Skonis: 9/10. Į duris beldžiantis žiemai, paskutinę rudens dieną siūlau pavasariškai gaivų apkepą… 🙂 Labai lengvas, labai švelnaus skonio apkepas daržovių mėgėjams. Man – kadangi aš vieną iš jų, tų mėgėjų – tikrai buvo labai skanu ir nieko netrūko. Kita vertus, jei visada ir visur trūksta, pavyzdžiui, mėsos, pakepinti vištienos gabalėliai čia taip pat labai puikiai derėtų… 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Eating well… Living thin
Daržovių apkepas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
150 g brokolių, smulkintų žiedynėliais
100 morkų, pjaustytų nemažais kubeliais
4 kiaušiniai
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. juodųjų pipirų
žiupsnelis aitriosios paprikos
2 valg.š. miltų
230 g pieno
1 svogūnas, smulkintas
70 g tarkuoto fermentinio sūrio
GAMINIMO EIGA
Virti brokolius ir morkas verdančiame, pasūdytame vandenyje apie penkias minutes, arba kol tiesiog suminkštės. Suberti į kiaurasamtį ir leisti nusivarvėti.
Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi iškloti 25 x 30 cm. dydžio kepimo indą.
Dideliame dubenyje suplakti kiaušinius, druską, pipirus, aitriąją papriką ir miltus. Įmaišyti pieną. Į paruoštą kepimo indą sudėti brokolių ir morkų mišinį. Ant viršaus paskleisti smulkintus svogūnus bei tarkuotą fermentinį sūrį. Ant viršaus tolygiai supilti kiaušinių plakinį. Kepti apie 30 – 35 minutes.
8 komentarai
Hey, čia gi toks irgi crustless quiche 🙂 Neabejoju, kad šitas geras. Tik maniškiui pavyzdžiui negalima sakyti žodžio pyragas – jis nesuprastų. Todėl turiu gudrauti ir kokį gudrų pavadinimą sugalvot 🙂
Kaip tik adventui 🙂
Egle, tikrai geras 🙂 O kas dėl JŲ, tai maniškiui reiktų tuomet užslaptint žodį daržovės ir dar įtikint, kad tai saldus pyragas 😀
Kristina, tikrai taip, puikiai tinka Adventui, tačiau taip pat skaniai valgosi kiekvieną dieną 🙂
Oi,labai mano asortimento apkepas, tikrai gaminsiu kurį vakarą vakarienei, o ir improvizuot čia kiek nori, tiek ir gali:)
Sparnuoti, tikrai taip, tokius patiekalus labai lengva pasisukt pagal savo skonį, o tai yra labai labai gerai 😀
Labai skanus.Labai patiko.Aciu 🙂
Gabrielle, tai tau taip pat ačiū, kad išmėginai ir pasidalinai įspūdžiais 🙂
Labai skanus! 😀