Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Ananasų ir bananų keksas

parašė Asta 21 Geg ’12
Ananasų ir bananų keksas

Noras kepti keksus mane dažniausiai užklumpa staiga ir netikėtai. Tai – tikrai daugiau taisyklė nei išimtis.

Pavyzdžiui, antra valanda popiet. Sėdžiu darbe, palinkus prie kompiuterio ekrano ir atrašinėju kažkam trisdešimt antrą laišką šiandieną, visa susikaupusi ir susitelkusi. Pokšt! Trenkia mintis it perkūnas. Apie ką? Apie keksą! Oh my…, kaip noriu jo čia ir dabar, noriu plakiklio dubens ir pakuotės miltų, ir dar šio bei to, trupučio ano, noriu plakti, kepti, stebėti, kaip jis kyla, kaip įtrūksta, kaip tampa puriu ir minkštu dievų valgiu. Ir beveik nervingai trepsiu bato kulniuku į grindis, galimas daiktas, erzindama kitus septynis tame pačiame kabinete sėdinčius kolegas. Arba, gali būti, jie tokie susikaupę, kad nieko nei girdi, nei mato, nei jaučia tą lengvą įtampą, kuri sklando aplink mane. Aš nebenoriu atrašinėti laiškų, nebenoriu galvoti nei apie akcijas, nei apie atrakcijas, nei apie stelažus, nei apie plakatus, nei apie kitą dešimtį čia pat belaukiančių reikalų. Po šimts pypkių, aš noriu kepti keksą! Būtent keksą – ne bandeles, ne pyragą, ne sausainius. Keksą ir tik keksą.
O po dar beveik keturių valandų įnirtingai minu savo mažojo pežuko pedalą ir lekiu tiesiai į parduotuvę. Čiumpu skardinę ananasų, kelis bananus, gar dar kažko truputį… ir jau kasininkei tiesdama litus, šypsausi iki ausų, nes mintyse beveik užuodžiu, kaip gardžiai šįvakar kvepės namai.

Ir taip visada – noras kepti keksus mane užpuola it kokia viską nunešanti vėtra. Taip vėlai vakare, kad iš orkaitės jį traukiu naktį, kai visi jau pučia į ūsą. Arba taip anksti ryte, kad iškepu jį dar prieš iškeliaudama į darbą. Parduotuvėje, besimatuojant nuostabią pavasarišką suknelę. Sėdint lauko kavinukėje ir valgant pyragą. Ir dar labai dažnai tada, kai šalia nėra nei orkaitės, nei miltų, nei pačios virtuvės.

Et, draugai, keksai yra šitoks gėris. Nenusakomas. Jeigu žinotumėte, kokie jie jie skanūs ir kaip lengvai pagaminami, neabejoju, ir jus neretai ištiktų tokie keksomanijos priepuoliai.

Skonis: 10/10. Drėgnas, aromatingas, toks sunkus ir su aiškia bei nuspėjama bananų duonos tekstūra. O ananasai priduoda šiek tiek gaivumo. Bendras rezultatas – tikrai vertas to, kad keliautumėte į virtuvę ir išsikeptumėte. O dar vienas puikus dalykas – keksas išlieka šviežutėlis dar bent porą trejetą dienų, todėl galite ir į kelias dienas trunkančią iškylą pasiimti, ir šiaip rytojaus pusryčiams gabalėlį spintelėje pasislėpti.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? The Church Cook

Ananasų ir bananų keksas

Atsispausdinti
Porcijos: apie 30 riekelių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 50-60 min.

INGREDIENTAI

3 puodeliai (420 g) miltų
1 1/2 puodelio (300 g) cukraus
1 arb.š. druskos
1 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. malto cinamono
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai
1 1/4 puodelio (300 g) saulėgrąžų aliejaus
2 arb.š. vanilės ekstrakto
350 g konservuotų ananasų, sutrintų
3 bananai (330 g), sutrinti
150 g graikinių riešutų, smulkintų

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą.
2. Konservuotus ananasus ir bananus sutrinkite iki vientisos masės.
3. Vaisius įmaišykite į kiaušinių plakinį.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir cinamoną.
5. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
6. Suberkite į masę smulkintus graikinius riešutus ir išmaišykite.
7. Kepimo popieriumi ištieskite dvi pailgas (20 x 5 cm.) keksų kepimo formas. Sukrėskite masę.
8. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 – 60 minučių, kol gražiai apskrus. Ar keksas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
9. Atvėsinkite. Supjaustykite riekelėmis ir patiekite. Skanaus!

ananasaibananaicinamonasgraikiniai riešutaikeksasriešutaisaldumynaivanilė
12 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Naminiai mėsainiai
kitas įrašas
Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Sluoksniuotas medaus tortas. Ir „Stylish Blog Awards”

Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Enčilados su vištiena ir sūriu

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Tiramisu Affogato

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Saldžios dovanos Mamai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

12 komentarai

Neringa 21 Geg ’12 - 7:31 pm

pasakiskos nuotraukos!

Reply
Asta 2 Bir ’12 - 7:27 pm

Ačiū, Neringa! 🙂

Reply
julė 21 Geg ’12 - 7:38 pm

Taip ir skamba ausyse –
stiprios rankos spaudžia vairą; koja, koja spaudžia gazą; Asta sunkvežimiu rieda, Asta sunkvežimiu rieda…
🙂

Noriu noriu. Kekso noriu, su tavim susitikti noriu. M.

(p.s., gražūs puodeliai)

Reply
Asta 2 Bir ’12 - 7:28 pm

Jule, 😀 Linksmuolė 😀

Aš irgi noriu. Labai! 🙂

P.S. Gražus puodeliai, į namus atkeliavę iš gražių žmonių 🙂

Reply
Vilma 22 Geg ’12 - 10:38 am

Asta, koks man pažįstamas jausmas dėl to staiga ateinančio noro kurti orkaitę ir kepti kepti. Atrodo apie mane rašei :).

Reply
Asta 2 Bir ’12 - 7:29 pm

Vilma, man rodos, kad ne vienam maisto tinklaraštininkui šie simptomai rečiau ar dažniau pasireiškia 🙂

Reply
Sandra 22 Geg ’12 - 1:16 pm

Bet tai kaip mielai tu rašai! Taip rodos ir girdžiu tą kulniuko trepsėjimą ir išvystu greitai siauru keliuku nurūkstantį „pežuką” 🙂 siaubas kaip žavu 🙂

Reply
Asta 2 Bir ’12 - 7:30 pm

Labai ačiū, Sandra 🙂 Net susikuklinau 🙂

Reply
Simona 22 Geg ’12 - 1:49 pm

Po tokio aprašymo nebelieka kito kelio – tik eiti į virtuvę ir išsikepti keksą bei pajusti tokį kepimo malonumą, kokį sunku aprašyti žodžiais. Skaičiau ir šypsojausi 😀

Reply
Asta 2 Bir ’12 - 7:31 pm

Šypt 🙂 O ar išsikepei, Simona? 🙂

Reply
lalu 13 Bir ’12 - 7:10 pm

ooo, šitas dalykėlis nuostabaus skonio! Tik aš kepu bananų duoną pagal Beatos receptą. Galėčiau valgyt iki kol sprogs pilvas, taaaip skanu su prieskoniais!

Reply
Asta 16 Bir ’12 - 9:17 pm

Nežinau, apie kokią konkrečiai Beatos bananų duoną eina kalba, tačiau esu beveik tikra, kad visos bananų duonos yra labai vykusios 🙂
Tiesa, ši truputėlį kitokia, nes čia dar ir ananasų gausu, tačiau tikrai ne prastesnė 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 5

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23
  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų