kad tai įkvėps bandyti ir kepti dar, ieškoti naujų puikių receptų 😉

Reply
Sokoladinis pyragas 3 Sau ’15 - 5:56 pm

Laba, uzmirsau is orkaites laiku isimti, ir 20 min ilgiau kepiau.. Norejom vezti i svecius, tai negaliu paragaut, kaip manot ar jau nebykes bus pyragas ar dar galima kaip nors isgelbeti? Sulaistysi? Glajum kokiu aptepti?..
Aciu, giedre

Reply
Asta 5 Sau ’15 - 7:09 am

Giedre, atrašau jau per vėlai, bet manau, kad dėl beveik dvigubai ilgesnio kepimo laiko pyragas buvo perkepęs ir gerokai per sausas… Nors, žinoma, galiu ir klysti. Būtų labai smalsu sužinoti, kaip gi pavyko ir baigėsi ši pyrago istorija? 🙂 Ar pasisekė jį kažkaip išgelbėti? 🙂

Reply
Elssa 25 Bal ’15 - 11:19 am

Pyragas pavyko puikiai 🙂 Tik, kadangi turiu dujinę orkaitę, kepiau 5 min ilgiau ir aukštesnėje temperatūroje. Labai skanu! Smagu, kai visi reikalingi produktai beveik visuomet yra namuose, tad nereikia sukti galvos. Galima išsikepti bet kada 🙂

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 8:26 pm

Tikra tiesa, tai – didžiulis šio pyrago privalumas. Viens, du – pyragas ant stalo! 🙂 Džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko 😉

Reply
deimantė 4 Geg ’15 - 5:29 pm

Noriu paklausti, kokį vandenį naudoti? šaltą? šiltą?:) ačiū

Reply
Asta 9 Geg ’15 - 4:32 pm

Deimante, kambario temperatūros 😉

Reply
Ugnė 13 Vas ’16 - 9:38 pm

čia reikia dėti actą?? ne sodą užgesitą actu, o ACTĄ? 😮

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:43 pm

Taip, Ugne, teisingai 🙂

Reply
Gabija 5 Lap ’16 - 7:47 pm

Nu nežinau. Man žiauriai neskanus gavosi. Manau kad čia tas actas viską gadina. Pyragas gavosi kartus ir skoniu visiškai nepanašus į šokoladinį pyragą.

Reply
Chanetta 23 Rgp ’17 - 2:25 pm

Ką tik pyragėlį į orkaitę pašoviau 🙂 Nedėjau acto tai žiūrėsim kas gausis, tikiuosi išeis 😛

Reply
Asta 25 Rgp ’17 - 4:01 pm

Nekantrauju išgirsti, kaip pavyko? 🙂

Reply
Justina 26 Spa ’17 - 7:50 am

Man pavyko! Žinoma, savojo tikrai nepavadinčiau puriu, išėjo gana standžios konsistencijos, bet tikrai ne sukritęs, ne „žalias”, kaip kai kurie rašė. Ir visiem buvo labai skanu 🙂 Tikrai kepsiu dar ne kartą, nes labai paprastas receptas – man patinka, kai desertuose nebūna VISKO, kas kartu nelabai sveika. Užteks ir cukraus 😀 Dėkui už receptą!

Reply
Asta 27 Spa ’17 - 10:00 am

Justina, nėra už ką, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Lina 6 Sau ’19 - 6:34 am

Pyragas gavosi neiškepęs, manau, kad reikėtų palaukti ilgiai nei 30 minučių tokioje temperatūtoje kepant. Būkit atsargūs!!!!!

Reply
Asta 6 Sau ’19 - 11:09 am

Lina, tiesiog visada reikėtų prisiminti, kad orkaitės yra skirtingos – kad ir ką keptumėte, tikrinkite, nes receptuose nurodytas laikas paprastai yra apytikslis, tinkamas mano orkaitei, bet ne visoms 🙂

Reply
Gin 30 Kov ’19 - 6:02 pm

Ieškojau pyrago, kad užtektų 1 kiaušinio, nes tik tiek teturėjau, o čia visai jų nereikia. 😀 Einu kepti

Reply
Asta 4 Bal ’19 - 10:20 am

Gin, labai smalsu sužinoti, kaip pavyko ir patiko? 🙂

Reply
Akvilė 13 Lie ’19 - 12:04 pm

Sveiki 🙂 Sudomino šitas receptas, dėl to nusprendžiau pabandyti. Peržvelgus komentarus pamačiau keletą dalykų, dėl kurių galėjo kitiems nesigauti pyragas:
1. Pyragą reikia kepti 150 laipsnių temperatūroje įjungus ventiliatoriaus rėžimą;
2. Svarbu nepermaišyti ingridientų – kol tik bus susimaišę, nes kuo daugiau maišysit, tuo esantys miltai sukietės ir, to pasekoje, pyragas bus kietas.
3. Kakava, naudojama receptui, turi būti normali, ne ta saldinta, kuri pagaminta kakavos gėrimams ruošti.
4. Čia ir aš būsiu klaidą padarius – įpyliau į kepinį beveik verdantį vandenį. Reikia pilti šaltą, nes tai turi tokį patį poveikį miltams, kaip ir permaišymas. 🙂

Tai tiek. Šis receptas yra paprastas tik savo ingridientais, bet ne paruošimu. 😀 Sėkmės kitiems bandantiems!

Reply
Asta 11 Rgp ’19 - 7:21 pm

Akvile, labai ačiū, kad pasidalinote vertingomis įžvalgomis! 🙂

Reply
Karolina 8 Bal ’20 - 10:16 am

Puikus pyragas! Nuolat kartoju. Tik vietoje kepimo miltelių dedu sodą, kurią nugesinu su recepte nurodytu actu (obuolių). Kadangi pyragas minkštas ir drėgnas, įprastai nuo sodos atsirandančių nelygumų nebūna. Be to, kartais kepu be cukraus – tokiu atveju pyragą lėkštėje gardinu migdolų sviestu ir šaldytomis vyšniomis. Pasaka 🙂

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:34 pm

Karolina, ačiū už pasidalinimus! 🙂

Reply
gabi 15 Bal ’20 - 3:33 pm

Kiek girdejau, actas dedamas, kad atsirastu rausvas atspalvis kakavos (nebutu visiskai juodas). Sumaisiau tesla identiskai pagal recepta, labai tirsta gavosi, toli grazu ‘nesipila’ 😀 Ziuresim kas cia gausis

Reply
V. 23 Rgs ’21 - 2:45 pm

Kepiau keksiuku formelese, viskas puikiai! Tik dariau pagal originalu recepta, t.y. dejau soda vietoj kepimo milteliu (tam ir reikalingas actas – nugesininimui. Speju, kad jo nebereikia dedant kepimo miltelius?), o kepiau 180 laipsniu temperaturoje, irgi kaip nurodyta originaliam recepte 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų