Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIPIETŪS DĖŽUTĖJEVarškės patiekalai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

parašė Asta 3 Gru ’18
Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Kai namuose nuo ryto lig vakaro žybsi šventinės lemputės. Kai viena po kitos skamba užliūliuojančios Kalėdų melodijos. Kai mintyse nepaliaujamai sukasi mintys apie artėjančias šventes, dovanas ir jų pakavimo popierių, traškius kūčiukus ir rozmarinais įdarytas vištas, šokoladinius tortus ir imbierinius namelius…

Paprastas maistas leidžia kojomis siekti žemę, kai taip lengva tampa pakilti į orą kartu su jame sklandančia Kalėdų nuotaika.

Visą laiką buvau įvairiausių nesaldžių pyragų ir nesaldžių blynelių gerbėja. Su mama savo išeksperimentuotus receptus vadindavome „šakar makar“. Dažniausiai nesitikėjome, kad juos valgytų tėtis (nes jam visad reikėdavo mėsos, bulvių ir duonos), bet vildavomės, kad galbūt valgys mano brolis. Tuo tarpu mudvi ragaudavome pasigardžiuodamos!

Tuos mažus eksperimentus, padiktuotus šaldytuvo turinio, aš tęsiu ir dabar. Jau kituos namuos, kitoje virtuvėje, bet kai kurie dalykai nesikeičia. Dažniausiai nesitikiu, kad juos valgys mano vyras, bet visada be galo džiaugiuosi, kai pasičepsėdamas valgo sūnus.

Iš šio produktų kiekio pavyksta iškepti 3-4 normalaus dydžio blynelių porcijas; gali būti, kad labai alkaniems valgytojams tų porcijų bus tik dvi. Mes su Joriu abu papietavom, o rytojui dar ir į pietų dėžutes įsidėjom. Kai viskas taip pavyksta, aš sau sakau, kad recepto porcijų skaičius yra tobulas!

Blyneliai švelnaus skonio, labai minkšti (palaukite, kol kepdami jie apskrus, tuomet apversite tikrai nesudėtingai). Jei mėgstate valgyti aštriau ar ryškiau, galite pažaisti su prieskoniais ir įberti žiupsnį savo mėgstamiausių.

 Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

 Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

 Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

 Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

1 vidutinio dydžio cukinijos (apie 400 g be odelės ir sėklų)
3 vidutinio dydžio morkų
180 g varškės
2 kiaušinių
½ stiklinės (70 g) miltų
1 arb. š. druskos
1 arb. š. grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Cukinijos odelę nupjaukite, sėklas išimkite. Sutarkuokite burokine tarka.
2. Morkas taip pat nuskuskite. Sutarkuokite smulkia morkine tarka.
3. Daržoves sumaišykite su puse šaukštelio druskos, sudėkite į sietelį virš dubens ir palikite pastovėti 20-30 minučių, kad perteklinės sultys nuvarvėtų.
4. Gerai nuspauskite daržoves tarp delnų ir perdėkite į vidutinio dydžio dubenį. Suberkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
5. Į įkaitintą keptuvę dėkite šaukštą kokosų aliejaus. Šaukštu semkite tešlą ir keptuvėje formuokite nedidelius blynelius. Kepkite virš vidutinės ugnies apie 2-3 minutes, kol apskrus, tuomet apverskite, ir kepkite dar 2-3 minutes, kol kita blynelių pusė taip pat apskrus.
6. Išimkite iš keptuvės į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę. Tuomet sudėkite į pietų dėžutę arba perdėkite į lėkšteles ir patiekite su grietine, natūraliu jogurtu ar kitu mėgstamu padažu.

 Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

 Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

blynaicukinijosdaržovėsm daržovių blynaimorkosnesaldūs blynaipietų dėžutėspietūs dėžutėjesveikesni pasirinkimaivarškė
0 komentaras
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kakaviniai keksiukai su rikota
kitas įrašas
Imbierinis pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Varške įdaryti pomidorai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Rizotas su brokoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Bulvių „rožės”

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna...

Dešrainiai su šonine ir barbekiu padažu

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Prancūziški skrebučiai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Medaus tortas

    17 Gru ’13
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Nekeptas citrininis sūrio tortas

    24 Lie ’20
  • 6

    Bulvių apkepas

    23 Vas ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (350)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų