Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Avižiniai riešutų kremo sausainiai

parašė Asta 2 Gru ’22
Avižiniai riešutų kremo sausainiai

Valgomos dovanos. Jos vienos geriausių, tiesa? Jaukios, skanios, pilnos meilės ir švelnumo. Daug idėjų saldžioms dovanoms rasite ne tik tinklaraštyje, bet ir mano saldumynų knygoje. Puslapiuose ieškokite granolos, vanilinio sirupo kavai, keksiukų, saldainių, biskočių, karamelės, citrinų ir apelsinų kremo, viso glėbio skirtingų sausainių receptų. Visi jie paruošiami greitai, paprastai ir gali tapti mieliausiomis dovanomis.

Šie avižiniai riešutų sviesto sausainiai – taip pat iš knygos puslapių. Kartais juos vadinu dar ir kitaip – „prie arbatos“ – mat yra vieni iš tvirtesnių, tokie, kuriuos reikia pakramtyti. Prie puodelio arbatos jie patys skaniausi. Be to, nėra linkę greitai džiūti, ilgiau išlieka skanūs, tad puikiai tinka ir mažoms dovanoms. Sudėkite į dėželę, perriškite kaspinėliu ir įteikite su šiltais linkėjimais.

Sausainiai patiks tiems, kurie mėgsta riešutų kremą – jo skonis ir tekstūra sausainėliuose juntama gana ryškiai. Galite rinktis mėgstamą: žemės riešutų, migdolų ar kitą, švelnų arba traškų.

Avižiniai riešutų kremo sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 40-45 vnt. Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

200 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) rudojo cukraus
200 g žemės riešutų kremo
2 didelių kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
2 ½ stiklinės (250 g) greitai paruošiamų smulkių avižinių dribsnių
½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C (iš viršaus ir iš apačios). Dvi skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Minkštą sviestą ir rudąjį cukrų elektriniu plakikliu išplakite iki purumo. Sudėkite riešutų kremą ir vėl išplakite. Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart masę gerai išplakite.
3. Suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išmaišykite. Turi išeiti labai tiršta lipni tešla. Kabinkite jos po šaukštelį ir drėgnais delnais formuokite nedidelius kamuoliukus. Išdėliokite juos ant kepimo skardų, palikdami kelių centimetrų tarpus. Kiekvieną kamuoliuką pirštais šiek tiek suplokite.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai pagels. Atvėsinkite ir ragaukite. Sandariame inde kambario temperatūroje sausainius galite laikyti apie savaitę.

avižiniai dribsniairiešutairiešutų kremassausainiaižemės riešutai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos
kitas įrašas
Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

„Vilnonis“ mielinis pyragas su cinamoniniu obuolių įdaru

Varškės sausainiai

Sviestinis keksas

Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

Nekeptas citrininis sūrio tortas

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Varškės apkepas su moliūgais

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Jautienos ir daržovių troškinys greitpuodyje

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Braškinis pieno kokteilis

Moliūgų kava

Kreminis airiško viskio likeris

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų