Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalai

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

parašė Asta 26 Spa ’22
Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

Pikantiški blyneliai – puikus pasirinkimas greitai vakarienei ir rytojaus pietų dėžutei. Pamėginkite klasikinius cukinijų ir varškės blynelius pagardinti rudaisiais lęšiais. Blyneliai bus gardūs, minkšti ir puikios tekstūros, tačiau sotumo suteiks dar ilgesniam laikui. Svogūnus ir česnakus galite pakepinti, prieš įmaišydami į tešlą, tuomet jų skonis bus švelnesnis.

Patiekite blynelius su pomidorais ir graikišku jogurtu ar grietine. Skaniausi jie, žinoma, šilti, tačiau sultingi, minkšti ir gardūs išlieka net ir atvėsę.

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 blynelių Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 didesnės arba 2 mažų cukinijų (apie 350-400 g)
1 arb. š. druskos
1 svogūno
2 skiltelių česnako
200 g varškės
1 skardinės (260 g) konservuotų rudųjų lęšių
2 didelių kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. rūkytos paprikos

aliejaus (kepimui)

Patiekti:
pomidoriukų
graikiško jogurto

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blyneliams reikiamus ingredientus.

2. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su šaukšteliu druskos, sudėkite į kiaurasamtį ir palikite pastovėti apie 20 minučių. Gerai nuspauskite susidariusį skystį, kad tarkiai būtų kuo sausesni. Suberkite juos į didelį dubenį.

3. Į tą patį dubenį suberkite smulkiai supjaustytą svogūną bei česnako skilteles, lęšius, varškę, kiaušinius. Suberkite miltus ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite.

4. Keptuvę su pora šaukštų aliejaus įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Semkite po šaukštą paruoštos blynelių tešlos ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol blyneliai bus iškepę ir apskrudę.
5. Iškeptus blynelius perkelkite į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais, kad nusausintumėte aliejų.
6. Patiekite su mėgstamomis šviežių daržovių salotomis ir graikišku jogurtu.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

blynaiblyneliaičesnakaicukinijoslęšiaipietų dėžutėpikantiški blynairudieji lęšiaisvogūnaivarškė
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Moliūginės kavos sūrio pyragas
kitas įrašas
Obuoliniai keksiukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Kreminis airiško viskio likeris

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

Sausainių kremo sūrio tortas

Vyšnių „cobbler“

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 3

    Kriaušių pyragas

    30 Spa ’11
  • 4

    Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

    18 Rgs ’10
  • 5

    TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

    2 Lap ’17
  • 6

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų