Žiūriu pro langą ir bandau save įtikinti tuo, kad šiandien – tikrai paskutinė žiemos diena. Kad tas žemę sustingdęs šaltis tuoj pasibaigs; ir pavasaris galiausiai bus ne tik širdyje, bet ir čia, už lango.
Jei prieš mėnesį sakiau, kad mano sausis ėjo lėtai ir ilgai, vasaris pateisino trumpiausio metų mėnesio vardą ir praskriejo akimirksniu. Negalėčiau pasakyti, ką tiek daug veikiau, bet esu beveik tikra, kad ramiai prisėdusi buvau gal tik keletą kartų, kai ilgus vakarus maloniai užpildydavo knygų puslapių šnarėjimas.
Juokauju, kad puikiausias vasaris yra dėl to, jog po jo išaušta pavasaris. Bet iš tiesų tų mažų džiaugsmų vasarį buvo kur kas daugiau. Nes džiaugsmai, galų gale, juk visiškai nepriklauso nuo mėnesio ar metų laiko, tiesa?
Pabėgimas iš namų. Savaitgalis Birštone. Su draugais, su kuriais visada gera ir smagu būti!
Sugrįžimas. Atgal į biblioteką. Pagaliau!
Knyga. Mano lentynoje – net kelios Jodi Picoult knygos. Jos knygoms, rašymo stiliui ir gvildenamoms ne rožinėms temoms tapau neabejinga dar paauglystėje.
Filmas. Džiunglės. Buvo momentų, kai nemirksėjau; kai šiurpau ir dengiausi akis; kai verkiau. O galiausiai dar bent kelias dienas nešiojausi filmą mintyse. Man patinka filmai, sukurti pagal tikras istorijas – tik kartais būna sunku patikėti, kokios istorijos kartais ištinka žmones.
Serialas. Moderni šeima. Kai norisi kažko lengvo. Taip lengvai pamažu pasiekėme ir paskutinį sezoną.
Vaikų kambarys. My Bunny & Me. Po šiuo pavadinimu – mano draugės kuriami rankų darbo žaislai, žaidimų kilimėliai, lovatiesės ir dar daugiau. Jei Joris jau mokėtų kalbėti, tikiu, kad išduotų, jog laikas, praleistas ant zuikio-žaidimų kilimėlio, yra pats smagiausias laikas!
Mažylio pasaulyje. Ar žinojote, kad išmokus apsiversti nuo nugaros ant pilvo, nėra nieko smagesnio, kaip vartytis, vartytis, vartytis… Pasirodo, gali!
Kosmetinė. Bio-Oil. Pasirodo, kad jis daro stebuklus ne tik neštumo metu, bet ir gerokai po nėštumo!
Tinklaraščiai. „Dievinu” ir „Snippets”. Tai moterys, kurios įkvepia – gyventi lėtai, puoselėti moteriškumą, ieškoti savęs, džiaugtis gyvenimu. Ačiū! Skaitau su didžiausiu malonumu.
Šis tas naujo kiekvieną mėnesį. Pagaliau! Po devynių tinklaraščio rašymo metų pa-ga-liau mano „Saulėta virtuvė“ atsinaujino ir pasipuošė naujais tapetais! Remontas vis dar vyksta, dar ne viskas tobula, bet pamažu ši mano virtuali virtuvė įgauna tą vaizdą, apie kurį jau kurį laiką tyliai pasvajodavau.
Virtuvė. Vasaris mano virtuvėje buvo žuvies mėnuo! Žuvis ant pietų stalo, žuvis vakarienės lėkštėse, žuvis pietų dėžutėse… Nesumeluosiu pasakydama, kad tai buvo nuostabiai skanus mėnuo. Vienas iš šį mėnesį ragautų žuvies receptų – šiek tiek žemiau.
Vos per 10 minučių – per tiek laiko galite pasiruošti upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis. Ir nors mane visada šiek tiek žavi ilgi nesibaigiantys receptai, kuriems reikia paskirti valandą, kelias, o gal net visą pusdienį, būna gyvenime etapų, kai tokie gardūs receptai, paruošiami per dešimt minučių, yra pats geriausias dalykas pasaulyje.
Skonis: 10/10. Atrodytų, jog tai visiškai paprasti žuvies gabalėliai, iškepti orkaitėje, tačiau žaliosios citrinos, juodieji pipirai ir džiovintos žolelės čia tinka taip puikiai! Neabejoju, kad esate ragavę, o gal ir patys gaminę, kur kas prašmatnesnių upėtakio patiekalų, bet tas paprastumas, kai žuvies skonis neužgožiamas, o tik dar labiau atskleidžiamas – štai kas, mano galva, yra verta dešimties balų.
Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.
Ar gaminčiau dar kartą? Taip.
Kur radau? The Healthy Hunter
Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 žaliosios citrinos sulčių
1 tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų raudonėlių
½ arb. š. česnako miltelių
4 gabalėlių upėtakio filė (300-400 g)
Patiekti:
žaliosios citrinos riekelių
ryšelio šviežių petražolių
žiupsnio druskos pagal skonį
GAMINIMO EIGA
1. Žaliosios citrinos sultis, nutarkuotą žievelę, alyvuogių aliejų ir grūstus juoduosius pipirus sumaišykite. Įtrinkite mišiniu upėtakio gabalėlius ir palaikykite kambario temperatūroje apie 10 minučių.
2. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus. Dėkite upėtakio gabalėlius oda žemyn ir kepkite apie 3 minutes virš vidutinės ugnies, kol apskrus. Kol kepa, viršutinę žuvies pusę konditeriniu šepetėliu aptepkite trupučiu likusių žaliosios citrinos sulčių. Tuomet apverskite gabalėlius ir kepkite dar apie 2 minutes.
3. Iškepusius gabalėlius perdėkite į lėkštę, aptepkite žaliosios citrinos sultimis. Patiekite apibarstę kapotomis petražolėmis, žiupsneliu druskos, su žaliosios citrinos riekelėmis.
4 komentarai
Asta! Kaip gera save čia rasti, su didžiausiu džiugesiu tariu ir aš – ačiū, kad skaitei, man be galo malonu! 🙂
Viktorija, tai ačiū tau, kad rašai, dalijiesi, įkvepi! Skaitau su didžiausiu malonumu 🙂
Sveiki, ačiū už receptus, viską žadu „išgaminti”! 😀 O dėl šito recepto – čia reikalinga žalio upėtakio file, ar tinka šaldyta? Žalio kažkada ieškojau, neradau net didesnėje parduotuvėje. Ačiū!
Silva, naudojau šviežią (žalią) upėtakio filė. Nežinau, kaip su prekybos centrais ar parduotuvėmis, bet Kaune jo tikrai galima įsigyti šeštadieniniame Kauno Pilies turgelyje, maniškis – iš „Bangų žuvies” 🙂