Stengiuosi nesišvaistyti aukščiausio lygmens epitetais į kairę ir į dešinę, bet ką gi daryti, jei savaitgalį man pavyko išsikepti tobulą pyragą, o šiandien – susimaišyti tobulas salotas? Skirtingi jie kaip žemė ir dangus, bet čia ir yra tie gyvenimo kontrastai, apie kuriuos vis užsimenu – mėgstu pyragus, mėgstu tortus, bet ir silkę mėgstu ne mažiau! Gyvenimas pilnas spalvų, kasdienybė – pilna skonių! Juos ragauti, patirti, mėgautis ir dalintis yra DOVANA!
O šios salotos man išties pasirodė tobulos. Tiesą sakant, dar nesuvalgiusi viso dubenėlio jau spėjau jas tituluoti ir gardžiausiomis šios vasaros salotomis, ir pažadėti sau, kad kitą savaitę BŪ-TI-NAI gaminsiu vėl. Net neabejoju, kad taip ir bus.
Man patinka švelnus gražgarsčių pikantiškumas, jis suteikia salotoms gaivumo ir puikiai dera su saldžiais pomidorais. Avokadą būtinai rinkitės gerai sunokusį, labai minkštą – tas avokado kremiškumas šioms salotoms būtinas, jis lyg atstoja salotų padažą, kaip ir lašelis aliejaus, nulašėjęs nuo silkės gabalėlių. Dar šiek tiek virtų kiaušinių – sotumui, saujelė ridikėlių – lengvumui, truputėlis smulkiai pjaustytų raudonųjų svogūnų – pikantiškumui.
Nepykit, jokių kitų žodžių ar vertinimų tiesiog nesugalvoju. Dešimt iš dešimt, TOBULA!
Labai džiaugiuosi mūsų draugyste ir partneryste su „Santa Bremor“. Jie kažkaip įspėjo, kad aš mėgstu silkę, o aš suskubau patvirtinti, kad mėgstu ją net la-bai!
Šioms salotoms naudojau „Santa Bremor“ silpnai sūdytų atlantinių silkių filė „MATIES“ – pjaustytą gabalėliais, supakuotą patogaus dydžio stiklainėliuose, pagamintą iš stambiausių ir riebiausių silkių filė, tvirtą ir ne per sūrią (man tai yra vienas didžiausių silkės privalumų), be jokių pridėtinių skonių. Tokia silkė salotoms tinka tiesiog idealiai – tiek savo skoninėmis savybėmis, tiek patogiu naudojimu.
Nežinau, kaip dažnai maišote salotas su silke, bet noriu paskatinti – maišykit! Taip kaip ir, pavyzdžiui, lašiša, taip ir silkė salotoms tinka puikiai!
Taigi. Silkė ir bulvės yra klasika, kaip ir silkė su burokėliais; silkė su batatais jus anąkart šiek tiek nustebino, o kaip dėl silkės su avokadais, pomidorais ir kiaušiniais? Aš nekantrauju sulaukti nuomonių ir įspūdžių, labai prašau, pasidalinkit!
Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
70 g gražgarsčių (rukolos)
1 didelio avokado
200 g vyšninių pomidorų
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 kietai virtų kiaušinių
1 stiklainėlio (195 g) „Santa Bremor“ silpnai sūdytų atlantinių silkių filė „MATIES“
½ raudonojo svogūno
6 ridikėlių
GAMINIMO EIGA
1. Į lėkštes paskleiskite gražgarstes. Ant viršaus sudėkite pjaustytus avokadus, suberkite perpus perpjautus pomidorus. Apiberkite žiupsnelių šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
2. Kietai virtus kiaušinius nulupkite, perpjaukite į keturias dalis. Išdėliokite į lėkštes ant salotų. Šalia dėkite silkės gabalėlius, užberkite šiek tiek plonais pusžiedžiais pjaustyto raudonojo svogūno ir plonomis rieklėmis pjaustytus ridikėlius. Patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Bremor“.
„Santa Bremor“ silkės galite įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose.
#reklama #santabremorlietuva