Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPIETŪS DĖŽUTĖJEŠaltieji užkandžiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

parašė Asta 12 Spa ’23
Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Kito lygio vištiena, kito lygio dešrelės, kito lygio bandelės! Apie viską nuo pradžių.

Mielinės bandelės su dešrelėmis mūsų šeimoje labai mėgstamos. Dažniausiai kepu jas kaip užkandį – į keliones, į pasivaikščiojimus, į Jorio užkandžių dėžutę. Būtent taip išraitytas bandeles – šarangi varangi, bandelės susirangė – kepu jau tiek metų, kad nesuskaičiuočiau; gal nuo tinklaraščio rašymo pradžios? Tada, bent keturiolika! Kiekvieną kąsnelį apibarstau prieskoniais, o šįkart – dar ir sūriu, kuris kepant gardžiai apskrunda. Tokias bandeles ne tik skanu, bet ir patogu valgyti, laužant po vieną kąsnelį. Juk sakiau – kito lygio bandelės!

Bandeles šįkart kepiau su „Vilniaus Paukštyno“ pieniškomis dešrelėmis. Nuo šiol ant kiekvienos atsinaujinusios „Vilniaus paukštyno“ pakuotės rasite QR kodą, kurį nuskaitę sužinosite, kuo ypatinga yra ši vištiena ir jos gaminiai:

  • užauginta Lietuvos ūkininkų;
  • tiksliai nurodanti kilmės vietovę;
  • pirmoji, sertifikuota NKP (nacionalinės kokybės produkto) ženklu, kuris užtikrina dar aukštesnius kokybės reikalavimus nei EU standartai;
  • užauginta be antibiotikų;
  • aukščiausios klasės žaliava;
  • be stipriklių, dažiklių, GMO;
  • be salmonelės serotipų.

Nuo lauko iki stalo – „Vilniaus paukštynas“ rūpinasi visu procesu taip, kad užtikrintų aukščiausią gaminių kokybę. Sako, jų vištos yra kito lygio – gali net skraidyti! Ką gi, aš tikrai žinau tą jausmą, kai valgant rodosi, jog iš skanumo net žemės kojomis nelieti, ar žinot ir jūs? Išsikepkit šių bandelių! Paprasta ir LABAI skanu!

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 15 bandelių Paruošimo laikas: 30 min. + 1 val. 30 min. kildinsite tešlą Gaminimo laikas: 15-18 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
2/3 stiklinės (165 ml) pieno
1 pakelio (7 g) sausų mielių
1 valg. š. cukraus
3 ½ stiklinės (490 g) kvietinių miltų
1 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, rozmarinų, raudonėlių)
2 kiaušinių
100 g minkšto sviesto

Įdarui:
15 pieniškų dešrelių
2 arb. š. mėgstamo prieskonių mišinio*
50 g sūrio

* aš labiausiai mėgstu naudoti žolelių mišinį, skirtą picai.

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite mielinę tešlą. Dubenėlyje sumaišykite šiltą pieną, mieles ir šaukštą cukraus. Išmaišykite šluotele, uždenkite rankšluostėliu ir palikite 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kol mielės taps aktyvios (mišinio viršus turi suputoti).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir itališkas džiovintas žoleles.
3. Supilkite aktyvų pieno ir mielių mišinį, išmaišykite.
4. Įmuškite kambario temperatūros kiaušinius ir sudėkite gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą.
5. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Tešlą minkykite rankomis arba elektrine tešlos maišykle apie 10 minučių, kol tešla bus minkšta, glotni ir elastinga.
6. Paruoštą tešlą dėkite į švarų, aliejumi plonai išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.

7. Suformuokite bandeles. Pakilusią tešlą keliskart paminkykite. Atsignybkite po gabalėlį tešlos ir iškočiokite į pailgą ovalą. Įsukite į tešlą dešrelę, kraštus gerai užspauskite.
8. Aštriu peiliu supjaustykite bandelę taip, kad apatinė tešlos dalis liktų neperpjauta. Išsukite tešlos rutuliukus į priešingas puses, suformuodami bandelę (žr. nuotraukas viršuje).
9. Suformuotas bandeles uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pakilti dar 15 minučių.

10. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
11. Bandeles apiberkite žiupsniu prieskonių. Ant viršaus dėkite po saujelę tarkuoto sūrio.
12. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 minučių, kol bandelės iškeps. Neperkepkite, kad išliktų minkštos.

13. Valgykite šiltas arba atvėsusias. Laikykite sandariame indelyje, kad mielinė tešla neapdžiūtų. Kitą dieną bandeles galite atšviežinti, trumpai pašildydami jas orkaitėje.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vilniaus Paukštynas“.
#kitolygiovistiena #vilniauspaukstynas #nacionalineskokybesproduktas #NKP

bandelėsdešrelėskepiniaimaisto dėžutėmielėspieniškos dešrelėspietūs dėžutėje
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 9 diena
kitas įrašas
Tiršta bulvių ir sūrio sriuba

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

Naujametinis užkandžių vainikas

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškinis pieno kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Šakšuka su bolivine balanda

Obuoliniai varškėčiai

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Naminė ruginė duona

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų