Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Avižiniai riešutų kremo sausainiai

parašė Asta 2 Gru ’22
Avižiniai riešutų kremo sausainiai

Valgomos dovanos. Jos vienos geriausių, tiesa? Jaukios, skanios, pilnos meilės ir švelnumo. Daug idėjų saldžioms dovanoms rasite ne tik tinklaraštyje, bet ir mano saldumynų knygoje. Puslapiuose ieškokite granolos, vanilinio sirupo kavai, keksiukų, saldainių, biskočių, karamelės, citrinų ir apelsinų kremo, viso glėbio skirtingų sausainių receptų. Visi jie paruošiami greitai, paprastai ir gali tapti mieliausiomis dovanomis.

Šie avižiniai riešutų sviesto sausainiai – taip pat iš knygos puslapių. Kartais juos vadinu dar ir kitaip – „prie arbatos“ – mat yra vieni iš tvirtesnių, tokie, kuriuos reikia pakramtyti. Prie puodelio arbatos jie patys skaniausi. Be to, nėra linkę greitai džiūti, ilgiau išlieka skanūs, tad puikiai tinka ir mažoms dovanoms. Sudėkite į dėželę, perriškite kaspinėliu ir įteikite su šiltais linkėjimais.

Sausainiai patiks tiems, kurie mėgsta riešutų kremą – jo skonis ir tekstūra sausainėliuose juntama gana ryškiai. Galite rinktis mėgstamą: žemės riešutų, migdolų ar kitą, švelnų arba traškų.

Avižiniai riešutų kremo sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 40-45 vnt. Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

200 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) rudojo cukraus
200 g žemės riešutų kremo
2 didelių kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
2 ½ stiklinės (250 g) greitai paruošiamų smulkių avižinių dribsnių
½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C (iš viršaus ir iš apačios). Dvi skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Minkštą sviestą ir rudąjį cukrų elektriniu plakikliu išplakite iki purumo. Sudėkite riešutų kremą ir vėl išplakite. Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart masę gerai išplakite.
3. Suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išmaišykite. Turi išeiti labai tiršta lipni tešla. Kabinkite jos po šaukštelį ir drėgnais delnais formuokite nedidelius kamuoliukus. Išdėliokite juos ant kepimo skardų, palikdami kelių centimetrų tarpus. Kiekvieną kamuoliuką pirštais šiek tiek suplokite.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai pagels. Atvėsinkite ir ragaukite. Sandariame inde kambario temperatūroje sausainius galite laikyti apie savaitę.

avižiniai dribsniairiešutairiešutų kremassausainiaižemės riešutai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos
kitas įrašas
Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Citrininis-kokosinis tortas su avietėmis

Imbierinis pyragas

Obuolių spurgytės

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Naminė ruginė duona

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Žaliasis kokteilis su persikais

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų