Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Minkštas cukinijų pyragas su varške ir trupiniais

parašė Asta 29 Rgp ’24
Minkštas cukinijų pyragas su varške ir trupiniais

Kas galėtų pagalvoti, kad šis minkštas, drėgnas, burnoje sutirpstantis trupininis pyragas yra pagardintas ne bet kuo, o vasarą gausiai derančiomis cukinijomis? Tai jos ir yra slaptasis ingredientas, lemiantis tokią gardžią biskvito tekstūrą. Švelnus varškės įdaras ir traškūs trupiniai ją puikiai papildo – trys skirtingi pyrago sluoksniai sukuria įsimintino skonio desertą, kurio norėsis dar ir dar. Valio, nes cukinijų sezonas dar tęsiasi – jei tik norėsite, dabar yra puikiausias metas kepti šį pyragą!

  • Nerimaujate dėl daržoviško cukinijų skonio saldžiame pyrage? Neverta, nes jo visiškai nesijaučia!
  • Įprastai, ruošiant receptus su cukinijomis, rekomenduojama kiek įmanoma kruopščiau nuspausti visą skystį nuo tarkių. Šiame recepte to nereikia.
  • Jei naudojate didelę cukiniją, kietą odelę nulupkite, o sėklas – išpjaukite.
  • Jei norisi, pyragą galima kepti ir be varškės sluoksnelio.
  • Graikinius riešutus galite keisti bet kokiais mėgstamais riešutais arba į trupinius riešutų išvis nedėti, jei nenorite.

Minkštas cukinijų pyragas su varške ir trupiniais

Atsispausdinti
Porcijos: 22 cm skersmens pyragas Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 arb. š. malto cinamono
100 g tirpinto sviesto
¼ stiklinės (50 g) cukraus
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
1 didelio kiaušinio
1 arb. š. vanilės pastos
150 g tarkuotos cukinijos (apie ½ nedidelės cukinijos)

Varškės įdarui:
360 g pusriebės varškės (9 proc.)
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 kiaušinio
1 valg. š. miltų
1 arb. š. vanilės pastos

Trupiniams:
½ stiklinės (70 g) kvietinių miltų
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
50 g smulkintų graikinių riešutų
1 arb. š. malto cinamono
60 g tirpinto sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.

2. Užmaišykite tešlą. Pasiruoškite visus reikalingus ingredientus.

3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir maltą cinamoną. Atidėkite į šalį.

4. Elektriniu plaktuvu išplakite šiek tiek atvėsintą tirpintą sviestą, cukrų, rudąjį cukrų, kiaušinį ir vanilės pastą.

5. Įmaišykite burokine tarka sutarkuotą cukiniją.

6. Suberkite sausų produktų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Gausite labai tirštą tešlą.

7. Paruoštą tešlą tolygiai paskirstykite kepimo formoje.

8. Paruoškite varškės įdarą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

9. Sumaišykite varškę, cukrų, kiaušinį, miltus ir vanilės pastą. Patrinkite elektriniu trintuvu, kad masė būtų kuo švelnesnės, glotnesnės tekstūros.

10. Paruoštą varškės įdarą paskleiskite kepimo formoje ant tešlos.

11. Paruoškite trupinius. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

12. Dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, smulkiai kapotus graikinius riešutus ir maltą cinamoną.

13. Supilkite tirpintą sviestą ir šakute išmaišykite, kol neliks sausų miltų – susiformuos lipnūs trupiniai.

14. Gautus trupinius tolygiai paskirstykite kepimo formoje ant varškės įdaro.

15. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Leiskite 15-20 minučių atvėsti kepimo formoje, tuomet išimkite. Valgykite šiltą arba šaltą, galite patiekti apibarstę milteliniu cukrumi ir pagardinę rutuliuku vanilinių ledų.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

cinamonascukinijosdesertasgraikiniai riešutaikepiniaipyragassaldumynaivanilėvarškė
1 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai
kitas įrašas
Mini blynelių vėrinukai su uogomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Morkų pyragas su graikiniais riešutais ir varškės kremu

Sluoksniuotos tešlos žiedeliai su obuoliais

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Kepti cinamoniniai obuoliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Tiramisu Affogato

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Šalta juodoji arbata su persikais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladas su riešutais ir džiovintomis uogomis

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

Svarainių sausainiukai su saldžiarūgščiu glajumi

Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis

Kokosiniai sausainiai

Tortas „Mostachon”

1 komentaras

Justė 24 Lap ’24 - 5:34 pm

Puikus receptas, nesudėtinga pagaminti, pyragas iškilo gražiai, svečiams labai patiko 😊 kadangi apatinėje dalyje cukinijos, ji nesausa, pyragas kvapnus, skoningas. Mano skoniui gal kiek per daug cukraus, kitą kartą dėčiau mažiau, ypač į višutinę dalį, tačiau visa kita puikiai. Ačiū! ❤️

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų