Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMiltiniai patiekalaiPIETŪS DĖŽUTĖJEVarškės patiekalai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

parašė Asta 12 Sau ’18
KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Per pastaruosius aštuonerius metus šį receptą į tinklaraštį rašau jau trečią kartą. Taip pat jis užima garbingą puslapį vienoje iš mano receptų knygų. Ir jei paklaustumėte, kodėl ir už ką tiek dėmesio, atsakyčiau – mūsų šeimoje šie čeburekai patenka į tų tobulųjų sąrašą, greta tobulo varškės apkepo, tobulo obuolių pyrago ir kitų. Be to, senuose šeimos užrašuose kadais užrašytas receptas yra vienas iš mano vyro mėgstamiausių.

Kad įsivaizduotumėte, kaip jis be galo, be krašto mėgsta šiuos čeburekus, galiu išduoti štai ką: kai rugpjūčio mėnesį mano paskutines savaites skaičiuojantis pilvūzas jau lipo ant nosies ir aš neturėjau nei noro, nei jėgų gaminti kažką, kam prisireiktų bent kiek daugiau laiko, jis pats – mano brangiausiasis, kuris tikrai mieliau valgo nei gamina – vakare, grįžęs po dienos darbų, visą ilgą vakarą tarkavo, maišė, minkė, kočiojo ir kepė. Negalvokite, kad tai nėra žygdarbis – net ir aš, iškepusi pilną didžiulę lėkštę šių čeburekų, jaučiuosi atlikusi žygdarbį ir nusipelniusi medalio. Patikėkite, jiems reikia ir laiko, ir jėgų. Ir dar susitaikymo su tuo, kad tikriausiai išnaudosite visus galimus virtuvės paviršius, kurie po poros valandų triūso atrodys kaip po mažo miltų ir tešlos karo.

Taigi.

Kol aš ištiesus kojas sėdėjau ant sofos, žvalgiausi pro langą, skaitinėjau knygą, glostinėjau pilvelį ir šiaip ilsėjausi, jis plušėjo iš peties. Po gerų poros valandų atnešė lėkštelę su šviežučiu, kvepiančiu ir nuostabiai gardžiu čebureku tiesiai man į rankas. Tobulas buvo vakaras, visiškai tobulas.

O kadangi čeburekų iš šios porcijos išeina visai nemažai, apie penkiasdešimt, savaime suprantama, kad dėl rytojaus pietų darbe mažiausiai reikia sukti galvą. Juolab, kad jie labai skanūs ir šilti, ir šalti. Belieka įsidėti į pietų dėžutę ir, atėjus pietų metui, džiaugtis jais iš naujo. Valgyti, kur tik nori, ką tik nori – tai didžiulis džiaugsmas ir malonumas!

Jeigu per tuos aštuonerius metus, per kuriuos vis įkalbinėju Jus išmėginti šį receptą, to dar nepadarėte – tebūna tai dar vienas priminimas. Pasirinkite dieną, kai tikrai turėsite keletą valandų laisvo laiko ir nebūsite išvargę po begalės darbų bei reikalų. Pavydžiui, gal net šį savaitgalį? Pasiraitokite rankoves ir išsikepkite varškės čeburekų su obuoliais. Įsitikinkite, kad jie tokie geri, toookie geri, kad verti ir sugaišto laiko, ir aukštyn kojom suverstos virtuvės.

Beje, jei kepsite sekmadienį ir rytojaus dieną darbe atsidarysite pietų dėžutę, pažadu – jūs džiaugsitės, o kolegos pavydės!

 Varskes ceburekai su obuoliais

 Varskes ceburekai su obuoliais

 Zalia pietu dezute

Žalią pietų dėžutę galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt

 Varskes ceburekai su obuoliais

Skonis: 10/10. Tikrai labai skanus patiekalas/desertas. Jei mėgste saldžiau, galite įberti į įdarą šaukštelį kitą cukraus ar įmaišyti šaukštą mėgstamo džemo. Svarbiausia – ne per daug miltų! Tešla turi būti tikrai labai minkšta; tada ir iškepę čeburekai būta minkšti ir labai labai gardūs.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo (tik reikia laiko).

Kur radau? Senuose jo šeimos užrašuose.

 Varskes ceburekai su obuoliais

Varškės čeburekai su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: apie 50 nedidelių čeburekų Paruošimo laikas: 1 val. 15 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

800 g liesos varškės
2 kiaušiniai
2 arb. š. sodos
450 g riebios grietinės
žiupsnelis druskos
miltai (tiek, kad tešla būtų minkšta, bet kočiojama)

5-6 obuoliai
1 valg. š. malto cinamono

aliejus kepimui

GAMINIMO EIGA

1. Varškę gerai ištrinkite su kiaušiniais iki beveik vientisos masės.
2. Sudėkite grietinę, suberkite sodą ir išmaišykite. Pagardinkite žiupsneliu druskos.
3. Berkite miltus ir maišykite. Kai miltų įbersite pakankamai išminkykite labai minkštą, bet nelipnią tešlą, kurią galėtumėte kočioti.
4. Lygų ir švarų paviršių dosniai pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą iki maždaug 3 mm storio. Apvaliu įrankiu ar indu aštriomis kraštinėmis išspauskite maždaug 12 cm skersmens apskritimus.
5. Pasiruoškite įdarą: obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su cinamonu.
6. Į kiekvieno tešlos apskritimo centrą dėkite po šaukštą obuolių, perlenkite per pusę ir pirštais bei šakute užspauskite kraštelius.
7. Paruoštus čeburekus kepkite įkaitintame aliejuje, po kelias minutes iš abiejų pusių – kol gražiai apskrus. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
8. Patiekite šiltus ar šaltus. Skanaus!

 Varskes ceburekai su obuoliais

cinamonasgrietinėobuoliaipietų dėžutėspietūs dėžutėjepyragėliaivarškė
2 komentarai
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis
kitas įrašas
TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Trijų sūrių lazanija su špinatais

Bulvių „rožės”

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

Tiramisu Affogato

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Moliūgų kava

REKLAMA

SALDUMYNAI

Labai šokoladinis pyragas

Citrininės tartaletės

Saldainiai „Ferrero Rocher”

Pyragėliai su „Nutella“ puodeliuose

Tiramisu II

Didelis sausainis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Trinta burokėlių sriuba

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

2 komentarai

Kristina 10 Bal ’18 - 1:14 pm

Nelabai supratau ar jus ceburekus kepete paprastoje keptuveje ar taip kaip iprastus ceburekus dideliame aliejaus kiekyje?

Reply
Asta 12 Bal ’18 - 6:40 pm

Kristina, paprastoje keptuvėje, tik aliejaus įpilame šiek tiek daugiau, sakykime, maždaug per pirštą 🙂 Čeburekus darome nestorus, todėl puikiausiai iškepa iš visų pusių.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų