Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalai

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

parašė Asta 26 Spa ’22
Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

Pikantiški blyneliai – puikus pasirinkimas greitai vakarienei ir rytojaus pietų dėžutei. Pamėginkite klasikinius cukinijų ir varškės blynelius pagardinti rudaisiais lęšiais. Blyneliai bus gardūs, minkšti ir puikios tekstūros, tačiau sotumo suteiks dar ilgesniam laikui. Svogūnus ir česnakus galite pakepinti, prieš įmaišydami į tešlą, tuomet jų skonis bus švelnesnis.

Patiekite blynelius su pomidorais ir graikišku jogurtu ar grietine. Skaniausi jie, žinoma, šilti, tačiau sultingi, minkšti ir gardūs išlieka net ir atvėsę.

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 blynelių Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 didesnės arba 2 mažų cukinijų (apie 350-400 g)
1 arb. š. druskos
1 svogūno
2 skiltelių česnako
200 g varškės
1 skardinės (260 g) konservuotų rudųjų lęšių
2 didelių kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. rūkytos paprikos

aliejaus (kepimui)

Patiekti:
pomidoriukų
graikiško jogurto

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blyneliams reikiamus ingredientus.

2. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su šaukšteliu druskos, sudėkite į kiaurasamtį ir palikite pastovėti apie 20 minučių. Gerai nuspauskite susidariusį skystį, kad tarkiai būtų kuo sausesni. Suberkite juos į didelį dubenį.

3. Į tą patį dubenį suberkite smulkiai supjaustytą svogūną bei česnako skilteles, lęšius, varškę, kiaušinius. Suberkite miltus ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite.

4. Keptuvę su pora šaukštų aliejaus įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Semkite po šaukštą paruoštos blynelių tešlos ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol blyneliai bus iškepę ir apskrudę.
5. Iškeptus blynelius perkelkite į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais, kad nusausintumėte aliejų.
6. Patiekite su mėgstamomis šviežių daržovių salotomis ir graikišku jogurtu.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

blynaiblyneliaičesnakaicukinijoslęšiaipietų dėžutėpikantiški blynairudieji lęšiaisvogūnaivarškė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Moliūginės kavos sūrio pyragas
kitas įrašas
Obuoliniai keksiukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Daržovių apkepas

Cukinijų apkepas

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Rizotas su brokoliais

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Žiedinių kopūstų pyragas

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Šilauogių „clafoutis“

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Sviestinė duona „Brioche“

Kalėdų salotos su šaltai rūkytu upėtakiu

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

Dvigubi kavos sausainiai su baltojo šokolado pertepimu

Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Cinamoniniai biscotti

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų