Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsKALĖDŲ RECEPTAIPyragaiSALDUMYNAI

Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

parašė Asta 9 Gru ’22
Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

Vieną gruodžio dieną prieš šventes, kai už lango lėtai ir tingiai kris baltos snaigės, o namai bus jaukiausia vieta pasaulyje, išsikepkit šią mielinę pynę su aguonomis. Kepkite ją prieš šventes, o gal šventėms – kepkite tada, kai norėsis dieną pripildyti jaukumo, saldumo, šilumos.

Mieliniai kepiniai turi savy šitą magiją – jie be galo jaukūs. O kai pagardinti aguonomis ir supinti į dailią pynę, jie gali tapti puikiausiu Kalėdų stalo desertu.

Aguonos – neatsiejama žiemos švenčių dalis. Beriame jų į kūčiukų tešlą, įmaišome į pyragus. Jei jau kepti Kalėdoms mielinę pynę, pamaniau, tuomet tik su aguonomis. Į įdarą įmaišiau dar ir kreminio sūrio, kuris suteikė papildomo drėgnumo, bei citrinų žievelių. Susukau pynę, kantriai išlaukiau, kol dailiai iškils. Tuomet – į orkaitę pusei valandos. Ji iškepė labai graži, bet dar svarbiau – minkšta, puri ir nuostabiai skani!

Ar mėgstat mielinius kepinius? Nors… ar galima jų nemėgti, tiesa? Išsikepkit šią pynę, ji tikrai puiki!

Gražieji indai, kuriuos matote nuotraukose, – iš „Promo Cash&Carry”. Džiaugiuosi galėdama pristatyti dar vieną kolekciją, šįkart – lyg nutapytą menininko teptukais, melsvomis ir rusvomis spalvomis. Tai indai, kuriuose dera elegancija ir prabanga; jiems būdingos švelnios formos, glotnus paviršius ir sodrios matinės spalvos. „Escura“ indų kolekciją sudaro kelių skirtingų spalvų lėkštės ir dubenėliai. Derindama juos tarpusavyje, ant mūsų valgomojo stalo pamėginau sukurti Kalėdų nuotaiką. Man atrodo, kad pavyko gražiai, o kaip atrodo Jums?

„Promo Cash&Carry” prieššventiniu laikotarpiu parengė daug specialių pasiūlymų, o atrinktoms indų kolekcijoms taiko išskirtines kainas. Užsukite apsižvalgyti į artimiausią parduotuvę (jų adresų sąrašą rasite čia) – kiekvienoje iš jų rasite didelę erdvę, skirtą vien indams. Galbūt panorėsite išsirinkti dovaną sau ar savo artimiesiems?

Juk tuoj Kalėdos! Lai būna jos jaukios, gražios ir skanios, lai kvepia aguoniniais mieliniais kepiniais.

Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

Atsispausdinti
Porcijos: 12-15 Paruošimo laikas: 40 min. + kildinimas Gaminimo laikas: 40-50 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
2/3 stiklinės (165 g) pieno
1 valg. š. cukraus
1 pakuotės (7 g) sausų mielių
3 ½ stiklinės (490 g) miltų
¼ stiklinės (50 g) cukraus
½ arb. š. druskos
2 didelių kiaušinių
120 g minkšto sviesto

Įdarui:
200 g maltų aguonų (sausų)
¼ stiklinės (50 g) cukraus
50 g minkšto sviesto
100 g kreminio sūrio
1 mažo kiaušinio
1 citrinos nutarkuotos žievelės

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Dubenėlyje sumaišykite šiltą (bet ne karštą!) pieną su šaukštu cukraus ir mielėmis. Dubenėlį uždenkite rankšluostėliu ir palikite pastovėti kambario temperatūroje 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Mišinio centre padarykite duobelę. Į ją supilkite aktyvias mieles, įmuškite kambario temperatūros kiaušinius. Išmaišykite. Sudėkite gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą, dar kartą išmaišykite ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą. Minkykite apie 10 minučių. Kuo ilgiau minkysite, tuo glotnesnė, elastingesnė taps tešla.
3. Paruoštą tešlą suformuokite į rutulį, dėkite į lašeliu aliejaus pateptą švarų dubenį, uždenkite jį rankšluostėliu ir palikite kilti kambario temperatūroje 1-2 valandas, kol tešlos tūris padvigubės.

4. Paruoškite įdarą. Maltas aguonas suberkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti apie pusę valandos. Tuomet gerai nukoškite.
5. Nukoštas aguonas sumaišykite su cukrumi ir minkštu sviestu. Šiek tiek atvėsinkite, tuomet įmaišykite kreminį sūrį, lengvai išplaktą kiaušinį ir nutarkuotas citrinos žieveles.

6. Suformuokite pynę. Tešlą perkelkite iš dubens ant miltais pabarstyto stalviršio. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite apie 3-4 mm storio tešlos lakštą (apie 60×40 cm dydžio stačiakampį).
7. Tešlos lakštą tolygiai aptepkite aguonų įdaru. Pradėdami nuo ilgosios kraštinės, susukite ritinėlį. Ritinėlį perpjaukite į dvi dalis išilgai beveik per visą ilgį – neperpjautą palikite tik vieną ritinėlio galą. Dvi tešlos juostas susukite vieną su kita, lyg pynę. Tuomet sulenkite į apskritimą, galus sujunkite.
8. Suformuotą pynę perkelkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (22 cm skersmens) – tuomet ji kepdama išlaikys taisyklingą formą.
9. Uždenkite kepimo formą su pyne rankšluostėliu ir palikite pastovėti kambario temperatūroje dar 30-60 minučių, kol pakils.

10. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C (iš viršaus ir iš apačios, su vėjeliu). Pakilusios pynės viršų aptepkite šlakeliu pieno. Pynę kepkite apie 40–50 min., kol paviršius gražiai apskrus. Jei viršus ima pernelyg ruduoti, uždenkite lakšteliu folijos ir kepkite toliau. Ar pynė jau iškepė, patikrinkite peiliu – įsmeigus jį į kepinio centrą, ištrauktas peilis turi būti švarus.
11. Apie 10 minučių vėsinkite kepimo formoje, tuomet iš jos perkelkite ant grotelių ir palikite pilnai atvėsti.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry

aguonoscitrinosdesertaidesertasKalėdoskalėdų desertaskepiniaimielėsmielinis pyragaspynėsaldumynai
8 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Avižiniai riešutų kremo sausainiai
kitas įrašas
Tortas su morengu, sviestiniu kavos kremu ir šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mažieji migdoliniai sausainėliai

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Morenginė pavlovos eglutė

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su lašiša ir žirneliais

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Varškės apkepas su moliūgais

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

Žiedinių kopūstų blyneliai

Šakšuka su bolivine balanda

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinis karštas vynas

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

8 komentarai

Milda 9 Gru ’22 - 10:01 am

O kokį konkrečiai sūrį dedate?

Reply
Asta 9 Gru ’22 - 10:04 am

Milda, aš konkrečiai naudojau „Milbona” prekės ženklo kreminį sūrį (cream cheese) iš LIDL 🙂

Reply
Emilija 9 Gru ’22 - 5:54 pm

Sveika Asta, ar pavyktų šis kepinys su nesmulkintomis aguonimis, o paprastomis? Ar geriau tuomet reikėtų aguonas kažkaip apdoroti? Ačiū!

Reply
Asta 9 Gru ’22 - 7:16 pm

Emilija, tikrai pavyktų! Tik tuomet ketvirtą recepto punktą reikėtų papildyti štai taip:
4. Maltas aguonas suberkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti apie pusę valandos. Tuomet gerai nukoškite ir permalkite 2-3 kartus.

Reply
Asta 9 Gru ’22 - 9:50 pm

Svarstau, ar rizikuoti vietoj cream cheese dedant mascarpone 😀 gal tas riebumas pernelyg nepamaišys? Kaip tik turiu jos likutį ir kažkur norisi sunaudoti.

Reply
Asta 9 Gru ’22 - 10:06 pm

Asta, aš naudočiau, maskarponės riebumas šiuo atveju neturėtų pamaišyti 😀

Reply
Auksė 14 Gru ’22 - 7:34 am

Atrodo fantastiškai. Būtų labai naudingos nuotraukos kaip tešla yra susukama į pynę…:)

Reply
Asta 14 Gru ’22 - 7:39 am

Aukse, labai ačiū! Deja, tokių nuotraukų nepadariau, bet Youtube suradau taip pat formuojamą pynę, galite pažiūrėti video formatu: https://www.youtube.com/watch?v=zcJHIaREg6A

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų