Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAILENGVI KĄSNELIAISalotos

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

parašė Asta 1 Gru ’22
Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Anądien instagrame sukūriau mini apklausą saulėtos virtuvės skaitytojams – paklausiau, kokių receptų prieš šventes norėtųsi labiau? Visai paprastų, o gal prašmatnesnių? Atsakymų persvara neleido suabejoti. „Daugiau lengvų receptų!“ – nubalsavot jūs, ir štai aš, nešina dar vienu itin paprastu, greitu ir fantastiškai skaniu salotų receptu. Išties manau, kad salotos – tai būdas išlaikyti balansą ne tik kasdienybėje, bet ir ant švenčių stalo. Kodėl gi nepabandžius, šypt?
⠀
O šios salotos – dar ir su mandarinais! Sezoniškos, ryškios ir labai gardžios, tiesiog subalansuotos Kalėdoms.
⠀
Viskas čia dera gardžiai: saldūs orkaitėje kepti burokėliai, rūgštoki mandarinai ir mocarelos švelnumas. Paskrudinti migdolai – smagiam traškumui, gerai sunokęs avokadas – kremiškumui. Derinį užbaikite paprastu, bet labai universaliu, mano mėgstamiausiu padažu iš alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, šlakelio klevų sirupo, garstyčių ir žiupsnio prieskonių.

⠀
Kalbant apie prieskonius, šįkart naudojau „Vegeta NATUR“ prieskonių mišinį, skirtą mocarelai ir pomidorams. Pomidorų, tiesa, šiose salotose nėra, bet mišinio pagrindas yra įvairios prieskoninės žolelės, tad jo pritaikymas gali būti kur kas platesnis – aš naudoju įvairioms salotoms, picai, karštiems sumuštiniams gardinti. Ir, dėmesio, „Vegeta NATUR“ nėra kokie nors prieskoniai-blogiečiai, net jei likę dar kažkodėl tokių asociacijų iš senų laikų. Prekės ženklas tas pats, o atsinaujinusioje prieskonių sudėtyje – vien natūralūs ingredientai ir nei vieno E.

Štai ingredientai, kurie sudaro prieskonių mišinį mocarelai ir pomidorams: jūros druska 45%, dehidratuoti česnakai 15%, cukrus, dehidratuoti svogūnai 8%, bazilikai 7%, raudonėliai 5%, mairūnas, rozmarinas, juodieji pipirai 1,5%, laurų lapai.

Džiaugiuosi pradėjusi dirbti su „Vegeta NATUR“. Nors savo virtuvėje įvairius šio prekės ženklo prieskonių mišinius naudoju jau gana seniai, nuo šiol galėsiu papasakoti daugiau, garsiau, o svarbiausia – pasiūlyti dar daugiau gardžių receptų.
⠀
Bet grįžkim prie salotų. Jos – puikios! Subalansuoto, ryškaus skonio, šventiškos, o tuo pačiu – ir visai paprastos. Jei paklaustumėt, nuoširdžiai rekomenduočiau įtraukti į savo Kalėdų stalo meniu planus.

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Atsispausdinti
Porcijos: 2-4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Burokėliams:
500 g virtų burokėlių (apie 5 vnt.)*
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. nutarkuotų citrinos žievelių
1 valg. š. šviežių čiobrelių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Salotoms:
50 g gražgarsčių
2 mandarinų
1 gerai sunokusio avokado
200 g mocarelos sūrio
saujelės kepintų migdolų riekučių

Padažui:
6 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinos sulčių
2 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. garstyčių
2 arb. š. „Vegeta NATUR“ prieskonių mišinio mocarelai ir pomidorams

* galite naudoti ir šviežius burokėlius, tik juos kepti reikėtų ilgiau, apie 40-50 min., priklausomai nuo gabalėlių dydžio.

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite burokėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
2. Burokėlius supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Suberkite į dubenį. Ten pat supilkite aliejų, suberkite nutarkuotas citrinų žieveles, čiobrelius, druską ir pipirus. Išmaišykite.
3. Burokėlius paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsinkite.

4. Sumaišykite salotas. Lėkštėje paskleiskite gražgarsčių lapelius. Ant viršaus suberkite keptų burokėlių gabalėlius. Mandarinus nulupkite perpjaukite perpus, tuomet kiekvieną puselę – supjaustykite riekelėmis. Dėkite į lėkštę ant burokėlių. Ant viršaus suberkite kubeliais supjaustytą avokadą ir mocarelos sūrį.

5. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį uždarykite ir gerai suplakite, kad produktai susimaišytų.

6. Apšlakstykite salotas padažu, apiberkite kepintomis migdolų riekutėmis ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

avokadaiburokėliaičiobreliaicitrinosdaržovėsgarstyčiosgražgarstėsKalėdosklevų sirupasmandarinaimigdolaimocarelaprieskoniaisalotos
1 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
kitas įrašas
Avižiniai riešutų kremo sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Aguoninis obuolių pyragas

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Minkšti kavos sausainiai su šokoladu

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Rudeniškas veršienos troškinys

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Žiedinių kopūstų blyneliai

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Moliūgų kava

1 komentaras

Irena 5 Sau ’24 - 3:22 pm

Šiose salotose orkaitėje keptus burokėlius pakeičiau keptuvėje pakepintais saliero gumbo kubeliais, kadangi man burokėlio skonis netiko.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų