Anądien instagrame sukūriau mini apklausą saulėtos virtuvės skaitytojams – paklausiau, kokių receptų prieš šventes norėtųsi labiau? Visai paprastų, o gal prašmatnesnių? Atsakymų persvara neleido suabejoti. „Daugiau lengvų receptų!“ – nubalsavot jūs, ir štai aš, nešina dar vienu itin paprastu, greitu ir fantastiškai skaniu salotų receptu. Išties manau, kad salotos – tai būdas išlaikyti balansą ne tik kasdienybėje, bet ir ant švenčių stalo. Kodėl gi nepabandžius, šypt?
⠀
O šios salotos – dar ir su mandarinais! Sezoniškos, ryškios ir labai gardžios, tiesiog subalansuotos Kalėdoms.
⠀
Viskas čia dera gardžiai: saldūs orkaitėje kepti burokėliai, rūgštoki mandarinai ir mocarelos švelnumas. Paskrudinti migdolai – smagiam traškumui, gerai sunokęs avokadas – kremiškumui. Derinį užbaikite paprastu, bet labai universaliu, mano mėgstamiausiu padažu iš alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, šlakelio klevų sirupo, garstyčių ir žiupsnio prieskonių.
⠀
Kalbant apie prieskonius, šįkart naudojau „Vegeta NATUR“ prieskonių mišinį, skirtą mocarelai ir pomidorams. Pomidorų, tiesa, šiose salotose nėra, bet mišinio pagrindas yra įvairios prieskoninės žolelės, tad jo pritaikymas gali būti kur kas platesnis – aš naudoju įvairioms salotoms, picai, karštiems sumuštiniams gardinti. Ir, dėmesio, „Vegeta NATUR“ nėra kokie nors prieskoniai-blogiečiai, net jei likę dar kažkodėl tokių asociacijų iš senų laikų. Prekės ženklas tas pats, o atsinaujinusioje prieskonių sudėtyje – vien natūralūs ingredientai ir nei vieno E.
Štai ingredientai, kurie sudaro prieskonių mišinį mocarelai ir pomidorams: jūros druska 45%, dehidratuoti česnakai 15%, cukrus, dehidratuoti svogūnai 8%, bazilikai 7%, raudonėliai 5%, mairūnas, rozmarinas, juodieji pipirai 1,5%, laurų lapai.
Džiaugiuosi pradėjusi dirbti su „Vegeta NATUR“. Nors savo virtuvėje įvairius šio prekės ženklo prieskonių mišinius naudoju jau gana seniai, nuo šiol galėsiu papasakoti daugiau, garsiau, o svarbiausia – pasiūlyti dar daugiau gardžių receptų.
⠀
Bet grįžkim prie salotų. Jos – puikios! Subalansuoto, ryškaus skonio, šventiškos, o tuo pačiu – ir visai paprastos. Jei paklaustumėt, nuoširdžiai rekomenduočiau įtraukti į savo Kalėdų stalo meniu planus.
Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Burokėliams:
500 g virtų burokėlių (apie 5 vnt.)*
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. nutarkuotų citrinos žievelių
1 valg. š. šviežių čiobrelių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Salotoms:
50 g gražgarsčių
2 mandarinų
1 gerai sunokusio avokado
200 g mocarelos sūrio
saujelės kepintų migdolų riekučių
Padažui:
6 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinos sulčių
2 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. garstyčių
2 arb. š. „Vegeta NATUR“ prieskonių mišinio mocarelai ir pomidorams
* galite naudoti ir šviežius burokėlius, tik juos kepti reikėtų ilgiau, apie 40-50 min., priklausomai nuo gabalėlių dydžio.
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite burokėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
2. Burokėlius supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Suberkite į dubenį. Ten pat supilkite aliejų, suberkite nutarkuotas citrinų žieveles, čiobrelius, druską ir pipirus. Išmaišykite.
3. Burokėlius paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsinkite.
4. Sumaišykite salotas. Lėkštėje paskleiskite gražgarsčių lapelius. Ant viršaus suberkite keptų burokėlių gabalėlius. Mandarinus nulupkite perpjaukite perpus, tuomet kiekvieną puselę – supjaustykite riekelėmis. Dėkite į lėkštę ant burokėlių. Ant viršaus suberkite kubeliais supjaustytą avokadą ir mocarelos sūrį.
5. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį uždarykite ir gerai suplakite, kad produktai susimaišytų.
6. Apšlakstykite salotas padažu, apiberkite kepintomis migdolų riekutėmis ir patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur
1 komentaras
Šiose salotose orkaitėje keptus burokėlius pakeičiau keptuvėje pakepintais saliero gumbo kubeliais, kadangi man burokėlio skonis netiko.